Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Texaský Jack je skvělý střelec. Avšak navzdory legendě, která ho obestírá, svůj talent nikdy neuplatnil jinde než v manéži. Nicméně jednoho dne ho vláda naléhavě požádá, aby odjel na Divoký západ a postavil se krvelačnému Gunsmokeovi a bandě jeho zabijáků. Je to sebevražedný úkol, který ovšem Texaský Jack nemůže odmítnout, protože by tím utrpěla jeho pověst. Naštěstí na své cestě narazí na skutečného profesionála: maršála Sykese!

Vyšlo jako 10. svazek edice ERB (Ediční Řada Bande dessinée)

Scénář
Pierre Dubois
Art
Dimitri Armand
Ink
Dimitri Armand
Barvy
Dimitri Armand
Obálka
Dimitri Armand
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Jitka Musilová
Redakce
Zbyněk Froněk, Jiří Nevěřil, Josef Vybíral
Žánry
akční, dobrodružný, western
ISBN/ISSN
978-80-88098-63-8 (Josef Vybíral)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
225 x 315 mm
Tisk
barevný
Váha
891 g
Stran
128
Cena
499 Kč
Originál
Texas Jack (Le Lombard, 2018)
  • sedw
    sedw19.11.2023 15:26Texaský Jack
    Mírně slabší, než Sykes, ale pořád parádní čtení. Bohužel hlavní postava mě tentokrát místy až vadila. Ne, že by Jack byl napsaný špatně, možná (pravděpodobně) to byl i záměr, ale mně příliš nesedl. Po ostatních stránkách ale opět super western, který se četl skoro sám.
  • faster86
    faster8613.11.2022 10:33Texaský Jack
    Začátek je vlažný ale jako uvedení do obrazu je to dostačující. Pak se přidá Sykes a zlepší se to. Konec je tak nějak hezky šestákově románové. Celý ten box od Vybírala mile překvapil, jako celek je to asi nejlepší western co sem v přeloženém komiksu četl.
  • SickNail
    SickNail mecenáš14.1.2022 00:20Texaský Jack
    Tak tu už to bolo zábavnejšie čítanie ako v Sykesovi, aj keď postavy a ich osudy mi boli u prdele (rozumej ľahostajné).
    Hlavný hrdina je blbeček, hlavný záporák je blbeček na druhú, a ku koncu si už len ťukáte na čelo čo to tí retardovaní debilkovia stvárajú. Čistý cirkus toto. :) Napriek tomu ma to veľmi bavilo a kresba s farbami bola tiež výborná. Silné 4*
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.8.2021 15:10Texaský Jack
    Tolik těšení a tolik zklamání... vždyť ten příběh nedává prakticky žádný smysl, je zároveň přehnaný, zároveň natahovaný. Nejsem žádný fanoušek prostoduché akce a drsňačin, ba naopak, ale místo westernu jsem dostal spíše takové protlachané prérijní putování Společenstva cirkusáků. Chudák Sykes, kdyby to aspoň stálo více na něm... a kdyby tam nebyly občasné pokusy dělat humor, tak to snad ani nejsem schopen dočíst.

