Koupit
Vojačka, přítelkyně, studentka a dcera.
Už po několik desetiletí patří Rogue mezi nejmocnější mutanty Marvelu! V jejím prvním samostatném příběhu můžete zjistit, proč tomu tak je.
Tahle létající mladá dáma s nesmírně tvrdým úderem vás zavede na úplný začátek, k samotným kořenům své existence v Mississippi. Poznáte, co strašného ji tam čeká... a co by to mohlo znamenat pro budoucnost této nedotknutelné členky X-Menů. Tahle superžena je zvykla, že ostatním může odebírat jejich superschopnosti, jenže jakmile se boji rozvířený prach usadí, už nic nebude jako dřív!

Obsahuje příběhy:
Zrazena svými přáteli!
Rogue
Nový začátek

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Avengers (Vol. 1) Annual #10, Uncanny X-Men (Vol. 1) #171 a Rogue (Vol. 1) #1-4


Scénář
Chris Claremont, Howard Mackie
Art
Christopher Golden, Walter Simonson, Mike Wieringo
Ink
Terry Austin, Armando Gil, Bob Wiacek
Barvy
Christopher Golden, Dana Moreshead, Mike Thomas, Glynis Wein Oliverová (Wein)
Obálka
Terry Austin, Mike Wieringo
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Petra Fialová, Jáchym Vyčítal
Redakce
Alena Mikulíková, Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
650 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
Rogue (Marvel Comics, 1981, 1983, 1994, 1995)
  • ludek.n
    Anna Marie alias Rogue je jednou z těch mutací posedlých hrdinů, kteří svou kariéru započali na špatné straně zákona. Jako členka Bratrstva zlých mutantů bojovala proti Avengers a teprve ve chvíli, kdy nad získanými superschopnostmi ztrácí kontrolu, vyhledá pomoc profesora Xaviera a je přijata mezi X-Meny. Právě tyto klíčové okamžiky v jejím životě nám představuje scénárista Chris Claremont ve svých dvou příspěvcích s názvy „Zrazena svými přáteli!“ a „Rogue“. Jeden je z roku 1981 a nakreslil ho Michael Golden, druhý pak z roku 1983 a za kreslící podložkou se objevil Walt Simonson. Zbytek knihy vyplňuje čtyřdílná samostatná minisérie Howarda Mackieho a Mike Wieringa s názvem „Nový začátek“. Rogue se tady snaží vypořádat s dědictvím své minulosti a najít odpuštění za hříchy, které spáchala a to ruku v ruce se svým přítelem Gambitem. Všechny zde uvedené příběhy jsou dostatečně energické, aby nenudily, a mají osobitou hloubku, aby dokázaly zaujmout i přemýšlivější čtenáře. Rogue si své místo na výsluní marvelovského světa určitě zaslouží.
  • Moon
    Takový čistý průměr ve všech ohledech. Neurazí ani nenadchne.
  • hroubek
    Není to vůbec špatný. První dva sešity nám ukážou, kdy a za jakých podmínek se Rogue objevila poprvé. A popravdě jsem takovéto zapojení nečekal. Byl to zajímavý pohled na tuto hrdinku. Pak nastupuje hlavní příběh, který mě sedl. Není zbytečně ukecaný, má spád a pořád se v něm něco děje. Dost tomu pomáhá, že vedlejší postavou je Gambit, protože je to sympaťák a má dobré hlášky. Ve výsledku se o Rogue dozvíme dost věcí a k tomu dostaneme dobrý příběh. Za mě spokojenost.