Nanits obalka pod prebalem
Ukázka
Ukázka

+ 17 dalších ukázek

Koupit
Nanits Chronicles je originální komiksový příběh z blízké, ale i mnohem vzdálenější budoucnosti, která sleduje osudy tří hrdinů na pozadí mnohem větších událostí formujících zásadně budoucnost planety Země.

2056 – Westernové postapo, kde Harry – ostřílený pistolník ze Scarova gangu – žije ve světě trhaném na kusy smrtící pandemií. Všechno se zkomplikuje v okamžiku, kdy gang cestuje do Santa Fe, aby přivezl cenný náklad. Něco se ale pokazí. Něco se strašně pokazí a Harryho život se obrátí vzhůru nohama.

2177 – Čistokrevné sci-fi, ve kterém je nákaza, jež sužovala svět na planetě Zemi, minulostí díky sloučenině NANITS. Lidstvo povstalo z úpadku a znovu vzkvétá. Z Marsu, který existuje jako svobodná republika nezávislá na Zemi, přilétá delegace, jejíž členkouje i mladá Marťanka Nia. Ta se zaplete do spiknutí, které ohrožuje život nejen jí, ale i osud všech obyvatel planety Země.

2225 – Špinavá cyberpunková detektivka, ve které se do temných zákoutí černého trhu vydává detektiv Frinkle, zlomený muž poháněný hněvem a touhou po pomstě. Jeho jediným cílem je ochromení černého trhu a výroby nebezpečné napodobeniny NANITS. Cesta za odhalením toho, kdo za výrobnou napodobeniny stojí, se ukáže jako mnohem nebezpečnější, než se na první pohled zdálo.

Souborné vydání komiksů, z nichž některé původně vycházely pouze elektronicky v digitální platformě NANITS, která s komiksovou kresbou kombinovala i prvky animace a zvukového a hudebního podkresu do co nejlepšího vizuálního zážitku při čtení speciálně na mobilních zařízeních (více info na adrese https://www.nanitscomics.com nebo na https://www.nanitschronicles.com), jenž byla bohužel pro nedostatek prostředků aktuálně (rok 2021) pozastavena. V souborném vydání se tak některé příběhy dostávají v upravené podobě poprvé na papír, doplněné o další kapitoly a bonusové materiály (postupy práce, nepoužité, nebo nerealizované obálky, výběr koncept artu...).
Zakoupit bylo možno i edici knihy s přidaným 1000 ks limitovaným brožovaným artbookem v boxu.


Scénář
Robert Kaločai, František Kašpar, Viktor Šauer, Petr Smazal
Art
David Anton (PUSTE), Felipe Arciniegas, Gabriel Ibarra Nuñez, Brian Terrero
Barvy
Daniel Rosa Durán, Ondřej Hrdina, Michael Petrus
Obálka
Felipe Arciniegas
Lettering
Miloš Mičátek (Mankin)
Redakce
Martin Ďásek, Robert Kaločai, Václav Kotrman, Michael Petrus
Žánry
akční, futurowestern, kyberpunk, noir, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-278-0026-1 (Epocha)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
1446 g
Stran
400
Náklad
2500ks
Cena
699 Kč
  • tom173
    tom17316.4.2023 09:49NANITS chronicles
    No musím říct, že po první kapitole jsem čtení odkládal a celkově knihu četl dlouho. Hlavní ženská postava prvního příběhu mi nebyla moc sympatická. Zasazení je poměrně neoriginální, ale co taky pořád v tomhle žánru vymýšlet že. Setup připomene Blade Runner, cyberpunk a podobné scifi světy. Druhá kapitola pak mírné post apo. Tady už jsem byl spokojenější, až na opět useklý konec. Nejlíp určitě vychází závěrečná část, která je se spoustou vnitřních monologů skvěle napsaná a obsahuje spoustu parádních akčních scén. Obloukem se potom vrací k první části, takže dostaneme jakž takž zakončení. Pokud by vyšla druhá kniha, hodnotil bych tu výš, takhle jde ale zatím pouze o ochutnávku. Kresebně jsou kapitoly 1 a 3 ucelenější. V druhé části není tak detailní a uhlazená, ale k syrovému vyprávění se docela hodí. Co se mi líbilo hodně tak je coloring, který na pár stránkách krásně navozuje atmosféru velkoměsta 22/23. století.
  • Gaming Professors
    Gaming Professors3.3.2023 12:28NANITS chronicles
    Nanits Chronicles je naprosto fantastickým komiksem, který se hrdě může postavit mezi ty světové. Ono tam skutečně není k nalezení snad nic špatného, vyjma takových už „ohranějších“ příběhů. Svět je fantastický, příběhy poutavé, postavy nejednají nesmyslně, ale logicky, a kresba je naprosto kouzelná. Komiks si tak zaslouží maximálně vřelé doporučení všem potenciálním čtenářům, protože si nemyslím, že něco takového se na českém trhu od českých autorů v nejbližší době znovu objeví.

