Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Obsah – komiksy:
Marek Berger – Octobriana: Hadí plémě
Alim Velitov – Novembriana: Vzkříšení démonů revoluce
Hana Puchová – Sonina síla
Tomáš Kučerovský – Raptus Advenure
Jason – Zabij tu kočku!
Karstein Volle – Rande
Kristopher Schau, Øystein Runde – Margarín
Ida Neverdahl – Hladová
Ticho 762 – Honningsvåg
Tomáš Červený, Eva Mária Ondová – 40 kopýt, 40 krokov
Lukáš Komárek – Sličná paní
Nikkarin – Deus ex machina
Pavel Čech – Nepolapitelný Širokko
Dušan Taragel, Jozef Gertli Danglár – Jánošík: Darček pre Aničku
Jaromír Plachý – Menšiny
Marek Rubec – Jarmil: Na výstavě
Václav Šlajch – Lulenka a poslední přání
Kateřina Čupová – Klacek a Fracek 21
Lucie Mannová-Sobelová – Rána
Kateřina Karolik – Pavoučí umění
Bohuslav Argaláš – Tajomstvo našej babky
Jana Vobořilová – Tma tmoucí
Ondřej Kavalír, Vojta Mašek, Karel Osoha – Návrat Krále Šumavy: Do dna
Vojtěch Mašek, Magdalena Rutová – Expert

Obsah – publicistika:
Tomáš Prokůpek – Octobriana, hrdinka pro třetí tisíciletí
Michal Jareš – Komiksové cesty Kapitána Kida
Kristian Hellesund – Komiks v Norsku
Tomáš Prokůpek – Jozef Gertli Danglár: Poslední komiksový federalista
Jan Patrik Krásný – Skrytá tvorba
Anna Křivánková – Už nejsem misionářka japonské popkultury (Rozhovor s Kateřinou Čopjakovou)
Věra Staňková – Příběh CS.KOMIKS
Karel Osoha – Chci umřít při kreslení komiksu (Rozhovor s Lukášem Růžičkou)

Vyšlo ve dvou verzích obálky:
Varianta A: Široko - Jozef Gertli Danglár
Varianta B: Hluboko - Karel Osoha


