Desky
Desky zadní
Přebal zadní

+ 10 dalších ukázek

Koupit
Poté, co hrdinové příběhu odhalili, jak se ocitli na tajuplné farmě, zdá se, že jim osud konečně dopřeje trochu přízně. Avšak zdání klame a bude zapotřebí, aby nová Černá palice dala znovu dohromady celý tým, neboť v důsledku několika šokujících odhalení nebude svět už nikdy takový jako dřív!

Obsahuje sešity série Black Hammer: Age of Doom #6-12 (říjen 2018 - září 2019)

Scénář
Jeff Lemire
Art
Dean Ormston, Rich Tommaso
Ink
Dean Ormston, Rich Tommaso
Barvy
Dave Stewart, Rich Tommaso
Obálka
Dean Ormston, Dave Stewart
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
parodie, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7652-023-3 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 22 mm
Tisk
barevný
Váha
620 g
Stran
192
Cena
599 Kč
Originál
Black Hammer: Age of Doom, Part II (Dark Horse Comics, 2019)
  • louza
    Nebudu lhát. Některé části a východiska knihy jsou povedené. Lemire umí se svými charaktery i jejich civilností pracovat dost zručně a vlastně ani ta premisa s vyvážením dobra a zla není tak úplně mimo. Přesto stále platí druhá část mého komentu k předchozí knize. Nemůžu se přenést přes fakt, že se Lemire poklonil žánru do až tak hlubokého předklonu, zatím co měl možnost jen zručně balancovat na hraně a vytvořit zcela nový civilní superhrdinský žargon. Z událostí na farmě se dalo vytěžit mnohem, mnohem víc. Takhle to jen tak letmo využil v některých spin-offech. Potenciál série v počátku byl ohromný, ale pak to padlo na držku. A úplně zbytečně. Lemire sice pokračuje dál, ale po téhle knize jsem nad ním zlomil hůl a už to dál nečtu. Už mu nevěřím.
  • Norri
    Norri mecenáš27.12.2021 16:52Černá palice #04: Vzdor osudu, část druhá
    Co to sakra bylo? Jsem znechucený a naštvaný. Pokud chcete důkaz, že Jeff Lemire není bůh, ale jenom omylný člověk, pak si přečtěte obě části “Vzdoru osudu”. Je to důkaz, že i on dokáže naprosto zničit a promrhat potenciál skvělé série. Nevím proč to dopadlo tak, jak to dopadlo. Jestli si Lemire myslel, že si vystačí s emocemi a na detaily a logiku může kašlat? Anebo prostě jenom nevěděl jak to ukončit? Nevím, ale jsem z toho hodně smutný. A to vůbec nemluvím o prvních dvou sešitech v této knize. Ty jsou hodně “meta” a ještě příšerně nakreslené. Jestli to byla jenom nouzová vyplňovačka kvůli Ormstonovu zdravotnímu stavu, tak měli raději počkat, než to vyplňovat tímto. Asi bych si to měl znovu přečíst, ale teď po prvním přečtení na to vůbec nemám chuť. Popravdě, teď nemám ani chuť v té sérii pokračovat.

    Ale abych jenom nekritizoval, tak izolovaně jsou některé části knihy vyprávěné pěkně.

