Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Úřad konečně zjistil, kdo má na svědomí noční můry Liz Shermanové. Tu však unesl záhadný Memnan Sa, aby s pomocí jejích schopností získal posvátný oheň Černé bohyně. Mezitím z podzemí začínají proudit nelidští bojovníci, před nimiž Memnan Sa již dříve varoval, a tým Ú.P.V.O. čeká zásadní bitva, jež je současně začátkem apokalyptické války.

Obsahuje sešity série B.P.R.D.: The Black Goddess #1-5 (leden 2009 - květen 2009)

Druhý díl trilogie 'Spálené země'.


Scénář
John Arcudi, Mike Mignola
Art
Guy Davis
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, dobrodružný, horor
ISBN/ISSN
978-80-7652-021-9 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 18 mm
Tisk
barevný
Váha
545 g
Stran
160
Cena
599 Kč
Originál
B.P.R.D. #11: The Black Goddess (Dark Horse Comics, 2009)
  • Norri
    Norri mecenáš30.3.2023 22:53Ú.P.V.O. #11: Černá bohyně
    Jak tento díl hodnotit? Na jednu stranu nepřinesl nic moc nového, ale na druhou stranu rozlouskl jeden problém, který se táhnul už dlouho. Je to druhý díl trilogie "Spálená země" a opět jsme se dočkali velké bitvy zahrnující obrovské roboty. Tak trošku to vypadalo na bitvu o Helmův žleb, anebo na bitvu u ledové stěny ve Hrách o trůny. Prostě epická bitva. To důležité se ale odehrávalo za zdí. Agenti Ú.P.V.O. konfrontovali svého oponenta. Zdráhám se napsat záporáka, protože to zde není tak úplně jasné, kdo stojí na správné straně barikády, takhle v předvečer apokalypsy. Dobré je, že opravdu netuším, jak tahle série dopadne a kdo přežije.
  • sedw
    První díl této trilogie mě hodně navnadil, takže jsem čekal, že pokračování bude podobně epické, jako konec předchozího dílu, v tom jsem se ale mýlil. Za mě trošku přešlapování na místě, které nebylo ani tak napínavé, jak jsem čekal. Pořád jsem se bavil, ale o něco méně, než jsem u této série zvyklý.
  • perak
    perak15.1.2022 11:08Ú.P.V.O. #11: Černá bohyně
    Tak jestli vydržím s komiksama, tak si celé mignolaverse budu muset zkusit přečíst znovu a rychle najednou. Těch náznaků a provázaností je na mne nějak moc. Celkem významnou roli v Černé bohyni hraje například Humr Johnson, který mi zatím trochu unikal, ačkoliv jsem již první knihu o něm četl.
    Každopádně zde pokračuje velký epický boj s žábami a jim spřátelenými potvorami, máme tu díky Liz ohnivé draky,nemalou roli zde mají sněžní muži, do toho Memnan Sa versus LIz a celé UPVO. Klobou dolů před autory, že to vše dokážou ukočírovat a že z toho nění nechutný dort od pejska a kočičky. Naopak stále je to hodně delikátní čtení. I když, jak jsem už konstatoval u předchozího dílu, ta předchozí část ÚPVO, kde to bylo více o jednotlivých postavách, jejich tajemstvích a vzájemné interakci a méně o záchraně celého světa, mi chutnala krapet více.
  • Fry
    Fry admin25.2.2021 18:50Ú.P.V.O. #11: Černá bohyně
    Ú.P.V.O. #11: Černá bohyně - Pro pochopení problematiky okolo Černé bohyně, Hyperborejců a tzv. 'zlatého' lidu, před touto knihou silně doporučuji přečíst Podivná místa a ideálně také Frankensteina v podzemí. Příběh díky tomu ještě lépe zapadne do celé mozaiky, která se kolem tohoto kultu rozprostírá a vytváří ideální mezibod vrcholné trilogii 'Spálená země' ... Za mě 5*!
  • Walome
    Walome mecenáš9.1.2021 18:02Ú.P.V.O. #11: Černá bohyně
    Škoda, myslel jsem, že se z Liz stane taková Queen of Blades :) i tak to bylo fajn, útesový držák solidní.
  • faster86
    faster8617.11.2020 01:14Ú.P.V.O. #11: Černá bohyně
    Mignola a jeho tým úspěšně pokračuje v tom co dělá v každé knize spadající do mignolaverse. Dílky skládačky zapadají do sebe a jelikož se blíží konec jedné větší části tak začíná být obraz zřetelnější čím dál víc.
  • karl173
    karl173 mecenáš28.10.2020 23:11Ú.P.V.O. #11: Černá bohyně
    Od samého začátku klade tento díl jednu otázku za druhou. Ale na to jak je tento díl poměrně ukecaný se stále jen mlží. Přesto člověk musí být neustále ve střehu, aby zachytil jakékoliv stéblo, kterého se může chytit. Upřímně místy to bylo skoro až ubíjející. Ovšem ke konci to velmi hezky vygradovalo a poslední dvě kapitoly byli opravdu parádní. Bohužel, přesto je ve vzduchu stále mnoho otázek a nemůžu se zbavit dojmu, že se čím dál více přešlapuje kolem stejného místa. Buď jak buď, pořád mě to ale baví. 4*
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš14.10.2020 10:50Ú.P.V.O. #11: Černá bohyně
    Přišlo mi to trochu slabší než předchozí díl. Nejlepší byl asi poslední sešit s cliffhangrem, první sešit s celkem zajímavě udělaným úvodem a pak několik nových informací od Memnan Saa (o Memnan Saovi, zbytek už byl v Hellboyovi i Ú.P.V.O. už několikrát).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.10.2020 10:53Ú.P.V.O. #11: Černá bohyně
    Další řežba a malý cliffhanger na konci, leč líbilo se mi to více než předešlý díl, většinu času mě to bavilo a bylo to napínavé.

