Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Hellboy padne do rukou námořního kapitána, jenž má v úmyslu prodat ho do cirkusu. Na palubě však cestuje také tajuplná žena s úmyslem vypátrat pradávného plaza, který již od počátku věků brázdí hlubiny oceánu.

Samostatný příběh volně navazující na události v povídce Ostrov (The Island) a předcházející příběhu Temnota vábí (Darkness Calls).

Scénář
Gary Gianni, Mike Mignola
Art
Gary Gianni
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Radek Chaloupka, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, dobrodružný, horor
ISBN/ISSN
978-80-7652-041-7 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 mm
Tisk
barevný
Váha
330 g
Stran
64
Cena
399 Kč
Originál
Hellboy: Into the Silent Sea (Dark Horse Comics, 2013)
  • Django
    Django mecenáš7.3. 17:24Hellboy: Vstříc mrtvým vodám
    Začátek je výborný s pěknou námořní atmosférou, bohužel ke konci to začne upadat. Takže finále s leviatanem prostě neohromí, a konec už tak nak odpluje do říše snů.
  • Moon
    Kraťoučká fajn jednohubka, která by se hodila do většího celku s jinými kratšími příběhy.
    Určeno spíše pro skalní fandy, kteří vyzobávají všechny příběhy s Hellboyem.
  • Spike
    Delší Hellboyovská povídka vydaná samostatně. Asi takhle lze popsat tuhle útlou knížečku, kterou nelze srovnávat s těmi klasickými Hellboy knihami které obsahují buď jeden dlouhý příběh, nebo více povídek. Vstříc mrtvým vodám je prostě takový bonus spíše pro ty skalní fandy Rudocha, jelikož pokud tohle minete, nic vám neunikne. Příběh se odehrává po šestém dílu Podivná místa, ale nic zásadního nerozvíjí, prostě další Hellboyovo dobrodružství. Příběh je takový standard, neurazí, ale lepších povídek podobného rozsahu už jsme tu pár měli. Kresba Garyho Gianniho je velmi pěkná, detailní a krásně se na ni kouká, obzvláště v kombinaci s barevnou paletou tradičního Davea Stewarta. Jen si nejsem úplně jistý zda mi ta kresba sedí zrovna sem k Hellboyovi.
    Nechci být na knihu nějak zlý, nemůžu říct že by mě nějak naštvala, otrávila nebo vyloženě nebavila. Jen by to tomu příběhu víc slušelo v jedné knize spolu s pár dalšími kratšími povídkami - třeba podobně 'dlouhým' Půlnočním Cirkusem - než takhle samostatně. 5,5/10
  • karl173
    karl173 mecenáš12.12.2021 16:05Hellboy: Vstříc mrtvým vodám
    Další jednohubka s Hellboyem, která zaujme svojí výtvarnou stránkou a atmosférou. Příběhově se jedná o delší povídku, která by dobře sedla do povídkové knihy, ale samostatně to příliš neobstojí.
  • Fimi
    Fimi mecenáš6.7.2021 21:15Hellboy: Vstříc mrtvým vodám
    Nebylo to špatné, ale jinak totální zbytečnost a spíš průměr...zitra si to nebudu pamatovat
  • monte walsh
    monte walsh6.7.2021 13:51Hellboy: Vstříc mrtvým vodám
    Úplně zbytečné, tahání peněz. Nepřesvědčivý příběh, kresba z počátku dobrá, ale s blížícím se koncem se horší, ty srandovní mořské obludy, to má být horor?
    Někdo tu napsal, proč se Comics Centrum nevěnuje hlavní linii Hellboye, a s tím souhlasím. A nerozumím tomu, proč to tak je. Třeba to někde vysvětlili, ale já na to nenarazil.
  • Walome
    Walome mecenáš27.6.2021 10:49Hellboy: Vstříc mrtvým vodám
    Hellboy, jak ho máme rádi. Tajemno, atmosféra jako prase, mořský potvory, tajemný božstva a k tomu ke všemu mrazivá pointa. Hrozně příjemná věc, jsem rád, že tady vycházej i tyhle kousky. Slupnul jsem to jako malinu a rád někdy slupnu znova.
  • faster86
    faster8611.5.2021 23:15Hellboy: Vstříc mrtvým vodám
    tohle fakt záložku nepotřebuje, 15ti minutovka, nezaplní žádné chybějící místo v mignolaverse, za 399 je to hodně málo muziky, ale jakožto epizodní příběh to je dobrý, to zas ne že ne
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.4.2021 17:05Hellboy: Vstříc mrtvým vodám
    Pěkná jednohubka, která si zaslouží být součástí nějakého celku, nikoliv samostatně. Pěkně to navazuje na Hellboyův příběh na vodě a bavilo mě to. Hlavně kresba je krásná.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2021 11:23Hellboy: Vstříc mrtvým vodám
    Asi nemám nic, co bych po Norrim dodal, opakoval bych jen jeho slova.

