Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
V galaxii stravované neustálou válkou zuří chaos. Zatímco se síly Impéria potýkají s Povstaleckou aliancí, která vytrvale usiluje o ukončení tyranské vlády císaře Palpatina, pašeráci a piráti brázdí galaxii v honbě za bohatstvím.
Troufalý a schopný pašerák Lando Calrissian musí vyrovnat svůj dluh a je ochoten vsadit vše na jedinou kartu. Ukradne z imperiálního doku loď nedozírné ceny, aniž by tušil, co se skrývá na palubě. Smělá loupež se tak brzy změní v boj o holé přežití…
I když se Lando proslavil jako obchodník pochybné pověsti, zběhlý jak v přepravě zboží, tak v obcházení imperiálních zákonů, málokoho by napadlo, jak vysokou hru hraje. Když se Lando přidá na stranu rebelů, nejriskantnější podnik jeho života začíná…

Obsahuje příběhy:
Lando (Star Wars: Lando (Vol. 1) #1-5)
Třináct beden (Star Wars (Vol. 2) #34)
Roztříštěné Impérium (Journey to Star Wars: The Force Awakens - Shattered Empire #1-4)

Obsahuje dvě původně samostatné alba (Star Wars: Lando, Star Wars: Journey to Star Wars: The Force Awakens - Shattered Empire).
Obsahuje sešity sérií Star Wars: Lando (Vol. 1) #1-5 (červenec 2015 - říjen 2015), Star Wars (Vol. 2) #34 (srpen 2017) a Journey to Star Wars: The Force Awakens - Shattered Empire #1-4 (září 2015 - říjen 2015)


Scénář
Jason Aaron, Greg Rucka, Charles Soule
Art
Marco Checchetto (MChe), Emilio Laiso, Salvador Larroca, Alex Maleev, Angel Unzueta
Ink
Marco Checchetto (MChe), Emilio Laiso, Salvador Larroca, Alex Maleev, Angel Unzueta
Barvy
Edgar Delgado, Andres Mossa, Paul Mounts
Obálka
Marco Checchetto (MChe)
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o.
Překlad
Pavel Klimeš
Redakce
Pavel Klimeš, Alena Mrázová, Tereza Nováková Tomášková, Milan Pohl
Žánry
akční, dobrodružný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-2524-857-7 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
765 g
Stran
208
Cena
499 Kč
Originál
Star Wars: Lando, Star Wars: Journey to Star Wars: The Force Awakens - Shattered Empire (Marvel Comics, 2015, 2016, 2017)
  • Norri
    V této knize se setkáváme s Landem Calrissianem v době, kdy už neměl Millennium Falcon, ale také ještě nevlastní město v oblacích na Bespinu. Nyní je jenom hráčem a zlodějem s obrovskými dluhy. Příští velká ‘rána’ by měla zalepit jeho dluhy, a ještě jej na nějakou dobu zajistit. Je to snadné, stačí ukrást z doků loď nějakého imperiálního pracháče. Nic se nemůže pokazit. První část knihy s názvem ‘Lando’ se dozvíte, jak se takový jednoduchý plán může kolosálně posrat. Někdy prostě šlápnete do zatraceně velkého lejna. Povídka má krásně atmosférickou a barevnou kresbu.

    Druhá povídka je krátká a jmenuje se ‘Třináct beden’. Je to moc pěkný zlodějský příběh Sany a Landa. Úplně ho ale kazí fotorealistická kresba ksichtů. Jako kdyby někdo vystřihl obličej z fotky a přidal ho do kresby. Je to hnus.

