Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Tankerka se šťastně, i když dost složitě a divoce, po letech shledává s Ponorkou, svojí NKN - "nejlepší kámoškou nafurt". Ta před lety padla při jisté zběsilé akci, nicméně svoji smrt přežila a je opět zde. Ale... je... nějaká... divná. Přežila svoji smrt - a poznamenalo ji to. V sérii vysokooktanových epizod se Tankerka, Pilotka a Ponorka nalézají, rozcházejí a opět scházejí, aby jedna z nich došla ke konci své cesty. Která z nich to bude tentokrát? I po třiceti letech jsou naše děvčata (a Booga také!) stále stejně šťavnatá, sexy a stejně šílená? Možná pijí méně piva, ale o to více střílejí. Policii mají rády asi stejně jako vy, o armádě nemluvě - a oběma pořádně zatopí. Jak, proč a co jim z toho kápne? To se dočtěte sami!

Obsahuje sešity série Tank Girl: Two Girls One Tank #1-4 (květen 2016 - srpen 2016)

Scénář
Alan Martin
Art
Brett Parson
Ink
Brett Parson
Barvy
Ned Ivory, Brett Parson
Obálka
Black Frog
Lettering
Vladimír Lederer
Překlad
Kristýna Somerová
Redakce
Zdeněk Kárník, Emanuela Kulito, Vladimír Lederer
Žánry
steampunk, underground, válečný
ISBN/ISSN
978-80-257-3319-6 (Argo)
978-80-7363-449-0 (Dokořán)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
542 g
Stran
102
Cena
499 Kč
Originál
Tank Girl: Two Girls One Tank (Titan Comics, 2016)
  • faster86
    faster8626.6.2023 10:31Tankerka: Dvě holky, jeden tank
    Táákže tohle je nejlepší věc z austrálie hned po bumerangu? Asi mám jiný humor, vkus nebo co to, ale na to jak je to krátké tak mi dělalo problémy se dostat až na konec. Možná kdyby tu vycházelo víc tankerek tak to bude lepší, ale takhle jako jednohubka je to celkem velký špatný (ok ať nežeru tak jsou tu hezky nakreslený prsa).
  • Alfi
    Tank girl má vo svete status kultu a vyšlo pomerne veľa zozbieraných kníh. U nás je toto druhá a zrejme aj posledná. Ta tam je detailná čiernobiela kresba, nahradilo ju niečo ako z moderného animáku. A zmena kresby nechala vyniknúť trápnosti humoru, kde som sa zasmial presne raz (na Mažem! Mažem! Mažem! - Chleba! Chleba! Chleba!). Jednoznačné sklamanie.
  • Norri
    Norri mecenáš3.10.2021 00:45Tankerka: Dvě holky, jeden tank
    Jsem překvapený, zklamaný a rozčarovaný. Od Tank Girl v barvě jsem čekal ještě lepší vizuální zážitek než v první knize a stejně ujeté a zábavné vtipy. Dostal jsem však jen vykastrované něco, co se kresbou i úrovní humoru podobá spíše dětským animákům. V první knize se mi sice kresba zdála přeplácaná, ale tady se mi naopak zdá vyprázdněná. Barevná plocha zkrátka nenahradí kupu černobílých detailů. Ani ty vulgarity tady nefungují jako v první knize. Tam působily přirozeně a člověk se tomu zasmál, zatímco tady v té animákové kresbě to působí jako pěst na oko. Je to hrozně na sílu a je to jenom vulgární. Tahle Tankerka je trapná…
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 16:32Tankerka: Dvě holky, jeden tank
    Ještě větší blbost než kniha jedna. Když to vyšlo, myslel jsem si, že jde o dvojku, ale ona je to vlastně nová "moderní" Tankerka. Jenomže nenechte se mýlit, nová neznamená opravdu nová. Je to prostě rozpoznatelný rukopis 90-ové Tankerky v novém hábitu. Kresba je sice hezká, ale když jsem to četl, tak mi ta kresba spíš vadila a rušila mě. Pokus o vtipy se nedařil a přišlo mi to celé jako parodie. Ano, někdo může říct, že to je vlastně celé parodie, ale já tím myslel parodie z pohledu tvorby, čili pokud to měla být parodie, tak pro mě to je de facto parodie parodie. Nepovedlo se to, zkratkovitost a nezáživnost s pokusem o macho vtipy. Před 20 lety možná, dnes už ne. To už tady bylo. Pro mě jedna velká nuda.
  • Dinik
    Myslím, že druhá kniha je mnohem stravitelnější pro všechny, i pro ty, kterým se první příběhy nelíbily. Je to stále ujeté a absurdní, ale zábavnější formou. I ten příběh je docela fajn.
18553
  • Alfi
    Príde mi vtipné, že názov Two girls one tank je parafrázou Two girls one cup (kto vie ten vie)
  • Azalin
    Azalin mecenáš19.10.2020 10:28Tankerka: Dvě holky, jeden tank
    Tak ještě aby to za něco stálo. Nějak se s těma Tankerkama roztrhl pytel v poslední době. :) Jako jednohubka v CRWi to kdysi bylo dobrý, ale takhle nevím nevím...
  • baatcha
    baatcha16.10.2020 09:29Tankerka: Dvě holky, jeden tank
    Musím říct, že po původním šoku mi výraz "Tankerka" přijde geniální.