Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
PSÍ A KOČIČÍ STRÁŽCI BURDENU se ocitají čumákem v tvář novým nadpřirozeným hrozbám a tajemným jevům, a to včetně pomstychtivého démona, neviditelného vraha a velmi podivného ovčího stáda. Nad jejich městečkem se pomalu stahují mračna nového nebezpečí a malí zvířecí vyšetřovatelé jsou nuceni hledat si vskutku netradiční spojence, kupříkladu ostříleného paranormálního vyšetřovatele jménem... Hellboy.

Obsahuje sešity série Hellboy/Beasts of Burden: Sacrifice (říjen 2010), Beasts of Burden: Neighborhood Watch (srpen 2012), Beasts of Burden: Hunters & Gatherers (březen 2014), Beasts of Burden: What The Cat Dragged In (květen 2016) a Beasts of Burden: The Presence of Others #1-2 (květen 2019 - červen 2019)

Scénář
Evan Dorkin, Sarah Dyer, Mike Mignola
Art
Ben Dewey, Jill Thompson
Obálka
Jill Thompson
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
dobrodružný, fantasy, městská fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7652-022-6 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 22 mm
Tisk
barevný
Váha
610 g
Stran
192
Cena
699 Kč
Originál
Beasts of Burden: Neighborhood Watch (Dark Horse Comics, 2019)
  • sedw
    U druhého dílu už musím s hodnocením nahoru. Příběh se už hezky spojuje, je napínavý, místy příjemně hororový a kresba zůstává stejně kvalitní, jako v prvním díle. Nový kreslíř, který měl na starosti poslední sešit, mi sedl dokonce ještě víc, takže za mě velká spokojenost.
  • Good Games
    Good Games mecenáš12.1.2022 21:35Bestie burdenské #02: Sousedská hlídka
    Aj druhá kniha je príjemnou dobrodružnou fantasy zábavou s hororovými prvkami. Je to celé v takej uvoľnenej atmosfére a síce sa tu nachádza aj pár drsných scén, rozhodne od toho nečakajte seriózny horor. Zvierací hrdinovia sú sympaťáci a poteší aj hosťovanie Hellboya. Z ôsmich poviedok mi prišli dve vyslovene slabé, ale pri ostatných som sa bavil veľmi dobre. =►Celá recenzia◄=

    +++V recenzii nájdete aj pre mňa najlepšiu hlášku a najlepšiu kresbu.+++
  • faster86
    fanoušek pejsků, fanoušek kočiček, fanoušek hellboye... pro tyto je to must have. Ze začátku příjemně roztomilý feeling jak první díl, posladní dva sešity se mi ze začátku zdáli jako fakt kreténské zezačátku, ale ukončené jsou perfektně, takže nemůžu říct půl slova
  • Moon
    Vysoká laťka první knížky ještě stoupla nahoru, parádní kresba a konzistentnější děj než minule.
    Já osobně jsem si tuhle partu zvířat hodně oblíbil a řadím je mezi mé nejoblíbenější komiksové knihy. Navíc se tu objeví další můj oblíbený hrdina a to Hellboy, který do tohoto světa skvěle zapadl. Nemohu se dočkat dalšího dílu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 16:19Bestie burdenské #02: Sousedská hlídka
    O chloupek lepší, než první kniha. Jednak je kresba už rozpoznatelnější a Thompsonová se etablovala parádně, i když je škoda, že odešla. Nicméně druhý kreslíř není o nic horší, je správně jiný a dodává jiný rozměr BB. Příběhově mi to přijde daleko konzistentnější, i navzdory tomu, že tam jsou dva silné oneshoty. Přesto ta hlavní dějová linka dostává větší rozměr a já netrpělivě čekám na další knihu. Můžu jen doporučit.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš4.12.2020 19:14Bestie burdenské #02: Sousedská hlídka
    Druhý díl si stále drží nastavenou laťku a byl tam asi jen jeden příběh, který mi přišel trochu pitomý, respektive o ničem, jinak bylo za mě všechno v pořádku. Jsem zvědavý, kam se bude série dál vyvíjet a jestli se dočkáme i nějakých delších příběhů.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.10.2020 16:53Bestie burdenské #02: Sousedská hlídka
    Musím říct, že se mi to líbí čím dál tím více. Roztomilost i napětí, zajímavé příběhy i skvělá kresba. A čím dál více koček!

    Celkový dojem: 80%
  • Lenka.Vílka
    Lenka.Vílka21.10.2020 21:22Bestie burdenské #02: Sousedská hlídka
    Tak tady máme další díl Bestií a opět je to totální žrádlo! Protože mě to jejich kočkování (zní to líp než psování nebo popsování) strašně chybělo. Ty jejich frky. Chyběl mi Mops. Asi je se mnou něco špatně :D a Punťa ♡♡♡, kluci moji chlupatý ♡♡♡

    Tentokrát se na návštěvě stavil i dva autoři v lehké hostovačce, ale i tak je to stejná pecka jako první díl. S kresbou pomohl ještě Benjamin Dewey. A mám silné podezření, že si to všichni zúčastnění užili stejně jako já.

