Ukázka
Čtyřicet tři příběhů Truhly pokladů - kresleného seriálu Václava Noska – Windyho (námět a scénář) a Jiřího Petráčka – Oskara (kresba) není sepsáno jen u psacího stolu na počítači – většina příhod, míst, postav i jejich jmen je skutečných!

Dvě opravdové družiny jednoho skautského střediska skutečně jezdily na výpravy a výlety na skutečná místa v Krušných horách, na Ivančenu, do Orlovských lesů, do Údolí Manětínského potoka, na Šumavu nebo do Broumovských stěn.

Naše zem je krásná a je v ní mnoho takových míst. Družiny opravdu uspořádaly řadu akcí - akademii, výstavky, čistily potok a samozřejmě jezdily o prázdninách na tábor. Skautská činnost je různorodá a v těchto příbězích jsou další inspirace vybízející k napodobení. Dotýkají se různých oblastí, které se mohou hodit i ve škole – historie, přírodopis a i trocha zeměpisu tu nechybí. V letech 2001 až 2005 mohli o Truhlu pokladů soutěžit čtenáři časopisu Skaut-Junák, ale po stopách Rysů a Ještěrek se můžeš dnes vypravit i ty!

Oproti starší verzi je tato doplněna o hádanky a bonusy.

Scénář
Václav Nosek (Windy)
Art
Jiří Petráček (Oskar)
Obálka
Jiří Petráček (Oskar)
Žánry
klubácký
ISBN/ISSN
978-80-8787-515-5 (Václav Vávra)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 305 mm
Tisk
barevný
Váha
720 g
Stran
96
Cena
349 Kč
Varianty
Truhla pokladů (2020)
Truhla pokladů (2010)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.12.2022 22:26Truhla pokladů
    Sám čumím, že jsem do toho šel. Nic mě na tom nelákalo, ale ve finále jsem se nechal zlákat svou touhou číst české retro a ejhle, ono to zafungovalo. Truhla pokladů je velmi schematická a snaží se moc nevybočovat, což je na jednu stranu dobře, protože předá to, co má, ale na stranu druhou to působí fádně a nezáživně. Nicméně se mi líbil onen edukační přesah a sám jsem se dost poučil o různých historických souvislostech. Příběh, resp. narativ tam prakticky není, ale je dobře, že se Windy snažil držet jakousi jednotnou linii, ve které jednotlivá pokračování jsou a působí opravdu konzistentně. Za mě teda dobré a příjemné počtení, které ale nejde číst na jeden zátah, přeci jen je to místy dosti ukecané.
12
  • james89
    james8915.10.2020 15:58Truhla pokladů
    Trochu jsem se informoval, protože kniha má o cca 10 stránek víc proti původnímu vydání. Příběhy by měly být stejný, jen by navíc měly přibýt nějaký hádanky bonusy. Mám původní vydání, tak do této verze asi nepůjdu, když jsou komiksově stejný. Info pro ty, kteří tápou.... :)