Koupit
Daredevil a Spider-Man. Dva hrdinové, kteří přísahali, že udrží ulice New Yorku bezpečné a vyčistí je od superzločinců. V tomto komiksovém výběru si můžete přečíst dva rozdílné příběhy., v nichž upovídaný pavoučí hrdina a Muž beze strachu spojili síly. Nejdříve museli zachránit unesenou holčičku a pak se ocitli uprostřed války zločineckých gangů, s níž museli skoncovat! A jako bonus se můžete těšit na vyprávění z knihy Spider-Man's Tangled Web, ve kterém se dozvíte, jak těžko se odchází z Kingpinových služeb...

Obsahuje příběhy:
Nebojsové
Neobvyklí podezřelí
Odstupné

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity sérií Spider-Man/Daredevil #1, Daredevil/Spider-Man #1-4 a Spider-Man's Tangled Web #4


Scénář
Paul Jenkins, Brett Matthews, Greg Rucka
Art
Vatche Mavlian, Eduardo Risso, Phil Winslade
Ink
Tom Palmer
Barvy
Avalon Studios, Steve Buccellato (Electric Crayon), Jeromy Cox, Matt Milla
Lettering
Rui Alves, Hugo Jesus
Překlad
Tereza Hyská
Redakce
Alena Mikulíková, Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
580 g
Stran
152
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Daredevil / Spider-Man (Marvel Comics, 2001, 2002)
  • Moon
    Dvě skvělé postavy, mezi kterými i funguje chemie, bohužel neznamenají skvělý komiks.
    Spidey a DD se zde setkávají v kolečku průměrných scenáristických zvratů a protivníků.
    Dal bych 2 hvězdy, nicméně poslední sešit ,ve kterém nevystupuje ani jeden ze zmiňovaných hrdinů , byl úplně něco jiného. Byl to pohled na muže, který si jde pro smrt. Bylo to pomalé a chutné. Jen škoda, že zbytek byl rychlý a těžko žvýkatelný.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.12.2022 22:01Komiksový výběr Spider-Man #039: Nebojsové
    Solidní akce a teamovka. Trpí to už dobou, kdy to vzniklo, ale pořád se to dá číst. Místy je to i zábavné a dám království za takové superhrdinské komiksy jako je tento, aby byly dnes takovým standardem.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš10.6.2022 08:29Komiksový výběr Spider-Man #039: Nebojsové
    Keď spárujete superhrdinov, ktorí boli prioritne vytvorení ako samotári, nemusí to dopadnúť dobre. Spider-Man a Daredevil sú ale moja obľúbená kombinácia. Hoci by sa mohlo zdať, že sú rovnakí, v skutočnosti sú veľmi odlišní. Vzhľadom na rovnaké bydlisko sa nejeden raz dostávajú do konfliktov s rovnakými nepriateľmi (Mysterio, Kingpin) a poznajú svoju identitu. Osviežujúce. Takže som sa na komiks Nebojsové tešil. Prvý (najkratší, so zvyškom knihy nesúvisiaci) príbeh ukazuje rozdielny svet Sieťomila a diabla z Hell´s Kitchen. Paradoxne, hoci v scenári Bretta Matthewsa (ktorý je expert na podobné látky, viď. KVS: Spider-Man & Wolverine) nemajú skoro žiadne spoločné scény (vymenia si dve vety, z toho jednu urážlivú), ich dejové línie sa navzájom milostne preplietajú ako páriace sa hady (také prirovnanie ste nečakali, čo?). Vytvára to dojem dialógu. Je prítomná pachuť prameniaca z toho, že pán Spider-Man je hviezda a nejeden raz zlizne šľahačku, ktorú zaňho prácne vyšľahal iný. Kým prvý príbeh je skôr o tom, ako ich vníma spoločnosť, druhý poukazuje na to, ako vnímajú jeden druhého. To sa odohrá v 4-dielnom zošite, v ktorom riadne spolupracujú. Na scéne sa zjavil nový nepriateľ, ktorý sa nebojí terorizovať najmocnejšieho mafiána vo veľkom jablku. Kingipin je môj miláčik ešte zo Záhadného Spider-Mana. Žiaľ, svižne rozbehnutý príbeh sa rýchlo mení v neurážajúcu a Philom Winsladeom (KVS: Svítá nový den, Jonah Hex) skvele nakreslenú, štandardnú, bežnú, ba až banálnu superhrdinskú bitku. Príliš ma nebavil, priznám sa. Hoci romantika (?) medzi Foggym a famózne nakreslenou Čiernou vdovou bavila (detto chémia medzi DD a Spajdym). Avšak od scenáristu Jenkinsa (KVS: Hlad, Wolverine: Zrození) som predsa len čakal viac. Zaujímavosťou je, že tu Peter v civile takmer nevystupuje. Bez debaty je bonusový záverečný príbeh zo série „pavučina“. Preslávila sa tým, že rozprávala spider-manovské príbehy buď úplne bez Spider-Mana, alebo so Spider-Manom v cameu. Bavíme sa o Odstupnom; dielo od Grega Rucku (Gotham Central, Batman/Huntress: Volání po krvi) a argentínskeho ilustrátora Eduarda Rissoa (100 nábojů) v češtine prvý raz vyšlo v r. 2011 v časopise CREW. Je skvelé, ale to nič nemení na fakte, že nijako nesúvisí s Daredevilom, takže tu nemá čo robiť.
  • hroubek
    Zklamání. Čekal jsem rozhodně více. První příběh není vůbec špatný a je to taková civilní jednohubka, která se drží dost při zemi. Hlavní příběh se rozjede ze začátku dost dobře. Sice mě překvapilo, jakým způsobem je zde vykreslen vztah Spideyho a DD, ale tak nějak jsem to přijal. Problém byl kam to celé začalo směřovat. To už se mi moc nelíbilo. Ještě, že je tam linka s Black Widow a Foggym. A pak přijde poslední příběh, který je hodně super a táhne, celý tohle číslo nahoru. Nebýt prvního a posledního příběhu, tak by to bylo velké zklamání.
  • Delphín
    Úplně nejvíc se mi líbil poslední sešit v hlavní roli s Kingpinem. Ten byl opravdu dobrý. Ve finále se tam zas tolik neudálo ale způsob pojetí byl ze strany autora skvěle zvládnutý. Co autor bohužel nezvládl je práce s hlavními postavami v tomto komiksu. Daredevil je tu zvláštní suchar, Spider-Man zase urážlivej a oprsklej fracek. Na jejich týmovku jsem se předtím těšil, protože vždy to v tomto kompletu dopadlo skvěle, ale kvůli povahovým rysům, které jsem zmínil, nefungovaly postavy samotné, natož v týmu. Škoda...
  • Sagikkun
    Tohle byla slabota. S hlavním čtyřsešitovým příběhem bych neměl takový problém (ale nadšený jsem z toho vážně nebyl) nebýt dvou věcí, a to překombinovaný závěr a Spideyho povaha. Připadalo mi, že autor si o něm přečetl jenom hrubý popis, jelikož jeho základní charakteristika tu je, ale neskutečně debilně podaná. Ve finále to pak působí, že Jenkins Spider-Mana vůbec psát nechtěl - Peter je v téhle "týmovce" naprosto minimálně, když už se objeví, tak se chová jako v zde tolik odsuzovaném S velkou mocí... a se vztahem s Daredevilem se tu taky moc nepracuje. V těchto domněnkách jsem se pak utvrdil především po přečtení bonusového materiálu, ze kterého je velmi cítit, jak je Spider-Man v Jenkinsových očích jen a pouze nezodpovědný šašek a jak vedle něj mnohem více upřednostňuje DD.
    Ať si, každý má svého oblíbence - ale ať pak člověk, co nerozumí oběma postavám, nepíše s nimi týmovku.
    Kresba taky nebyla žádná sláva.

