Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Batželství je konečně tady!
Bats a Cat se spolu utkávali po celé dekády – a zuby a nehty se bránili tomu, aby bojovali bok po boku. A když k tomu nakonec přece jen došlo, na povrch vybublaly jejich skutečné vzájemné city… a teď se Batman s Catwoman chystají, aby svůj svazek zpečetili svatbou století.

Ale pro tyhle dva osudem stíhané bojovníky se zločinem nemůže být nic jednoduché.

Zatímco se Bruce a Selina chystají, že do toho praští, do příprav jim vpadne časem poskakující superhrdina Booster Gold se smrtelně nebezpečnou misí, která oba hrdiny vrhne do víru časoprostorového kontinua a hrozí, že úplně všechno zničí.

A přestože se gothamský nejznámější pár snaží udržet veselku stranou od všech svých nepřátel, Batmanova největší nemesis nehodlá zůstat sedět v koutě. Joker se rozhodne, že Batmanovi půjde za svědka – a je jasné, že kam vražedný klaun vkročí, tam okamžitě vypukne chaos.

Jeviště pro událost, která navždy změní osud dvou nejikoničtějších komiksových postav, je připraveno!

Obsahuje sešity série Batman (Rebirth) #45-50 (duben 2018 - červenec 2018) a příběh z DC Nation (Vol. 2) #0 (květen 2018)