    Celkový dojem: 40%
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš8.6.2021 06:58Texaský Jack
    „Minulost je minulost. Každý má své přízraky.“ Rozhodnutie postaviť prequel Sykesa okolo niekoho, kto v Sykesovi vôbec nie je (!) a zo Sykesa urobiť vedľajšiu postavu (!!), je zvláštny, ale v konečnom efekte funguje, tak čo. Keďže na Texaskom Jackovi pracovala rovnaká dvojica, môžete sa spoľahnúť nielen na parádnu kresbu (gýčové zábery civilizáciou ešte nepoškvrnenej prírody vs. explicitné krvavé detaily, toto by mohlo byť obľúbené čítanie Quentina Tarantina), ale tiež šikovný a vynaliezavý scenár. Ten sa v detailoch nebojí byť osviežujúci a originálny (falošný Indián výborne strieľajúci z luku a ozajstný Indián výborne strieľajúci z pušky). Ako v Sykesovi, aj tu vás čaká nečakaný a možno jemne ironický (a tragický) koniec. Do pozornosti nepochybne dávam i geniálne kartónové puzdro (a přitom taková blbost, povedané klasikom), ktoré si môžete zadovážiť a následne si doňho vložiť oba komiksy.
  • trudoš
    trudoš editor7.6.2021 08:57Texaský Jack
    Nebudu tvrdit, že zápletka Texaského Jacka nemá svoje mouchy, ale podobně jako u Sykese i tady tvůrčí duo Pierre Dubois a Dimitri Armand bodují především díky skvěle vykreslené atmosféře Divokého západu. Navíc ten námět je prostě kouzelný – salónní střelec versus chladnokrevný zabiják. Jen mě mrzí, že autor do vyprávění zakomponoval tolik drobných odboček a přitom jen málo z nich uspokojivě uzavřel. Příběh tak paradoxně není o fatálním střetu dvou rozdílných charakterů, ale o takřka komediálním road tripu pláněmi rozlehlého Wyomingu se skupinou ostřílených zálesáků a komediantů z města. Scenárista Pierre Dubois využívá většího počtu stran, než měl v předchozím westernovém albu, aby charaktery hrdinů poctivě rozepsal, díky čemuž plně chápete rozhodnutí toho kterého z nich, stejně jako prožíváte i jejich případný skon. A když si odmyslíte všechno to pompézní střílení kolem, zbyde vám jednoduché dobrodružství o obyčejných lidech, hledajících svůj malý kousek štěstí. Víc takových komiksů.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.5.2021 17:57Texaský Jack
    Páni to byla ale jízda. Od začátku jsem čekal něco úplně jiného. Prostě čistej prequel k Sykesovi a ono to vlastně bylo celé úplně jinak. Což naopak oceňuji a tvůrci předvedli, že nemusí být vše účelové jen proto, že sklidili jistý úspěch se Sykesem. Neopakovali stejný recept a spíš nám ukázali další střípky z "historie" Divokého Západu a Sykes se tam nějak připletl. Navíc jsou postavy uvěřitelné a lze si k nim vypěstovat vztah, no a ten konec! Prostě paráda. Opravdu dobrý komiks, který pobaví, trochu poučí, ale hlavně který je velmi dobře udělaný.
  • Norri
    Norri mecenáš18.5.2021 23:49Texaský Jack
    Texaský Jack je sice označovaný jako prequel k Sykesovi, ale není to tak úplně pravda. Je to zkrátka komiks, kde se znovu setkáte s hrdiny, které znáte z předchozí knihy. Navíc Sykes a jeho lidi zde sice mají svou nemalou roli, ale hlavními hrdiny jsou zde cirkusáci z Wild West Show. Ti se nechali přesvědčit, že právě oni by se měli přidat k trestné výpravě na bandu krvavé bestie z Wyomingu. A tak se kabaretní pistolník a hrdina smyšlených šestákových románů, Texaský Jack, ocitá spolu se svými cirkusovými kumpány na opuštěné železniční stanici uprostřed ničeho. Zjišťují, co to ten divoký západ vlastně je a že doposud si lhali nejen vzájemně, ale také sami sobě. Když je tam tak vidíte, tak se musíte smát a říkáte si, že tenhle western bude dobrá komedie. Později ale zjistíte, že jste se spletli. Že se všichni šeredně spletli…

    Komiks Texaský Jack je stejně jako Sykes drsný a řádně krvavý. Pierre Dubois se i zde zaměřuje především na postavy a jejich vývoj. Prakticky všechny hlavní postavy jsem si velmi rychle oblíbil. Záporáci jsou přímo ďábelští, hrdinové jsou bez bázně a s kolty proklatě nízko a cirkusáci jsou prostě směšní – tady je zkrátka všechno, jak má být. Vyprávění má vysoké tempo, neustále udržuje napětí a já jsem celou knihu přečetl na posezení.

