Str. 04
Str. 08
Str. 26

+ 3 další ukázky

Čarodějky Morgavsa a Morgana konečně dorazily na Island, kde se musí střetnout s kolegyní Agátou, která ovládla ničivou sílu draků. Jak asi obstojí proti nejmocnější čarodějce všech dob?

Příběhy, které najdete v této knize, jsou třetí a poslední částí ságy ISLANDIKA. Je to úplně první dobrodružství dvou čarodějek, Morgany a Morgavsy. Původně vycházely v měsíčníku Čtyřlístek po šesti až deseti stranách. Pro časopis však musely být upraveny na epizody, a tak málokomu došlo, že jde o souvislý dlouhý příběh. Nyní vám poprvé odhalujeme všechna tajemství a pointy, které byly doposud skryty, protože dávají smysl pouze v uceleném vyprávění. Pozorní sběratelé a čtenáři si možná budou chtít porovnat, kde byl příběh pozměněn. Jsou to sice změny minimální, ale pro vaše pohodlí byly stránky označeny. Na jejich dolním okraji se pod číslem strany střídají tři obrázky. Každý z těchto symbolů má svůj význam.

Kotlík: dějově původní strana
Žába: přidaná strana, která v původním vydání nebyla
Kozel: změny na této straně zasáhly do panelování

Příběhy tak, jak vycházely ve Čtyřlístku:
18. TULENÍ TULENÍ - Čtyřlístek 586
19. PRAVDYBOL - Čtyřlístek 591
20. ČAROMRAVENČENÍ - Čtyřlístek 592
21. HLAVÁRIE - Čtyřlístek 598
22. DRAKOBUS - Čtyřlístek 601
23. DRAČÍ AZYL - Čtyřlístek 695
24. DOMODĚNÍ - Čtyřlístek 604

První dotisk v lednu 2022.
Ocenění Muriel 2020 v kategorii Nejlepší komiks pro děti.


Scénář
Petr Kopl
Art
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Lettering
Petr Kopl
Redakce
Magdaléna Jimelová
Žánry
dětský, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-271-1778-9 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
435 g
Stran
80
Cena
199 Kč
  • Norri
    Opět se musím opakovat a vůbec mi to nevadí. Je to skvělé! Je to chytré, vtipné a poučné. Navíc je to pěkně nakreslené. Třetí díl uzavírá "Ságu Islandica", která se opírá jednak o Artušovskou legendu, ale hlavně také o severské legendy. Obojí mám moc rád. Možná je zde o kapku méně vtipů, než v předchozích knihách, ale bylo potřeba toho hodně uzavřít a zodpovědět. To se Petru Koplovi povedlo na výbornou. Doufám, že jsou v plánu knižní vydání také dalších pokračování, které už ve Čtyřlístku vyšly. Morgavsa & Morgana mě, dospělého chlapa, totiž opravdu baví!
  • Good Games
    Good Games mecenáš16.2.2021 19:20Morgavsa a Morgana #03: Princezna čarodějka
    Morgavsa a Morgana 03: Princezna čarodějka je vydareným finále putovania na Island, kde chcú naše dve čarodejníčky a ich kamaráti prekaziť plány zlej červenej čarodejníčke Agáte, ktorá zmrazila všetkých drakov a čerpá z nich silu. Tretí diel je síce výrazne pomalší a tak trochu aj temnejší ako bujarý druhý diel, ktorý je zatiaľ hravým vrcholom série, ale vôbec to nevadí. Stále sa jedná o skvelé čítanie pre celú rodinu. =►Celá recenzia◄=
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 16:06Morgavsa a Morgana #03: Princezna čarodějka
    Příjemné rozuzlení na konci a i když je vlastně poslední fight někde uprostřed, protože se nám odhalí další příběhová rovina, tak mě to neskutečně bavilo. Jedna velká dětská jízda plná zábav a humoru. A jako proč ne. Tenhle Kopl mi sedl a s chutí si Morganu a Morgavsu přečtu znovu. Poučnost v komiksu mi nevadí, hodnotím z pohledu dospělého. Co mě trošku zamrzelo je Mikeš a jeho tajemnost. Prý se to dozvíme, ale zatím nic. Navíc ve vzduchu visí cliffhanger. Jsem čekal uzavřenost, ale co už. Na konci knihy je cosi o Kočkonautkách, tak uvidíme, co bude dál.