Desky
Přebal zadní
Ukázka

+ 13 dalších ukázek

Koupit
Z věku nepředstavitelných divů přichází... Conan, černovlasý Cimeřan, podmračený, s mečem v ruce. Zloděj, drancíř a zabiják, jenž poznal hluboký zármutek i bezuzdné veselí a který neváhal svýma bosýma nohama v prostých sandálech rozdrtit i ty nejmocnější trůny světa. Conan došel při svém putování až k nejzazším okrajům známých světů: byl bojovníkem v Zamoře či zvědem v piktské divočině, od narození v Cimerii až k aquilonskému trůnu. Ačkoliv si svou cestu životem statečně proklestil pomocí bojových dovedností, bez ustání k sobě přitahoval pozornost temných sil! A bylo jich jen málo, které by byly záludnější nežli zlotřilá Karmínová čarodějka. Legendární barbar stvořený Robertem E. Howardem znovu ožívá ve zbrusu novém příběhu, jenž navždy změní osud válečníka Conana... a také krále Conana!

Obsahuje sešity série Conan the Barbarian (Vol. 3) #1-6 (leden 2019 - březen 2019)

Scénář
Jason Aaron
Předloha
Robert Ervin Howard
Art
Mahmud Asrar, Gerardo Zaffino
Ink
Mahmud Asrar, Gerardo Zaffino
Barvy
Matthew Wilson (Matt)
Obálka
Esad Ribić
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Radek Chaloupka, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7652-027-1 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 18 mm
Tisk
barevný
Váha
538 g
Stran
160
Cena
699 Kč
Originál
Conan the Barbarian #01: The Life and Death of Conan, Book One (Marvel Comics, 2019)
  • Mamut12
    Tento Conan mi vyloženě sedl. Styl vyprávění, příběh i kresba se mi velice líbí.
  • Good Games
    Jason Aaron prináša v komikse Život a smrt barbara Conana úplne nový a svieži príbeh. Tentokrát žiadna adaptácia dobre známych poviedok a je to aj vďaka tomu veľmi zaujímavé čítanie. Conanovi hrozí v hlavnom príbehu smrť, ale kniha je zložená z viacerých kratších poviedok v rôznych časových úsekoch Conanovho života. Aj keď sa zdá, že to môže byť roztrieštené, lebo v jednej poviedke je Conan mladý bojovník a v ďalšej je už starý kráľ, aj napriek tomu to funguje. Je to veľmi fajn celé napísané, správne krvavé a má to aj peknú kresbu. Nenudil som sa ani chvíľu. =►Celá recenzia◄=
  • Ivan Kucera
    Conana v USA od 70. rokov vydával Marvel, ale v roku 2003 práva prešli k Dark Horse, takže keď sa v r. 2019 vrátili do marveláckej stajne, očakávania boli nemalé. A ešte vzrástli po oznámení, že sa dlhovlasého barbara chopí legendárny scenárista Jason Aaron (Muži hněvu), o ktorého drsnosti netreba hovoriť nikomu, kto čítal kultové Skalpy. Bohužiaľ sa obávam, že šlo o predčasný umelecký vrchol neústupčivého rodáka z Alabamy, počas ktorého sa zázrakom stretlo viacero pozoruhodných momentov v jeden okamih (vybrúsené scenáre, vynikajúci ilustrátori, absolútna sloboda v rozprávaní príbehu resp. nulová cenzúra zo strany vydavateľa, uzavretosť príbehu relatívne bez možnosti nadviazania naň, hoci...). Šanca, že sa čosi také podarí zopakovať, je v podstate len symbolická. Pre mňa osobne nie je otázne ani tak to, či Aaron ešte niekedy stvorí niečo tak fenomenálne, ale skôr to, či vôbec chce. Mám pocit, že mu aktuálny stav vyhovuje. Vybudoval si meno (tým pádom obrovskú