Koupit
Venom. Dvě pomstychtivé bytosti, které spojila společná nenávist ke Spider-Manovi — ale na jak dlouho? Spidey postupně vyšetřuje sérii napadení, po kterých jejich oběti zůstaly v kómatu, protože jim útočník kompletně vysál z těla adrenalin. Zjišťuje, že za prokletým spojením Eddieho Brocka a symbionta může stát ještě něco dalšího, co si nikdo neuvědomil.

V další části knihy se těšte na Rhina! Co tenhle obrovský zloduch pobral na síle, to mu ubylo na rozumu. Co se ale stane, pokud mu nabídnou operaci, která by mu obrovsky zvýšila intelekt? To bude konec běsnící příšery! Jak se Spidey vyrovná s kompletně novým, rozumným a racionálně uvažujícím Rhinem?

Obsahuje příběhy:
Hlad
Květiny pro Rhina

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Spectacular Spider-Man (Vol. 2) #1-5 a Spider-Man's Tangled Web (Vol. 1) #5-6


Scénář
Paul Jenkins, Peter Milligan
Art
Duncan Fegredo, Humberto Ramos
Ink
Wayne Faucher
Barvy
Steve Buccellato (Electric Crayon), Studio F
Lettering
Rui Alves, Hugo Jesus
Překlad
Petr Novotný, Martina Zvolská
Redakce
Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
651 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: The Hunger (Marvel Comics, 2003)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš16.5.2022 07:32Komiksový výběr Spider-Man #045: Hlad
    Venom, Eddie Brock a Rhino. To sú traja záporáci/antagonisti, okolo ktorých sa Hlad točí. Rhino sa však objavuje len v posledných dvoch bonusových číslach. Jeho príbeh patrí do série Pavučina a s hlavnou zápletkou Hladu (rozprestierajúcou sa na ploche piatich zošitov) nesúvisí. Z Pavučiny v češtine vyšli KVS: Pavučina, „kraťas“ Odstupné od Rucku (v CREW č. 29 r. 2011) a Džentlmenská dohoda z KVS: Smrt a osud. Koncept série (Spajdy tu vystupuje málo, až vôbec) ma baví. Mrzí ma, že hoci vyšlo len (ak sa nemýlim) 22 zošitov, nejak sa to u nás stále nedarí vydať kompletne a vychádza to na preskačku raz tu, raz tam. Rhino je ešte hlúpejší, než ako vyzerá a to už je vážne čo povedať. Naopak, Venom ma až tak nebaví. V Hlade je však poňatý skvele. Jednak je nakreslený úžasne avantgardne, jednak sa ukáže, že je to skôr parazit, než symbiont a jednak Eddie je tu líčený ako obeť a „drogovo“ závislý chudák, ktorý sa rúti do zničujúceho vzťahu s agresívnym hovadom (!), hoci vie, že to nemôže dopadnúť dobre. Po prvom prečítaní ma Hlad až tak nechytil, ale po repríze mu nedokážem s čistým svedomím dať 3* a menej. Bonusový príbeh s Rhinom vychádza z pravdepodobne pravdivej teórie, že najšťastnejšími ľuďmi pod slnkom sú hlupáci, kým tí, ktorí príliš premýšľajú, majú spravidla nešťastný život. V oboch prípadoch sa mi páčila skvelá kresba. Za venomovskou stojí Mexičan Humberto Ramos (Spider-Man: Pavoučí ostrov) a za rhinovskou Angličan Duncan Fegredo (Hellboy). Odviedli kus špecifickej práce. Ramosova je inšpirovaná viacerými štýlmi, zrejme vrátane mangy? Všetky postavy sú nakreslené ako puberťáci, vrátane dôchodcov. To je v zaujímavom kontraste s pomerne temnou zápletkou. Ramosova práca je robustná, plná, výživná, mäsitá a plná atraktívnych nápadov (Eddie na spovedi a spoza neho vykúka psychopaticky vyškerený Venom, Spajdy sediaci na chrličovi zaliaty nočným dažďom). Občas je kresba príliš monštruózne detailná a prehustená, až pomaly neviete, na čo sa pozeráte. Kým u iných autorov mi to nejeden raz vadí, u Ramosa som si to naopak užil. A tie zvýraznené oči na Spajdyho kostýme boli super! Naopak, Fegeredova práca mi pripomenula detstvo strávené v spoločnosti Záhadného Spider-Mana od Semic-Slovartu. Spoľahlivo ma vrátila do detstva. Scenáristi Paul Jenkins (Wolverine: Zrození) a Peter Milligan (Batman: Temný rytíř, temné město) do toho išli naplno. Celá táto komiksová kniha vyniká tým, že hoci má more príležitostí na epickú akciu, až na pár výnimiek sa tomu vyhýba ako upír cesnaku a naopak siaha po komornosti dialógoch a postavách (finále sa paradoxne nenesie ani tak v duchu kto komu dá mohutnejšie po papuli, ale v silnom pokání muža umierajúceho na rakovinu).Bonusy: dva čierno-biele náčrty a 3-stranové záverečné slovo scenáristu Jenkinsa. Občas by ale neuškodila prísnejšia redakcia (alebo čo), lebo v úvodníku spomínaná úvodná záhadná vražda nie je vražda, ale „len“ kóma.