    ♧♧♧

    1) Oběť 5☆
    (Podaří se hlídce a Hellboyovi vyřešit případ obětování nevinných zvířátek?)

    "Pomóóóc! To je sám ďábel!...A má obří kvér!"

    Úžasná povídka, kde si zahostoval Mike Mignola jeho Hellboy, který pomůže s případem. A že to je hodně drsný a krvavý. A zároveň vtipný. A docela mě překvapilo, kdo byl v tomhle příběhu největší hrdina.

    "Ten chlap je jako stroj na drcení démonů!"

    2) Křístek má hlad 5☆
    (Něco zabíjí slepice v kurníku, ale kina to není. Je to něco mnohem děsivějšího...)

    Chápu, že se jeden musí postarat o sebe a své nejbližší, ale nesmí to být na úkor dobrých lidí. No, tedy dobrých slepiček. Tohle mě bavilo. A to doslova. Vážně hodně vtipné :)

    3) Pohádka na dobrou noc 5☆
    (Krátký příběh pro zlobivá štěňátka před spaním o velkém hrdinství...)

    Nemůžu si pomoct, ale tohle bylo prostě strašně roztomilý ♡♡♡. Ale kdo ví, zda je to jenom povídačka nebo dost drsná minulost...

    4) Mučení jehňátek 5☆
    (Když hlídka narazí na stádo ztracených ovcí, ukáže se, že věci nebudou až tak jednoduché...)

    Dojemný a krásný příběh, který jsem dočítala se zatajeným dechem a bušícím srdcem. Zatím největší doják knihy. Jak se říká, přátelství je napořád. Ale jak dlouho je ono "napořád"?

    5) Lovci a sběrači 5☆
    (V lese je příšera, která všechny ohrožuje. Ale není to jenom začátek něčeho mnohem děsivějšího?)

    Tohle je hodně zajímavý příběh. Na začátku dostanete trochu mlžný příběh, který se začne postupně rozvíjet a obávám se, že krysáci neřekli své poslední slovo a bude hodně zásadní :/

    6) Kdo jinému démona volá 5☆
    (Damiána už není zlá, ale duchové minulosti si začínají vybírat svůj dluh...)

    Na Damiánu čeká největší zkouška jejího života. Najde odvahu a pomohou přátelé? Popere se se svojí minulostí? Krásné a dojemné ♡♡♡

    7) Cizinci mezi námi - část první 5☆
    (Do Burden Hillu zavítají paranormalní lidští vyšetřovatelé, které spojí síly s hlídkou. Ale to neznamená, že by vše nemuselo skočit v krvi. Nepřítel je silný a nebezpečný...)

    Zajímavý nápad a moc mě čtení bavilo. Příběh je napínavý a je rozdělen na dvě části v té nejnapínavější části, kdy už sice něco tušíte, ale nemáte ještě zároveň jisto. Skvělé :)

    8) Cizinci mezi námi - část druhá 5☆
    (Blíží se šťastný konec? Vyhraje dobro nad zlem?)

    Úplně na začátku jsem byla trochu zmatená. Vzhledem ke konci první části mě překvapilo, že děcka vůbec neplašila kvůli taťkovi. Ale co bylo dál, to bylo skvělý. A ten konec? To bylo dost drsný. Tak doufám, někdy bude pokračování. Vzhledem k tomu, jak se dlouho scházely sešity, že...

    ♧♧♧

    Nějaké chytré slovo závěrem?
    Přestože druhý díl jsem si koupila už za své peníze, čtení jsem si užila úplně stejně. Možná mnohem víc. Všem doporučuji ♡♡♡

