Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Germánie, 9 let před n. l. Vůdce germánských kmenů přemožených římskými legiemi svěřuje svého syna Ermanamera impériu výměnou za mír. Císař následně pověří převýchovou mladého barbara věrného Tita Valeria Falca, který má stejně starého syna Marcuse. Oba mladé muže čeká pod vedením neúprosného legionáře přísný výcvik, a zatím ještě nemohou tušit, jak se jim tato zkušenost bude v budoucnosti hodit.

Vyšlo jako 9. svazek edice ERB (Ediční Řada Bande dessinée)

Scénář
Enrico Marini
Art
Enrico Marini
Obálka
Enrico Marini
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Jitka Musilová
Redakce
Zbyněk Froněk, Jiří Nevěřil, Josef Vybíral
Žánry
akční, dobrodružný, historický
ISBN/ISSN
978-80-88098-59-1 (Josef Vybíral)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
225 x 315 mm
Tisk
barevný
Váha
872 g
Stran
124
Cena
499 Kč
Originál
Les aigles de Rome, Livre I; Les aigles de Rome, Livre II (Dargaud, 2007, 2009)
  • perak
    perak5.11.2022 21:30Orlové Říma #1, 2
    Když někdo umí skvěle vyprávět a ještě k tomu i kreslit, tak i ne zcela originální děj vyzní jako nezapomenutelný příběh, který se dychtivě čte, a kde hlvním zklamáním je to, že tak rychle skončil. Starověký Řím je sám o sobě atraktivní téma, které je z mého pohledu zde zpracováno celkem realisticky.
    S dvěmi hlavními postavami jsme prožili léta dospívání a budování si vztahů a kariéry a přes občasné mráčky to vyznělo spíše jako klid před bouří, kterou asi přijde v pokračování.
  • Kapis
    Kapis mecenáš31.3.2022 10:50Orlové Říma #1, 2
    Tak jsem se teď párkrát vzbudil u amerických velkofilmů z dob, kdy ještě nebyly obnoveny Norimberské zákony, tfuj pardon, teda kritická rasová teorie a ani nebyly žádné úchylné kvóty na různé tranzistory a jiné osoby s poruchama, které jsou teď čím dál zběsilejšími neomarxisty vynášeny jako přednosti, taky ještě nebyly možnosti digitálního fejkování a ty kulisy i lidi a zvířata musely při natáčení fyzicky být. A byla i je to, řek bych, docela kvalitní podívaná, k tomu nějaký ten dokument o starověkých megapolích a nedalo mi to - musel jsem z vánoční hromady, kterou už nemám kde narvat do knihoven, vytáhnout tuto knihu.

    A jsem velice spokojen, podle všeho je to docela věrně zpracováno, včetně architektury, postavení otroků (kteří v dobách říše Římské byly většinově bílí, ne černí), struktury ozbrojených sil, postavení žen a dětí, atd.. Dle mapy jsem si poprvé taky uvědomil, že ti Římani na ty Germány útočili vlastně ze západu, z území cca Beneluxu, to je pro mě třeba přidaná hodnota. Příběh se s ničím nemazlí, je to hodně dobře nakresleno, má to spád. Já jsem velice spokojen, má očekávaní byla víc než naplněna. 90%
  • trudoš
    trudoš editor6.2.2022 17:03Orlové Říma #1, 2
    Starý dobrý Řím ve své největší kráse i špíně. Enrico Marini umí vdechnout starověkým kulisám život, jako málokdo jiný a přestože v kresbě cítíte určitou stylizaci uzpůsobenou moderní době, jeho vize působí dokonale realisticky. Myslím, že ani znalec historie by komiksem úplně nepohrdl; autor se snaží věrně zachovat atmosféru doby a jejích způsobů, principů a zvyků.
    Příběh přitom nedisponuje nijak originální zápletkou, umí však strhnout nekomplikovaným průběhem a především sympatickými charaktery jednotlivých hrdinů (o vnadách a půvabech dívek a žen nemluvě). Obzvláště první díl pak funguje v tomhle ohledu skvěle, teprve až ten druhý přinesl mírné zklamání ohledně vývoje dějové osy, která se až takřka škodolibě točí kolem obehraných témat, jako jsou nešťastná láska či zrada mezi přáteli. Neznamená to ovšem, že by vyprávění ztratilo na spádu, naopak události rychle směřují k neodvratitelnému finále, jež bude podle mých skromných očekávání stejně nemilosrdné, jako sama římská politika.
  • SickNail
    SickNail mecenáš13.12.2021 11:35Orlové Říma #1, 2
    Rýchlejšie, akčnejšie, erotickejšie ako Murena, aj keď dejovo možno trochu slabšie. Hlavní hrdinovia sú tak trochu hajzlíci, ale neskôr im začnete fandiť. Postupne začínate tušiť ktorým smerom sa celý príbeh bude uberať. Karty sú rozdané, a uvidíme ako to chlapci zahrajú v druhej knihe.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.8.2021 19:54Orlové Říma #1, 2
    Mnoho holých zadnic a mnoho krvavých šarvátek, přesto - nebo možná i díky tomu - velmi slušně odvyprávěný a napínavý příběh na pozadí velkých římských dějin.

