Když Spider-Man odmítl černý kostým, který získal na Battleworldu, netušil, že tím přispěl k vytvoření jednoho ze svých nejhorších a nejsmrtelnějších nepřátel!
Nyní se šílený symbiont vrátil s pevným odhodláním zničit nenáviděného pavoučího muže jednou provždy! Dávej si pozor, Spider-Mane, protože Venom je zpět a žene ho ohromná touha po pomstě!

Obsahuje příběh:
Venomova pomsta

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity sérií Amazing Spider-Man (Vol. 1) #332-333, #346-347, materiál z #388, Amazing Spider-Man (Vol. 1) Annual #25-26, Peter Parker, The Spectacular Spider-Man Annual #12 a Web of Spider-Man (Vol. 1) Annual #8


Scénář
David Michelinie
Art
Paris Cullins, Erik Larsen, Ron Lim, Aaron Lopresti
Ink
Randy Emberlin, Bruce Jones, Bud LaRosa, Mike Machlan, Tom Palmer
Barvy
John Kalisz, Bob Sharen, Kevin Tinsley (Stickman)
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Jáchym Vyčítal
Redakce
Alena Mikulíková, Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
600 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: The Vengeance of Venom (Marvel Comics, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994)
  • Moon
    V této knize hloupé situace a hloupé náhody jsou dost časté.
    Hodně akce, málo kecání. Dobře se na to kouká a fanoušky Venoma asi nadchne.
  • martin28
    Fandové Venoma si užijí do sytosti. Potěší hlavně bitva na ostrově, kde začíná následující příběh s Carnagem. Spidey má co dělat, aby vůbec přežil. Fajn kniha.
  • Mleako
    Hodně akční, ale po dějové stránce strašně přiblblé a závěr na ostrově tomu moc nepřidal. Paradoxně mě asi víc bavila druhá část booku s těmi kratšími epizodkami bez Spider-Mana.
  • Sagikkun
    Mám trochu smíšené pocity.
    Na jednu stranu je tu Venom opravdu od první do poslední stránky (což je super!) a jedná se o jednu velkou akci, na druhou stranu mi z jeho charakteru bylo občas trapně. Připadalo mi, že Michelinie tak moc tlačí na pilu, tak moc se snaží, aby byla každá Venomova hláška co "nejhustší" a "nejzlejší", že to na mě už prostě nefungovalo (což jsem v minulých dílech s ním nepociťoval, nebo alespoň ne tak moc - naplno se to zřejmě projevilo právě tím, kolik prostoru tu Venom má).
    A opět - je tu sice skvělá Larsenova kresba, která je do dobré míry inspirovaná McFarlanem, ale má i svůj vlastní, jedinečný styl, což se podepsalo na Venomovi v tom nejlepším světle. Larsen vylepšil Venoma do takové podoby, v jaké ho známe dnes.
    V kontrastu s tím jsou tu ale panely, kdy je Venom zbytečně nakreslený jako neskutečná karikatura, s čelistí pomalu až po kolena a očima jak kdybyste rozlili mléko, bez nějakého ucelenějšího tvaru. Je to opět spojené s tím, že se Venoma snažili vyobrazit co "nejzlejšího", ale tohle už prostě bylo moc. Venom krásně funguje ve své "normální" podobě a "normálními" hláškami, netřeba z něj dělat směšného bubáka z dětské čítanky.
    Se vším ostatním jsem spokojený - Brockova psychologie se prohlubuje, poprvé se nám zde představí Cletus Kasady, děj (místy ale idiotský) odsýpá velmi rychle, jsou tu zajímavé momenty a rozhodně oceňuji všechny materiály, které byly použity, protože je to pak mnohem celistvější - poslední příběhy jsou ale čistým průměrem (a trochu mě iritovalo, že v ASM 388 má najednou Brock vlasy na Jágra, když se příběh odehrává pouhý den po předchozím SSM Annual 12, kde má vlasy krátké - ano, iritují mě takové detaily, protože nechápu, proč je tak těžké zachovat nějakou logickou návaznost - uvědomuji si, že na Peterovi se to změnami kreslířů taky často podepisuje, alespoň mu ale libovolně nenarůstají vlasy, pouze se mění účes).
    Opravdu váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, nakonec se ale přikloním k takovému lepšímu průměru.
  • hroubek
    Tohle je moc dobrý. Venom zde konečně dostane dost prostoru a využije ho na plno. Není to jen příběh o pomstě. Více se věnuje samotnému Eddiemu a jeho vnímaní spravedlnosti, cti a morálního kompasu. Díky tomuto komiksu vnímám Eddieho zas jinak a je to moc dobře napsané. Michelinie propracoval Brockův charakter a přidal další vrstvy. Sedla mi kresba od Erika Larsena, díky které je Venom ještě děsivější. Samotný příběh šlape dobře. Vrchol je podle mě souboj na ostrově, který je fakt super a náš pavouk ze sousedství má, co dělat, aby to ustal. Doplňující příběhy o spojení Brocka a symbionta se povedly a z mého podhledu jsou super.