    Celá recenze: NANITS Chronicles – světový komiks z českých luhů a hájů

  • Tomas024
    Tomas02422.5.2022 18:43NANITS chronicles
    Skvelé príbehy, hlavne prvý a tretí. Vidíme tam postavu Niny, ako sa za 50 rokov vyvinula a úplne otočila.Aj keď zatiaľ nevieme prečo a ako… Príbeh číslo dva bol tiež veľmi dobrý “ post appo.”
    Bol by obrovský hriech v tomto počine nepokračovať a nedodať tak čitateľovi kompletný príbeh. Keď som sa o to trocha zaujímal, zistil som, že autor nie je tak úplne rozhodnutý, či výde druhá kniha. Preto dávam 4 hviezdičky z 5. Z obavy, že sa tak stane.
  • SickNail
    SickNail mecenáš26.1.2022 08:30NANITS chronicles
    Zo začiatku som bol trochu sklamaný rozmazanou kresbou. Aspoň som mal pocit, ako keby bol pôvodný formát menší, a len to všetko zväčšili (hlavne prvá storka). V druhej časti boli jemne odfláknuté farby na pozadí, a strašne veľa čiernej. Ksichty sa menili asi podľa počasia a človek hneď vidí, kde sa už kreslič ponáhľal a len to odflákol. Hlavne v druhom a treťom príbehu som mal dosť problém zistiť kto je kto. Chytľavý scenár a celý svet je za to parádny, ale ako už bolo veľa krát spomínané: V tom najlepšom dostanete po hube, a čau, dovi dopo, aj keď už presne viete čo bude nasledovať. Chcelo by to pokračovanie... Takto slabé 4*
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 09:06NANITS chronicles
    Zpracování této knihy, se mi velmi líbí. Svazek něco váží a je dobrý pocit, mít ho v ruce. Je rozdělen do tří částí, z nichž žádná není ukončena. Jak jsem četl komentář od jednoho uživatele - třikrát po sobě přerušovaná soulož, je více než výstižné. Je docela naprd, přečíst tuhle bichli a zjistit, že jste si jenom k něčemu přičichli a teď co? Kdy bude pokračování, když tenhle mazlík vznikal od roku 2006? To už se dřív dočkám Stotřicítky od Nikkarina. Ha ha. Sice bych byl raději, kdybych četl jen jeden ukončený příběh, ale jak se ukázalo ke konci, budou propojovačky. Poslední byl opravdu nejslabší. Ale ne, že by byl špatný. Prostě v porovnání z předchozími... Také to nebylo dost originální a vybavil se mi Marv ze Sin city, kterému tedy nesahá ani po kotníky. Jak scénáristicky, tak výtvarně. A též mě "bil" do očí, červený laser ze zaměřovače a jiné krkolomnosti. Přesto mám špatný pocit z toho, že stále kritizuji. Otočme tedy list. Výsledek mě nadchl. První příběh, byl opravdu skvělý a chtěl bych vidět víc. V době pandemie, se člověk i jaksi víc, do něj ponoří. Mně osobně se, ale líbil i druhý, který připomíná Skalpy, či muže hněvu od Aarona. A to já rád. Taky rád postapo a k tomu ten vizuál. Nádhera. Takže co tu máme. Skvělý rozjezd, ale já chci víc!
  • Kapis
    Kapis mecenáš4.10.2021 14:23NANITS chronicles
    Věc v našich luzích a hájích nevídaná!

    Mám k tomu sice své lehké subjektivní výhrady, být to z anglosaského světa, tak dávám 3,5 hvězdy, protože by to nebylo nijak extra výjimečné, že ale i u nás mohou vznikat tak zajímavé a dobře kreslené věci jednoznačně plná palba.

    Ty drobné výhrady spočívají v přílišné akčnosti, různé souboje zabírají až moc místa, trochu více mluvení v konspiračním a zkorumpovaném prostředí bych ocenil více. Jak mi vadil otevřený konec prvního příběhu a dočkal jsem se ho i u druhého, pochopil jsem, že to je záměr a v rámci celé knihy mi to ve finále nevadilo. No a samosebou nejvíc mě vždy nebaví, když padouch má našeho hrdinu na mušce, ale místo toho, aby ho hned odpráskl, tak se vykecává a vykecává, aby dal hrdinovi čas a skončí to jako vždycky. U toho ještě samozřejmě napráší všechny, kdo ho platí a kdo je do toho namočen.

    Obzvlášť bych si to rozmyslel, pokud hrdina právě vyvraždil celou továrnu zabijáků, včetně toho nejkrutopřísnějšího drtiče lebek, kterému prorazí rambonožem hlavu skrznaskrz. Pak se asi sebevědomě nevykecávám, ale snažím se toho hajzla sejmout co nejrychleji, ne? Vylít si srdíčko můžu pak nad jeho mrtvolou:))

    Ale to jsou takové drobnosti, které k akčnímu dílu tohoto ražení holt patří a já jsem nadmíru spokojen, artbook taky moc pěkný, pokud budou další díly, které budou rozpracovávat ty useknuté konce, tak do nich určitě půjdu.
  • Olwen
    Olwen2.8.2021 17:11NANITS chronicles
    Za mě pecka, pecka, pecka. Hlášky ve třetím pribehu mě dostaly.
  • lVlorf3us
    lVlorf3us27.7.2021 12:08NANITS chronicles
    Nanits je pecka z hlediska obsahu i formy. Nevědět, že jde o český komiks, asi bych tomu nevěřil. Kvalita je srovnatelná s prvotřídní zahraniční produkcí.

    Kresba je parádní ve všech částech, ale nejvíce mě zaujala v té první sci-fi části. Nádherné stínování, originální barvy, vábivá atmosféra.

    Svět je skvěle vykreslený, promyšlený, komplexní. Snadno vtáhne, zejména vzhledem k podobnosti s aktuální světovou situací.

    Akce je tvrdá a bezkompromisní. Mělo to spád a ubíhalo to jak kvalitní akční film. Vlastně... hrozně rád bych to někdy viděl jako film. :)

    Děj je rozdělen na 3 části oddělené zhruba půlstoletím až stoletím. Je tam sci-fi, westernové postapo a cyberpunková detektivka. Opět, nejvíce mě zaujal první sci-fi příběh, hlavně díky skvěle prokreslené a sympatické hlavní hrdince.

    Zbylé příběhy mě ale taky bavily. Každý měl svůj odlišný styl a nějakým způsobem doplňoval celou skládačku příběhu Nanits. A závěr, kdy už jsem myslel, že mě nic nepřekvapí, přinesl super rozuzlení, které mě natěšilo na další díl, který doufám že vyjde.

    Rozhodně doporučuji koupit i s limitovaným Art Bookem, ať nahlédnete za oponu toho, jak komiks vznikal.