    Celkový dojem: 80%
  • lukascus
    lukascus12.8.2021 23:32Orlové Říma #1, 2
    Zdaleka to není tak excelentní jako Murena, chybí zde pečlivě propracovaný scénář, intriky a silnější tah na “branku”. I kresby, zdá se mi, jsou slabší. Nicméně pořád je to solidní nadprůměr co se zahraničních přeložených komiksů týče. Více evropského komiksu. Díky nakladatelství Vybíral a jeho edici ERB!!!
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš1.7.2021 17:16Orlové Říma #1, 2
    „Každý muž se bojí, že přepluje řeku Styx moc brzy.“ Josef Vybíral si okrem westernových komiksov zjavne užíva aj tie historické. Komu pripadal Murena príliš komplikovaný, tomu sú určení Orlové Říma. Sú zabývaní menším počtom postáv, dej je priamočiarejší (a teda jednoduchší) a zákulisné dianie je prehľadnejšie. K tomu plno nahých tiel, erotiky a nemilosrdných bojov z čias, kedy ľudský život veľa neznamenal (ale kedy znamenal?). Oceňujem dve hlavné sympatické mužské postavy. Majú medzi sebou dynamickú, meniacu sa chémiu a sme zvedaví, ako to s nimi dopadne (to už sa ale pochopiteľne dozvieme až v pokračovaniach). Vydavateľstvo sa s tým tradične vyhralo (mapa, slovník pojmov, vysvetlivky). Samozrejmosťou je prekrásna kresba Enrica Mariniho (Gipsy, Batman: Můj temný princ), ktorý Orlov Říma zároveň napísal. Príbeh ma až tak nestrhol, ale toto si len 3* určite nezaslúži.
  • Skot
    Skot mecenáš6.6.2021 18:08Orlové Říma #1, 2
    Děkujeme panu Vybíralovi. Konečně se k nám dostává evropský komiks v úpravě a formátu, jaký si zaslouží. ( Narážím na MDEK). Klasika jak námětem, kresbou i scénářem , dobrodružný příběh s opulentními barevnými ilustracemi i nezbytným slovníckem k rozšíření obzoru. Napínavé čtivo , které si na noc nehraje . Takové komiksy by tu měly vycházet ve stjeném počtu jako ty s pláštěnkami.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.5.2021 18:02Orlové Říma #1, 2
    Sám si také kladu otázku, že po tomhle někdo už nesáhl daleko dřív. Sám o této sérii vím dlouho a než jsem se dostal k anglické verzi, už je tu mezitím česká. Zvěsti nelhaly, opravdu je to pecka a extra komiksová třída. Od začátku do konce mě to nepustilo a jediné co mě vyloženě naštvalo, že zase nemám další díl. Stejně jako u Murény je to tak dobře udělané, že pokračování by na sebe neměla nechat dlouho čekat. Přitom srovnání s Murenou se odvažuji jen z důvodů stejného tématu, ale dějově je to přitom jiné. Vizuálně také. Marini si víc hraje s akcí a akčními scénami, což u Mureny nebylo tak časté. Tady mi to přijde více jako rodinné drama, kdežto Murena mi přijde více jako politické drama a s přesahem. Orlové Říma jsou více údernější a přímočařejší, ne na škodu pochopitelně. Zkrátka se mi to moc líbilo a byl jsem vyřízený po dočtení. Skvělá práce!
  • Gmork
    Gmork20.5.2021 07:04Orlové Říma #1, 2
    Orlové jsou prostě evropský kult, stejně jako Murena nebo Sambre. Jiný než plný počet se nedá dát. Je až s podivem, že komiks vychází až teď.
  • Norri
    Norri mecenáš20.5.2021 01:03Orlové Říma #1, 2
    Tak tohle je libové! Tohle období dějin mě celkově tak nějak fascinuje, a číst příběh, který vede k bitvě v Teutoburském lese, to je žůžo labůžo. Orlové Říma jsou naprosto mistrovsky vyprávění a nakreslení. Ačkoliv (nebo právě protože) se to téměř celé odehrává v Římě a skoro pořád se tam žvaní a souloží, tak to má neuvěřitelnou atmosféru a pořád mě to udržovalo v napětí. Stejně jako u všech dobrých historických knih a komiksů jsem si i tady neustále dohledával historické detaily na internetu a vůbec jsem si to celé užíval. Občas mě jen mrzely velké skoky v čase, protože trávit čas s Arminiem a Marcusem je prostě zábava. Ale chápu, že je potřeba udržovat nějaké tempo vyprávění a celý příběh se musí vejít do únosného počtu alb.

