Victor von Doom, kdysi nepřítel Marvel Universe, se stává jeho ochráncem v železném brnění. Někdejšímu tyranovi se mění pohled na svět a vydává se na novou cestu osudu za pomoci všemožných technologií i magie!

Marvel Universe se mění. Jeden z jeho největších hrdinů, Tony Stark, padl v boji. Našel se však hrdina, který ho hodlá pomstít - není to nikdo, kdo by ještě ve světě neproslul, ba naopak. Jedná se o jednoho z těch nejpodlejších zóporáků. Některé rány se však nedají zahoiit tak rychle... Můžete si být jisti, že budou bouchat ohňostroje, až se celý svět dozví, že je ve městě nový Neoblíbený Iron Man!

Obsahuje příběh:
Neoblíbený

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série Infamous Iron Man #1-6


Scénář
Brian Michael Bendis
Art
Alex Maleev
Barvy
Matthew Hollingsworth (Matt)
Obálka
Esad Ribić
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Kateřina Veselá
Redakce
Alena Mikulíková, Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
564 g
Stran
144
Cena
249 Kč
Originál
Infamous Iron Man: Infamous (Marvel Comics, 2016, 2017)
  • ludek.n
    Obávaný tyran a vládce Latverie Victor van Doom prozřel a chce odčinit všechno zlo, které spáchal. Po smrti Tonyho Starka (jenž chránil svobodu lidské populace před pomýlenou Captain Marvel v průběhu Občanské války) zůstalo v marvelovském vesmíru prázdné místo a Victor van Doom se rozhodl vzít roli Iron Mana za svou. Využil svých vědeckých znalostí a pokročilých technologií, aby přetvořil ikonické brnění do nové vylepšené verze. S ním pak pronásleduje padouchy, které zná jako své boty a snaží se udělat svět lepším místem pro život. Že ho pronásledují pochybnosti všech, kdo znají jeho minulost, snad ani netřeba zmiňovat. Ostatně co si budeme povídat, Victorova proměna v „Neoblíbeného Irona Mana“ je pravděpodobně ten nejkontroverznější přerod v historii Marvelu a komiksu vůbec. Brian Michael Bendis však dokazuje, že to lze udělat inteligentně, napínavě a s grácií. Musíte se jen smířit s tím, že hodnoty, které jste měli jako pevně dané, už neplatí. Pomůže vám v tom i Alex Maleev, jehož neortodoxní vizuální ztvárnění Bendisových myšlenek má k tradičním postulátům komiksové kresby daleko, předaleko. Neoblíbený Iron Man je živý příběh a stojí za to mu věnovat pozornost. Odvděčí se za ni.
  • Moon
    Tak tohle bylo pro mě hrozně velké překvapení a hrozná bomba. Vůbec jsem to nečekal, ale Victor mi tu hrozně sedl svojí povahou a zbroj Iron mana mu padne jak kdyby jí nosil odjakživa. Trochu jsem se bál přeměny ze záporné postavy na kladnou, ale stalo se, že už na netu hledám zbytek příběhu.
  • mcleek
    Znám Doktora Dooma a nijak zvlášť mě nebaví a znám Iron Mana a nijak zvlášť mě nebaví. To, co mě zajímalo, byl Alex Maleev a další spolupráce Bendise a Maleeva. Tak jsem tomu dal šanci. A byl jsem vlastně velmi spokojený. Opravdu zamrzí jen to, že příběh negraduje dál, ale jen se rozvine a skončí. NHM představí unikátní postavu v jejím mikropříběhu, který není ukončen, a zase pádí k další postavě. Áchjóó!
  • Carnage
    Za mě taky dobrý, udělat z Dooma hrdinu je tak absurdní až je to právě na příběhu to nejlepší. Stejně jako to Victorovi nežere nikdo z hrdinů a z Shieldu tak mu to nežeru ani já a tím pádem to splnilo účel. Maleev má sice celkem hezkou kresbu ale přijde mi že v dramatických a akčních scénách mu to zas tolik nejde i když jak kde. Zbývající sešity jsem si pořídil digitálně a jako celek je to ještě lepší ale zakončení mi přišlo ve výsledku celkem slabý a bylo tam dost nevyužitého potenciálu a pořád mam radši Dooma jako čistokrevného záporáka.