fanúšikovskú základňu) a spokojne (a pokojne) sa necháva najímať na série, ktoré nevymyslel, ale odvádza na nich slušnú fušku. Z jeho prítomnosti v Conanovom svete prekvapivo nič závratné nevyplýva napriek tomu, že sa zdalo, že dlhovlasý Cimerčan je postava, ku ktorej Aaron nevedomky celý život smeroval. Jasné, je to drsné, ale že by som z toho extra výnimočne cítil Aarona, to s čistým svedomím povedať nemôžem. Napriek tomu sa snaží a ponúkne všetko to, čo ku Conanovi patrí: temné dunenie nočných bubnov v ešte temnejších džungliach, krvilačných Piktov, čarodejnice, okultné podzemné rituály, krvavé boje, stratené mestá, obrích plazov, Croma, poklady, démonov, spanilé švárne devy, zabijakov, pre ktorých ľudský život nič neznamená a moria plné príšer (a pirátov). Možno sú scenáre skratkovité (Conan v jednej scéne hodí do mora niečo, čo tam hodiť nemal a už na nasledujúcom paneli sa z hlbín vynára dôsledok jeho počínania), ale za aspoň to nemôžeme obviniť z extrémne pomalého tempa, však? Aaron predstavil viacero verzií Conana (starnúceho, ktorému sa v brade a vlasoch objavujú prvé šediny a začínajú ho pobolievať kríže, alebo naopak 17-ročného divocha, ktorý z problémov vyviazne ani sám poriadne nevie ako), kladie dôraz na boha resp. bohov a dokonca nechýba humor (Conana ani tisíce krvilačných protivníkov nezničili tak, ako kráľovské byrokratické starosti). Takže prúser to rozhodne nie je. Prirovnal by som to k Aaronovmu angažmá u Doctora Strangea: neurážajúci a vlastne veľmi fajn nadštandard. Po vizuálnej stránke tomu niet čo vytknúť. Dobrý obal, pekný prebal, lacetka, samozrejmosťou je super kresba (najviac v štvrtom príbehu, Zvířěti v kleci, ktorý úchvatne nakreslil Gerardo Zaffino). Prítomné sú tiež mapy uvádzajúce každé zo 6. dobrodružstiev a nechýba zopár (bohužiaľ nie textových) bonusov (najmä alternatívne obálky). Poteší výborný český preklad.
  • perak
    Aaronovi věci pro Marvel mne povětšinou moc nechytly, ale Conan je hodně světlou výjimkou. Sice jde pouze o samostatné, nepatrně propojené, povídky (resp. námět nadhozený v jedné povídce je pak lehce doplňován v dalších povídkách), které jsou rozprostřeny po celém kontinentu, a u nichž jsem si snad u každé na konci říkal, že je škoda, že daný námět nebyl rozvinut ve větším rozsahu, ale jinak jsou využity tradiční Conanovi atributy (tedy spíše boje, meč a magie než krásné ženy, které by ho obklopovaly). Vyprávění má spád a kresba celkem dobře dokresluje tu pravou atmosféru. Už se těším na zbytek ze života a smrti tohoto nesmretelného hrdiny.
  • het2
    Naprosto úžasná kresba, ale bohužel v součtu naprosto průměrné, místy až hloupoučké (ale bez onoho brakového kouzla), příběhy. Snaha navázat na Barbara Conana od Roye Thomase prostě nevyšla. Nemá to kouzlo a tenhle Conan nemá jiskru. Lehce nad průměrem je úvodní "Karmínová čarodějka" a "Ten, který přežil". Možná ještě "Zvíře v kleci". Asi bych udělal líp, kdybych si tohle jen prohlížel, protože nakreslené je to fakt skvěle...jinak nic. Ale co, o to víc jsem rád, že mám v knihovně 15 svazků sebraných "Chronicles of Conan" (bohužel pár posledních se mi stále nedaří sehnat).