    Celkový dojem: 60%
  • Norri
    Norri mecenáš3.4.2021 17:08Hellboy: Vstříc mrtvým vodám
    Příjemná atmosférická jednohubka, která si však snad ani nezaslouží samostatnou knihu. Rozhodně ne za cenu knihy běžné délky. Kresba je na Hellboye nestandardní, ale musím říct, že mi sedla. Celá atmosféra je vlastně její zásluha.
  • Fry
    Fry admin1.4.2021 19:30Hellboy: Vstříc mrtvým vodám
    Hellboy: Vstříc mrtvým vodám - Další 'zbytečná' kniha Hellboye, nicméně oproti příběhu Půlnoční cirkus tohle hodně zvedá Gianniho kresba a také celkový feeling mořeplaveckých příběhů s posádkou řítící se k neodvratné apokalypse. Tak či onak ve srovnání s kteroukoliv jinou knihou tento příběh zkrátka zapadne a za pár let si na něj ani nikdo nevzpomene ... Za mě 3*!
  • het2
    S Mikem Mignolou to začíná být problematické. Kouzlo původního Hellboye se někam vytratilo a Mike sám se navíc začíná děsivě opakovat. Vlastně začínám mít raději Arcudiho a sérii Ú.P.V.O. I tam se ta romantika a kouzlo ztratilo, ale alespoň ustoupilo monumentálnímu boji o osud světa a je tam patrný nějaký tah na branku, vše směřuje k apokalyptickému finále a kromě toho je tam zajímavý vývoj postav. Mignola se jen plácá pořád v těch samých "mrtvých vodách" (cha).
    Tady navíc míchá na padesáti stránkách tolik motivů a témat, že to sám nedokáže ukočírovat a tak z toho ve finále poněkud trapně uteče. Kresba sama o sobě je fajn a hezky evokuje to 19. století, ale k Hellboyovi mi zrovna dvakrát nesedla.
    Znovu musím zopakovat, že nechápu proč se Comics Centrum nesoustředí na hlavní linku Hellboye a Ú.P.V.O. a nedotáhne to už konečně do konce. A tyhle zbytečnosti a spinoffy (z nichž většina vyšla až po End Days) nenechá na později nebo se na ně nevykašle úplně. Za těch skoro dvacet let bychom si to dokončení už konečně zasloužili...
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš24.3.2021 17:12Hellboy: Vstříc mrtvým vodám
    Nakreslené to je krásně, napsané slušně, ale moc nového ani extra zajímavého se tu nedozvíme. Nové postavy mají celkem potenciál, ale moc se tu o nich nedovíme, hodil by se možná delší příběh (nebo naopak ještě kratší). Taková doplňová povídka k Podivným místům, kdyby to vyšlo dohromady, tak bych se ani nezlobil.
419281
Četl/a (83)
123peta, 2scha, 81splinter, Alikkk, AlmightyMates , Anton Whatever, Ash Pointak, BadBoy, Balů103, ben_bella, Black Bro, yo, calvin10, charvos, Cinema Ranger, DANT3_, Darth Raelchi, Dezodoo, Django, Erich, farnhajt, faster86, Fida, foudy, Fry, fuerto_gepa, George Walker Bush, Georgíno J., Goldfinch, Hades, Hanussen, het2, Honzin, house192, invape, James, jh666, jindroush, Kaluž, karl173, KdG, Khagrael, KOWE, kubosos, lantan1, listr, LookAss, Lord Baltimore, Mamut12, Mariohurbanek, Mercurio, MignolaMoore, mineralk, MonsterGyre, monte walsh, Moon, MP, Mrlah, mstefl, NecRoman, Nekrokok, Norri, oleav, Paldini, perak, Poniczech, Poseidon1978, RaptoR, regressiv, RudyRod, schefik, Spike, taidana, the.kasztan, trudoš, Ukko, vita, Walome, Wasps, wittos, worm, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(172)
123peta, 2scha, 81splinter, adam.ra, afri, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Anton Whatever, Ash Pointak, Awakener, Azik2586, BadBoy, Balů103, bboorreekk, Benji, Berry669, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, burzum, Calvin Klein, calvin10, charvos, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, D.K.Logic, Dalamar, Dali, DANT3_, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, Dinik, Django, DKoscik, Erich, farnhajt, faster86, fel68, Fida, filemon, Flowtek, Fox01, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., grinder, Hades, Hanussen, herbert, herrman, HevyEli, Honzin, house192, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jjjirik, Joshua_T, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, Knuckless, komiksák007, Kouzelnik7, KOWE, kubanec13, kubosos, Lamahe, lantan1, Light, listr, Lojza, LookAss, LuckyLjuk, maara, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, mcleek, Mercurio, merhyx, MignolaMoore, MIKER65, mineralk, mirec, Miriyak, Mitak, moiqpiom, MonsterGyre, Moon, MP, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, Murphy722, Mysak92, NecRoman, Nekrokok, Noci, Norri, o2t2, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perper, petad, plema, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, RaptoR, Ricarderon, RicHard. , Rowan, RudyRod, Rumburaq, Saran, schefik, Šedo, seezeethree, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Spike, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, Symbi, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Ukko, Valdaufinka, Velkej šéf, vishnar, vita, Wasps, willis, Wiruss, wittos, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (15)
Badgu.y1902, deadpool, delsemela, GeorgeeW, gezic, gumidekmedvidek, Maty48, Nightmare, Petrkoll, Radkos, Suši, tukak, Wiw, Wodry, Yefery
Shání (2)
gezic, Nightmare
Nabízí (1)
suricattaontheway