Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Poslední vzdorující Flash

Gorilla Grodd umírá na nemoc, kterou dokáže vyléčit jen zdroj rychlosti. Spolu se Singularitou, Multiplexem, Negativním Flashem a pánem blesků Raijinem přichází do Central City, aby vysál energii ze všech tempařů!

Grodd Flashe v hloubi duše sžírá, otevírá mu staré jizvy a způsobuje psychické rány, které mohou mít dlouhodobý efekt. Jediné, na co nejrychlejší žijící člověk dokáže myslet, je záchrana města a osvobození Iris Westové, která konečně začíná Barrymu zase věřit.

Když Barry Allen přijde o svou rychlost, připadne úkol vypořádat se s Groddem a osvobodit obyvatele města oběma Wallyům Westům a Čínskému Flashovi. Jejich snaha se ukáže jako marná a Barry se pro znovuzískání své rychlosti odhodlá zajít tak daleko, že požádá o pomoc Godspeeda. Tento stěžejní díl rychlostní ságy od základu promění všechny tempaře, i vztahy mezi nimi. Dokáží přežít následky Groddova zoufalého manévru?

Obsahuje sešity série The Flash (Rebirth) #39-45 (leden 2018 - duben 2018)

Scénář
Joshua Williamson
Art
Carlos D'Anda, Carmine Di Giandomenico, Christian Duce, Dan Panosian
Ink
Carlos D'Anda, Carmine Di Giandomenico, Christian Duce, Dan Panosian
Barvy
Luis Guerrero, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design), Ivan Plascencia
Obálka
Carmine Di Giandomenico, Ivan Plascencia
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Michael Talián
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová, Petr Schwarz
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-966-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
460 g
Stran
168
Cena
379 Kč
Originál
The Flash #07: Perfect Storm (DC Comics, 2018)
  • honza2457
    honza24577.8.2021 12:19Flash #07: Dokonalá bouře
    Kvalitní díl s velice zajímavým záporákem. Grodd byl velice vítána změna a chápal jsem jeho motivaci. Rád bych kdyby se další díl držel trochu při zemi a nemusela se hned ničit celá planeta. Minusem za mě už bývají klasické ohrané superhrdinské kecy Barryho Alena. Série by se mohla soustředit na Barryho soukromý život a pomocníka Flasha Wallyho Westa a já bych byl maximálně spokojený.
  • Spike
    Spike22.4.2021 23:59Flash #07: Dokonalá bouře
    Budu se opakovat, ale znovu napíšu že si série drží svůj standard. Jako vždy ale přidám i pár detailnějších postřehů aby se neřeklo.

    Rozhodně je pozitivní, že se v každém díle aspoň trochu řeší i osobní život Barryho Allena. Ukazuje se nám jako člověk s vlastními vrtochy, díky tomu se mu ale čtenář dokáže lépe dostat pod kůži a je mu tak bližší a sympatičtější. I záporák Grodd je dobrou volbou, jen ty jeho motivace, plány v plánech i ten konec, nevím, je to takové vykonstruované. Na to už jsme sice z moderního mainstreamu zvyklí, ale řekl bych že to šlo i lépe. Vedlejší postavy tu dostávají prostoru tak akorát, takže i ten černý Wally West jde nějak přežít.. Naopak potěší Godspeedův návrat na scénu v plné síle, od téhle postavy mám do budoucna velká očekávání. Ta srdceryvná vyznání, sebemrskačství a moralizování co se tu objeví sice čteme už po Xté, ale není to tak hrozné. Celá ta hlavní zápletka se Singularitou mi tu začíná připadat už trochu zamotaná než aby mohla dávat jasný smysl, ale uvidíme jak v dalších dílech.

    Kresba si drží takovou úroveň na jakou jsme zvyklí, neurazí, nenadchne. Nejvíce se mi z kreslířů líbil Christian Duce který dělal poslední sešit. Ten je komornější a knihu hezky uzavírá, navíc tu máme hned několik cliffhangerů do příště takže se těším.
    Flash není dokonalá série, ale stále svižně odsýpá a čtenář nemá pocit že už by byla vyčerpaná a měl by se obměnit tvůrčí tým. Jako u Green Arrowa. Já jsem tedy znovu spokojen na hezkých 7/10
  • karl173
    karl173 mecenáš1.1.2021 14:51Flash #07: Dokonalá bouře
    Minule se Williamson teprve rozehříval a doufal jsem, že příště nám přinese něco velkého a hlavně neokoukaného. No a teď mám za sebou další knihu a minimálně z poloviny se to povedlo.
    Nejdřív začnu tím pozitivním. Williamson si opravdu připravil něco velkého a máme tu šestidílný příběh " dokonalá bouře ", ve kterém se doslova rozpoutala bouře po celém Central city. Na scénu přichází neokoukaný Grodd a rozpoutá peklo na zemi. Všechno je to epické a krásná scéna střídá druhou. Kresba je tu tedy, jak je zvykem, velmi podařená. Sice se ve dvou číslech tužky chopili jiní kreslíři, ale pořád se dalo na co koukat, byť kvalitativně na ostříleného Giandomenica to nemělo.
    Příběhově " dokonalá bouře " už ale tak " dokonalá " není. Sice je pravda, že jsem se víceméně po celou dobu čtení bavil a to hlavně díky svižnosti scénáře. Ale na druhou stranu už jsem z toho nebyl tak odvařený jako zpočátku série, kdy jsem vyloženě hltal, co se bude s Flashem/Barry Allenem a jeho kamarády dít dál. Přijde mi, že všechny hlubokomyslné úvahy a takzvané útoky na srdíčko už se tu omílají neustále dokola a navíc způsobem, který je v každém druhém superhrdinském příběhu. A když vás tohle už nebere a tohle všechno hodíte stranou, tak vám toho zase až tolik nezbyde. Sice to na konci Williamson poměrně zdařile zachraňuje a jsem přeci jenom spíše spokojený, ale mám jakýsi vnitřní pocit, že vrcholem série už zůstane čtvrtý díl.
    Nicméně nechci Flashe ještě házet do starého opotřebovaného železa, jelikož závěr příběhu a samotný závěrečný sešit, který se udává po hlavním příběhu této knihy, přináší zajímavý cliffhanger.
    Stále jsem tak zvědavý co nám tato série ukáže. Tento díl s odřenýma ušima tak ohodnotím ještě jako nadprůměr, ale upřímně moc jistý si tím nejsem. 4*
2113