    P.S. Záložku v knize jsem měl několikrát přetočenou. Poprvé mám pocit, že je to záměrně.
  • SickNail
    SickNail mecenáš27.9.2021 15:07Černá palice #04: Vzdor osudu, část druhá
    Druhá čast vzdoru osudu mi dala facku hneď po otvorení knihy, keď na mňa vybafla iná kresba akú som čakal. Následná plukovníková pasáž bola ako vedro ľadovej vody na rozhorúčeného bežca ktorý sa už blíži do cieľa. Aj keď sa to potom opäť rozbehlo, ako bežec som už stratil tempo a do cieľa som sa už len pomaly doškyntal. Škoda...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.9.2021 08:25Černá palice #04: Vzdor osudu, část druhá
    Musim uznat ze me tento svet porad dost bere ale bohuzel uz ne tak jak na zacatku. Navic ma tato kniha dost balastu, viz plukovnik a jeho kapitoly, a samotne rozuzleni docela rychle miri do konce ze ctenar nema ani prostor se s tim nejak szit. Pritom to samotne rozuzleni a jeho provedeni je velmi netypicke, neotrele a vlastne i funkcni, protoze vse ostatni by bylo supracke klise. Za me je to porad kus poctive dobre lemiroviny.
  • Kapis
    Bohužel mi bylo jasné - a hlavně autor ani nedal jinou možnost - jak jedině to může skončit. Za mě hodně přeceněná záležitost, Rubinova kresba je doslova rušivá, Ormston je bůh a já jsem neuspokojen.
  • MEGA
    Tento díl sice nedosahuje kvalit jeho předchůdců, ale žádné velké zklamání se nekoná. Kniha začíná zvláštní odbočkou s jiným kreslířem, jehož styl se mi k námětu hodil. Bourání čtvrté stěny působilo trochu jako pěst na oko. Vedlejší postavy, které z toho vzešly, byly ale parádní. Zbytek komiksu už se zaobírá starou dobrou partou superhrdinů. Jako vždy jsou charaktery postav napsány bravurně a i když zrovna nejsou tradiční verzí sebe sama, tak jejich jádro zůstává stejné. Příběh má pár nedomyšlených částí (hlavně ke konci), ale čte se rychle a je zde pár úžasných scén. Pokud mám něco na této sérii vyzdvihnout, tak je to obsáhlý svět, který moc rád znovu navštívím v budoucích komiksech.
  • faster86
    Pořád ještě nevím jestli je začátek dobrý, nebo Lemirovo "nutné zlo" v podobě natahování děje. Každopádně je to dobře napsané ukončení. Na celé sérii jde vidět jak jde napsat komiks se superhrdinama aniž by to bylo jen celé o bezhlavém mlácení záporáků po hlavě. To je přesně to co Lemire umí.
  • james89
    Tahle kniha se příjemně četla. U prvního příběhu se mi líbila retrokresba. Fajn série, která mě baví. Komiksy se superhrdinama nečtu, ale tohle je něco jinýho. Bezva. Jsem zvědavej, jak to bude pokračovat. Děj se točí nějak v kruhu :)
  • karl173
    karl173 mecenáš16.10.2020 11:47Černá palice #04: Vzdor osudu, část druhá
    Černá palice, stejně tak jako každý komiks od Jeffa Lemira se mi opět četla hezky. Neznám aktuálního lepšího scénáristu na dialogy jako je právě on. Stačí si uvědomit, že zde máme poctu superhrdinského žánru a je tu naprosté minimum akčních pasáží a také vnitřních monologů. Tento komiks je totiž především o dialozích, které dokonale vystihují danou situaci a bravurně vás vtáhnou do děje.
    Stejně tak i kresba Deana Ormstona. Stačí první panel ze Spiral City a hned mi to vše zas naskočí. A to hlavně díky detailům a přehledným panelům. Do toho si přidejte špičkové barvy D. Stewarta a můžete se začít kochat. Co mi ale krapet nesedlo a na co jsem si musel zvykat byli první dva sešity. Kresba na mě byla až příliš jednoduchá a zkrátka celkově to na mě moc nezapůsobilo. O to větší radost jsem měl, právě když jsme se opět octili ve Spiral City.
    Nicméně pak jsou tu ale i negativa. Sice je toto rozloučení s hlavní dějovou linkou dobré v tom, že se Lemire snažil vyhnout klišé a povedlo se mu to, tak na druhou stranu bez nějakých větších pompéznějších událostí či zapamatovatelného konce. Konec mi připadal jako hezky řečený proslov, kdy ale mezitím co se naslouchači zamýšlejí nad slovy vyřčenými, autor nepozorovaně a bez ovací zmizí v zákulisí. Což si myslím, že je upřímně trochu škoda. Tak jako tak jsem si ale další výlet do světa Černé palice užil a těším se, až nám Comics Centrum naservíruje další střípky rozšiřující tento svět. A kdo ví? Třeba se tato dějová linka ještě někdy znovu probudí. 4*
  • Olwen
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.10.2020 09:43Černá palice #04: Vzdor osudu, část druhá
    Je to celkem "meta", což těsně po shlédnutí Rick and Morty S04E06 oceňuji, zároveň to v tomto směru byl slabý odvar. Tahle série mě baví, je dobře psaná.