Scénář
Jason, Nikkarin, Bohuslav Argaláš, Marek Berger, Pavel Čech, Tomáš Červený, Kateřina Čupová (Faqy, Chechula), Kateřina Karolik (Katsiaryna), Ondřej Kavalír, Lukáš Komárek, Tomáš Kučerovský, Vojtěch Mašek, Ida Eva Neverdahl, Petr Novák (Ticho762), Jaromír Plachý, Hana Puchová, Marek Rubec, Kristopher Schau, Václav Šlajch, Lucie Sobelová Mannová, Dušan Taragel, Alim Velitov, Jana Vobořilová, Karstein Volle
Art
Jason, Nikkarin, Bohuslav Argaláš, Marek Berger, Pavel Čech, Kateřina Čupová (Faqy, Chechula), Jozef Gertli (Danglár), Kateřina Karolik (Katsiaryna), Lukáš Komárek, Tomáš Kučerovský, Ida Eva Neverdahl, Petr Novák (Ticho762), Eva Mária Ondová, Karel Osoha (K-Os), Jaromír Plachý, Hana Puchová, Marek Rubec, Øystein Runde, Václav Šlajch, Lucie Sobelová Mannová, Alim Velitov, Jana Vobořilová, Karstein Volle
Obálka
Karel Osoha (K-Os)
Publicistika
Kateřina Čopjaková, Kristian Hellesund, Michal Jareš, Jan Patrik Krásný, Tomáš Prokůpek, Lukáš Růžička, Věra Staňková
Žánry
magazín
ISBN/ISSN
978-80-906032-6-4 (Analphabet Books)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
753 g
Stran
176
Cena
175 Kč
Varianty
Aargh! #18 (varianta A) (2019)
Aargh! #18 (varianta B) (2019)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.9.2021 08:54Aargh! #18 (varianta B)
    Bohužel, tohle číslo mi přijde velmi slabé. Spousta komiksů se mi prostě nelíbí, a už nedávám ty pseudo-umělecké pokusy udělat to jinak, jen aby to bylo jinak, protože to přece nebudeme dělat tak, aby se nám to dobře četlo. Ať se jedná o toho lyžaře, Reubena, Šlajcha, ten Level 1 nebo co a x dalších (zkrátka jednou, dvakrát stačí udělat něco nestandardního, ale pokaždé nestandardní je pak už standardní, takže by to chtělo už udělat buď něco diametrálně odlišného, ať máme aspoň širokou paletu tvůrce, anebo už fakt dělat komiks tak, jak to má být, aby se to prostě dalo číst a na to jak jsou tenké hranice toho, co je komiks, se Češi pořád moc neumí trefit - teda to je můj dojem - a výjimky se samozřejmě najdou, i v tomto Aarghu).
    Norská sekce byla docela fajn, neuškodilo by dát tam aspoň jeden delší (délka 1 standardního sešitu - ale vím, že to je někdy těžké to zajistit). Jde mi o to, aby se dostatečně rozvinul příběh a mohl tak pořádně nahlédnout do tvorby dané země. Takhle dostaneme sice ochutnávku, a i když je to slibné, tak v budoucnu pochybuji, že se k tomu budeme vracet. Kdyby to byl zároveň jako teaser toho, co by se dalo vydat u nás, ať z Norska, nebo jiné země, tak prosím. Tím rovnou narážím na rozhovory a články, které mi přišly asi nejlepší za poslední Aarghy, co se týče do počtu na jeden Aargh. Ani u jednoho jsem nešoupal nohama, kdy už to skončí. Aargh by fakt mohl sloužit jako model, co vydávat u nás, protože takový Krásný je opravdu krásný svou tvorbou. Danglár u nás taky nijak zvlášť významně nevycházel v nějakém celku či svazku. Křivánková nabízí další slušnou mangu k vydání - no a že je to cílené pro holky... Když je to dobrý... Takže tady je dobrý zdroj pro budoucí vydávání. Zvlášť ta manga, kterou doporučuje Křivánková mi přijde velmi zajímavá.
    Zbývají už teda komiksy a to, jak jsem psal, byl zároveň i kámen úrazu. Octobriana je super a konečně dostala komiks, bohužel je zároveň i nic neříkající a je to taková "úlitba fanouškům" (patrně). Vlastně se tam nic nestane a je to takové vyšuměné. Zároveň je to ale nejlepší komiks ve sbírce a svou kresbou velmi zdatně konkuruje i dalším komiksům, které v Česku vyšly (obecně). Kresba super, příběh střed. Další komiksy už fakt děs. Karel Osoha je snad jediný, který mě ještě upoutal, ale bohužel se mi svým vzhledem a vizuálem nelíbí černobílá v Králi Šumavy. Prostě mě to nebere, ale aspoň lze tento komiks brát, jako dobře zmáknutý a náhled do jeho další tvorby potěšil. Barvy mu sedí zkrátka více. Obálka luxus - to by byl komiks! Zbytek komiksů fakt průměr až podprůměr. O to víc je tento Aargh pro mě pouze jako sonda do komiksu v ČR, ale bohužel už z něho nemůžu mít takovou radost jako z předchozích čísel.
    Vydavatele tímto nechci odrazovat od vydávání, dělá pořád dobrou činnost a já jsem rád za každé nahlédnutí do tvorby komiksu v ČR a zahraničí, nota bene, méně známého zahraničí, ale jak se říká, každý den nemůže být posvícení. Tady mi to zkrátka nesedlo. Sešlo se prostě víc pitomých komiksů pohromadě. Tady to táhne, jak jsem psal, Ocrobriana svou kresbou, Karel Osoha svou tvorbou a obálkou a pak články. Nic jiného tady opravdu nevidím.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.7.2019 18:18Aargh! #18 (varianta A)
    Ti Norové mají sympaticky obskurní dílka, to se mi líbilo. Tradičně skvělý a vtipný Kučerovský, Komárek stvořil roztomilé moudré dílko - ovšem i Taragelův Jánošík řeší podobné problémy, poučně a hezky nakreslila Karolik. Plachý slovy Ondřeje Trojana z Na Stojáka hezky "se satirou na komoru", dost mě zaujal komiks Vobořilové, a v neposlední řadě, začal jsem se těšit na dalšího Krále Šumavy, bude-li!

    Celkový dojem: 70%
  • morbn
    morbn19.3.2019 18:59Aargh! #18 (varianta A)
    Slabšie ako predposledné číslo, ale informačne vynikajúce, celkový koncept, prevedenie, kvalita je vynikajúca ako sme u Aarghu! zvyknutý. Príjemný počet strán, ktorý sa stále zvyšuje. Z príbehov ma najviac zaujala Octobriana, Tajomstvo našej babky a Návrat krále Šumavy..., ale aj iné kraťasy, boli tu aj úlety, keďže komiks je širokospektrálne médium. A o to v zborníku aj ide, predstavovať komiks ako médium pop-kultúry, ale aj ako artové umenie. Trošku sklamal už inde vydaný príbeh z Jánošíka! "Darček pre Aničku", ktorý mám v zbierke ako súborné dielo - "Jánošík!" (nie každý to však má, pre neho je to samozrejme plus. Čakal som však niečo, čo som od neho ešte nečítal, teda špeciálne vydaný komiks pre zborník, ak nerátame obálku zborníku, príbeh je samozrejme dobrý, aj kresba :) Za mňa však celková spokojnosť. Dobrá práca. Bonusom mi bolo dokúpenie Havranieho špeciálu k objednávke :)
  • cyboy
    cyboy mecenáš10.3.2019 12:06Aargh! #18 (varianta A)
    Jako obvykle informacne kvalitni Aargh!, i kdyz tentokrat se mi z komiksu vyslovene libila akorat Octobriana.
    80%
586