  • karl173
    Máme tu dalšího Aarona a tentokrát dostal za úkol napsat drsného cimeřana Conana. A opřel se do toho hned od začátku, kdy hned v prvním sešitě posílá Conana na smrt. Nicméně záhy zjistíme, že začátek nás má jen namlsat, abysme mohli netrpělivě vyhlížet jak to dopadne, ale mezitím si musíme epizodicky projít stručnou historii Conanova života. Všechno to spojuje prakticky jen symbolika Conana tvář v tvář jisté smrti. Jednotlivé sešity mají pokaždé svůj vlastní příběh a jedná se tak v podstatě o povídkovou knihu. Každá s povídek má čím zaujmout a já se u čtení rozhodně bavil. Bohužel na samém konci knihy zjistíte, že nejste o moc dál než na začátku a tak je tato kniha jen jakýsi předvoj k druhému dílu. A jsem velmi zvědavý zda se bude Aaron chtít i v druhé knize rozjímat nad životem Conana, jelikož dostal za úkol napsat právě jen dvě knihy ( 12 sešitů ).
    Co se týče kresby, tak tam nemám prakticky co bych vytkl. Skvěle se ke Conanovi hodí a pokračuje ve stejném stylu jako u Dark Horse. Je přehledná a má pestrou barevnou paletu na níž se příjemně kouká.
    Nového Conana jsem si tedy užil a jsem zvědavý co nám přinese druhá kniha. Očekávání jsou na místě. 4*
  • Darth Raelchi
    V tomhle novém pojetí Conana Aaron dobře skloubil to, co už dobře kdysi zmákl Marvel a po něm Dark Horse. Ctí se howardovská tradice a i když vím, že sešity v sérii přibývají, pořád je správné uvažovat, jestli je Conan skutečně mrtvý. Z literatury víme, že Howard psal na přeskačku, takže se není čemu divit, že fanoušci a čtenáři do poslední chvíle čekají, co bude. Tohle se dobře četlo a Aaron se nám snaží dát širší měřítko, skáčeme z jedné doby do druhé, to vše propojené jednou ústřední dějovou linkou. Sám nevím, co čekat, ale bavilo mě to a jsem rád, že Marvel nepaběrkuje. Snaží se toho zhostit po svém a jde mu to. Za mě spokojenost. I když jsem přeconanován, tohle mě opravdu bavilo a četlo se to dobře.
  • marian
    Docela fajn nápad se smrtí Conana. Tak snad neumře už v druhé knize. Konečně zase nové příběhy. Myslím, že to Aaronovi sedlo.
  • radkin
    Člověk se těší na steak a dostane unifikovaný hambáč z mekáče. Příběh pro mě bez srdce a napětí. Škoda.
  • M_M
    Zatím to nejlepší od Aarona co v češtině vyšlo - tohle mu sedlo!
  • autokineton
    Za mě spokojenost, byť Busiek má mnohem větší tah na branku....libi se mi nicméně "návrat"k přímočarosti marvelovskeho Conana, takže i když to není to nejlepší, je to stále dobré 😁
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.11.2020 00:28Barbar Conan #01: Život a smrt barbara Conana, kniha první
    Já si tedy skutečně myslím, že Aaronovi Conan nesedí (srv. trudoš). Nedokážu vysvětlit pořádně proč, ale tam, kde třeba Truman (nebo Busiek) postupuje dosti obdobně, jsem ze světa Cimmeřana naprosto unešen a hltám jeden příběh za druhým, s chutí poznávám zdejší regiony... tady jako by Conan trochu klesl na brakové čtivo, kam podle mnohých jistě patří, ale já jsem stačil poznat, že tomu tak úplně není. Aaron je trochu ukvapený (srv. Norri), naivní, scenáristicky senzacechtivý, všude až nadbytečně krvavý...

    Celkový dojem: 50%
  • Norri
    Zpočátku jsem si k tomuhle Conanovi nemohl najít cestu, ale nakonec jsem docela spokojený. Jak se scénářem, tak s kresbou. Mám akorát pocit, že některé povídky byly příliš uspěchané a některé části ani nejsou povídkami, ale spíše shrnutím určité části Conanova života. Má to však i své silné momenty.
