Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Oliver Queen se sice vrátil do Star City, ale nečeká ho zrovna šťastné shledání. Jeho firmu převzali zločinci a on sám nyní čelí obvinění z vraždy, které se mu možná nepodaří odvrátit. Green Arrow, který se vrací do Star City, je jiný člověk než ten, který odcházel. A i když ho alespoň Red Arrow a Black Canary vítají jako hrdinu, nic nemůžou změnit na tom, že je Oliver Queen na útěku před zákonem a zločinci včetně Merlyna, Shado a Pána času, kteří si s ním hodlají vyrovnat účet.

Ollieho boj s Devátým kruhem se navíc přesouvá na nečekané kolbiště – přímo do hlubin oceánu! Jak si smaragdový střelec poradí s tímto mocným kultem, když uvízne v jeho podmořském doupěti?

Obsahuje sešity série Green Arrow (Rebirth) #33-38 (říjen 2017 - březen 2018)

Od tohoto čísla se sebrané knihy již neoznačují labelem 'Znovuzrození DC' a nejsou číslovány v pořadí, i když se v originále jedná o přímé pokračování dané řady.


Scénář
Benjamin Percy
Art
Stephen Byrne, Jamal Campbell, Juan Ferreyra
Ink
Stephen Byrne, Jamal Campbell, Juan Ferreyra
Barvy
Stephen Byrne, Jamal Campbell, Juan Ferreyra
Obálka
Jamal Campbell
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-395-7 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
398 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
Green Arrow #06: Trial of Two Cities (DC Comics, 2018)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.10.2023 07:52Green Arrow #06: Soud dvou měst
    GA je sympatický „sociálny“ hrdina a to je na ňom fajn, rovnako tak špecifický kostým a zbraň, ale Soud dvou měst príliš hladko nefrčí. Nie je to žiadna katastrofa, to určite nie, ale značnú časť dĺžky je to priemer a pomerne veľká nuda. Poriadne ma to dostalo až vo finále, kedy sa do deja o slovo prihlásili viaceré slávne nazvime to osobnosti a konečne to začalo byť zaujímavé, ale teda je otázne, či je fér takto si zľahčovať situáciu. Na druhej strane, GA je samotársky hrdina, ale niekedy je i členom istého zoskupenia, takže to logiku dáva... Každopádne posledný diel od scenáristu Benjamina Percyho, následne GA prevzali iní autori.
  • Spike
    Tak... Co k tomu říct? Tenhle run nejspíš skončil a jelikož jsem ho přečetl celý asi bych to měl nějak zhodnotit. I když, ono tu dost věcí zůstává neuzavřených, ale já už popravdě ani nevím jestli to jsou normálně otevřená dvířka k pokračování nebo jen scénáristická lenost.

    Za těch šest dílů už jsem si chtě nechtě zvyknul na styl kterým Benjamin Percy píše, takže mě tu asi nemohlo nic nějak překvapit. Přeci jen ale mě zaráží ta zkratkovitost se kterou je vše řešené. Ano, má to díky tomu rychlé tempo, ale působí to jako kdyby si Percy až teď uvědomil že to chce vlastně ukončit, a tak sem narychlo vrací skoro všechny postavy z předchozích dílů, pokud byly v minulých dílech nějaká tajemství, tady veškeré záhady nebo motivace odbyde během krátkých vysvětlujících flashbacků a jede se dál. Že díky této uspěchanosti spousta zvratů a chování postav nedává smysl, je asi jasné. Polovina by jich tu ani nemusela být, čímž jejich přítomnost zde i v minulých dílech kdy to ještě vypadalo (sem tam) že se něco smysluplného buduje, ztrácí smysl. Emoce ani dialogy nefungují, například reakci na to že něčí matka kterou měl za mrtvou žije a ještě je do všeho zapletená, bych si opravdu představoval jinak. Celá ta zápletka kolem přestavby města a Devátého kruhu - smetena ze stolu. Romance Olivera a Black Canary (a její pořád dokola otravné řeči) - únavné. Nevyužité, zahozené nebo zbytečné postavy. Zvraty vytahované jak králíci z klobouku. Levičácká naivní agitka - nebojte, ani zde o ní nepřijdeme. A ten závěrečný soudní proces? To už je vyloženě fraška a nechtěná (sebe)parodie. Nejlépe to shrnuje přímo jedna z postav: "To si děláš srandu? To je volovina jak z telenovely."

    Kresba si pořád drží úroveň i ty samé kreslíře, pokud se vám líbila dříve, bude se vám líbit i tady. To je jeden z plusů téhle řady, že se jí drží pořád ti samí tvůrci a je tak jednotná. Ale příště už bych uvítal změnu na postu scénáristy, jelikož Benjamin Percy na mě působí jako kdyby ho strojem času vzali z doby před 50ti lety do současnosti, on dostal k ruce moderní kreslíře, ale tu naivitu a prostoduchost komiksů z té doby si ponechal a nic na tom nemění ani nechce. Já nechci být zlý, Green Arrowa mám rád, ale moderní mainstream si prostě představuju jinak. Tak snad už bude jen lépe... 5/10
  • karl173
    karl173 mecenáš26.1.2021 23:14Green Arrow #06: Soud dvou měst
    Uzavírá se nám příběh od Benjamina Percyho a mě by hodně zajímalo jak moc s tím autor počítal. Přijde mi totiž, že se v této knize nahonem snaží uzavřít veškeré dějové linky a nepůsobí to moc realisticky. Jasně, jedná se o superhrdinský komiks, takže tady je možné asi všechno. Ale přesto je to zde přímo do očí bijící.
    Na jednu stranu se tak na dvou stránkách stihne víc věcí, než předtím v celém jednom sešitu. Díky tomu tak dostáváme komiks, kde se neustále něco děje a vše je velmi svižné. Na druhou stranu je to přehnaně urychlené, spoustu dějových zvratů nedává smysl, nemají hloubku a postavy prostě jenom sem tam poskakují jak páníček řekne.
    Po celou dobu jsem tak byl v rozepři, jelikož jsem se se sice nenudil a do jisté míry čtení dokázalo bavit, na druhou stranu jsem neustále kroutil hlavou, ale díky té rychlosti zvratů jsem ani neměl čas se nad tím vším pozastavovat.
    Po dočtení tak mám rozporuplné pocity jak závěr Percyho runu ohodnotit. Určitě je potřeba říci, že po prvním díle šla tato série strmě dolů. Měla téměř po celou dobu hezkou kresbu a sem tam nějaký záblesk zajímavého příběhu, ale jinak se od druhého dílu jednalo sotva o průměrnou záležitost. Finální kniha bohužel není výjimkou. Vzhledem k tomu, že jsem se ale opravdu nenudil a prožil jsem si díky tomu tu nejzapletenější telenovelu všech dob, tak dávám s přimhouření obou očí tu nejslabší 3*
543