Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Je to jen městská legenda…

Uprostřed noci se u odpadků objeví tajemná dívka v kostýmu lolity. A položí vám otázku: „Chceš sestřičku?“ Za žádnou cenu ji neodpovídejte. Jakákoliv odpověď vám zaručí děsivou smrt.
Hlavní hrdina tohohle obsáhlého hororového komiksu bohužel odpoví a tím se rozjede řetěz hrozivých událostí!

Ibitsu je dlouhý hororový příběh uzavřený v jedné knize – doplněný o dvě neméně hrůzostrašné krátké povídky z dílny tohohle šíleného japonského autora!

Obsahuje dvě původně samostatné alba Ibitsu 1 a Ibitsu 2 v jedné knize.
Identický dotisk v říjnu 2021, září 2022


Scénář
Haruto Ryo
Art
Haruto Ryo
Obálka
Haruto Ryo
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Michala Kropáčková
Redakce
Filip Gotfrid, Veronika Kursová
Žánry
horor, thriller
ISBN/ISSN
978-80-7449-959-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 26 mm
Tisk
černobílý
Váha
508 g
Stran
420
Cena
399 Kč
Originál
Ibitsu (Square Enix, 2010)
  • deefha
    deefha mecenáš26.1. 15:22Zvrácená
    Zase jedna šílená ženská, které se člověk ne a ne zbavit... Je to pěkně hnusné :-) a místy mi to připomínalo Tomie, takže za mě velká spokojenost. Jo a i ty dvě povídky navíc jsou parádní!
  • sedw
    sedw10.11.2021 23:01Zvrácená
    Tato manga mě velmi bavila a jediné, co bych jí snad vytknul, bylo natahování. Chápu, že se autor snažil budovat atmosféru a lépe nám představit postavy, kdyby ale byl příběh o sešit či dva kratší, určitě by to prospělo. I tak šlo ale o super atmosférický horor s děsivou lolitou, dobrým příběhem a z mého pohledu i výbornou kresbou. Japonský horor mě vždy bavil a toto dílo to jen potvrzuje.
  • Daw8ID
    Daw8ID19.9.2021 10:05Zvrácená
    Tohle mi bohužel vůbec nesedlo aneb jeden z těch případů, kdy se autor snaží za každou cenu kresbu i scénář zvládnout sám. Recenze na Zvrácenou však byly velmi nadšené, měl jsem tedy za to, že nemohu šlápnout vedle. Jedná se ovšem o klasický béčkový horor, který trpí všemi neduhy, které takové filmy mají a v papírové formě to není o moc lepší. V první polovině příběhu jsem si navíc připadal, že pročítám dílo autora, který velice toužil nakreslit hentai, ovšem z nějakých důvodů nemohl. Být na obálce pod názvem uvedeno, že se jedná o "béčkový soft-hentai horor", byl bych hned v obraze, co od toho čekat. Místo toho jsem došel k určitým pasážím nepřipraven a zalil mě náležitě pocit trapnosti nad tím, čím trávím volný večer. Jakmile se příběh přehoupne do druhé poloviny, od těchto laciných lákadel na nadržené muže komiks upouští a nastává jednoznačně nejlepší část - návštěva psychiatrické kliniky. Ačkoliv už to víc jako klišé znít nemůže, v této části je nejvíc atmosférických scén a pár zajímavých flashbacků se zajímavým twistem. Bohužel zbytek mangy takový není a dva dodatečné příběhy jsou ve velmi podobném duchu, ale prospívá jim, že svůj příběh vypráví na mnohem menším prostoru. A nevím jestli v tom jsem sám, ale také vám to nadměrné používání citoslovců připadá spíš směšné, než zvukotvorné?
  • Fort
    Fort10.9.2021 19:12Zvrácená
    Není to špatné, ale žádná pecka to není. Přijde mi to jako scénář k japonskému hororovému filmu, kdy ve filmu uvidíte přesně to samé co v knize. Kdo má rád japonské horory, ať si přidá jednu hvězdičku k mému hodnocení. Za přečtení to určitě stojí i pro vyznavače jiných žánrů.
  • p3tris
    p3tris12.8.2021 07:13Zvrácená