Scénář
Tom King
Art
Neal Adams, Rafael Albuquerque, Lee Bermejo, Greg Capullo, Becky Cloonan, Amanda Conner, Tony S. Daniel, Jason Fabok, David Finch, José Luís Garcia-López, Mitch Gerads, Mikel Janin, Joëlle Jones, Andy Kubert, Jim Lee, Clay Mann, Frank Miller, Paul Pope, Tim Sale, Ty Templeton, Lee Weeks
Ink
Neal Adams, Rafael Albuquerque, Lee Bermejo, Greg Capullo, Becky Cloonan, Amanda Conner, Tony S. Daniel, Jason Fabok, David Finch, Sandu Florea, José Luís Garcia-López, Mitch Gerads, Mikel Janin, Joëlle Jones, Andy Kubert, John Livesay, Clay Mann, Danny Miki, Frank Miller, Paul Pope, Tim Sale, Ty Templeton, Lee Weeks, Scott Williams
Barvy
Rafael Albuquerque, Brad Anderson, Jordie Bellaire, Lee Bermejo, June Chung, Becky Cloonan, Mitch Gerads, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design), Tomeu Morey, Paul Mounts, Patricia Mulvihill (Trish), Francesco Plascencia (FCO Plascencia), Alex Sinclair, Keiren Smith, José Villarrubia, Lee Weeks
Obálka
Mikel Janin
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-974-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
476 g
Stran
176
Cena
399 Kč
Originál
Batman #07: The Wedding (DC Comics, 2018)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš8.9.2023 08:20Batman #07: Svatba
    Ajta krajta! S Kingom je to ako na húpačke: raz hore, raz dole. Po vlažnom rozjazde (Já jsem Gotham) kopol do vrtule (Já jsem sebevražda) a cez skvelého Já jsem zhouba sa dopracoval k trochu divnému prequelu o Válke vtipů a hádanek. Nasledovali báječné Operace Zásnuby a skvelý diel Nevěsta nebo lupič? a on to má tú drzosť prísť s niečím ako Svatba??? Názov je mimochodom zavádzajúci, ale uvidíte sami. Čas obradu sa každopádne blíži a to znamená jediné: vypýtať si povolenie od človeka najpovolanejšieho. Jokera. Cat a klaun zločinu sa stretávajú zoči-voči a potečie z toho veľa krvi, ale zároveň ešte viac odhalených citov, priznaní a vyznaní. Žiaľ, King z toho nedokázal vydestilovať takú výstavnú a ornamentnú bombu, akú som čakal. Po prvé, Jokera nech tvorcovia ponímu ako beštiu v ľudskej koži, alebo ako trocha divnejšieho strýka, ktorý to s Batmanom vlastne myslí dobre. Nie naraz tak i tak. Po druhé: od takejto témy som čakal fakt podstatne viac. A po tretie: aj kebyže je to nejaká výnimočná pasáž (čo nie je), tvorí len malú časť knihy. Zvyšok dopĺňa enormne nezáživný Booster Gold a konečne samotné prípravy na svadbu. Booster Gold je absolútne príšerný a pri čítaní som trpel ako na krátkej reťazi priviazaný pes. Navyše som nerozumel, prečo King cítil potrebu vybrať sa v tak nastavenom univerze cestou svojho vlastného Flashpointu. Skôr mi to pripadá ako lacné odbiehanie od ústrednej svadobnej témy, len aby ju čo najviac oddialil, čo vnímam trochu ako podvod. Až na samom konci (svedok) sa dostaví senzačné dojatie, ale oproti predchádzajúcim delom je ho ukrutne málo. Finále je špeciálne, keďže na ňom hosťovali desiatky (!) významných ilustrátorov, vrátane extra významných a rozpoznateľných na prvý pohľad (Bermejo, Sale). Každý komiks čítam dva razy. Kým na prvý bol Batman: Svatba „len“ bohapustý priemer, po druhom už je to katastrofa za 2*. Strašne ma to nebavilo.
  • tom173
    tom17322.5.2023 23:51Batman #07: Svatba
    Tak jsem se po déle než roce vrátil ke Kingovu Batmanovi a určitě nelituju, protože Svatba patří k těm lepším knihám v téhle sérii. První tři sešity představí Booster goldův "dar" a je to vlastně takové příjemné What if.. Celou dobu vlastně víte, že to nebude mít žádné následky, ale je to dobře napsané a hezky to graduje. Ve druhé části si Catwoman s Jokerem vylívají srdíčko, přičemž se snaží nevykrvácet.. Trochu zvláštní, ale takhle prostě King píše. Mě to nevadí, ale chápu jestli to někomu připadá přitažené za vlasy. Závěrečná třetina je za mě nejlepší. Bats s Cat si píšou navzájem intimní dopis doprovázený celostránkovými kresbami různých kreslířů. Dobrý nápad a hezky to podtrhuje dlouhou historii těchhle postav. Na konci už do příběhu zase nakukuje Bane, za což jsem rád, že se děj stočí opět k superhero patáliím a bude méně zásnub, svateb a rozebírání vztahů celkově.
  • faster86
    faster869.11.2021 07:36Batman #07: Svatba
    Booster Gold dobrý, Joker lepší, konec tak nějak asi ne úplně uspokojivý, ale ono to k tomuhle muselo dojít. Ze svatební trilogie asi nejslabší díl , ale i tak dobrý. Tady tou trilogií si mě King asi získal, takže zkusíme další díl.
  • honza2457
    honza24579.8.2021 11:14Batman #07: Svatba
    Tak konečně poslední díl ohledně svatby a skončilo to tak jak jsem od začátku čekal. Ke konci už jsem ty stránky přeskakoval, protože autor asi moc koukal na telenovely. Některé ty řeči se tu opakují snad už potřetí a díky bohu jde se v příběhu dál.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.12.2020 19:55Batman #07: Svatba
    Jako bylo to dobré, no... Joker výbornej.