    Celkový dojem: 70%
13292
Četl/a (73)
123peta, 2scha, Alikkk, BadBoy, Balů103, ben_bella, binnmode, Black Bro, yo, calvin10, charvos, Cinema Ranger, cyboy, desto, Dezodoo, farnhajt, figis, Final, foudy, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, George Walker Bush, Georgíno J., Giskard, Goldfinch, gongon44, Hanussen, house192, Infarkt, invape, James, jh666, jindroush, karl173, Khagrael, kinak, Lachvos, lacoste, lantan1, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, majer, Mariohurbanek, Mercurio, mineralk, Mrlah, mstefl, NecRoman, Nekrokok, Noci, Norri, oleav, Paldini, perak, Poniczech, Poseidon1978, regressiv, RudyRod, schefik, sedw, Spike, taidana, trudoš, tukak, Ukko, vita, Walome, Wasps, worm, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(165)
123peta, 2scha, adam.ra, afri, Alfi, Alfred, Alikkk, Awakener, AwatarDK, BadBoy, Balů103, bboorreekk, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, burzum, calvin10, charvos, ConanVJ, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dalamar, Dali, Deckard, DEmnoG, desto, Dezodoo, DKoscik, farnhajt, faster86, fel68, figis, filemon, Filip123, Final, Fox01, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Goldfinch, gongon44, grinder, Hanussen, herbert, herrman, Honzin, house192, hugosnowden, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, Jak, jakub186, James, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jjjirik, Joshua_T, Karel Sec, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, KINIMODUS, Knuckless, komik.sx, komiksák007, koudak89, kubanec13, kubosos, lacoste, Lamahe, lantan1, Light, Lojza, LookAss, Loxin, maara, malylada, Mamut12, marduk, Mariohurbanek, Marvin, Matej-29, mcleek, Mercurio, merhyx, mikado, MIKER65, mineralk, mirec, Miriyak, Mitak, Mleako, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, Mysak92, NecRoman, Nekrokok, Netorack, Noci, Norri, nx, o2t2, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perper, petad, Poseidon1978, psramek, puolpm, RadimNemec, raenius, Ricarderon, RicHard. , RudyRod, Rumburaq, Saran, schefik, Šedo, sedw, seezeethree, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Spike, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tomasino79, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Valdaufinka, Velkej šéf, vishnar, vita, Wasps, willis, Wiruss, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (18)
Badgu.y1902, Benji, Davispear , deadpool, DracoAn, Fida, filosh, gumidekmedvidek, HevyEli, Jack, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, Radkos, spot, utresyby, Yefery
Shání (5)
Al0f0k, HevyEli, LuckyLjuk, Nightmare, plema
Nabízí (1)
nx