    Zvrácená je naprosto typický japonský horor. A to ty "typický" si podtrhněte, protože v něm jsou snad všechna klišé, které se v japonských hororech vyskytují. Dívka, které zakrývají, kromě oka, vlasy celý obličej. Lezení po stropech a zdech. Naháněčka ve školní chodbě bez osvětlení. Skupina teenagerů v opuštěné psychiatrické léčebně... a tak bych mohl pokračovat. Jenže Rjó je poskládal tak hezky k sobě, že vám to vlastně nebude vůbec vadit. A budete postavám fandit, i když víte, že nemají žádnou šanci. Jediné, co mi vadilo, je to, že jsme se nakonec vlastně nic nedozvěděli o prapůvodu toho zla, které se vtělilo do "malé sestry". Ale třeba se dočkáme v nějakém pokračování. Zfilmování by rozhodně nedělalo vedle všech Kruhů a Temných vod ostudu. Bonusové povídky mají rozhodně také něco do sebe. Chodba plná loutek v opuštěném domě je námět na horor jako dělaný. A v té druhé si, pravděpodobně po přečtení Misery nechce zemřít, Rjó smlsnul na redaktorech vydavatelství.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš21.7.2021 07:21Zvrácená
    Autor sa (napriek názvu) nevyžíva v zvrátenostiach. Nie, že by mu boli cudzie. Nie, že by sa vyhýbal vraždám. Nie, že by sa vyhýbal úchylnostiam. To vážne nie. Ale zbytočne to s nimi nepreháňa. Oproti dielam Džundžiho Itóa (ktorého Tomie sa Rjó pri vymýšľaní konceptu vražedného desivého dievčenského mestského mýtu zjavne inšpiroval) sa ale nemusíte báť extrémneho masakru; aj keď sa autor predsa len odhodlá k niečomu nechutnému (alebo drsnému, prípadne k, ehm, zvrátenému), je to skôr len naznačené, než explicitne ukázané. Napriek tomu, alebo skôr práve vďaka tomu, to funguje. Príbeh je pútavý, ústredný hrdina sympatický (aj jeho sestra) a zaujíma nás, kto je „lolita“ (o čo jej ide, kde sa vzala atď.). Chuťovkou sú dva záverečné „krátkometrážne“ bonusy, pričom druhý pripomína istú knihu Stephena Kinga. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-zvracena-manga
  • Honzile
    Honzile15.7.2021 11:14Zvrácená
    Vizuální ztvárnění záhadné lolity nemá chybu. Z kresby je přímo cítit, jak nechutná a odporná bytost to je. Děsivé oči a zvrácený úsměv dokáže nahradit nevinným pohledem tak dokonale, že přepínání mezi různými rolemi vytváří perfektní kontrast, který ve čtenáři vzbuzuje větší děs, než kdyby vypadala šíleně pořád. Použití tenkých čar a stínů v ilustracích působí na čtenáře trochu nepříjemně a jen dotváří dojem hrůzy, které se na náš ze stránek řítí. Speciálně celostránkové panely vypadají živě, jako by na nás mohl lolita vyskočit a začít nás hned mučit nebo týrat. Několikrát jsem si u čtení vzpomněl na horor Kruh. Více v recenzi na https://nerdopolis.cz/2021/07/15/recenze-zvracena-haruta-rjo/
  • trudoš
    trudoš editor14.6.2021 11:43Zvrácená
    Tenhle druh pomalu gradujících hororů já prostě můžu a Haruto Rjó nepochybil ani v jediném momentě, včetně doplňujících povídek. Perfektně kombinuje starosvětskou hrůzu z démonických bytostí, jejichž svévolnost je doslova nevyzpytatelná, s moderní fascinací krvavého sadismu vyváženého s přesností na desetinu miligramu. Škoda jen té bezútěšnosti, kdy je čtenáři od určitého okamžiku jasné, že příběh za žádnou cenu nemůže dopadnout dobře, pročež hrdinovi i přestává držet palce a namísto toho raději odvrací zrak, aby ten jeho pád do pekel alespoň neviděl, když už jej musí slyšet. Přesto nemůžu jinak než hodnotit plným počtem, protože takových strašidelných historek najdete v komiksu pomálu. Jednoduchý motiv městské legendy autor vyhrotil do nádherného extrému, přičemž podmanivost tempa jeho vyprávění je absolutní. Krásná ukázka práce se strachem – precizní v detailech a nápadité v klíčových momentech. Díky nakladatelství Crew už pro mě vynášení odpadků nikdy nebude relaxační činností.
  • Good Games
    Good Games mecenáš10.6.2021 22:51Zvrácená
