Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
ZÁKON VE VÁLCE!

Soudce Dredd vjíždí opět do akce v této čtvrté knize jeho sebraných spisů, která obsahuje některé z jeho nejnapínavějších případů. Dreddův arcinepřítel Soudce Smrt vstane opět z mrtvých v příběhu „Soudce Smrt žije“, občané města si jdou vzájemně po krku v příběhu „Blokmánie“, a nakonec do Mega-City 1 dorazí apokalypsa v jedné z největších dreddovských klasik všech dob, v epické „Apokalyptické válce“.

Obsahuje příběhy série Judge Dredd z magazínu 2000 AD Progs #208-270 (duben 1981 - červen 1982)

Scénář
Alan Grant, John Wagner
Art
Brian Bolland, John Cooper, Steve Dillon, Carlos Ezquerra, Ian Gibson, Mike McMahon, Barry Mitchel, Ronald George Smith (Ron Smith), Colin Wilson
Obálka
Carlos Ezquerra
Lettering
Jakub D. Kočí, David Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh), Michael Talián
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-889-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
185 x 260 mm
Tisk
černobílý
Váha
1000 g
Stran
400
Cena
599 Kč
Originál
Judge Dredd The Complete Case Files 05 (Rebellion, 2006)
  • mearez
    Mega City One je jak skvěle napsaný (kdy občané tvoří jak tomu tak u Dredda bývá vlastní postavu v podobě města jako nevyzpytatelného živlu), tak skvěle nakreslený, kdy kresba uspokojí jak čtenáře, který hledá šílený sci-fi feeling tak toho, který si jen chce užít klaustrofobii Mega City One.
  • Good Games
    Good Games mecenáš26.7.2021 23:50Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 04
    Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 04 potešia samozrejme hlavne fanúšikov série. Sudca Dredd je však so štvrtou knihou príbehov vo forme a ponúka vyrovnanú kvalitu príbehov. Gradácia tentokrát funguje skvelo a aj dlhý príbeh nestráca nič na svojej nápaditosti, svižnosti a má aj dostatok akcie. Jedná sa zatiaľ o najväčšiu knihu v sérii a tých 400 strán vám chvíľu vydrží. Snáď bude vychádzať Dredd do budúcna pravidelne každý rok.=►Celá recenzia◄=
  • Liborius
    Skvěle gradující svazek, kdy druhá půlka je čtení skutečně epických rozměrů. Stejně jako v předchozích dílech mám problém trochu s černobílou kresbou, která mi nepřijde až tak jednoduše čitelná, ale jinak jde o super pulpovku a podle mě o nejlepší svazek z dosud vydaných čtyř dílů - 9/10 - Víc na https://nerdopolis.cz/2021/07/20/recenze-soudce-dredd-4-alan-grant-a-john-wagner/
  • Karel Sec
    Je to klasika. Občas mi vadila kresba. Kupodivu dost baví jednoduché Policejní spisy - takové mikro příběhy o zločinnosti v budoucnosti lidstva. Epická Apokalypsa je opravdu šílenost. Je to také skvěle přeloženo a baví mně detaily v pozadí..
  • P.G.
    P.G. mecenáš22.5.2021 15:18Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 04
    Čtvrtý svazek sebraných soudních spisů soudce Dredda je opět pořádným špalkem ke čtení. Na začátku čeká čtenáře osm krátkých příběhů - Policejních spisů, což jsou takové jednoduché dvouaktovky na rozehřátí. Po nich následuje propracovanější a delší pětiaktovka Soudce Smrt žije, krátká dvouaktovka Deník šíleného občana, dvouaktovka Útok na I-blok-4 a tříaktovka Vyjížďka frajírků! Jak Deník, tak Útok a vlastně i Vyjížďka notně přitápí pod dystopickým kotlem plným zmaru, šílenství a šílenosti v Mega-City 1 a je jasné, že jsou předehrou k něčemu opravdu velkému. A také že ano! Protože po Vyjížďce následuje devítidílná Blokmánie, kdy Mega-City 1 ovládne naprostý chaos a šílenství - ale to je jen předehra ke strhující Apokalyptické válce, pětadvacetidílné šílené bitvě mezi Mega-City 1 a East-Meg 1, v níž oblohu křižují atomové hlavice a anihilační rakety a na zemi svádí líté boje soudci obou znepřátelených stran a život obyvatelů Mega-City 1 často velmi rychle končí.
    Za sebe musím přiznat, že jsem čtvrtou knihu přečetla naráz, protože jsem se od ní nedokázala odtrhnout. Uspořádání příběhů a atmosféra postupné gradace zmaru v Mega-City 1 končící apokalypsou je magnet, který chytne a nepustí. Z dosud vydaných sebraných spisů je tento asi nejlépe uspořádaný a poprvé funguje jako celek, kdy krátké příběhy čtenáře patřičně rozehřejí před velkolepým finále. Kresba Apokalyptické války mi na prvních stránkách trochu neseděla k příběhu, ale s rozjezdem apokalypsy k němu dokonale sedla, podtrhujíc atmosféru zkázy. Je třeba říct, že zkáza v podání Briana Bollanda (Soudce Smrt) a v podání Carlose Ezquerry (Apokalypsa) jsou dvě naprosto odlišné zkázy :)

    Dycky blok Maxe Jaffy!