  • Delphín
    Sdílím názor většiny. Příběh s Venomem mi bohužel opravdu nesedl, takhle jsem se u čtení dlouho nenudil. Jenkins v příběhu rozjede několik zajímavých linek (vztah Petera se sousedy, nelehký osud Flashe, detektivní část...) ale žádnou z pasáží až na tu Venomovu pořádně nerozvine a nechá to prostě vyšumět do prázdna.
    Pak je tu ale Příběh Květiny pro Rhina, který si mě opravdu získal. Originální a suprově povedený pohled na tohoto záporáka, který spadne do nemilosrdných spárů lásky a je pro ní schopen obětovat opravdu hodně.
  • Mleako
    Mleako mecenáš14.8.2021 08:15Komiksový výběr Spider-Man #045: Hlad
    Mně ten příběh s Venomem zas tak tragický nepřišel. Je sice trochu nemastný a nemá moc grády, ale snažil se Venoma trochu rozvinout a posunout dál. Rozhodně jsem už četl horší a blbější příběhy se Spideym. Květiny pro Rhina jsou fajn.
  • Sagikkun
    Budu se pouze opakovat v tom, co již bylo řečeno přede mnou - dobrý nápad, Jenkins se snažil Venomův mýtus rozšířit a myslím, že se mu to i podařilo... ale cesta, kterou k tomu došel, je meh. Opravdu nijaké a na kresbu, leč jsem se snažil, jsem si prostě nezvykl (coloring byl ale super a často to zachraňoval).
    Příběh s Rhinem je pak paradoxně naprostá lahůdka a důvod, proč bych se měl k této knize někdy vracet.
  • louza
    Naprosto neuvěřitelnej šit. Hlad je přesně ten typ knihy, který absolutně nesnáším. Příběh kreslený člověkem co umí kreslit, ale nedělá to. A psaný člověkem co umí psát a taky to nedělá. Tahy karikatury jsou přesné a výstižné, ale nedá se na ně koukat. Dialogy postav i zápletka jsou dobře řemeslně zpracované, ale proč proboha číst po dvacáté příběh o Eddiem a Venomovi...ukrutná hrůza. Jako bonus je tu navíc naprostý protipól Hladu - příběh Květiny pro Rhina, který ze skvělé série Tangled Web jasně vede a je totální must have, ale jsou to jen dva sešity ze sedmi. Vzhledem k ceně knihy bych jí přece jen doporučil ke koupi, protože ten Rhino za to stojí, ale prvních sto stránek doporučuji z důvodů duševní hygieny úplně přeskočit. Kniha je vzhledem k extrémně polarizované kvalitě materiálu nehodnotitelná.
  • Dinik
    Bohuzel, Ramosova kresba je pro mne nestravitelna.
  • hroubek
    Samotná myšlenka není vůbec špatná. Ten nápad se mi líbil. Bohužel provedení je horší a nesedla mi kresba, která tento příběh doprovází. Je to takové nijaké. Naštěstí pro nás, komiks ještě obsahuje dva sešity z Spider-Man's Tangled Web (série Pavučina), které jsou velmi povedené a to zaměření na Rhina je opravdu parádní.
  • Lenny
    Lenny mecenáš3.6.2021 09:58Komiksový výběr Spider-Man #045: Hlad
    Květiny pro Rhina patří k tomu nejlepšímu ze Spider-Man's Tangled Web. Kvůli nim to stojí za pozornost.
Četl/a (33)
2scha, Al0f0k, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, Craxx, dajik, Deckard, Dejweez26, Delphín, Dinik, Doppelganger, Honzin, hroubek, Ivan Kucera, Jay-jay, jh666, JORDY, Keno, Lijem24, LookAss, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Ricarderon, Sagikkun, trudoš, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(116)
2scha, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Benji, blackJag, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Glumal, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, Idy, invape, Ivan Kucera, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, JORDY, Kareru, kendor007, Keno, Krvavý Patejl, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, Lookass33, mAGiic, Mariomichal, Marvin, me, meffis, Mercurio, merhyx, Mikei, mineralk, misa, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Olesh, opytz, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, psramek, PumpingArrow, Radkos, raimi, Ricarderon, RicHard. , royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Skot, sleepless, StressCZ, Symbi, tacmud, Tomasino79, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, VanTom, vita, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (9)
Abe, Blackthunder, Comicsmaniaczone, Copak(:-chceš, deadpool, delsemela, Madao, Maty48, nx
Shání (2)
JaroKakashi, nx
Nabízí (1)
Ivan Kucera