Koupit
Komiks s autobiografickými prvky a se silným psychologickým nádechem se odehrává převážně v osmdesátých a devadesátých letech 20. století v Polsku. Postupně se před námi odhaluje pohled na život na polském venkově, který se sice v mnohém podobá tomu českému, ale zároveň je zcela svůj a autentický. Příběh začíná v městečku Wilczyn, tedy „Vlčín“, v němž se běžný život takřka každodenně prolíná s magickým snovým světem. V městečku, ve kterém bylo setkání předsedy komunistické strany, policajta a kněze nad skleničkou vodky a kvašenými okurkami běžnou záležitostí. Městečko, do něhož se narodila malá „velká“ holčička, poskytuje kulisy pro nevšední příběh, který můžeme chápat i jako psychologickou sondu do často temných zákoutí duší sužovaných depresemi a stavy bezmoci, do světa hádek, ale také do světa nevšedních dobrodružství doprovázených nezřídka černým až morbidním humorem.

Příběh ukazuje, jak rané události, nejen příznivé a veselé, ale často také ubíjející, ohrožující a nepochopitelné, utvářejí náš následující život, svět okolo nás a nás samé. Vyprávění, pro něž jsou typické průniky do světa za běžnou realitou, do světa rituálů, symbolů, zvířecích bytostí, nás v podstatě vede až k našim stále přítomným divokým instinktům a touze po svobodě.

Scénář
Kasia Kordylewska, Roman Žižlavský
Art
Silvia Belis
Obálka
Silvia Belis
Lettering
Silvia Belis
Redakce
Michal Hrubý
Žánry
autobiografie, psychologický
ISBN/ISSN
978-80-7511-557-7 (Volvox Globator)
Vazba
lepená v tvrdých deskách
Formát
215 x 300 mm
Tisk
černobílý
Váha
664 g
Stran
108
Cena
299 Kč
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.10.2020 10:48Vlčí holka
    Strašně jsem se bál, že půjde o nějaký ezoterický bullshit, ale ve skutečnosti se mi do ruky dostal celkem zajímavý komiks s autobiografickými, psychoterapeutickými a místy dosti vtipnými prvky. Jasně, nějaké psycho-ezo tendence tam ke konci jsou; zároveň věčná dilemata žen, které se potácí mezi nudnými (bezpečnými) a divokými (nespolehlivými) muži, mě už začínají poněkud ubíjet. Ale celkově vzato to není vůbec tak hrozné, jak to na první pohled vypadá!

    Celkový dojem: 70%
1211