    Celkový dojem: 90%
  • karl173
    karl173 mecenáš28.12.2020 19:48Batman #07: Svatba
    Nebylo to špatné, ale čekal jsem víc. 3*
  • MEGA
    MEGA26.12.2020 21:27Batman #07: Svatba
    King pokračuje ve svém velmi čtivém působení na sérii Batman. První příběh s Booster Goldem je za mě nejlepší část. Je originální a chytře promyšlený. To se o druhé části říct nedá. Tam postavy mají rozsáhlé monology, které často nikam nevedou a já měl pocit, že čtu další díl nekonečné telenovely. Psychologická analýza Batmana se už začíná opakovat. Samotná svatba má parádní momenty, ale nakonec se z toho vyklubalo zklamání. Kresba v první polovině je správně detailní a dynamická. V druhé části je kresba horší, ale to je čistě osobní preference.
  • Palebras
    Palebras17.12.2020 14:01Batman #07: Svatba
    Batman v podání Toma Kinga, má perfektně vzestupnou tendenci být každým dílem lepší a lepší. Právě naopak tomu bylo v případě New 52 od Snydera, kdy kvalita s každým dílem spíš klesala a klesala, tudíž jsem rád, že v tomto případě je situace zcela opačná. Díl Svatba, je opět parádní jízdou, kdy se opravdu neřeší počet svatebních hostů, materiál jídelního servisu, dodavatel květin a barva motýlka. Budeme cestovat časem společně s Booster Goldem, očekávat svatební pozvánku s Jokerem, který následně uspořádá menší přátelské třaskavé setkání v Mooreově katedrále, abychom se nakonec dozvěděli, zda dojde k té dlouho avizované svatbě či nikoliv. Přečteno na jeden zátah, protože se to čte prostě skvěle. Hrozně se mi líbí Kingův Joker. Ten nemele snůšky rádoby chytrých keců, které ve finále nedávají hlavu ani patu. Například jeho monolog s Cat v katedrále, byl prostě skvělý. Celkově je zde málo akce a hodně povídání, avšak ničemu to nevadí, protože King to má v tomto případě pevně v ruce a nejsou zde hluchá místa či prostor, aby se čtenář začal nudit. Daniel, Janín, Mann a jejich kresba je naprostá paráda. Tady není co řešit. Poslední sešit obsahuje kresby speciálních hostů, kteří mimo jiné odkazují na již legendární komiksy a rozhodně se jedná o fajn zpestření. Po nedávno vydaném Detective Comics 9: Gordon ve válce, který byl mimo jiné také skvělý, dostáváme dalšího parádního Batmana a já doufám, že v tomhle duchu, bude Batman pokračovat i nadále. Plný počet!
  • Spike
    Spike28.11.2020 01:24Batman #07: Svatba
    Kingův Batman má posledních pár knih jednu skvělou vlastnost - strašně krásně se čte. Ne, vážně, ačkoli kniha není tenká, nemá jeden velký ucelený příběh a kolem a kolem akce se tu smrskla na několik výstřelů, opět jsem knihu přečetl na jeden zátah. Ne proto že bych to už chtěl mít za sebou, ale protože jsem ji nechtěl odložit - protože mě bavila.

    To zní možná moc zjednodušeně. Jsou knihy co mě baví, ale dám jim tři hvězdy. Kingův Batman ale dělá víc než jen že 'baví'. Batman tu až na závěrečný sešit vlastně ani není v hlavní roli, a stejně je to jedna z nejlepších jeho knih za poslední dobu. První příběh s Boosterem Goldem je sice další (přiznanou) variací na příběh "Pro muže, který má všechno...", ale je podán jako bizarní tragikomická fraška, a i při těch drsnějších scénách se čtenář prostě musí usmívat. Už jen ty první stránky... Pro fajnšmekry, jaký Burtonův film vám připomíná kostým co má zde Catwoman? Jestliže někdo tvrdí že Batman a humor nejdou dohromady, ať si přečte toho od Kinga. To vše v parádní kresbě Tonyho S. Daniela, prvotřídní mainstream jak má být.
    Pak je tu vynikající osmistránkový kraťas, který nám o Jokerovi řekne víc než jindy celá kniha. Atmosféra, budování napětí, psychologie, vtip i pointa. Dokonalost. Sednoucí kresba - Clay Mann.
    U Jokera ještě zůstaneme. Ale přesuneme se do kostela. První část - monolog s Batmanem (když mluví jen jeden asi se to nedá nazývat dialogem...), druhá část dialog s Catwoman. Akce minimum, přesto se to čte jedním dechem. Chápu že někomu jeho styl nesedne, ale King prostě umí psát odsýpající dialogy. A především - umí psát Jokera. Během tohoto krátkého příběhu ze mě i ze sebe dostal celou škálu nejrůznějších emocí, a tohle je prostě Joker kterého chci číst. Bez přehánění - za dlouhou dobu ten nejlepší Joker. Promiň, Bílý rytíři. Ač kreslí 'chladný' Mikel Janín, tentokrát nemám protestů, tady jde hlavně o dialogy a jeho mimika postav je zde super, sem Janín sednul.
    No a závěr je kapitola sama pro sebe. Na jednu stranu je to galerie spousta skvělých a známých výtvarníků (někdy to není totéž) a na druhou citlivá, ale ne sladkobolná romantika. Kdo má ty postavy rád a nestydí se při čtení propustit uzdu troše pocitů, tak tohle je krásný příběh.
    A to jsem ještě ani nezmínil tu kupu odkazů na různé slavné komiksy, kterých si pozorný a sečtělý čtenář v průběhu knihy jistě všimne. A schválně si v poslední kapitole všímejte názvů různých míst, ta jména by vám mohla být povědomá...