    Takže za mě 5/5 :)
  • Honzile
    Honzile23.7.2021 09:17NANITS chronicles
    Tři příběhy z různých časových období tvoří komplexní pohled na vývoj světa a události, které formovaly jeho podobu. Jemné detaily a pozadí vyprávění vykreslují nádherný futuristický svět, který budete mít velkou chuť probádat. Už povedený úvodní prolog, který nám poutavě popíše to hlavní v budoucím vývoji lidstva, se povedl na výbornou. Na pár stránkách nám srozumitelně popíše přes 150 let dějin naší planety. Informace o historii našeho budoucího světa jsou doplněny ilustracemi, které k textu perfektně sedí a čtenáře hned od začátku naladí na tu správnou notu. Epilog knihy zase spojí příběhy k sobě (nebo alespoň ten první a poslední) a navnadí na další díl. A ten by měl doufám přijít co nejdřív, protože de facto ani jedna povídka není pořádně ukončená… Více v recenzi na https://nerdopolis.cz/2021/07/23/recenze-nanits-chronicles-robert-kalocai-michael-petrus/
  • Palebras
    Palebras16.7.2021 23:06NANITS chronicles
    NANITS je pro mě obrovské překvapení. Kdyby v nějaké diskuzi nepadla zmínka o předprodeji tohohle komiksu, absolutně bych nevěděl o co jde. A právě z takových, řekl bych až nenápadných počinů, vznikají opravdu kvalitní kousky. NANITS je perfektně atmosféricky budované sci-fi, u kterého jsem se nenudil ani minutu. Hned úvod rozjede návštěva ze samotného Marsu a celý příběh je neuvěřitelně čtivý a chytlavý, navíc obohacen o opravdu krásnou hlavní protagonistku. Pokračuje se vsuvkou v podobě drsné postapo a vše zakončuje s ničím se nepárající polda, který trojici příběhů uzavírá. Jednou z nevýhod všech příběhů a vlastně celé knihy je fakt, že ani jedna z kapitol není uzavřena. Příběhově se pořádně čtenář nadchne a prásk ho. Je konec, pokračování příště. Jelikož se dle informací, které jsem měl možnost přečíst dočkáme pokračování, nevidím tedy důvod, tohle považovat za mínus. Ovšem, informace o tom, že se jedná pouze o jakýsi začátek, mohla být uvedena alespoň v popisu. Ale chápu, že by to možná spoustu lidí mohlo odradit od koupě a to by byla velká škoda. Kresba, ač se na jednu stranu jedná o zahraniční kreslíře, byla na stranu druhou perfektní a dokonale ladila k daným scénářům. Za zmínku stojí drobné gramatické chybky, kterých si však nešlo nevšimnout, ale opravdu se nejednalo o nic katastrofického či rušivého. Co potěšilo, byl fakt, že za skvělou cenu, dostane čtenář špalek, který nějaké to odpoledne zabere a bude se bavit od začátku až do konce. A to vše v české režii. Za mě obrovská spokojenost a rozhodně budu netrpělivě vyhlížet pokračování. I když je jasné, že jen tak to nebude. Ale myslím, že se vyplatí počkat. Skvělá práce!
  • Good Games
    Good Games mecenáš13.7.2021 23:53NANITS chronicles
    Nanits Chronicles je výrazným komiksom, ktorý je naozaj kvalitne spracovaný. Aj keď sú za kresbu zodpovední autori z rôznych kútov sveta, hlavný námet, scenár, lettering a farby majú na svedomí šikovné ruky českých autorov. Ak hľadáte kvalitný sci-fi komiks, máte radi cyberpunk či neo noir, rozhodne vám má čo Nanits Chronicles ponúknuť. =►Celá recenzia◄=
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš1.7.2021 00:41NANITS chronicles
    Pěkné sci-fi s povedenou kresbou. Nejlepší byl za mě jednoznačně první příběh, kterému nemám v podstatě co vytknout. Druhý byl pro mě skoro až někam do poloviny dost zmatený, občas jsem musel dost přemýšlet, kdo je vlastně kdo, ale jinak byl taky dobrý. Třetí je taková trochu detektivka z drsné školy (včetně myšlenkových bublin hlavní postavy). Ta mi přišla asi nejméně originální, ale také ušla. Příběhy jsou ponechány otevřené a poslední stránka láká na pokračování, tak doufám, že se jej co nejdříve dočkáme :)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš20.6.2021 22:41NANITS chronicles
    Opravdu povedené scifi. Premisa na které to je postavené je hodně slibná. Je tam hned několik scifi klišé které mne moc baví. Opravdu mne potěšilo jak dobré to celé bylo. Takovýhle typ scifi, plný akce, zlé korporace, pochybného odboje, překvapivých odhalení mocných, hrdinný policista který kašle na pravidla, záhadná a velmi sympatická ženská hrdinka. Je tam toho opravdu hodně a dohromady to skvěle sedí. Poslední část je parádní noir :-) a závěr mi to konečne propojil. A samozřejmě navnadil na pokračování. Doufám že je již rozpracované. Tohle si určitě pokračování zaslouží. Rozhodně to na mme působilo jako světové scifi. Proto 5 hvězd, protože mne to opravdu překvapilo a moc potěšilo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.6.2021 08:18NANITS chronicles
    Já taky rozhodně nehodlám udělovat absolutorium, leč moje fascinace tím, co za epický komiks vzešel v české kotlině, trvá. Skutečně, klobouček a respekt!

    Musím konstatovat, že až na samotný závěr jsem se ani kapku nenudil. Líbí se mi vykreslení světa budoucnosti, které pracuje s třemi časovými rovinami a dokonce se dá říct, že i s žánry. Neměnila se pouze doba a prostředí, ale autoři si pohráli i s rétorikou postav či žánrovými klišé. První příběh byl zajímavou ochutnávkou a deskriptivní styl nás (ještě po samotném prologu) uvedl do historie tohoto světa. Kastastroficko-westernové Intermezzo skutečně připomnělo sérii Skalpy, leč nebylo ani zdaleka tak rafinované a místy bylo chaotické - v přestřelkách jsem se neorientoval, kdo komu zrovna vystřelil mozek z hlavy. Poslední kyberpunkový noir mě zaujal hned ze začátku svým námětem a bavil mluvou hlavní postavy, která skutečně připomínala klasické noirové či brakové detektivky. Jenže se to celé přetočilo bohužel v až moc rádoby předrsnělou akční vybíječku... Každopádně příjemné sci-fi počtení.

    Celkový dojem: 70%
  • Sagikkun
    Sagikkun13.6.2021 22:23NANITS chronicles
    Mrzí mě, že zrovna já budu za kaziče párty, bohužel Nanits za mě svému obřímu hypu nedosahuje.
    První příběh, 2177, byl perfektní. Skvěle navržený svět (po stránce technické i vizuální) založený na událostech, se kterými se dnes všichni dokážeme snadno ztotožnit, parádní (často až dechberoucí) kresba, a Nia jakožto hlavní hrdinka mě bavila dost. Pár chybek a nelogičností by se našlo, celkově jsem byl ale unešený a futuristická Šanghaj mě naprosto pohltila.
    Zbylé dva příběhy už šly kvalitou dolů...
    Oceňuji odlišná prostředí, žánry, způsoby vyprávění i vizualizace, a provázanost.
    Bohužel Intermezzo bylo pro mě docela zmatkovité, a to často kvůli kresbě. Nejednou jsem se musel vracet, abych si ujasnil (a nějakou chvíli se to z kresby snažit vydedukovat), kdo co jak a proč. Dialogy navíc začaly dost drhnout.
    2225 pak bylo pro mě jedním velkým cliché. Akce, rozšíření a provázanost fiktivního světa je fajn, ale příběh a dialogy tu byly snad mnohem, mnohem jednodušší než v Intermezzu, a ani ta kresba si nedokázala udržet kvalitu až do konce.
    Hodnotit příběhy zvlášť, tak 2177 za 5*, a 2056 s 2225 za 3*, celkově tak 4* s odřenýma ušima.

