Mlýn na větrném kopci (přiložené leporelo)
Koupit
Rozvážný Martin, bystrý Vláďa, roztržitý, ale podnikavý "vědec" Čajíček a odvážná dvojčata Hanka a Eva – to je Modrá pětka.

S příhodami této družiny vodáckého oddílu se čtenáři poprvé setkali již před plnými padesáti lety v prvním čísle nového časopisu Pionýrská stezka.

Pionýrská stezka začala vycházet v lednu roku 1971 jako čtrnáctideník, od 5. ročníku 1974/1975 až do svého zániku v březnu roku 1992 jako měsíčník. Od roku 1990 nesl časopis název Stezka.

S dobrodružstvími Modré pětky se čtenáři Pionýrské stezky mohli seznamovat plných dvacet let až do srpna roku 1990, konkrétně do 12. čísla 20. ročníku. Modrá pětka tak drží výrazný rekord v nepřetržitém vycházení jednoho kresleného seriálu, navíc v jednom časopisu.

Vyšlo jako 11. publikace ze série Klasické komiksy Marko Čermáka.

V případě objednávky přímo u nakladatele přiložená prémie - leporelo s komiksem Mlýn na větrném kopci Svatopluka Hrnčíře a Marko Čermáka (12 stran).


Scénář
Svatopluk Hrnčíř, Jiří Hromádko, J.B. Kamil, Bohumil Kolář
Art
Marko Čermák
Obálka
Marko Čermák, Marko Čermák ml.
Redakce
Marko Čermák ml.
Žánry
dobrodružný, klubácký
ISBN/ISSN
9878-80-87875-23-0 (Václav Vávra)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 305 mm
Tisk
barevný
Váha
590 g
Stran
64
Cena
329 Kč
  • Palebras
    Modrá pětka a další jejich příběhy mi opět velice padly do noty. Setkáváme se zde spíše s kratšími příběhy které však nejsou vůbec špatné a oceňuji větší zaměření i na různé zimní radovánky které mě opravdu bavily a po všech příhodách odehrávajících se hlavně na vodě se jednalo o skvělé zpestření. Co se kvality týče, text někdy špatně čitelný či úplně ujížděl mimo stránku a poslední příběh mi přišel divně ukončený a celé to působilo, že jedna stránka chybí. Nicméně v tomto případě tyto drobnosti neřeším a jsem rád, že tyhle starší klasiky vůbec vychází.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.5.2021 08:52Modrá pětka: Signály ze tmy a jiné příběhy
    Tohle bylo opravdu slabe. Pusobilo to na me dojmem, co zbylo nevydane. Pribehy me moc nebavily a chybela mi mezi nimi nejaka souvislost, coz jsem u predchozich knih nemel. Par momentu se tam naslo, viz bumerang nebo s tim lekem, ale jinak mi to prislo prumerne. Kvalita tiskovych podkladu mi u nekterych pokracovani vylozene vadila a dost tezko se v tom orientovalo, jak to bylo tmave. Bonusovy pribeh s mlynem na leporelu byl mily a po vytvarne strance velmi zdarily. Pro fanousky Marka Cermaka je tohle povinosti, ale i zde onen fanousek musi byt jistym zpusobem tolerantni vuci teto sbirce.