Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Věděli jste, že první lékaři byli původně lazebníci? A že by svět nepoznal penicilin, kdyby si Pasteur v laborce uklízel? Historie medicíny je plná neuvěřitelných příběhů, géniů, kouzelníků, ale i zatraceně šťastných náhod. Profesor Jean-Noël Fabiani cestuje s lehkostí v čase i mezi kontinenty a představuje ty nejzásadnější posuny v dějinách lékařství. V dobře sehrané dvojici s ilustrátorem Philippem Berkovicim propůjčuje i zdánlivě suchým historickým faktům lehkost a hravost, kterou komiks ze své podstaty představuje. Netradiční zážitek, který kniha čtenáři přináší, tak posouvá hranice populárně-naučné literatury a bude bavit profesionály, studenty i laiky.

Scénář
Jean-Noël Fabiani
Art
Philippe Bercovici
Obálka
Jan Donáth
Lettering
Lumír Kaděra
Překlad
Barbora Mahlerová
Redakce
Lada Caisová, Jiří Chodil, Lumír Kaděra, Vendula Kolašínová, Barbora Pokorná
Žánry
historický, humorný, naučný
ISBN/ISSN
978-80-75977-53-3 (XYZ (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 294 mm
Tisk
barevný
Váha
988 g
Stran
240
Cena
399 Kč
Originál
L'incroyable Histoire de la médecine (Les Arènes, 2018)
  • czeeri
    Upřímně při koupi jsem čekal něco ve stylu francouzkého seriálu byl jednou jeden člověk, takže jsem byl knihou (bohužel jako komiks to nazvat ani nemůžu) dost zklamán. Nějak mě nenadchl a vtipy mi nepřijdou vtipné.
  • mcleek
    Za mě moc hezký počin - plhodnotné 4 hvězdy. Publikace obsahuje spoustu zajímavých informací, ale trochu mi vadilo, že málokde se jde do hloubky a není zde více informací o jednotlivých důležitých postavách dějin lékařství. Na českém vydání mě trochu mrzí měkká vazba (zvláště u knihy v tomto formátu a s takovým množstvím stránek), neodpovídající poznámky pod čarou a drobné přešlapy překladu proti české stylistice a pravopisu. Ale na druhou stranu asi nebylo snadné pro překladatele najít odpovídající české variace na text plný drobných vtípků...
  • cyboy
    cyboy mecenáš8.11.2020 23:11Neuvěřitelné dějiny lékařství
    Sympaticka vzdelavaci vec, plna vicemene povedenych vtipku.
    70%
211