Ta příšera je zase volná! Spider-Man žije v domnění, že Eddieho Brocka a jeho šíleného symbionta už v životě nespatří, ale všem je jasně, že takový padouch nemůže jen tak zmizet! Venom začne řádit v ulicích, ale myslí na jednu jedinou věc — pomstu! A aby toho nebylo málo, tak se vrací ještě jeden Spideyho starý známý zločinec. Scorpion je ještě v lepší formě než kdy dřív. Má zmodernizovaný oblek a vylepšený, ještě více smrtící ocas. Jako svou první oběť si nevybral nikoho jiného než J. Jonaha Jamesona, vydavatele Daily Buglu!

Obsahuje příběh:
Venomův návrat

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity sérií Amazing Spider-Man (Vol. 1) #315-319 a Amazing Spider-Man Annual #23


Scénář
Gerry Conway, David Michelinie
Art
Rob Liefeld, Todd McFarlane
Ink
James Brock, Gavin Curtis, Tim Dzon, Todd McFarlane, Vince Mielcarek, Keith Williams
Barvy
Bob Sharen, Gregory Wright
Lettering
Rui Alves
Překlad
Petra Fialová, Petr Novotný, Jan Velart, Martina Zvolská
Redakce
Changer the Elder, Alena Mikulíková, Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
571 g
Stran
152
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Spider-Man vs. Venom (Marvel Comics, 1989)
  • Moon
    Jak už bylo psáno několikrát níže, o Venomovi to moc není. Nicméně, když je na scéně tak je to to nejlepší z celé knihy. Jinak kniha je ničím nevyčnívající komiks, ale taky se z toho nestala žádná hrůza.
  • Mleako
    Toho Venoma tady opravdu moc nebylo a ten příběh byl celkem generický a ničím nevyčnívající. Jinak je to taková obstojná Michelinovina, kdy se opět hodně prolíná osobní život Petera s jeho superhero trápením. Není to nic božího, ale čte se to dobře. U posledních sešitů jsem se pak divil, proč vypadají tak divně. Pak jsem se znovu podíval na začátek - Rob Liefeld - ok, to všechno vysvětluje :)
  • Delphín
    Název a obálka tu lžou. Venoma si tu moc neužijete. O souboji se Spider-Manem ani nemluvím, ten mě opravdu naštval. Když se ale přes tyto faktory přenesete - tak dobrý. Jedná se o další kvalitní dílo z dílny Michelinieho. Kladen je tu dost důraz na život Petera mimo masku, což se mi dost líbilo.
  • hroubek
    Nebudu lhát, že jsem čekal více. Michelinie a McFarlane jsou sehraný a nemůžu říci, že by jejích příběhy nebavili, na to jsou dost kvalitní. Bohužel, ale nemůžu tvrdit, že jsou to mistrovské pecky. Těšil jsem na Venomův návrat a nakonec z toho nic moc nebylo. Další sešity byly dost fajn, přesto jsem z toho nikdy neměl pocit, že by šlo o nějak extra důležitý příběh v životě Spideyho. Poslední sešit je dost dobrý, ale působí zde trochu nepatřičně. Venomův návrat je slušný komiks a celkem i dobré čtení, ale v rámci výběru je to průměr.
  • louza
    Hele, klidně za plnou. Je to Mišelín, je to Mekfárlen. Je to Spider-Man. Venomův návrat to teda moc není, protože se vyskytuje jen ve dvou sešitech z pěti. Zato je ale nádhernej psychouš, který líbá svoje mrtvé oběti a pomáhá věšet prádlo tetě May. Kromě toho se tu mihne i Hydroman a skvělý štír, který je v McFarlaneově pojetí opravdu boží. Dokonale vypadající dobře napsaný komiks na hony vzdálený třeba bezscénařovitému Utrpení. Micheline si vždycky najde chvilku i na Petrovu lidskou stránku a občas překvapí jak akční může být i život mimo masku. Rozhodně jedno z nejhvězdnějších období pavoukovy série. Moc lepšího se potom už neobjevilo. Vítám v češtině s otevřenou náručí.
21381
Četl/a (36)
2scha, Al0f0k, Azik2586, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, dajik, Deckard, Dejweez26, Delphín, Doppelganger, GavlaDan, Honzin, hroubek, Jay-jay, jh666, JORDY, lantan1, LookAss, Madao, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, Sagikkun, Sajmon, Spike, trudoš, TZcomics, valkys, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(131)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, anfrene, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Benji, blackJag, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, Delphín, delsemela, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Erich, fifas, filemon, Filip123, Final, Fox01, GavlaDan, Glumal, hlavathor, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, Idy, invape, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Kareru, kendor007, Keno, komiksák007, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, Lookass33, Madao, mAGiic, Mariomichal, Marvin, Maty48, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, nx, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, Pietro26, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Sick666, Skot, sleepless, Spike, StressCZ, tacmud, Tomasino79, tomntp, trudoš, Tyfus, TZcomics, valkys, VanTom, vita, VvV, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (6)
anfrene, Blackthunder, deadpool, hahahoho, Radkos, smazenapikantniskeble
Shání (2)
JaroKakashi, smazenapikantniskeble