    Jak už jsem zmínil, tak skvělá je i kresba. Enrica Mariniho jsem si oblíbil už v jeho Batmanovi a i tady dokazuje, že prostě umí. Jeho kresba je krásně dynamická, detailní a má úžasný koloring. Celkově ta kresba vypadá hodně živě a nechává to čtenáře si to vyprávění naplno užít. Na obrazovce to nevynikne tak jako na v knize na papíru. Tohle prostě musíte vidět naživo. A já zase nutně potřebuji pokračování!
  • Good Games
    Good Games mecenáš4.5.2021 16:29Orlové Říma #1, 2
    Orlové Říma patria k mojim najobľúbenejším komiksom a som nesmierne rád, že si na nich konečne niekto spomenul a vydal ich tu v kvalitnom prevedení. Famózna kresba, živé farby, pútavý príbeh a krásne ženy. Orlové Říma sú skvelou popcornovou alternatívou k výrazne komplikovanejšej a politickej Murene. =►Celá recenzia◄=
39211
  • Norri
    Norri mecenáš20.5.2021 22:25Orlové Říma #1, 2
    Gmork: Zajímavé. Já jsem našel dneska anglickou verzi a tam je to obráceně, tak jak bych čekal já. A když se podíváš na tu diskuzi předtím a na povahy obou postav... :-) Ale je to drobnost, která ničemu nevadí.
  • Gmork
    Gmork20.5.2021 21:28Orlové Říma #1, 2
    Norri: Raději jsem se podíval do originálu, je to správně.
  • Norri
    Norri mecenáš20.5.2021 15:49Orlové Říma #1, 2
    Asi jsem měl být konkrétnější. Jde tam o kontext z předchozích panelů. Myslím si, že obsah těch bublin by měl být přehozený.
  • Zack
    Zack admin20.5.2021 14:58Orlové Říma #1, 2
    Ne, cte se odzhora az pak zleva. Kompozicne to tady neni idealni, ale porad mi to osobne prijde v mezich citelnosti.
  • Norri
    Norri mecenáš20.5.2021 14:29Orlové Říma #1, 2
    Co říkáte na tyhle dvě bubliny? Neměly být naopak?
    https://ibb.co/4jmZyR8
Četl/a (85)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adevr, AlmightyMates , Azbest, BadBoy, Beng.D, Berry669, Black Bro, yo, buscheer, calvin10, Const.ex, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davispear , Deckard, Dinik, Draco nobilis, farnhajt, Final, flipflop, foudy, Garp, Géba, George Walker Bush, Georgíno J., Giskard, Glumal, Gmork, Good Games, hellblazer, Honzin, house192, hypermlok, invape, Ivan Kucera, James, jh666, Kapis, Kazumaki, Killingjoke, kinak, Kouzelnik7, kubosos, lacoste, lantan1, Lenny, lukascus, maco, Mariohurbanek, Matio, Matthew, Matthew, Mercurio, mgeralt, mineralk, monte walsh, NecRoman, Nexis, Norri, oleav, Ozymandias, pechna, perak, Poseidon1978, robur31, rooty, S313, Saint of Killers, SickNail, Skot, spagr, start05, tacmud, taidana, the.kasztan, trudoš, Valdaufinka, vankobra, vranakx, Yaromil, Zbysek2410
(142)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adevr, Alfi, AlmightyMates , Azbest, BadBoy, Beng.D, Benji, Berry669, blackJag, bmc75, Bob, buscheer, calvin10, Caylen-Tor, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, DanielT, Darker, davidek, Davispear , Deckard, desto, Dinik, disclose, Draco nobilis, farnhajt, fel68, filemon, filosh, Fimi, Final, flipflop, Fox01, frantavasil, Future-Death, Garp, Géba, Georgíno J., Glumal, Hawwwran, hellblazer, Himlik, Honzin, house192, hypermlok, IndyP, invape, jakub186, James, james dixon, jankie, Jay-jay, jh666, jjjirik, Kapis, Kazumaki, KdG, kinak, Knuckless, kubosos, lacoste, lantan1, lifi, Light, Lobok257, Lord Baltimore, lukascus, maara, maco, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Matio, Matthew, Matthew, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, mineralk, Mitak, moiqpiom, mstefl, NecRoman, Nexis, Nightmare, Noci, Norri, Nyxxie, o2t2, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perak, Poseidon1978, RadimNemec, Ricarderon, rooty, royan, S313, Saint of Killers, SickNail, Sikk, Skot, sleepless, slothest, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, tacmud, taidana, Tarka Daal, Ter, terrordemon, Tialster, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Valdaufinka, valon, vankobra, VanTom, vishnar, vranakx, Vrenn, willis, xintax, Yaromil, yogi, yojimbo, Zbysek2410
Chce (15)
arnecht, Blacklarch, burzum, delsemela, Dezodoo, DKoscik, Fida, illy, Lojza, monty.cl, Philologus, royan, Sole, Thorug, Wodry