Lovkyně, ochránkyně, válečníce a bohyně...
To je Angela. Jako dítě ji unesli z Asgardu a následně ji vyhostili z Hevenu. Tahle zázračná postava se vydala na misi, aby si vzala, co ji patří!

Angela udeří! Jakmile říší otřese řada odhalení, tahle lovkyně Hevenu se vrací... A tentokrát má zlaté město bohů přímo na dohled. Seznamte se s touto novou ikonou komiksových příběhů, protože Angela vtrhla do světa Marvelu! Ani v Helu nenajdete takovou zuřivost, jakou v sobě nosí tato žena, kterou odvrhly dva světy. Sledujte její vzrůstající moc, protože tenhle padlý anděl se vydal na válečnou stezku!

Obsahuje příběhy:
Asgardský zabiják
Bezcenná

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Angela: Asgard's Assassin #1-6 a Guardians of the Galaxy (Vol. 3) #5-6


Scénář
Brian Michael Bendis, Marguerite Bennettová, Kieron Gillen
Art
Olivier Coipel, Stephanie Hansová, Phil Jimenez, Sara Pichelliová
Ink
Stephanie Hansová, Mark Morales, Tom Palmer, Sara Pichelliová, LeBeau Underwood
Barvy
Romulo Fajardo Jr., Stephanie Hansová, Justin Ponsor
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Jan Velart
Redakce
Alena Mikulíková, Petr Novotný
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
664 g
Stran
184
Cena
249 Kč
Originál
Angela, Asgard's Assassin: Priceles (Marvel Comics, 2013, 2014, 2015)
  • Moon
    Nakonec to nebylo vůbec zas tak zlé. Četlo se to rychle a docela to i zabavilo, nicméně to pořád patří ve všech ohledech k těžkému průměru.
  • hroubek
    Angela se mi špatně hodnotí. Ze začátku mě to vůbec nebavilo, jelikož jsem nechápal o co jde a ani hlavní hrdinka mi nesedla. S dalšími sešity to bylo lepší a lepší, nicméně pořád jsem se nemohl ubránit pocitu, že mi spoustu věcí uniká. A není to moje vina. Ke konci ten příběh funguje mnohem lépe, než na začátku, ale prokousat se k němu skrze tuny dialogů, byl úkol hodný Thora. Angela není špatný komiks, ale popravdě nevím, kdo si ho pořádně užije.
  • adevr
    Čekal jsem něco jiného, a nejsem moc spokojen. Když už překousnu děj, tak mi chybělo nějaké pořádně zpracování rvaček a bitev. Téměř vždy jen obrázek výskoku do vzduchu, kolem vlnící se stuhy, a pak jen hronada zmasakrovaných nepřátel. Těžká nuda.
  • Norri
    Norri mecenáš24.11.2020 22:39Nejmocnější hrdinové Marvelu #111: Angela
    Sakryš, zase jsem se nechal nalákat ženskou na obálce a nevšiml jsem si, že to navazuje na Bendisovy Strážce Galaxie. Ti mi totiž moc nesedli. Ty dva sešity, které tady ze Strážců jsou uvedené, jsou vytržené z kontextu, tak děj nebudu ani hodnotit, ale je zde opět to strašné panelování, kdy na každé dvojstránce musíte přemýšlet, v jakém pořadí ty panely vlastně máte číst.