    Zvrácená je prekvapivo intenzívny úchylný horor, ktorý má vydarenú atmosféru a vydaril sa aj záver. Je to nonstop hororová nálož na 400 stranách. Ak máte radi úchylné japonské horory, nemáte čo riešiť. =►Celá recenzia◄=
  • Palebras
    Palebras30.5.2021 07:18Zvrácená
    Mangu téměř vůbec nečtu a z hororů mám doma z mangy pouze Ryby a Balónky oběšenců, ale těším se i na Spirálu. Zvrácená, mě ale dost zaujala a jelikož jsem dělal u Crew větší objednávku, tak jsem ji přibral. A dobře jsem udělal. Jedná se o velice svižnou hororovou mangu, která se vyznačuje téměř neustálou akcí a téměř vůbec, nenechá čtenáře vydechnout. Musím se přiznat, že já osobně mám raději, když dokáže scénář chvílemi zvolnit a čtenář tak dostane trochu prostoru vydechnout a popřípadě se dozvědět o postavách a jejich motivacích něco více. Tady opravdu dostáváme akční hororovou nálož téměř nonstop, takže kdo má tenhle styl rád, určitě si přijde na své. Co se týče kresby, tak opravdu nejsem žádný manga znalec, ale přišla mi fajn a nebylo zde nic, co by mě rušilo či mi nějakým způsobem vadilo. Jak napovídá název této mangy, tak hlavní hrdinka je řádně zvrácená a některé její praktiky a techniky jsou lahůdkové a určitě nad nimi zaplesá srdce každého hororového labužníka. Zvrácenou určitě doporučuji, protože se jedná o kvalitní horor s dobře zvolenou ústřední postavou, která akci dávkuje kulometem a nenechá čtenáře vydechnout. Dva kratší příběhy na konci neurazí a jsou příjemným bonusem. Celkově parádní kousek, kdy mě od plného počtu dělí pouze fakt, že na mě bylo tempo až příliš zběsilé. Ale ti, kteří mají rádi pořádnou akci bez zbytečných vytáček a omáček, nechť si hvězdičku přidají. Zvráceně dobré!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.5.2021 18:35Zvrácená
    Jednohubka na jedno přečtení s nadprůměrnou kresbou. Taková hororová variace, která neurazí a docela i potěší. Atmosférické horory, kdy se fakt při čtení otáčím a mám úplně našponovanou představivost, fakt moc můžu. Zatím jsem se s tím setkal jen u Japonců a Evil Dead s Insidious a Vymítačem. Obzvlášť oceňuju jistou dávku nepředvídatelnosti, protože jsem čekal leccos na konci, ale tohle a takhle rozhodně ne. Kraťasy byly také dobré. Můžu vřele doporučit.
  • Sagikkun
    Sagikkun26.5.2021 10:14Zvrácená
    Nakonec tomu ten plný počet dám.
    Zvrácená je totiž vším, co jsem od hororové mangy o městské legendě očekával a hlavně u nás tak dlouho chtěl.
    I přes to, jak zbožňuji Itó Džundžiho, tak jsou jeho příběhy zaměřeny především na fóbie, a jednorázová Skrýš byla super, ale krátká a v mnohých aspektech tak neprobádaná. Zvrácená je na rozdíl od toho skutečně klasický horor, který je creepy a který v sobě skrývá skoro všechny prvky, motivy a lokace amerických hororů a kombinuje to se svojí japonskou úchylností a zvráceností (což ale člověk nemůže odsuzovat, protože by to měl od takového komiksu očekávat).
    Příběh je tak téměř po celou dobu skutečně napínavý, intenzivní a ještě více nepředvídatelný. A co mě překvapilo ještě víc, tak jak je v téhle bichličce opravdu minimum omáčky a téměř od začátku do konce se zde pracuje s ústřední hororovou postavou, která navíc funguje po celou dobu. V příběhu se také vyskytuje minimum nadpřirozených jevů, což dodává na realičnosti a zmiňované nepředvídatelnosti - nesledujete tak jenom osudy teenagerů, které postupně zabijí náhodné temné síly... protivník má zde fyzickou podobu, ve které může i on zemřít. Jsem strašně rád, že to dneska jde i bez těch čarovných bubáků :)
    Kniha navíc obsahuje dva kratší autorovy počiny, které mě také dost bavily!
    Se Zvrácenou jsem tak nadmíru spokojený a rozhodně jsem ji nečetl naposledy. Hororovým fanouškům vřele doporučuji!