  • hroubek
    Tohle mi sedlo. Je vidět, že i samotného autora ta myšlenka bavila a dost dlouho si jí představoval. Bendis odvádí velmi dobrou práci. Je to hravé, zábavné, a nabízí to zajímavý pohled na Dooma a jeho přemýšlení. Tento pohled se mi dost líbil, jelikož krásně ukazuje, že se dá s některými charaktery pracovat jinak. Kresba od Maleeva je moc pěkná a k tomu to příběhu se hodí. Trochu mě mrzelo, že to žene, tako moc dopředu a nedostaneme žádný pořádný souboj. Jediný velký nedostatek tohoto komiksu je, že končí v ten nejhorší moment a asi nikdy nebude dovyprávěn. Je to velká škoda. Neoblíbený Iron Man je velmi povedený komiks.
  • louza
    Viktor von Doom má problém. Splnil si svůj sen. Stal se bohem vlastního ideálního světa. Bohužel však zjistil, že jediným kazem své vlastní idily je on sám, což nemíní nechat jen tak. Naštěstí zrovna umřel Iron Man jehož identity chce Viktor využít k očištění sebe sama. Ale zbavit předsudků budoucí parťáky i bývalé špatňáky nebude nic jednoduchého. Ústřední premisa zní skvěle a v rukou dua Bendis Maleev tohle nemohlo selhat. Na rozdíl od editorů knihy, kteří tradičně s přehledem doručili jen půlku příběhu. I tak ale kniha šlape slušně, skvěle vypadá a Doom se místy dostává do vtipně tragických situací novopečeného správňáka, které v kombinaci s jeho vrozenou arogancí slibují opravdu zajímavá východiska. Alternativní role mu určitě sedí víc než třeba spideyho inkarnace v režii Doc. Ocka. Škoda že se tvůrci do práce se záporáky, kteří jsou evidentně zajímavější a flexibilnější postavy než hrdinové, nepouští častěji. Kdyby byl všechny komiksy jako Doomův Iron Man, nebo třeba aktuálně vycházející Taskmaster, začal bych zase číst moderní Marvelovský mainstream.
8137
Četl/a (39)
Alfred, Azik2586, Blackhand47XD, calvin10, Carnage, chuckboris, Cinema Ranger, Craxx, dajik, deadpool, Deckard, Doppelganger, electricfret, Honzin, hroubek, invape, Izmir Čupr, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Keno, Lachvos, lantan1, ludek.n, luky.kuky10, Mariomichal, Martinb, Mercurio, mineralk, Moon, opytz, Paldini, roswelll, S313, slavik38, Tomski, trudoš, zdennanek, zlejzmrd
(107)
Abe, Alfi, Alfred, Alikkk, Azik2586, Beng.D, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, calvin10, Carnage, chuckboris, Craxx, CSE_AC/DC, dajik, deadpool, Deckard, deefha, Dexir, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, electricfret, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Glumal, hellblazer, hlavathor, Honzin, hroubek, hugosnowden, Infarkt, invape, Izmir Čupr, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kiwi1902, krupan, kucik, Lachvos, listr, Lobok257, luky.kuky10, Lukyn2810, maara, Mariomichal, Martinb, Marvin, Matio, MB, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, mineralk, monty.cl, MP, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, pearlxjam, pechna, plema, Poseidon1978, raenius, raimi, Ricarderon, roswelll, Rumburaq, Saran, Skot, slavik38, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tomasino79, Tomski, trudoš, Tyfus, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, yogi, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (15)
Al0f0k, Badgu.y1902, Copak(:-chceš, delsemela, Denis1996, filosh, gezic, hahahoho, Jason2808, Maty48, Premek, Radkos, RicHard. , sleepless, suchosch
Shání (4)
DegiCZ, gezic, Idy, soulbringer
Nabízí (1)
suricattaontheway