    Tentokrát nemusím nějak dlouho přemýšlet, tenhle díl mi prostě naprosto sednul, a já jsem spokojen až nadšen. Už aby tu byl další. 9/10
1011122
  • karl173
    karl173 mecenáš29.12.2020 03:30Batman #07: Svatba
    Milo: Já to většinou píšu bezprostředně po dočtení, abych zachytil prvotní pocity, které bývají nejsilnější. Jenže někdy se stane, že mi ještě něco dojede právě při psaní hodnocení a tady se mi to zrovna stalo. Vlastně ani nemám proč se o této knize rozepisovat. Celé je to takové nemastné, neslané. A taky jsem musel původní 4* snížit, jelikož mi došlo, že tu téměř nic nevybočuje. Btw. stávající komentář vlastně zcela zachycuje knihu samotnou. Jelikož stejně jako malý počet slov v mém komentu, tak i kniha toho moc ve své podstatě nenabízí. Jsou to spíš jen takové drobky dobře rozházené tak, aby to vypadlo jako celistvý a vydatný pokrm. A koukám že teď jsem ti vlastně i splnil ten požadavek o delší verzi mého hodnocení. :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.12.2020 20:08Batman #07: Svatba
    Ten druhej krátkej je nicneříkající, dlouhá verze bude vhodnější :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.12.2020 20:08Batman #07: Svatba
    Karl - zkopci sem ten koment, co jsi smazal než jsem ho přečetl :D
Četl/a (50)
AlmightyMates , Ash Pointak, calvin10, Cinema Ranger, ConanVJ, Craxx, cyboy, Doppelganger, faster86, Final, georg, George Walker Bush, Georgíno J., hellblazer, invape, Ivan Kucera, Jabba, Jay-jay, jh666, Joker189, Kaaos, karl173, kendor007, Kiko, Lachvos, lantan1, me, MEGA, Mercurio, Mleako, MP, Palebras, paulmuaddib, pavlosson, petrik1710, Poseidon1978, PumpingArrow, schefik, Sikk, Spike, štěpin_8, taidana, tom173, Tony TwoDee, trudoš, tukak, utresyby, xflori01, Zbysek2410, zlejzmrd
(105)
adam.ra, akrijus, Alfi, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, BadBoy, Badgu.y1902, Beng.D, blackJag, bmc75, calvin10, Caylen-Tor, Cever, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, Deckard, deefha, Denis, Doppelganger, farnhajt, faster86, filemon, Filip123, Final, Flowtek, Fox01, georg, Georgíno J., gongon44, hellblazer, hugosnowden, hyba1991, invape, Jabba, JackOneil, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, Joker189, Kaaos, Karel Sec, karl173, kendor007, Kiko, kindanerd, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, krvinka56, Lachvos, lifi, listr, Lord Baltimore, malylada, Mamut12, Marvin, me, MEGA, Mercurio, Mitak, Mleako, MP, NecRoman, Olesh, Paja78, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pavel, pavlosson, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, PumpingArrow, puolpm, Ricarderon, Rumburaq, Saran, schefik, Sikk, Skot, sleepless, Spike, štěpin_8, tacmud, taidana, the.kasztan, Tialster, tom173, Tomas024, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, vishnar, xflori01, xintax, yogi, Zbysek2410, zdoog, zlejzmrd
Chce (24)
10milda, Al0f0k, Azik2586, Dali, deadpool, Draco nobilis, filosh, GeorgeeW, gezic, James, Jáňa, LookAss, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, OldaB, Radkos, royan, Sole, Spacecore, Tomasino79, Tyfus, Wiw
Shání (4)
gezic, LookAss, Nightmare, suricattaontheway