    Co se finálního sešitu o službách u Kingpina týče, ten byl fajn, prostě čistý průměr. Za mě tak ve finále nejlépe dopadl první sešit, který je dynamický, s oběma postavami pracuje rovnoměrně a nenásilně se tu DD se Spideym doplňují - jejich "vztah" a odlišný pohled na věc je tu znázorněn mnohem lépe, než v hlavním příběhu.
    Celkově je to tedy nic moc.
  • mcleek
    Svazek se skládá ze tří různých typů příběhů. První je jednosešitovka a jedná se spíše o jakousi anekdotku o záchraně děcka. Pak čtyřsešitový superhrdinský příběh se všemi klady i zápory tohoto žánru. A poslední jednosešitový příběh s mafiánskou tematikou, ve kterém SM a DD vlastně nevystupují, ale který byl pro mě rozhodně vrcholem svazku.
Četl/a (36)
2scha, Al0f0k, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, dajik, Darth Raelchi, Dejweez26, Delphín, disclose, Doppelganger, Honzin, hroubek, Ivan Kucera, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, JORDY, Keno, Lijem24, LookAss, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, opytz, Sagikkun, Spike, Symbi, Tomski, trudoš, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(125)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Beng.D, Benji, blackJag, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, ConanVJ, CSE_AC/DC, dajik, Dali, deefha, Delphín, delsemela, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Glumal, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, Idy, invape, Ivan Kucera, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Kareru, kendor007, Keno, komiksák007, Krvavý Patejl, Lijem24, Lobok257, LookAss, mAGiic, Mariomichal, Marvin, Maty48, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, Mikei, mineralk, misa, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, nx, Olesh, opytz, oru, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, raenius, Ricarderon, RicHard. , royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Skot, sleepless, smazenapikantniskeble, Spike, StressCZ, Symbi, tacmud, Tomasino79, tomntp, Tomski, trudoš, tulipstros, Tyfus, valkys, VanTom, vita, VvV, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (6)
Blackthunder, Copak(:-chceš, deadpool, hahahoho, Peterka, Radkos
Shání (1)
suricattaontheway
Nabízí (1)
Ivan Kucera