    Celkový dojem: 80%
132412
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum30.10.2020 19:23Černá palice #04: Vzdor osudu, část druhá
    james89: Překlep to zcela jistě není, na to jsou í a ý daleko od sebe. Je to nejspíš schválně. My jsme mladý místo my jsme mladí. Asi by bylo lepší Všichni 'sou mrtvý, aby to bylo úplně jasný.
  • james89
    Jen by mě zajímalo, jestli věty "Všichni jsou mrtvý" a "Ale nebyli jsme ani mrtvý" jsou takhle napsaný schválně nebo se jedná o překlepy. Není to totiž první komiks, ve kterým jsem se s takhle napsanýma větama setkal :) Jen si ostatní už nevybavuju, možná Skalpy.
  • Fimi
    Ono je to fajn a fakt dobrá série, ale když se to porovná s další Lemirovou tvorbou, je to slabota
  • Carnage
    Můžu se těšit na nějaký pokračovaní nebo je konec? Vím že mají vyjít další věci ze světa Black Hammer ale příběh "hlavních" postav se zdá se tady končí.
Četl/a (88)
123peta, 2scha, Al0f0k, anka, Artigas, BadBoy, Balů103, Benny, ben_bella, buscheer, Cabal, calvin10, Carnage, ConanVJ, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, Darth Raelchi, davidek, Dezodoo, Django, Draco nobilis, Dzoglik, farnhajt, figis, foudy, Fox01, Géba, George Walker Bush, Georgíno J., Himlik, hugosnowden, IndyP, Infarkt, invape, James, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Kapis, karl173, KdG, Keno, kinak, kindanerd, Lachvos, lacoste, Lenny, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, malylada, MEGA, MP, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, Norri, oleav, Onkel 1928, petrSF, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, RaptoR, rooty, RudyRod, Schirru, Sick666, SickNail, Sir_Pete, Stara.kryta, start05, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Unerr, vita, Yaromil, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(169)
2scha, Al0f0k, Alfi, anka, Artigas, BadBoy, Balů103, bboorreekk, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, burzum, buscheer, Cabal, Calvin Klein, calvin10, calviti, Carnage, Černá Krysa, ComicBookGuy, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Dali, davidek, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, Django, Draco nobilis, Dzoglik, Elnie, Erich, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, filosh, Fox01, Géba, Georgíno J., gongon44, grinder, Hawwwran, herbert, herrman, HevyEli, Himlik, hugosnowden, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, jankie, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kapis, karl173, KarlosJB, Kazumaki, KdG, kendor007, Keno, kinak, Knuckless, komik.sx, koudak89, Kouzelnik7, Lachvos, lacoste, Light, listr, Lojza, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, maara, malylada, Mamut12, Marvin, mcleek, MEGA, merhyx, MIKER65, mirec, mirror, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, Neuro, Nightmare, Noci, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, perper, petrSF, PH79, plema, porculan, Poseidon1978, puolpm, raenius, RaptoR, Ricarderon, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Saran, Schirru, Šedo, Sick666, SickNail, Sikk, Sir_Pete, Skot, sleepless, Sole, SpiderJerusalem, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tomas024, Tomasino79, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, vallyslayer, Velkej šéf, vishnar, vita, vranakx, willis, Wiruss, xintax, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (14)
delsemela, DKoscik, Fida, Greyman, gumidekmedvidek, hahahoho, hypermlok, illy, Matthew, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Radkos, tukak