  • Delphín
    Máte rádi zubatého netvora Venoma? Pak by Vám tento komiks rozhodně neměl uniknout. Spidey tu totiž není ta hlavní postava. Tento komiks opravdu pojednává o Venomovi. Máme zde kvalitní bitku se Spider-Manem na ostrově, Venomův origin a náznak zrodu Carnage, kterého se zde tuším taky dočkáme a věřím, že je na co se těšit, protože se jedná o jednoho z mých vůbec top záporáků Marvelu.
    Po stránce scenáristiky zde odvedl fakt dobrou práci Michelinie. Je vidět, že psaní Venoma si fakt užíval. A byť tam má pár logických nesrovnalostí či prostě blbostí, furt je v jeho příbězích napětí a dostatek akce. Larsenovu kresbu opravdu moc nemusím ale ruku na srdce, jeho ztvárnění Venoma se mi líbilo do posledního detailu. Klobouk dolů i před ním za jeho práci v tomto komiksu!
  • louza
    Knih s Venomovým titulem už v rámci kompletů vyšlo poměrně dost. Tahle se liší tím, že skutečně JE o Venomovi a Spidey tady hraje spíš druhé housle a fackovacího panáka. Takže pokud zubatého uslintance máte rádi, není nad čím váhat. Micheline je skvělý scénárista, což potvrzuje i v této knize. I když to z počátku skrze fádní výkop příběhu vůbec tak nevypadá. Venom utíká z vězení. Zase. Jde po Parkerovi. Zase. Navštíví tetičku May. Zase. Ceasar a jeho pohůnci jdou po MJ a Spidermanovi. Zase. Koho by napadlo, že se z toho autor vykřeše se ctí, Venoma se napoprvé zbaví docela originálně a skoro definitivně? A napodruhé čeká čtenáře dokonce souboj na pustém ostrově v duchu nejlepších osmdesátkových řežeb typu Predátora. Závěr knihy je pak čistý neředěný Venom a jeho origin, který vůbec není příběhově špatný. Na rozdíl od odporné Larsenovy kresby, která vypadá, jako kdyby se soudobý mistr karikatury Romita Jr. příliš vzhlédl v McFarlaneovi. Venomova pomsta možná není žádné veledílo a na to co od Michelinea očekávám, je to trochu moc akční. Některé části Michelineovy tvorby se mi líbily zkrátka více. Kniha ale krásně mapuje rozvoj Venomovy postavy a rozhodně jde o záležitost, kterou si chce přečíst každý fanoušek crewního Spideyho z přelomu milénia, protože v sobě nese základ sešitově vydaného příběhu o Carnageovi. Ten nás snad brzy čeká i v rámci Spideyho kompletu.
31011
  • Copak(:-chceš
    Tak to na... Prd. Měl by to někdo kontrolovat, aby to vycházelo všechno. Já chci mít celou sérii bez výpadku a oni to takhle...
  • Dinik
    Vychazi to napreskacku. V tomto pripade to asi ani nevadi, horsi je ze ve Vyberu neni pribeh Character assassination (ASM 584-588), ve kterem dojde k odhaleni totoznosti Menace. Coz jaksi nedava smysl, kdyz jinak tam vyjdou vsechny ostatni dily tohoto runu od 546 po 600.
  • Copak(:-chceš
    Počkat, a co čísla 326-331 a čísla 334-345? Pokud vím tak do teď to vycházelo postupně a najednou ty skoky. To byly nějaký eventy zas nebo co?
    Děkuji
Četl/a (34)
2scha, Al0f0k, Azik2586, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, dajik, Deckard, Dejweez26, Delphín, Doppelganger, GavlaDan, hroubek, Jay-jay, jh666, Joker189, LookAss, martin28, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, Roiser, Sagikkun, Sajmon, Spike, trudoš, valkys, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(127)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Benji, blackJag, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, ConanVJ, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Erich, fifas, filemon, Filip123, Fox01, GavlaDan, Glumal, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, Idy, invape, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, JORDY, Kareru, kendor007, Keno, komiksák007, Krvavý Patejl, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, Lookass33, mAGiic, martin28, Marvin, Maty48, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, Mikei, mineralk, misa, miuanek, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Olesh, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, Pietro26, psramek, PumpingArrow, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , Roiser, royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, skepsi, Skot, sleepless, Spike, StressCZ, tacmud, Tomasino79, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, valkys, VanTom, vita, VvV, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (10)
anfrene, Blackthunder, Copak(:-chceš, deadpool, delsemela, hahahoho, Madao, nx, Radkos, smazenapikantniskeble
Shání (3)
JaroKakashi, nx, smazenapikantniskeble