    Nádherná kresba a fakt, že jde o český počin, mi bohužel nezabrání v pocitu, jak moc se po prvním příběhu propadla kvalita, a více než o promyšlené postavy a příběh (což 2177 má) šlo čistě o výplň za pomoci co nejvíce "cool"/cliché věcí.
    Stejně tak ale to, že u nás něco takového dokáže vzniknout, nesmírně oceňuji a těší mě to. Fiktivní svět je vymyšlen velmi dobře a má neskutečný potenciál, takže si i přes moje výtky zde přeju strávit mnohem více času a doufat tak v pokračování.
    Proti samotnému zpracování knihy i artbooku nemám vůbec nic, obojí je perfektní.
  • faster86
    faster8612.6.2021 18:28NANITS chronicles
    Konečně někdo ukázal, že i v česku jde udělat kvalitní komiks na úrovni. První příběh o návštěvě z Marsu mě bavil nejvíc, druhý příběh Intermezzo je fakt takové příjemné intermezzo a při čtení třetího příběhu to ve mně vyvolávalo feeling hrani hry Max Payne. Barvy, příbeh, kresba, panelování, bonusová knížka všechno super.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum7.6.2021 01:23NANITS chronicles
    Podíval jsem se ještě na artbook a je fajn. Žádný rozpad jako se stal uživatelce P.G. se u mě naštěstí nekonal a to jsem si artbook prohlížel dost dlouho. I když velmi opatrně. Jestli se vám líbí komiks a chcete navíc cokoliv, co je s ním nějak spojeno a rádi se kocháte obrázky, tak si ho pořiďte. Mám radost z čísla. Nejsem pověrčivý, ale když už tam to číslo je, tak ať alespoň něco symbolizuje. A těžko jsem mohl dostat lepší. Snad kromě 666. :-)
  • Norri
    Norri mecenáš6.6.2021 22:58NANITS chronicles
    NANITS chronicles je krásně komplexní svět, který v této knize tvoří tři naprosto rozdílné komiksy - jedno čistokrevné sci-fi odehrávající se v roce 2177, postapo z kolonie v poušti z roku 2056 a drsná noirová akčňárna z roku 2225.

    Úvodní prolog a příběh z roku 2177 jsou v knize jako hlavní příběhy. Je to sci-fi, ve kterém jsem si od začátku vyloženě rochnil a užíval si ho. Parádně mi to sedlo technickou stránkou, zápletkou i vizuálem. Je to pecka! Má to ohromný spád a ani chvíli to nenudí. Nečekaný konec tohoto příběhu mě nepříjemně překvapil, protože bych toho chtěl mnohem, mnohem více. Hlavní postavy jsem si rychle oblíbil a rád bych s nimi v této rozehrané partii strávil více času.

    Druhý a třetí příběh by se daly nazvat spin-offy. Příběh z roku 2056 mi příběhem i výtvarným stylem připomněl autorské komiksy Jasona Aarona jako jsou Skalpy anebo Muži hněvu. I tento příběh je ukončen před očekávaným vyvrcholením, a já věřím, že se na jeho konec v budoucnu ještě dostane.

    Noirový příběh z roku 2225 bych snad ani nenazýval detektivkou. Je to jedna velká akce a krvavá řež, ve které na nějaké hledání stop vlastně ani není čas. Scénář tohoto příběhu mi připadal nejméně propracovaný, ale je to zábava a dobře to doplňuje vesmír NANITS chronicles. I v tomto příběhu je fantastická kresba. V určitém směru je naprosto boží, ale občas mi v ní některé věci neseděly. Téměř psychedelické barvy pak posouvají zážitek z tohoto komiksu na úplně jinou úroveň.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum6.6.2021 20:04NANITS chronicles
    Jakožto nejen zdejší expert v žánru sci-fi (ano, jsem Psychorovo dvojče) uděluji tomuto komiksu pět hvězd z pěti možných a tuto informaci uvádím hned na začátku svého komentáře, jelikož je to naprosto zásadní sdělení, které se díky podivnému zvyku mnoha lidí číst texty od začátku a ne od konce k lidem takto dostane. A proč uděluji tomuto komiksu jakožto nejen zdejší expert v žánru sci-fi pět hvězd? Protože čtyři a půl dát nemůžu. Mám v tom systém!

    Kniha NANITS Chronicles předhazuje ke konzumaci tři příběhy plus prolog a epilog. (A nějaké ty bonusy, aby měl Áda radost!) Příběhy se od sebe liší jak obdobím, ve kterém se příběhy odehrávají (blízká budoucnost, ne tak blízká budoucnost a budoucnost vzdálenější než ne tak blízká), subžánrem (biopunk, postapo), tak stylem vyprávění (klasika, retrospektiva, 1. osoba à la drsná škola, kdy informace čtenáři sděluje hlavní postava), tak samozřejmě dějem.

    U každého z příběhů si asi většina lidí řekne, a to bez ohledu na to, kolik má přečtených knížek nebo komiksů a zhlédnutých filmů nebo seriálů, že to či ono už někde někdy četli nebo viděli. Pandemie, zlá korporace, kolonie na Marsu, hoši, kteří mstí smrt svého domácího mazlíčka a jsou u toho sprostí a sem tam někomu prostřelí palici, zkorumpovaná policie, data v počítači nesoucí zásadní informaci, prostě klišé, kam se podíváš. Nebudete pak moc překvapeni, když záporák vleze do sprchy za hlavním hrdinou a během hraní na housle mu sdělí, že je jeho nebinární otcomatka a zmizí tunelem ve zdi. Pokračování příště...

