Vrátil se jeden ze Spideyho původních nepřátel, gauner ze staré školy Hammerhead! Do akce ho znovu povolal Mr. Negative, který ho zároveň výrazně vylepšil — kostru mu vyztužil adamantiem. Tenhle bídák nyní dává v New Yorku dohromady nový gang zločinců, který mu má pomoct ovládnout celé město. Spidey se navíc spojí s kolegou u něhož by si pravděpodobně přál, aby se jejich cesty už nikdy nezkřížily — Frankem Castlem alias Punisherem. Kromě toho uvízne v podzemních tunelech metra, kde se musí utkat se Shockereml

Obsahuje příběh:
Zločin a kat

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity sérií Amazing Spider-Man (Vol. 1) #574-577 a materiál z Spider-Man: Brand New Day – Extra! #1


Scénář
Marc Guggenheim, Joe Kelly, Mark Waid, Zeb Wells
Art
Chris Bachalo, Barry Kitson, Marcos Martín, Paolo M. Rivera
Ink
Chris Bachalo, Mark Farmer, Jaime Mendoza, Tim Townsend, Al Vey
Barvy
Chris Bachalo, Antonio Fabela, Javier Rodriguez, Dean White
Lettering
Rui Alves, Hugo Jesus
Překlad
Petr Novotný
Redakce
Alena Mikulíková, Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
680 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Crime and Punisher (Marvel Comics, 2008)
  • Moon
    Docela milé překvapení v podobě několika zajímavých příběhů, které jsou dobře napsané. Jako malý bonus je atmosféra sršící ze stránek.
  • Delphín
    Perfektní komiks, který stojí na výborně vybudované atmosféře a dialozích. Nejslabší byl pro mě příběh s Hammerheadem, neznamená to ale, že by mi to celkový dojem z komiksu kazilo. Naopak výborný příběh přišel na samotný závěr, kdy se Spidey ocitne v krapet netradiční situaci a při ní potkává dost zajímavou postavu, jenž ho celým dobrodružstvím provází a vy si jí opravdu oblíbíte a užíváte si stránku za stránkou.
  • hroubek
    Hodně velká spokojenost. Tento díl se povedl. Není to úplná krasojízda, ale je to velmi dobře napsané a dané příběhy jsou super, a každý je jiný. Tvůrci dostávají velkou volnost a můžou své příběhy vést různými směry. A třeba v prvních dvou Spidey nehraje, tak velkou roli, ale je spíše hybatelem toho, co se děje ostatním. A mě jako čtenáře to baví. Setkání Spider-mana s Hammerheadem je dost dobré a napínavé. Totéž mohu říci o lince s Punisherem. Přesto to nejlepší přijde na konec. Poslední příběh je hodně civilní a hezky vystavěný na atmosféře. Navíc se jako čtenáři dozvíme něco o jiné postavě, a bude nám vysvětleno, proč je takový jaký je. Z mé strany velká spokojenost.
  • Sagikkun
    Světe div se, tohle je snad první sbírka povídek, kde mě jednotlivé příběhy bavily všechny. Ano, všechny. Sám tomu nemůžu uvěřit, ale všechny čtyři příběhy byly nejenom jedinečné, udržovaly si i vysokou kvalitu. Pojďme to vzít popořadě.

    První příběh je taková jednohubka, jeden sešit zaměřený na Flashe Thompsona. Jeho vyprávění vojenské mise se kloubí s s ideály a vlivem, který měl na něj jeho celoživotní hrdina Spider-Man. Potřeboval jsem takový příběh? Ani ne, jelikož nejsem velkým fandou Flashe. Avšak funguje takový příběh? Rozhodně. Protože i přes to, že právě není Flash moje bůhvíjaká oblíbená postava, tady jsem ho měl rád. Vyprávění a jeho pohled na svět dodává jeho charakteru hloubku, je to pocta Spideyho známým momentům a hlavně je to příběh osobní, věnovaný vojákům ale i všem, kteří byli superhrdiny alespoň trochu isnpirováni.

    Druhý příběh pojednává o střetu s Hammerheadem, což je naprostý skvost. Užíval jsem si kresbu, vtipy na mě fungovaly, Hammerheadova minulost měla správný mafiánský nádech, bitky se s ničím nepáraly a do toho všeho se autorům podařilo poukázat na problematiku dětí v řadách pouličních gangů. Pecka.

    Ve třetím příběhu se Spidey potká s Punisherem, což mě kvůli obálce a Punisherovi samotnému zajímalo nejvíce, ve skutečnosti to byl pro mě ale nejslabší kousek - což ale neznamená, že jsem si to neužil! Bylo to ale prostě "jen" dobrá akce, víc k tomu není co říct. Knize jakožto celku a jejímu perfektnímu hodnocení to ale nikterak neubližuje.

    No a na závěr tu byl čtvrtý, pro mě nejlepší příběh. Z předchozích zmiňovaných se jedná o nejkomornější vyprávění, kvůli tomu to ale pro mě bylo to nejzajímavější - Spidey spolu s pár civilisty uvíznou v podzemí metra poté, co se zřítí strop. Je to něco, co jsem u Spideyho dlouho neviděl, a jeho umístění do takto (pro něj) netradičních situací (které jsou ale paradoxně ty nejreálnější) opravdu stojí za to. Atmosféra, dialogy, dokonce i akce - tohle byla pro mě třešnička na už tak úchvatném dortu.

    Jsem si jistý, že ne každý bude sdílet moje nadšení. Osobně tu ale nemám nic, co bych vytknul, bavilo mě to od začátku do konce, a to se zvlášť u sbírky povídek jen tak nevidí.
6123
Četl/a (37)
2scha, Al0f0k, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, Craxx, dajik, Deckard, Dejweez26, Delphín, Dinik, Doppelganger, Franta z Čokolády, hroubek, Izmir Čupr, Jay-jay, jh666, Keno, Librarian, listr, LookAss, Martinb, mineralk, MonsterGyre, Moon, opytz, Sagikkun, simonator, Spike, Tomski, trudoš, TZcomics, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(134)
2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Beng.D, Benji, blackJag, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Glumal, Hlousks, hroubek, hugosnowden, hypermlok, Idy, illy, invape, Izmir Čupr, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Kareru, kendor007, Keno, komik.sx, komiksák007, Krvavý Patejl, Librarian, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, mAGiic, Martinb, Marvin, Maty48, mcleek, me, meffis, merhyx, michaldca, Mikei, mineralk, misa, miuanek, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Sick666, simonator, Skot, sleepless, Spike, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, Tomasino79, tomntp, Tomski, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, vita, VvV, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (8)
anfrene, Blackthunder, Copak(:-chceš, deadpool, delsemela, Mrlah, nx, Radkos
Shání (2)
JaroKakashi, nx