    Předpokládám tedy, že čtyři vynechané sešity před finálem jsou uzavřený příběh. Ale i tak. Prosím, s třetím dílem se neflákejte, jo? ♡♡♡
  • Palebras
    Comics Centrum v závěru roku přináší již druhé pokračování psí partičky, doplněné o kočičí kumpány a slibují pořádnou dávku napětí, dobrodružství a všemožných peripetií. První díl jsem si velice oblíbil jak svým příběhem, tak i gangem hrdinů, kteří střežili Burden jako oko v hlavě. V případě druhého dílu pokračujeme v zajetých kolejích, tudíž dostáváme spousty paranormálních jevů, démonů a všemožných pekelných stoupenců. Hellboy, který se našim hrdinům připlete do cesty a pomůže vyřešit jednu ze záhad, se do knihy výborně hodí, přináší jisté zpestření ale pokud by se v knize nevyskytl, určitě by se nejednalo o nic zásadního. Zvířecí parta dokáže knihu táhnout sama, což je jedině dobře a tyhle hostovačky jiných hrdinů, beru jako fajn bonus. Příběhy samy o sobě jsou rozmanité a vypíchnul bych Křístek má hlad, kdy mě absolutně potěšil závěr a zcela neskrytě přiznávám, že jsem byl záškodnicky rád, jak Křístek dopadl. Fantastické! Mučení jehňátek taky mělo něco do sebe a poslední Jonášova vzpomínka na konci byla řádně hororová. Kresba stejně jako v případě prvního dílu byla úžasná a nemalou měrou k tomu přispěl i Benjamin Dewey, který laťku podržel stejně vysoko jako Thompsonová. Celkově se opět jedná o skvělý počin, avšak co se týče kvality a zábavnosti, musím přiznat, že v případě prvního dílu jsem se bavil o kousek více. Rozhodně se ale stále jedná o skvělé počtení s ještě lepší kresbou, která stojí za to a určitě se těším na pokračování příběhů téhle bandy.
  • karl173
    karl173 mecenáš17.10.2020 20:01Bestie burdenské #02: Sousedská hlídka
    Sice se může zdát že i druhá kniha je složená spíše z povídek, což je vlastně i do jisté míry pravda, tak jsou jednotlivé příběhy zároveň mnohem více propojené než v prvním díle. A především druhá polovina knihy konečně dupla na plyn a rozjel se nám nejen zajímavý příběh, ale zároveň to komiksu dodalo jistou svižnost a dynamičnost.
    To pomohlo především kresbě, která mě začala bavit čím dál více. A to díky Benu Dewey-ovi, který pokud se nepletu, kreslil sedmou a osmou kapitolu, která je beze sporu zatím to nejlepší, co tato série přinesla. A to jak po kresebné, tak i příběhové stránce.
    Celkově se mi tato kniha líbila zhruba podobně jako ta předchozí. Jsou skvělé momenty, které první kniha neměla, ale i zároveň nudné momenty, díky kterým jsem uvažoval že tuto knihu ohodnotím nižší známkou. Bohužel mezi ty nudnější patří i výstup Hellboye. Možná kdyby jsme do této povídky dostali kresbu od Mika Mignoly, tak by tomu nebylo, ale takhle mě to zkrátka příliš neoslovilo. Tak či tak dávám druhé knize stejné hodnocení jako té první, ale kdybych mohl, tak dám v obou případech spíše něco mezi 3 a 4. Za mě tedy slabší 4*
10243
Četl/a (63)
Alfi, Alikkk, BadBoy, ben_bella, binnmode, calvin10, cyboy, Darker, Darth Raelchi, Dezodoo, Draco nobilis, Dzoglik, Elizabeth, faster86, Final, foudy, Fox01, fuerto_gepa, Garp, George Walker Bush, Georgíno J., gongon44, Good Games, Hanussen, HevyEli, invape, James, jankie, jh666, jindroush, jiskra, karl173, kinak, kindanerd, L4MIOzZ, lacoste, Lenka.Vílka, Light, LookAss, Moon, MP, mstefl, oleav, Palebras, perak, petad, PH79, Poseidon1978, RaptoR, Ruw, Schirru, sedw, Sir_Pete, start05, SteveCZ, terrordemon, the.kasztan, tomaseek, trudoš, Zbysek2410, zgrywus, zipiik, Zlord_Antijezis
(108)
Alfi, Alikkk, BadBoy, bboorreekk, binnmode, blackJag, bmc75, burzum, Calvin Klein, calvin10, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Dali, Darker, deefha, DEmnoG, Dezodoo, Draco nobilis, Dzoglik, Elizabeth, farnhajt, fel68, felis, filosh, Final, Fox01, fuerto_gepa, Georgíno J., gongon44, grinder, Hades, Hanussen, herbert, HevyEli, hugosnowden, hyba1991, IndyP, invape, James, jankie, jh666, jiskra, karl173, Kazumaki, L4MIOzZ, lacoste, Light, Lobok257, LookAss, maara, Mamut12, mikado, mirec, mirror, Mitak, monty.cl, Moon, MP, Mr. Baboon, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, Nightmare, Olesh, Paja78, Paldini, Palebras, pavel, pechna, perak, perper, PH79, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, RaptoR, Rumburaq, Ruw, Saran, Schirru, sedw, Sir_Pete, Skot, Sole, Stara.kryta, start05, SteveCZ, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, Tialster, timek, tomaseek, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, Velkej šéf, vishnar, vranakx, xintax, Yaromil, yogi, yojimbo, Zbysek2410, zgrywus, Zlord_Antijezis
Chce (9)
Davispear , DKoscik, Elnie, illy, Infarkt, Lojza, Maty48, Petrkoll, sleepless