    SPOILER
    Má jediná výtka je směřována na konec hlavního příběhu. I přes to, že se tím do příběhu vneslo určité tajemno, tak bych se asi bez toho dvojitého plot twistu obešel a dávalo by mi mnohem větší smysl, kdyby lolita byla onou v dětství zneužívanou dívkou, za kterou byla z doktorova deníku pokládána. Ale to už je detail.
1626112
  • Negan
    Negan27.5.2021 14:16Zvrácená
    Nejspíše si to mám v plánu koupit, ale moc se mi nelíbí kresba, má to tak i někdo jiný?
  • Sagikkun
    Sagikkun26.5.2021 18:53Zvrácená
    Chápu, a doufám tedy, že si to užiješ alespoň z poloviny tak jako já :) jsem zvědavý na tvoji případnou recenzi.

    Jinak zrovna Ryby mě od Ita taky moc nenadchly. Zkus někdy jeho sbírku povídek Balónky oběšenců, to mě bavilo mnohem víc.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš26.5.2021 16:46Zvrácená
    Skončil jsem u spoileru u tvé recenze a tady také...protože komiks určitě koupím, jsem na to zvedavej. Nemyslel jsem to ironicky, ač to tak znělo :D

    Osobně myslím, že se se mi to líbit bude. Skrýš byla super. Ale od ita jsem četl jen ryby a ty zas tak dobrý nebyly. Ne, že by mi uchylarny vadily, spíš naopak. :D
  • Sagikkun
    Sagikkun26.5.2021 14:36Zvrácená
    Napsal jsem to jako hrozný miš maš, vím :D ale opravdu to tak na mě působilo... rád bych ti hodil názorné ukázky, ze kterých by to šlo pochopit lépe, jsou ale pochopitelně spoilerové. Jestli tedy dál číst nebudeš, tak jenom můžu doporučit a přesvědčit se o všem sám, snad nebudu jediný, komu se tohle líbilo.

    SPOILER
    Konfrontace hl. hrdiny u něj doma, přičemž mu klasicky policie nevěří - check. Naháněčka s cílem si udělat z nevinných lidí špíz ve stylu Pátku třináctého - check. Zjišťování tajemné minulosti vražedkyně v opuštěné psychiatrické léčebně - check (+ se všechno točí, takže found footage aka Blair Witch)... rozhodně netvrdím, že tohle všechno jsou univerzální šablony vytvořené a používané jen a pouze v Americe! Jsou to ale věci často se vyskytující, a jakožto hororový fanoušek jsem byl rád, že byly zakomponovány do jednoho komiksu.
    A co se týče úchylnosti a zvrácenosti, to tu radši vypisovat nebudu :') komiks se nebojí zabruslit do sexuálních a opravdu wtf oblastí, což mi pro Japonce připadá jako typické.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš26.5.2021 13:25Zvrácená
    klasický horor, který je creepy a který v sobě skrývá skoro všechny prvky, motivy a lokace amerických hororů a kombinuje to se svojí japonskou úchylností a zvráceností /// to zní dost lákavě :D
Četl/a (89)
2scha, adevr, AlmightyMates , BadBoy, Benny, Black Bro, yo, calvin10, charvos, cyboy, Darth Raelchi, Daw8ID, Deathwing, deefha, desto, Dezodoo, disclose, Django, Doppelganger, fifas, filemon, filosh, Fort, Fox01, Franta z Čokolády, Géba, Georgíno J., Glumal, Good Games, hellblazer, Honzile, house192, IndyP, invape, Ivan Kucera, James, jankie, Jay-jay, Kamoš, KarlosJB, Keenkeen, Kiko, krvinka56, lacoste, libcenko, Light, Lijem24, Lookass33, Lucy117, Mamut12, Mariohurbanek, Mitak, Mitsuko, Mysak92, NecRoman, NylKasbri, Osimchin, p3tris, Palebras, paulmuaddib, pechna, PeNNy, perak, petrSF, Poseidon1978, Qvestor, RadimNemec, RaptoR, rockyt, RudyRod, Sagikkun, Scaleo1, Schimi85cz, Schirru, sedw, seezeethree, seneke, Sir_Pete, start05, the.kasztan, Tony TwoDee, TQChose, trudoš, Unerr, Were-chan, xflori01, yardaformi, Yefery, Zahonko, Zbysek2410
(118)
2scha, adevr, AlmightyMates , Askalon, Awakener, BadBoy, bboorreekk, Benny, bidlo10, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, Bob, calvin10, charvos, Corvus, cyboy, Daw8ID, Deathwing, deefha, desto, Dezodoo, disclose, Django, Doppelganger, dre, farnhajt, fifas, filemon, filosh, Fox01, Georgíno J., Glumal, GORERATED, hellblazer, herbert, house192, IndyP, invape, JackOneil, James, jankie, Jay-jay, Jokke, Kamoš, Kareru, KarlosJB, Keenkeen, Kiko, koudak89, Kouzelnik7, lacoste, Lenny, libcenko, Light, Lijem24, Lookass33, maara, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, merhyx, Mitak, Mitsuko, monty.cl, Mr.Plysh, Mysak92, NecRoman, NylKasbri, Osimchin, p3tris, Paja78, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pavouk, pechna, PeNNy, perak, Petr, petrSF, Poseidon1978, RaptoR, RicHard. , rockyt, RudyRod, Ruw, Sagikkun, Saran, Schimi85cz, Schirru, seezeethree, seneke, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, Tomate, Tony TwoDee, TQChose, trudoš, vishnar, Were-chan, WoodySempaii, xflori01, xintax, yardaformi, Yefery, yogi, Zahonko, Zbysek2410, zdoog
Chce (13)
1998, Blacklarch, burzum, CHester Turner, Dali, Keno, Lojza, Maty48, Nightmare, OldaB, skepsi, Tomasino79, vranakx
Shání (2)
Černá Krysa, Nightmare
Nabízí (1)
seezeethree