    Klišé sem, klišé tam, ničemu to nevadí. Ať je ho klidně habakuk, když je servírováno v rozumném poměru a při správné teplotě. To u NANITS Chronicles platí. Ani jednou jsem si při čtení neřekl, že tady už to autor trošku přehnal, že se začíná rozmáhat nešvar s názvem trapnost, že za každou cenu cpe do příběhu něco, co tam nepatří a tlačí na pilu až příliš. Nic takového. Pokud jsou postavy sprosté a dialog je o chcankách, tak proto, že to k těm postavám v podobných příbězích prostě patří, i když to je stá variace téhož. Když v situaci, kdy záporák může hrdinu rozstřílet na sračky a místo toho si neodpustí pár vysvětlujících vět („Že jsem ti ho tam kdysi na swingers fouknul zezadu já, tos celou tu dobu nevěděl, co?!") a hrdina tak dostane pár sekund k dobru a využije je k zabití záporáka, tak to nepůsobí pitomě a samoúčelné, čtenář to čeká a ví, že to tam být má. Stejně tak násilí. Je tam a je ho tam dost, protože tam být musí. A tak dále a tak dále, situací a dialogů, které už byly použity někdy jindy a jinde je tam více, ale ani jednou jsem nic nenamítal. Což je co říct, protože já namítám poměrně často.

    O čem příběhy jsou si může každý přečíst v popisu, proto jen uvedu, že mě bavily a už teď se těším na další čtení, protože po přečtení komiksu si komiks vyloženě říká o repete.

    Pokud jde o kresbu, tak překvapivě v komiksu nechybí. Fakt je tam! A je podle mě skvělá a nejen to, různé styly se skvěle k jednotlivým příběhům hodí. V příběhu delegace z Marsu je lehce do mainstreamu, jsou tam jasnější barvy, kulaté ksichtíky, v postapokalyptickém příběhu je vše trochu do uzena a lehce rozmazané. Umělecký záměr je zřejmý a funguje to. Z ukázek si může každý udělat představu sám.

    Protože příběhy nejsou ukončené (fakt vzala/vzal/vzalo roha tunelem ve zdi!) a jsou vzájemně propojené, tak očekávám nejen pokračování, ale i dokončení. Stejně kvalitní pokračování a dokončení takové, které dává smysl a díky kterému vše do sebe perfektně zapadne (doufám, že ho mají autoři dávno na papíru a nebudou ho štykovat dodatečně, aby to teda nějak skončilo) a jednotlivé příběhy tak ještě získají na kvalitě a čtení od začátku do konce bude o to šťavnatější. Zda jsou autoři schopni servírovat jednu dvě knihy ročně stejně zábavné, tak ať to klidně končí až po deseti knihách, ty světy mě totiž baví a čím víc dobrých příběhů z nich bude, tím víc spokojenější budu. V kategorii sci-fi v kvalitním provedení je pro mě tento kousek vážným aspirantem na nejepší komiks tohoto roku, společně se Cyberpunkem 2077. (Akira je mimo jakékoliv kategorie, to aby bylo jasno.) Nečekal jsem vůbec nic, dostal kvalitu a opravdu se třesu na další knihy. Řeči na obálkách knih mě z principu sejří a málokdy je beru jako bernou minci nebo s nimi souhlasím, ale zrovna zde uvedené „Tohle je něco, co chcete mít v knihovničce a číst stále dokola." fakt platí. A bude platit dvojnásob, když těch knih bude víc a budou stejně dobré.

    Nejlepší hláška: Ať si hoši chytí v poušti nějakýho medojeda a toho si oprcaj! (Vzhledem k tomu, že medojedi v Americe nežijí, se nabízí, aby hláška byla interpretována někteří víte jak ;-))

    Ale abych jenom nechválil, v komiksu jsem narazil na pár chybek: Úmrtnost místo smrtnost, vytáří - vytváří, zůčastnila - zúčastnila, kteréni - kreténi, v pouští - v poušti, potencionální - potenciální, minimálně jednou !? místo ?!, sem tam chyba v ji/jí, svoji/svojí, víc než tři vykřičníky, chybějící tečka na konci textu v bublině. Ale polovinu jsem zaregistroval až u druhého prohlížení a pečlivějšího čtení některých pasáží, takže si spousty překlepů a chybek většina lidí nejspíš ani nevšimne a nejde o nic, co by komiks sráželo. Ale pro příště by to chtělo lépe vychytat, protože čím lepší dílo je, tím víc pak tyhle chybky zamrzí.

    Papír je kvalitní, voní jednou z několika papírových vůní, které bych mohl fetovat od rána do večera, navíc je vůně typicky ovulačně silná a vyloženě si tak říká o rozevření a čtení. To rozevření je možné na plné kule a kniha sama drží, takže ji lze číst položenou na stole bez asistence údů, a ani tak nehrozí poškození. Nechybí záložka. Provedení je prostě výborné a i fobikům bude chutnat a obsedantům čvachtat. Stejně jako Darth Raelchi i já mám přebal z vnitřní části trošku začerněn, tyhle vazby to ale dělají. Některá špinění jsou holt normální.

    NANITS chronicles se po všech stránkách fakt povedl(y) a ta pětková hodnocení a vychvalující komentáře, které se zde budou jistě dále kupit, nejsou náhodná. Chci víc a chci to hned!
  • 2scha
    2scha mecenáš6.6.2021 19:16NANITS chronicles
    Mé patriotické na sci-fi ujeté srdce jásá, že i u nás jde s podporou přespolních kreslířů stvořit takový kousek...
  • Dinik
    Dinik6.6.2021 15:33NANITS chronicles
    Prekvapeni roku. Skvele pribehy (nejvice se mi libil hned ten prvni), perfektni zpracovani. Pokracovani bych chtel co nejdrive :)
  • Fimi
    Fimi mecenáš6.6.2021 11:35NANITS chronicles
    Naprosto výborné scifi, kterých bych u nás pohledal. Nebudu řešit balení, to bylo známkou nekompetentnosti. Samotný komiks nabízí výborně napsaný příběh a já říkám, chci víc takových. Těším se na pokračování. Rozhodně překvapení roku a jedno z nej scifi u nás...tesim se na další díly a další komiksy tohoto autora...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.6.2021 09:41NANITS chronicles
    Nemám co dodat. Je mi jedno, že je to klišé a že se používají známé vzorce. Je to prostě další poctivé sci-fi, které tady v Čechách chybí. Navíc je to český projekt, o důvod víc, proč plesat. Mně se to líbilo. Hrálo mi vše do karet a nic mi vyloženě nevadilo. Snad jen ke druhé části, tam mě to místy mátlo, kdo je kdo a jaké jsou pohnutky postav, ale ke konci už to zapadlo. První a třetí část je skvěle nastartovaná a těším se, co bude dál. Graficky je to také dobré a každý kreslíři se předvedli. Otázkou je, jestli by takovou kresbu zvládl někdo z Česka. O pár lidech bych věděl, ale to je málo. Chce to víc takových kreslířů. Celkově jsem z celého projektu nadšený a hned mi blesklo hlavou, jak by to byla skvělá hra, nebo kdyby udělali i doprovodné animáky, jako tie-iny. Prostě tohle má potenciál stát se skvělým univerzem. Škoda, že není k mání ten soundtrack, který hrál u digiverze.

