Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Asterix a jeho přítel Obelix tentokrát dostanou nelehký úkol: chránit vzdorovitou dceru Adrenalínu galského náčelníka Vercingetorixe před Římany, kteří ji pronásledují. Úkol je o to těžší, že Adrenalína nesnáší autority a neustále utíká!

A tak musejí naši dva hrdinové vynaložit všechen svůj důvtip a najít Adrenalínu dříve, než ji dostihnou Římané. I tentokrát přitom dojde na spoustu gagů a chaotických bojových scén, které pobaví staré i nové fanoušky těchto ikonických komiksových postav.

Scénář
Jean-Yves Ferri
Art
Didier Conrad
Barvy
Thierry Mébarki
Obálka
Didier Conrad
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o.
Překlad
Michal Lázňovský
Redakce
Stanislav Kadlec, Alena Mrázová
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-252-4802-7 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 285 mm
Tisk
barevný
Váha
200 g
Stran
48
Cena
155 Kč
Originál
Astérix #38: La Fille de Vercingétorix (Les Éditions Albert René, 2019)
Varianty
Asterixova dobrodružství #38: Vercingetorixova dcera (2. vydání) (2024)
Asterixova dobrodružství #38: Vercingetorixova dcera (2020)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 16:38Asterixova dobrodružství #38: Vercingetorixova dcera
    Asterix trpí podobnou nemocí, jako drtivá většina superhrdinů a tím je jeho zajetost v pevně daných kolejích. Asterix s Obelixem už asi nikdy nebudou vybočovat a nikdy už nám asi neukážou něco na svůj universe nezvyklého. Tohle prostě uměli jen původní autoři. Na jednu stranu to chápu, nikdo si to nelajsne, ale na stranu druhou mi to přijde docela líto. Říkám si, kde je chyba? Proč už mě to tak nebere? Co je s post-uderzovskými příběhy vlastně špatně? Odpověď je asi jednoduchá, NIC. To je možná ten problém, prostě nic. Holt jsem asi vyrostl a nové příběhy asi více chytnou nové mladé čtenáře. A&O čtu už ze setrvačnosti, i když dychtivě očekávám každý nový příběh. Nakonec jsem vlastně rád, že něco vyšlo, protože mě ten svět neskutečně baví, ale už asi dopředu vím, že to nikdy nebude ono. Pravda, když jsem četl předchozí 3 příběhy znovu, přišly mi o trochu lepší, tak se to možná stane i tady, ale vcelku už to prostě nemá ten správnej náboj. Každopádně jsem se pořád bavil a A&O budu brát pořád. Je to moje srdcovka, kterou si vždy rád přečtu znovu a znovu. Další fakt je, že se Conrad a Ferri dobře zajíždějí a raději je v tom nechat, ať se etablují a kdo ví, třeba se třetí tvůrčí vlna nakonec chytne a bude to další asterixovský pilíř. Zlepšují se každým dílem, ale jde to dětskými krůčky. Tenhle díl mě docela bavil, ale ... viz výše.
  • adevr
    Vydařený díl, na jehož překlad český čtenář musel, z nějakého důvodu, čekat o rok déle než zbytek světa.
    Je to už čtvrtý počin nové tvůrčí dvojice, docela jim to šlape, a jsou tam nejen vydařené vtipky a odkazy..., ale musim přiznat že scénáristicky, to na prvních, cca 15 dilů Asterixe,nemá. Pořád jakoby něco scházelo, jako kdyby někdo ,,nevyladil koření na pečeném divočáku".
    Holt, pan Goscinny byl nedostižný mistr svého oboru.
  • Hanussen
    Nový Asterix neurazí, ale ani nijak nenadchne. Bohužel opět trpí syndromem posledních dílů, kdy se v příbězích objevují dobré nápady, vtipné scénky a slovní přestřelky, ale děj jako takový je tak trochu o ničem. Výtvarná stránka je opět parádní ve stylu Uderza, ale občas tam už podle mě trochu pomrkává osobitější Conradova kresba (např. práce se stínem v některých nočních scénách).