Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Jednoho dne se stane jednou z největších světových hrdinek: WONDER WOMAN. Ale zatím je to Diana, princezna Amazonek. A její boj právě začíná. Tento grafický román, založený na knize Leigh Bardugové, která se dostala do žebříčku bestselerů New York Times, přivádí k životu Dianino první dobrodružství za hranicemi skrytého pobřeží Themysciry.

Diana touží dokázat svým sestrám, legendárním bojovnicím, že se jim vyrovná. Ale v rozhodné chvíli zahodí příležitost získat slávu a riskujíc vyhnanství poruší amazonský zákon, jen aby zachránila pouhou smrtelnici, Alii Keralisovou. A co hůře, ukáže se, že Alia není obyčejné děvče a svým statečným činem Diana možná přivodí zkázu světa.

Alia se chtěla jen dostat od svého příliš starostlivého bratra a strávit jeden semestr na moři. Když ale na lodi vybuchne bomba, přežije jen díky zásahu Diany... a kola osudu se dávají do pohybu. Diana a Alia budou společně čelit armádě nepřátel – smrtelných i božských, rozhodnutých dívku s tajemnou minulostí a záhadnou mocí zničit nebo ovládnout. Aby měly naději zachránit oba jejich světy, budou se muset obě dívky nadcházející válce postavit bok po boku.

Vyšlo jako 3. svazek edice DC Young Adult - grafické romány
I když má kniha v tiráži uveden rok 2020, do volného prodeje se dostala až v roce 2021.


Scénář
Leigh Bardugo, Louise Simonson
Art
Kit Seaton
Barvy
Sara Woolley
Obálka
Kit Seaton, Sara Woolley
Lettering
Tomáš Neubauer
Překlad
Filip Škába
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
romantický, superhrdinský, young adult
ISBN/ISSN
978-80-7449-871-8 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
152 x 230 mm
Tisk
šedomodrý s barevnými odstíny
Váha
575 g
Stran
196
Cena
349 Kč
Originál
Wonder Woman: Warbringer (DC Comics, 2020)
  • karl173
    karl173 mecenáš21.4.2023 10:36Wonder Woman: Válkonoška
    Pořád se s touto sérii míjím, ale tento počin mě už alespoň dokázal i bavit a nerozčiloval.
    Stále jsou tu dost velké rezervy v příběhu a v chování postav, ale celková myšlenka a vybudování děje smysl dává. Dojde i na pár zajímavých zvratů.
    Za mě nelepších YA DC komiks z prvních tří.
  • hroubek
    hroubek17.9.2022 12:19Wonder Woman: Válkonoška
    Z mého pohledu dobrý a neurážející komiks. Ve výsledku se jsem si ho užil a rozhodně jsem při jeho čtení netrpěl, i přestože jsem nebyl cílovka. Tahle série Young Adult má něco do sebe a pokud budou přicházet s dobře vystavěnými příběhy, tak splní svůj účel - přivést holky ke čtení superhrdinských komiksů. Osobně se mi líbil úplně jiný pohled na Dianu/Wonder Woman a taky originální pojetí její superhrdinské kariéry. Tento komiks má dobře napsané postavy, které jsou víceméně dost sympatické. Kresba je dobrá, jen ta barevná paleta mi moc nesedla - celé je to v chladných barvách a tónech. Největší problém komiksu je jeho tempo a styl jakým je vyprávěný. Někdy je uspěchaný, jindy pomalejší, někdy je zbytečně ukecaný a pak přijdou momenty, kdy se vše vyřeší pár dialogy. Nicméně, když to vezmu kolem a kolem, tak se jedná o dobrý komiks, který neurazí a dobře pobaví.
  • Delphín
    Delphín5.3.2021 00:18Wonder Woman: Válkonoška
    Relativně dobrá kresba a zajímavý ale fajn nápad na příběh, který je psán moc dobře, leč blíže k němu rozhodně bude mít náctileté publikum. Vadily mi místy nelogické/nesmyslné pasáže a rozhodnutí některých postav. A i když je komiks jinak dobrý počin, působí zbytečně uspěchaně. Kdyby si autorka dala více práce v zápletkách, dialozích apodob. mohla z toho vzniknout zajímavá série.
    Komiks obecně teda opravdu fajn ale dalo se z něj vymlátit daleko víc..
17