    Jedinou velkou výtku mám k edici samotné. Nevím co v Epoše dělají, ale mám nechutně zčernalý přebal zevnitř. Kvalita tisku obecně zkrátka žádná sláva, když už víme, že to jde dělat jinak, ale budiž. Já to koupil i se skvělým artbookem za dobré peníze a tudíž to odpovídá, z mého pohledu.

    Takové komiksy chci v Čechách víc a takové projekty si zaslouží zelenou. Vsadím boty, že jim nikdo nepomáhal nebo je nepodpořil z ministerstva, snad ani "nemohli" čerpat dotace apod. Kdejaká hovadina čerpá dotace, má na to grant, a pak je to takový s..t. O důvod víc, proč smeknout klobouk tvůrcům Nanits. Díky pánové!
  • P.G.
    P.G. mecenáš5.6.2021 11:26NANITS chronicles
    Tak jsem ještě dnes pročetla bonusový artbook a musím říct - naprostá paráda! Je za tím spousta práce na vizuálu a dokáži si představit, jak by asi vypadal třeba krátkometrážní animák/CGI. Když si to srovnám s některými projekty, co jsou k vidění na trubce, myslím, že Nanits má potenciál! :D
    Co mě ale na artbooku vážně mrzí je jeho provedení - po čtvrthodině držení v dlaních a čtení z něj mám salát. Lepidlo teplem úplně rozměklo a jednotlivé části se prostě oddělily od sebe. Za tohle tedy palec dolů...
  • P.G.
    P.G. mecenáš4.6.2021 19:54NANITS chronicles
    Parádní jízda! Takové lehce post-apo, ale především dystopické SF, s řadou klasikých béčkových propriet - zlá a prohnilá korporace, nevraživost mezi kolonií (Marsem) a mateřským světem (Zemí), hrdina, který si napřed musí projít peklem, a mnoho dalších - který ale skvěle funguje. Žádné složité filozofování, žádné úvahy nad (ne)smrtelností chrousta. Místo toho akce, akce a zase akce s hláškami, jadrným jazykem a spoustou mrtvých. Prostě béčková scifárna v komiksu. Líbí se mi, že jednotlivé kapitoly mají odlišný styl kresby a barevné podání, kdy obojí vhodně doplňuje "téma a příběh" dané kapitoly. Za mě jednoznačně palec nahoru. Zpracování knihy je parádní, jen ta hmotnost... Zkoušela jsem číst už v autobuse, ale prostě to nešlo.
    P.S.: A další palec nahoru za popkulturní narážky v komiksu!
    P.P.S: Doufám, že komiks bude mít pokračování. Já chci další nášup!
433582
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum31.7.2021 00:13NANITS chronicles
    yogi: Stejné číslo neznamená stejnou dobu. Ale že se regli po sobě, což může být klidně několik hodin až den. Což odpovídá tomu, co píše MaceLinda o týpcích, co se někde objeví, i tomu, že na toho týpka pak někdo z profilu vytvořeného čistě pro rekaci i reaguje.

    Vidím to ovšem podobně. Jeden člověk, co se snaží vyvolat flejm. Nebo testuje, zda se přijde na to, že to je jeden a tentýž člověk. Lidi jsou různí.
  • yogi
    yogi30.7.2021 21:07NANITS chronicles
    baatcha : Tihle dva mají navíc skoro stejné číslo . Profil si tedy založili ve stejnou dobu , možná je to jeden člověk co tzv. hejtí sám sebe . Až zjistím něco víc , dám vědět .
  • baatcha
    baatcha30.7.2021 08:02NANITS chronicles
    MaceLinda: Tak vzhledem k tomu, že to má výborná hodnocení i od dlouholetých uživatelů tohohle webu, bych si možná odpustil ten jedovatý sarkasmus. Na druhou stranu je pravda, že se tu občas stává, že začínající autoři pod čerstvě založenými nicky v komentech hajpují své nepovedené prvotiny, ale neřekl bych, že to má Nanits zapotřebí.
    edit: Nicméně fakt, že je to tvůj úplně první komentář tady, dává tomu, co píšeš, fakt dost absurdní rozměr. Mě totiž byli vždycky podezřelí týpci, co se zčistajasna objeví na nějaké databázi jen proto, aby něco zhejtili.
  • MaceLinda
    MaceLinda27.7.2021 14:22NANITS chronicles
    Dycky mi byli podezřelí týpci, co se z čista jasna objeví na jakékoli databázi, aby o něčem napsali, že je to výborné a nejlepší, originální a vábivé, prokreslené, promyšlené a komplexní. A zakončí to: Jo a nezapomeňte si to koupit i s artbookem, abyste viděli, jak sme to s kamarádama dělali.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum24.6.2021 17:34NANITS chronicles
    Ogre: Jsme na tom podobně. Něco mi chybí. Jo, už vím, komiks mi chybí! :-D Čekám už docela dlouho na zaslání nového kusu, přes 14 dnů. Zítra budu volat nebo psát.
  • Ogre
    Ogre23.6.2021 18:09NANITS chronicles
    Nebolo to zle, ale stale som mal pocit, ze mi tam nieco chyba.
  • karl173
    karl173 mecenáš21.6.2021 15:26NANITS chronicles
    Mě přišla kniha dnes a už si na zabalení zřejmě dávají více záležet. Baleno ve třech vrstvách papíru a dvou vrstvách bublinkové fólie. Kniha v naprostém pořádku.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum17.6.2021 20:14NANITS chronicles
    Epocho, ty obálky budou jeté stále, když obal nebude natěstno s knihou a kniha bude mít možnost se hýbat! ;-)