    Co se týká druhé části s názvem “Asgardský zabiják”, tam musím pochválit pěknou kresbu a nádherné obálky jednotlivých sešitů. To se povedlo. Ale to je asi tak všechno. Děj tohoto příběhu mi připadá jako děsná slátanina. Tahle éra Strážců Galaxie, Thora, Asgardu a jiných vesmírných Marvelovských výmyslů mi prostě nesedí. Místy v tom scénáři byly zajímavé pasáže, ale občas to taky bylo zcela absurdní. Třeba když Angela doslova sebrala malé holce balón a za to, že ji ho vrátí, chtěla slíbit odměnu. Angelina milenka hned začala té malé holce popisovat Angeliny hrdinské činy a její morální kodex…wtf?! Vůbec nejhorší je, že se to celé bere hrozně vážně.
  • Carnage
    Jako fanoušek Spawna jsem byl hodně skeptický k tomu jakým způsobem byla Angela převedena do Marvel universa a nakonec jsem byl mile překvapen. Ve Spawnovi byla Angela jen takovou hodně okrajovou postavou a chvíli i Spawnovo "love interest" a neměla zrovna moc extra rozvedený charakter (bohužel tím trpí hodně postav u Spawna). Tohle NHM funguje skvěle protože rovnou dostaneme vysvětlení kdo je, proč dělá co dělá a odkud se vzala a zároveň je celkem šikovně přivedena do Marvel universa. Sice se mi moc nelíbí že je ve skutečnosti utajovanou dcerou Odina a tím pádem sestra Thora ale jinak nemam výhrady, design postavy zůstal skoro stejný jako ve Spawnovi, Angela sice na první pohled vypadá jako prototyp drsný emancipovaný ženy jen na efekt ale rozhodně jí nechybí osobnost a občas je i vtipný jak nechápe spoustu pro lidi normálních věcí a aplikuje svoje zásady na úplný banality. Takže jo, kniha mě bavila a rozhodně splnila účel představení nový postavy nebo celkově postavy pro někoho kdo o ní dosud nevěděl vůbec nic a dokonce se nebojim říct že jí to v Marvelu prospívá mnohem víc než u Spawna akorát trochu zamrzí že nakladatelství Image ze kterého pochází není vůbec zmíněno jménem v popisech v knížce. Co mi ale přišlo už na sílu a dost předvídatelný je to že z Angely udělali lesbu nebo že jí prostě vymysleli romantický vztah s jinou ženou a celkově že do toho prostě tu romanci nacpali.
  • Fimi
    Fimi mecenáš25.11.2020 08:02Nejmocnější hrdinové Marvelu #111: Angela
    Tak celá ta vesmírná Marvel jízda od Abnetta je výborná a patří k tomu nejlepšímu, jeho Nova, War of Kings a strážci spolu souvisí a do toho ještě Annihilation, takový jeden velký vesmírný Marvel. To rozhodně stojí za to, na to se fakt Bendis nechyta
  • Norri
    Norri mecenáš25.11.2020 07:51Nejmocnější hrdinové Marvelu #111: Angela
    Fimi: To, co bylo od Abnetta z jeho Strážců v UKK a NHM, to se mi docela líbilo.
  • Fimi
    Fimi mecenáš25.11.2020 07:22Nejmocnější hrdinové Marvelu #111: Angela
    Norri je škoda že u nás nevyšli Strážci od Abnetta, to je úplně jiná liga než Bendisovi. Vlastně a i nevím proč tu vyšly ty od Bendise
  • trudoš
    trudoš editor19.11.2020 23:26Nejmocnější hrdinové Marvelu #111: Angela
    Lenny: Zupa, danke.
  • Lenny
    Lenny mecenáš19.11.2020 22:50Nejmocnější hrdinové Marvelu #111: Angela
    Situace kolem Angely je asi takováto:

    Začátkem devadesátek v Marvelu vládli kreslíři (Lee, McFarlane, Liefeld a další). Komiksy se prodávaly po milionech a je šíleně rozčilovalo, že když vymyslí postavu, všechna práva bude mít vydavatel. Marvel jim sice dělal ústupky jak to jen šlo (McFarlane třeba dostal vlastní spider-manovskou řadu, kterou sám psal i kreslil), ale nepomohlo to. Kreslíři se trhli a založili Image, kde měla platit větší tvůrčí svoboda a práva na postavy zůstanou tvůrcům.

    McFarlane si rozjel Spawna a na jeden sešit najal Gaimana, kterej vymyslel Angelu. Todd jí dal výtvarnou podobu, jenže ejhle... nějak se mu nelíbilo, že by měl platit Gaimanovi procenta za hračky a prodaný komiksy, protože to přece byl jen najatej scénárista a Angela je logicky jeho. Protože Image a tvůrčí svoboda :). Tak se soudili, soud rozhodl ve prospěch Gaimana a ten dostal v rámci urovnání sporu veškerý práva. A hnedka po nich skočil Marvel.

    Důvod samozřejmě nevíme, ale... Angela v roce 2012 žádnou větší fanbase neměla a kostýmově je šíleně devadesátková. Takže kolují drby, že to Marvel koupil čistě proto, aby Toddíka naštval.
  • trudoš
    trudoš editor19.11.2020 19:05Nejmocnější hrdinové Marvelu #111: Angela
    Lenny: Navíc až s tímhle kontextem (Spawn) mi konečně dávají smysl poznámky Tonyho Starka, že je mu Angela povědomá.
  • trudoš
    trudoš editor19.11.2020 19:02Nejmocnější hrdinové Marvelu #111: Angela
    Lenny: Bulvár? Sem s ním. Mě to zajímá taky, anglicky neumím, takže se nic nedozvím. A já chápu, že tam nenapíšou pravdu, ale třeba info o tom, že ta postava je ze Spawna je zajímavá a dozvěděl jsem se jí až tady z komentáře Carnageho, ne z alba samotného.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš19.11.2020 16:48Nejmocnější hrdinové Marvelu #111: Angela
    Lenny: ty víš nějaký drby? Sem s nima :D
  • Lenny
    Lenny mecenáš19.11.2020 15:57Nejmocnější hrdinové Marvelu #111: Angela
    trudoš: Protože spory kolem Angely jsou docela bulvár a nemůžou přímo rovinu napsat "Tahle postava nás nezajímá, ale chtěli jsme něčím nas**t Todda." :))
  • trudoš
    trudoš editor19.11.2020 14:22Nejmocnější hrdinové Marvelu #111: Angela
    Carnage: Tady to krasobruslení kolem vzniku postavy je obzvlášť komické, protože je zmíněno jen to, že byla koupena od konkurence a že jí původně vymyslel Neil Gaiman a to je všechno. Mě by třeba docela zajímalo v jaké sérii se původně vyskytovala a proč jí nakonec Gaiman prodal jinam, ale to ne, to už se říct nesmí, to si člověk musí dohledat na netu sám. K čemu pak nějaké představování figury je, když se o historii jejího vzniku nesmí mluvit?
  • Carnage
    jh666: ano tady došlo k tomu že jí změnili protože nikdy nic takovýho nevykazovala původně

    trudoš: naprosto souhlasím, to je přesně to jak jsem to myslel ale nechtěl jsem být moc vulgární :D a přesně jak píšeš DC se zmiňovat může ale o Image nesmí padnout ani slovo a je to docela zvláštní protože komplet Spider-mana má hodně věcí od McFarlanea takže nevidím důvod proč kolem Image chodit po špičkách ale asi se bojí toho že byl o postavu Angely soudní spor.
  • trudoš
    trudoš editor19.11.2020 13:03Nejmocnější hrdinové Marvelu #111: Angela
    Carnage: Já zas musím konstatovat, že v představení postavy album maličko selhalo, protože i když se dovíme, jak pasuje do Marvelovského univerza, to že původně patřila do stáje Image, a její historie měla tudíž trochu jiný charakter než kniha naznačuje, jsem se dozvěděl až z vašeho komentáře. A nepřijde mi to zas až tak nepodstatná informace. Tyhle konkurenční přetahovačky mě fakt serou. Nakladatelství DC být zmíněno v kompletu může (když se třeba mluví o práci různých kreslířů a scenáristů), ale že daná postava původně pasovala k Image už ne? Chjo.
  • Doppelganger
    Navíc zrovna tady v Angele není homosexualita nijak násilně in-your-face tlačená, ale je naopak dost civilní, a příběh na ní nestaví, tak moc nechápu, že to někoho v roce 2020 pobuřuje :)
  • jh666
    Fimi: Tak ty New Warriors už jsou i podle mě extrém poměrně dost za hranou. Na druhou stranu už o nich dlouho nebylo slyšte, tak je třeba Covid pohřbil.
  • Fimi
    Fimi mecenáš19.11.2020 10:29Nejmocnější hrdinové Marvelu #111: Angela
    Jh666 tak ještě že dostaneme naprosto úžasné Ňů varyjor
  • jh666
    Carnage: Mě třeba přijde lepší takovou udělat novou postavu, než retconovat nějakou stávající (jako to bylo u Icemana).
  • Carnage
    Zase na jejich obranu, může bejt třeba bisexuálka co já vim :D ale v týhle knížce má romantický vztah se ženou. Mimochodem taková Valkýra je to stejný. Spíš mi jde o to že je to nová postava a hned tam cpou tohle.
  • Azalin
    Azalin mecenáš18.11.2020 15:25Nejmocnější hrdinové Marvelu #111: Angela
    Lesbická superhrdinka? Jasná koupě! :)
  • louza
    Lesbická superhrdinka? Pána boha... Marvel by si měl ještě licencovat Ennisův Herogasm ať to tam má teda kompletní a pokryje všechny minority. Aby to někomu nebylo líto a nešel do ulic...