Nastal čas vyplnit mezery v nejstarších dobrodružstvích Spideyho! Vracíme se na samý úvod kariéry našeho pavoučího hrdiny, kdy začínal bojovat proti zločinu. Dostáva se do střetů s klasickými padouchy jako jsou Sandman nebo Vulture, ale musí se postavit i dosud neznámým zločincům — Scorcherovi, Spacemenům a dalším. Také ho čeká setkání s tajemným Batwingem. To vše v dobách, kdy náš Úžasný Spider-Man ještě navštěvoval střední školu!

Obsahuje příběh:
Neznámé příběhy

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Untold Tales of Spider-Man #1-8


Scénář
Kurt Busiek
Art
Pat Olliffe
Ink
Pam Eklundová, Allen Milgrom (Al Milgrom), Al Vey
Barvy
Steve Mattsson
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Petr Novotný
Redakce
Alena Mikulíková, Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
602 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Untoled Tales of Spider-man (Marvel Comics, 1995, 1996)
  • faster86
    Jenom sem se utvrdil že "staré", popřípadě vydávající se za staré komiksy mě strašně nebaví. Jako ona tam je v každém sešitu ta myšlenka, ale zpracování a podání čtenáři je katastrofa.
  • Delphín
    Bohužel, tento komiks mi moc nesednul. Na kresbu jsem si časem zvykl, ovšem takový příběh s Vulturem či Spacemeny mi prostě přišly tragický, stejně jako hloupé/naivní momenty, doprovázející děj. Mimo masku je navíc Peter psán furt stejně. Sešit co sešit starostlivá tetička May, šikana ve škole, práce a láska. Toto vše se točí sešit za sešitem a časem mě to omrzelo.
    Abych ale stále nekritizoval, komiks měl i silnější sešity, jako třeba s Batwingem nebo Electrem, tyto příběhy mě opravdu bavily ale z celkového hodnocení 3* tento komiks nevysekají.
  • Sagikkun
    Není to žádný bůhvíjaký geniální komiks, ale ani se jím být nesnaží - jde tu čistě o výplň Peterových středoškolských let, a svůj účel to plní na jedničku. Jak bylo napsáno v předmluvě, skutečně jsem měl z toho (velmi dobrý) pocit klasiky v lehce moderním kabátě. Každý příběh sleduje některý ze složitých aspektů začínajícího hrdiny, který chodí na střední, a každý příběh měl i nějakou pointu. Peter je zde navíc dobře vykreslen (má sice smysl pro zodpovědnost, ale stále je dost mladý, sem tam mu to tedy ujede, dokáže být na chvilku zlomyslný, vystrašený atd., prostě puberťák, který je navíc šikanovaný) a jeho charakter se i během těch pár čísel dokáže posunout.
    Klasika je to se vším dobrým, ale i špatným, tzn. někdy až neskutečně naivní momenty během akčních scén. Byl to záměr autora, který chtěl být skutečně věrný starým příběhům, nebo je to prostě jeho styl psaní? Nemůžu říct s jistotou, rád ale zůstanu v přesvědčení, že jde o první variantu.
    Ve finále je to moc fajn čtení, ke kterému jsem se rád vracel a které je napsané velmi poctivě. Jak jsem už psal, není to nějaký extra zázrak, avšak autor si zde dal za cíl vrátit se k Peterovi na samém začátku, a to zvládl skvěle.
    3,5*!
  • hroubek
    Jsem překvapený, že mi to sedlo. Kurt Busiek je parádní komiksový scénárista. Já osobně ho moc nemusím, jelikož mi nesedl jeho styl vyprávění, kde je k pochopení příběhu nutnost znát všechny detaily z minulosti, na kterých on pak staví zápletku. Zjistil jsem, že mi Busiek sedí, když dělá uzavřené věci. Svým způsobem to je i tento komiks. V časové rovině se to odehrává, někdy na začátku éry Spider-Mana. To znamená, že není tolik věcí, na co odkazovat, může si dělat co chce, ale v rámci jistých možností a navíc zde skládá poctu Leemu a Ditkovi. A je to krásná pocta. Buseik a kreslíř Pat Olliffe se snaží, aby příběhy měly kouzlo prvních dobrodružství o Spider-Manovi se vším, co k tomu patří. Takže nechybí naivita, lehká přepálenost, trable na střední škole, pokusy o sbližování s dívkami a další věci. A mě to sedlo. Není to bezchybné, ale pokud máte rádi éru Leea a Ditka u Spider-Mana, tak Vás tento svazek potěší.