    Posílal jsem jim to už minulý týden a ještě ani zpráva, že to je podané a na cestě ke mně :-( Kdybych si stěžoval, že se mi nechce nikam chodit, tak už to mám možná dávno doma. Dvakrát :-D
  • Pavel75
    Pavel7517.6.2021 11:14NANITS chronicles
    Milo_Harwey nejsi proklet.
    U mně už podruhé to samé.Knihy zabalené jen v tenkém kartonu a v použitých bublinkách bez bublinek.
    Obě knihy mají jeté obálky a naražené růžky.Artboky jsou také v pořádku.Už to s nimi řeším. Jsou sice velmi ochotní,
    ale to balení je opravdu i podruhé špatné. Psal jsem jim, ať to dají do krabice, tak doufám, že na pořetí už to dojde nepoškozené.
  • Zack
    Zack admin16.6.2021 22:18NANITS chronicles
    Bylo to hodne informativni:
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum16.6.2021 21:58NANITS chronicles
    Koukám na stream a k epilogu - ten do té doby jen dobrý zážitek povýšil na výborný a donutil mě hned k dalšímu prolistování a později přečtení. To propojení zážitek umocnilo a o to víc jsem nadržen na pokračování. A bude to hodně dlouhé čekání :-(
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš15.6.2021 22:22NANITS chronicles
    hm, jsem proklet. Zabalené v papíru, bál jsem se, že budou zas poškozené..... rozbalím papír, tam další dva silnější papíry, takový ty polokartony měkký prostě a pak tedy dvě bublinkové folie, ale ty prostě byly BEZ bublinek. Výsledek: 1 kniha má brutátlně jetý rohy, bouchlý + jetá obálka, druhá trochu ohnutá hraná a jetá obálka, artbooky jsou ok. Nevím, zda dál řešit a tentokrát si dojít osobně aspon pro jednu knihu, aby byla stopro ok.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš12.6.2021 00:06NANITS chronicles
    Taky jsem dostal novy a skutecne az prehnane zabaleny. Je videt ze to berou vazne a chteji mit cisty stit. Za mne palec nahoru. Chyby se stavaji, ale vyresili to dobre a to se ceni.

    Vnitrek prebalu je skutecne obarveny od cernych desek, ale to delaji vsechny vytisky a nicemu to nevadi, takze to mi je fuk. Ale vsiml jsem si.

    Uz jsem zacal cist a zatim je to super. Mam velka ocekavani, protoze zacatek me zaujal.
  • Honzyk
    Honzyk11.6.2021 12:09NANITS chronicles
    Tak dnes jsem si vyzvedl znovu zaslaný Nantis a tentokrát vše perfektní ani škrábanec. Trochu jsem se zděsil když jsem viděl povědomou obálku ale komiks byl zabalen do dalších bublin a ještě do krabice takže velký rozdíl oproti prvnímu balení. Snad se dostanu ke čtení co nejdříve dost se těším.
  • Jan Janšta
    Jan Janšta11.6.2021 11:54NANITS chronicles
    Můj výtisk trpí snad po všech stranách. Díky balení mi přišel zmuchlaný přebal, navíc ta černá obálka barví a artbook se mi taktéž samovolně kompostoval pod rukama, stejně jako některým jiným komentujícím. Je to škoda, ale jinak je to moc pěkný počin. Pevně věřím, že kniha by měla úspěch i mimo nás malý rybníček. Některým obvykle nenávistným komentátorům s názorem na cokoliv srdečně gratuluji k první přečtené knize!
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.6.2021 13:52NANITS chronicles
    Zack: jj, je to dobra zprava. Az budu zase jezdit do kanclu tak je posilani uskutecnitelnejsi. Tak kdyz vim ze to nejde do scrapu, tak mam alespon motivaci proc se obtezovat.
  • Zack
    Zack admin10.6.2021 12:43NANITS chronicles
    Hawwwran: to je super, me vzdycky muze zabit, kdyz se likviduji veci jen proto, ze maj potlucenej ruzek.
  • perak
    perak10.6.2021 11:56NANITS chronicles
    Hawwwran: pošli to kámošům poštou:)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.6.2021 11:54NANITS chronicles
    Zack: Mam zajimavou informaci od Epochy, ze poskozene knihy pak pouzivaji na ruznou propagaci, nebo zdarma do veznic. Takze to nakonec neni tak nesmyslne, alespon.

    Jejich jednani je velmi vstricne. Doslo jen k opozdeni komunikace z duvodu nemoci.

    All good.
  • Mikei
    Mikei10.6.2021 11:53NANITS chronicles
    Hawwwran: Tento způsob řešení zafungoval u Albatrosu, kdy mi přišel potlučený SW: Vader, Stíny a tajemství. Nafotil jsem a paní na reklamačním ihned zaslala nový výtisk bez ohledu na to, že bych musel zasílat ten poškozený zpět.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.6.2021 11:22NANITS chronicles
    Moc nevim jak si to s tema kamosema predstavujete. To jako myslite ze doma ziju s partou kamosu a tak to nejakymu hodim do batohu? Vzdyt bych to i kamosovi musel dopravit. To uz neni moc jine nez posta ne? Ale to uz je asi zbytecna diskuze. Podle zakona je vse ok. Jen jsem doufal, ze konecne nekdo na ceskem trhu nenuti zakaznika posilat poskozeny produkt postou do kose.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.6.2021 01:44NANITS chronicles
    zack - :D jsem klidný....
    havran a ssp - jo, hoši, máte recht, mně to jen vytanulo na mysli jako příklad, klid, prosím vás :D
    havran - no, asi bych být tebou zkusil fakt třeba kámoše nebo jiného rodinného příslušníka než nějakýho náhodnýho dementa (mě) z netu :)
  • Zack
    Zack admin10.6.2021 01:18NANITS chronicles
    Milo: Me proste jen zajima, co s tema knizkama dal bude, nijak to nehodnotim, nic neresim, kauzama neziju a zajima me tenhle konkretni pripad, kdy to vypada, ze jich nebude malo, tak jestli skonci pod buldozery nebo v levnych knihach nebo se treba venuji do nemocnicnich knihoven, co ja vim. Nevim. Proto se ptam. Klid, prosim te.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum10.6.2021 01:16NANITS chronicles
    Ty likvidace se dělají jednou za půl roku, za rok, ne kvůli každé knize.
    Milo: Tak u MB je to věc MB-tiskárna, tady už je to vztah nakladatelství-čtenář.