    Třetí povídka ‘Roztříštěné impérium’ nás v celé sérii (či spíše edici), pokud ji čtěte tak, jak ji u nás Egmont vydal, posunuje v čase o kus dále. Doposud se všechno odehrávalo mezi čtvrtým a pátým filmem. Zde jsme hozeni přímo do šestého filmu, do vrcholící bitvy o Endor a o druhou Hvězdu smrti. Zpočátku jsem byl potěšen, že je zde opět pěkná, nestylizovaná kresba, leč i zde se objevily prasárny, jako je počítačově rozostřené pozadí a divné ksichty. Ach jo… Naštěstí to ale není tak velký problém jako u ‘Beden’ a kresba je většinou pěkná.
    Jak už jsem zmínil, děj začíná těsně před zničením druhé hvězdy smrti a ukazuje, že tím povstání zdaleka neskončilo. Spolu s pilotkou Sharou Bey a jejím manželem sledujeme, že i v následujících dnech a týdnech měli povstalci i zbytky imperiální armády napilno. Musím přiznat, že tohle mě moc nebavilo.
  • Palebras
    Čekal jsem lehce slabší díl a byl jsem příjemně překvapen. Opět se jedná o velice kvalitní záležitost, která dokázala zaujmout hned v úvodu, protože již první příběh byl opravdu hodně povedený. Komornější atmosféra odehrávající se na ukradené lodi fungovala výborně a dokázala skvěle udržovat pocit napětí. Druhý kratší příběh byl také výborný a já začínal pociťovat, že tohle bude trefa do černého a jedna z nejlepších knih z téhle série. Poslední příběh Rostříštěné impérium mé pocity lehce umírnil. Příběhově se jednalo o velmi dobrý, ačkní počin, avšak celkově mi k prvním dvoum příběhům příliš neseděl a rozhodně bych byl raději za jednodušší pašerácký příběh s Landem v hlavní roli. Nicméně i přes tuhle drobnost, byla kniha velice povedená a já se v Landově přítomnosti dobře bavil. Ocenil bych klidně více příběhů z jeho pašeráckých výprav.
  • karl173
    karl173 mecenáš18.8.2021 22:27Star Wars: Lando, Roztříštěné Impérium
    Opět velmi slušné počtení ze světa Star Wars s jedním komornějším příběhem, kraťasem a solidní akční jízdou. Kniha tak nabídne víc způsobů jak vás pobavit a díky tomu nepůsobí jednotvárně, a to se vyplatí. Jsem spokojen. 4*
  • Spider-man
    Jako fanoušek SW a generála Calrissiana jsem to musel mít. :-)
42281
Četl/a (51)
2Hitman3, 2scha, BadBoy, Benny, Blackhand47XD, calvin10, Captain Collar, Cinema Ranger, cyboy, Deckard, Dzonik, Final, Fox01, Garp, Georgíno J., gumidekmedvidek, house192, invape, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, JORDY, Kaluž, karl173, Kazumaki, Keno, komiksák007, lantan1, malylada, me, mineralk, MP, Norri, Palebras, Plechy, Poseidon1978, radimisko, roswelll, Sebastian , Sikk, Spider-man, t0mas, the.kasztan, trudoš, VskPrzk, Wasseg10, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(108)
123peta, 2Hitman3, 2scha, Alfi, Alfred, BadBoy, Beng.D, Benny, Blackhand47XD, blackJag, burzum, calvin10, Captain Collar, cyboy, D.K.Logic, Dali, Deckard, desto, DKoscik, Dzonik, farnhajt, fifas, filemon, Final, Flowtek, Fox01, Georgíno J., Goeger-Devil007, gumidekmedvidek, hellblazer, house192, hugosnowden, invape, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, JORDY, kapicka, karl173, KarlosJB, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, komiksák007, kubanec13, Lamahe, lantan1, Macek78, malylada, Mamut12, Mauglí, mcleek, me, Mikei, mineralk, misa, Mitak, mkolar, monty.cl, MP, Mrtvejbazen, NecRoman, Noci, Norri, nx, Olesh, opytz, Palebras, pavel, pearlxjam, pechna, Plechy, Poseidon1978, psramek, raenius, Ricarderon, RicHard. , roswelll, Rowan, S313, Sikk, Skot, sleepless, Spider-man, štěpin_8, suricattaontheway, tacmud, Till, Tomasino79, Tomket.Tom, Tommar, trudoš, Tyfus, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasseg10, willis, xflori01, xintax, yogi, yojimbo, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
Chce (15)
Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, Erich, Fida, Geralt, Izmir Čupr, L4MIOzZ, Maty48, MonsterGyre, Nightmare, noovakpetr, timek, Wodry
Shání (2)
buscheer, Nightmare