  • trudoš
    „Král Conan nastolil v království mír. A ten mír ho zabíjel.“
    Člověk to nesmí moc porovnávat s komiksy, jaké v posledních letech vydával Dark Horse a už vůbec ne s tím, s čím prostřednictvím Glénatu přišli Evropané. Smysl nové série, která se po letech vrátila do stáje Marvelu, je totiž navázat na atmosféru příběhů, které pro ně v sedmdesátých letech psal Roy Thomas. A dát jim trochu modernější háv. V tomhle ohledu splňuje Jason Aaron zadání na jedničku, stejně jako Mahmud Asrar coby výtvarník hlavní dějové linie.
    Není to však Jason Aaron, kterého mám rád – buď mu postava barbara Conana tak úplně nesedla, nebo jej omezoval kánon, který kolem hrdiny vznikl, ale tentokrát nepředvádí nic, co by mělo jeho specifický rukopis. Nevadí mi přitom epizodní koncept vyprávění, pouze se ukazuje, že krátké historky nedávají autorovi příliš prostoru pro víc, než nějaké to máchnutí meče a rozbití lebky. Jako sbírka povídek je to fajn, ovšem pro rozjezd nové řady bych si představoval něco údernějšího.
1426101
Četl/a (78)
123peta, 2scha, 3DD!3, AlmightyMates , autokineton, BadBoy, Berry669, calvin10, Cemino, Cinema Ranger, ConanVJ, Const.ex, Covenant, Darker, Darth Raelchi, Dinik, Erich, farnhajt, flipflop, foudy, fuerto_gepa, George Walker Bush, Georgíno J., Giskard, Good Games, Hades, hellblazer, het2, house192, invape, Ivan Kucera, Jabba, James, jankie, jh666, karl173, Kazumaki, KdG, Kil-Khal, lantan1, Light, listr, Lord Baltimore, Mamut12, Mercurio, mineralk, MP, mstefl, NecRoman, nejakdivne, Norri, oleav, Ozymandias, pearlxjam, perak, Polik, Poseidon1978, radimisko, RadimNemec, rooty, roswelll, RudyRod, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, tomaseek, trudoš, Ukko, vallyslayer, vita, Wasps, Yaromil, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(143)
123peta, 2scha, Alfi, Alfred, AlmightyMates , autokineton, BadBoy, bboorreekk, Benji, Berry669, binnmode, blackJag, bmc75, burzum, calvin10, Caylen-Tor, Cemino, ConanVJ, Const.ex, Corvus, Covenant, Dali, Darker, Deckard, DEmnoG, Dinik, Erich, farnhajt, fel68, filemon, Filip123, flipflop, Flowtek, Fox01, fuerto_gepa, Georgíno J., Glumal, gongon44, grinder, Hades, herbert, Honzin, house192, hugosnowden, hyba1991, invape, Ivan Kucera, Jabba, James, james dixon, jankie, jh666, jjjirik, kapicka, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, Knuckless, komiksák007, Kouzelnik7, Lamahe, lantan1, Librarian, Lobok257, Lojza, Loxin, maara, Mamut12, Matio, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mineralk, Mitak, MP, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, NecRoman, Nightmare, Noci, Norri, Nyxxie, Olesh, Onkel 1928, Paja78, pavel, pearlxjam, pechna, perper, pk123x, Polik, Poseidon1978, Premek, raenius, Ricarderon, rooty, roswelll, royan, RudyRod, Rumburaq, Saran, schefik, Šedo, seneke, SHORTY, Skot, slothest, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, Till, timek, tomaseek, Tomasino79, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, Ukko, vallyslayer, VanTom, Viking, vishnar, vita, vranakx, Wasps, willis, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (21)
bananzluty, Blacklarch, Bubákolog, charvos, CSE_AC/DC, Davispear , DKoscik, DracoAn, Fida, Final, Himlik, Jimbeam90, Maty48, monty.cl, nx, OldaB, psramek, sleepless, Sole, vrazdinek, Wodry
Shání (3)
CSE_AC/DC, Jimbeam90, nx