Laura Kinneyová byla stvořena jako stroj na zabíjení. Svému ohavnému původu se však vzepřela a stala se neobyčejnou X-ikonou, X-23!

Hluboko ve stínech Marvel Universe strávily zlé mozky tajného projektu Weapon Plus desítky let sdružováním nezastavitelných vrahů. Připravte se na setkání s jejich nejnovějším výtvorem a odhalte odkaz Wolverina. Kdo je tento nový hrdina a jak je- spojený s nejmocnějším mutantem Marvelu? Zjistíte to hned, jakmile uvidíte první stránky knihy od Craiga Kyla a Christophera Yosta o nové generaci genetického výzkumu. Bud'te svědky zrození legendy... Přichází X-23!

Obsahuje příběh:
Ztracená nevinnost

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série X-23 (Vol. 1) #1-6 (leden 2005 - květen 2005)


Scénář
Craig Kyle, Christopher Yost (Chris)
Art
Billy Tan
Ink
Jonathan Sibal (Jon)
Barvy
Brian Haberlin
Obálka
Brian Haberlin, Jonathan Sibal (Jon), Billy Tan
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Martina Zvolská
Redakce
Alena Mikulíková, Petr Novotný
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
579 g
Stran
152
Cena
249 Kč
Originál
X-23: Innocence Lost (Marvel Comics, 2005)
  • mcleek
    Taky jsem byl natěšený po filmu Logan a teď jsem zklamaný. Komiks je strašně sterilní, dost málo pracuje s emocemi, což je možná záměr (chce ukázat, že Laura byla vycvičena jako zbraň bez lidské osobnosti), ale tím příběh přichází o to, co ho dělá příběhem. Navíc jsem vůbec nepochopil, proč se Laura v klíčovém místě příběhu zachovala proti svému výcviku. Že by chvilkový úlet? Zbytek děje je pak předvídatelný a čtenář už jen čeká, aby se stalo tohle a pak tohle a aby se to posunulo ke konci. Kresba pomocí nízkých dlouhých panelů působí také dost divně. Možná by celý příběh šesti sešitů mohl být v sešitě jediném, kde by formou flashbacků zachycoval to podstatné. Takhle to vidím na 30%.
  • hroubek
    Po filmovém Loganovi jsem se na samostatný komiks s X-23 moc těšil. A jsem rád, že jsem dostal dobrý a zábavný komiks. Čte se to pěkně, má to dobré tempo, pěknou akci a i kresba je fajn. Jen mi to celé přišlo, že se to tváři vážněji, než to ve výsledku je. Pořád jsem měl pocit, že by se mohlo jít více na dřeň nebo rozvinout nějaké konkrétní myšlenky. O tom jak vznikala Laura/X-23 se dozvíme vše podstatné, ale jaká je o tom se nedozvíme vůbec nic. Nic o tom jak přemýšlí, co se jí honí v hlavě nebo jaká je. A to je trochu škoda. Jsem spokojený, ale myslím si, že to mohlo být lepší.