    Texaský Jack vznikl pouhé tři roky po Sykesovi a o kresbu se postaral, stejně jako ve Sykesovi, Dimitri Armand. Proto rozdíl ve vizuálu není velký, ale přesto tam je. Porovnával jsem kresbu i barvy a nedokážu říct, v čem přesně ten rozdíl spočívá. Pocitově na mě působí o chlup lépe Sykes, který má možná sytější pastelovější barvy, zatímco Texaský Jack má tlumenější paletu. Ale to jsou pouze dojmy. V obou případech jde o špičkový evropský mainstream.
  • Good Games
    Good Games mecenáš5.5.2021 16:41Texaský Jack
    Texaský Jack je prequelom westernu Sykes. Víťazný tím z predošlého komiksu zostal pokope a k dispozícii bol tentokrát výrazne väčší počet strán. Scenárista Pierre Dubois sa tak mohol venovať vybudovaniu príbehu, väčší priestor dal aj postavám a je to na kvalite cítiť. Za mňa je to celé ešte o úroveň lepšie ako naposledy. Texaský Jack sa dá čítať aj samostatne, ale bola by škoda vynechať Sykesa. =►Celá recenzia◄=
223142
Četl/a (79)
2Hitman3, 2scha, adevr, AlmightyMates , Anton Whatever, Azbest, BadBoy, Berry669, calvin10, charvos, Cinema Ranger, Const.ex, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davispear , Dezodoo, Dinik, disclose, Draco nobilis, faster86, flipflop, foudy, Fox01, Garp, Géba, George Walker Bush, Georgíno J., Glumal, Good Games, Hades, hellblazer, house192, hypermlok, IndyP, invape, Ivan Kucera, Jay-jay, jh666, Kaluž, Killingjoke, Kouzelnik7, kubosos, lacoste, lantan1, Lenny, Light, listr, majer, Mariohurbanek, Matthew, Matthew, Mercurio, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Norri, oleav, Ozymandias, pechna, perak, Poseidon1978, RadimNemec, rooty, S313, Saint of Killers, sedw, SickNail, Stara.kryta, start05, tacmud, terrordemon, trudoš, Valdaufinka, vojti85, vranakx, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
(127)
2Hitman3, 2scha, adevr, Alfi, AlmightyMates , Anton Whatever, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Beng.D, Benji, Berry669, blackJag, bmc75, Bob, burzum, calvin10, charvos, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, DanielT, Darker, davidek, Deckard, Dezodoo, Dinik, disclose, Draco nobilis, farnhajt, faster86, fel68, filemon, filosh, Fimi, flipflop, Fox01, Future-Death, Géba, Georgíno J., Glumal, Hades, Hawwwran, hellblazer, house192, hypermlok, IndyP, invape, James, jankie, Jay-jay, jh666, jjjirik, Kaluž, KarlosJB, Kazumaki, KdG, kendor007, Killingjoke, Knuckless, kubosos, lacoste, Light, listr, Lobok257, Lord Baltimore, maco, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Matthew, Matthew, mcleek, Mercurio, merhyx, Milten, Mitak, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Noci, Norri, Nyxxie, o2t2, Olesh, Onkel 1928, Paldini, paulmuaddib, pavel, pechna, perak, Poseidon1978, RadimNemec, Ricarderon, rooty, royan, S313, Saint of Killers, SickNail, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, t0mas, tacmud, Ter, terrordemon, Tialster, Tomket.Tom, trudoš, tulipstros, Valdaufinka, valon, VanTom, vishnar, vojti85, vranakx, willis, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
Chce (11)
Blacklarch, delsemela, DKoscik, Fida, Infarkt, Lojza, monty.cl, Nightmare, OldaB, Raido26, Tarka Daal
Shání (1)
Nightmare