    Kdyby někdo chtěl řešit ten komiks, tak může začít třeba tím, že si přečte komentář z 8.6. 21:11 ;-) Mě by to fakt zajímalo, jak na vás ta kresba působí a jestli ta odvařenost z díla není z velký části způsobena tím základem, ze kterého NANITS vychází. Jinak, už by to docela chtělo pokračování, mám tak trošku absťák. Tak co třeba příští týden v úterý? A další díl přespříští týden v pátek. Pak jsem ochoten na další díl počkat. Tak 14 dnů.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum10.6.2021 01:00NANITS chronicles
    Hawwwran: Ten komiks pošli nějakému kámošovi a on za tebe s ním dojde na poštu! Dneska to máš zadarmo, ale příště si za tyhle rady něco naúčtuji.

    Knihy se určitě likvidují (nebo měly by), a pro potřeby účetnictví u toho musí být někdo nevím odkud, aby vypracoval protokol/úřední záznam/prostě lejstro. Tohle by asi zodpověděl mistr Scarface.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.6.2021 00:32NANITS chronicles
    Jako že bych tam poslal ženu, nebo sousedku? Žena i sousedi jsou super, ale řešit mi reklamace komiksů je asi nutit nebudu. Můžeš mi to tu vyzvednout a hodit to k nim, kdyby se ti chtělo.

    U MB to bylo vysvětleno jasně a pochopitelně. Platí to tiskárna, ergo pojišťovna a chce mír rozumné podklady pro pojistnou událost. Co se s poškozenýma knihama dělá v běžnější situaci jako je tahle netuším a zajímalo mne to vždy. Jestli pro to mají nějaké rozumné důvody, rád je uslyším a třeba změním názor. Jsem s problémama druhých soucitný. Tady mi přijde, že zaplatí poštovné na něco co hodí do odpadu a já kvuli tomu budu organizovat kde koho abych to k nim dostal.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.6.2021 00:24NANITS chronicles
    havran - oni někde uvedli, že na tu poštu musíš vyloženě ty?

    zack - tohle se děje běžně, že se vrací vadné knihy oproti zaslaným náhradním. Zajímalo tě to i před tím a zjistil jsi u někoho, co se s nima děje? - byla a je to jedna z kauz u MB
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.6.2021 00:17NANITS chronicles
    Koukam na nasi komunikaci na FB a pisou ze hned v pondeli poslou novou pres Zasilkovnu. Tak treba je proste jeste na ceste.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.6.2021 00:11NANITS chronicles
    Ja uz jsem to psal kosmasu. Na postu musim v me pracovni dobre. Nikde se kolem posty nevyskytuju. Kdyz jo, tak treba tak jednou do mesice o vikendu se mi postesti byt nekde v okoli posty. Pri me hodinove mzde je proste nerentabilni jet na postu. Takhle uz mi tu lezi skrabnuty zoldner ktereho jsem radsi za sve koupil znova nez to vymenovat pres postu. Bydlim na vesnici kde postu nemame. Problem mi v tom dela hlavne to, ze nechapu proc jim za jejich penize budu posilat knihu do scrapu. Boji se ze lzu? Boji se ze ji i v tom stavu nekomu prodam? Mam natocit jak ji provrtam a vyhodim? Je to proste problem a nevidim tam tu ucelnost. O mnozstvi meho pohybu fakt strach mit nemusite. Na fb to vypadalo ze proste poslou novou a hotovo. Pak prisel mail kde to vypadalo ze pocitaji se zaslanim. Na to jsem jim slusne odpovedel a nic.
  • farnhajt
    farnhajt mecenáš9.6.2021 21:36NANITS chronicles
    ssp: já teda nic vracet nebudu. od tý doby, co mi náš pes coby štěně sežral přebal od muriel a oranžové smrti a k tomu si dal ještě kousek hřbetu, beru už takový ťukance sportovně.
  • Zack
    Zack admin9.6.2021 21:28NANITS chronicles
    Me by zajimalo, co s tema vracenyma knihama budou delat.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum9.6.2021 21:11NANITS chronicles
    yogi: Ale tady přece nejde o boty, ale o princip! ;-D

    Nestěžuju si, na můj mail poslali omluvu, kterou posílali každému, vysvětlení a štítek na vytisknutí, abych pak s komiksem došel na pobočku. Už se těším, až mi přijde nový, neotřískaný kousek. Který bude mít vadu z tiskárny :-D

    Zajímavé je, že eshopy takhle často řeší zaslání zpět, že pošlou štítek na vytisknutí. Někdy dodávají, že to musí být na tiskárně na štítky, aby se dal nalepit. Ale... Je přece jedno, jestli se to nalepí samo, nebo se to přelepí izolačkou. A co mám informaci od člověka, co to takhle už řešil, tak by mělo stačit nadiktovat číslo zásilky (ve tvaru Z39043084) ze štítku, není nutno cokoliv tisknout nebo lepit. Kdyby to v těch eshopech věděli, tak mnoha lidem odpadne ten tisk a lepení.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.6.2021 21:04NANITS chronicles
    Epocha: pane Havrane, my za vámi přijedeme domu, můžete sedět na gauči u tv, přinese vám komiks a vyměníme za nový, dáme vám ještě oběd a 500,-Kc jako omluvu, jen řeknete kdy...

    Havran: cože? To mám jako koukat do diáře? A jen 500? Chci 1000,-Kč i s veceri!!!

    Epocha: radši mu hned neodepisujte, musíme si to promyslet...

    Havran zde: to bude obšírná tahanice...

    :)
  • yogi
    yogi9.6.2021 20:39NANITS chronicles
    Alespoň zvednete zadky od kompu a kapku se proběhnete . A nikdo nikoho nenutí si obouvat boty , teďkom je cool chodit bosky , něco jako koupání v zimě v ledovým potoku .
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum9.6.2021 20:31NANITS chronicles
    Zažil jsem si s vrácením též své. Abych to měl v čem poslat, koupil jsem za 12 Kč bublinkovou obálku, komiks do ní vložil, zabalil do izolačky (tak půl metru minimálně, to je pár halířů), strávil tím pár minut (ten čas mi ale nikdo nevrátí) a pak šel pěšky asi kilometr na pobočku. A pak, jak tušíte, jsem musel ten kilometr jít zpět! Raději nedomýšlím, kolik bacilů jsem venku nachytal a co vše se mohlo stát, když jsem přecházel silnici. I když chodím zásadně přes zebru a rozhlížím se, to nebezpečí tam stále je. No a že jsem při tom ošoupal botky, to je taky nutné zmínit, jednou totiž budu muset koupit nové... Tvl, že se poškozené zboží vrací zpět je normální a že na to v zahraniční dlabou, protože se jim to nevyplatí, neznamená, že se to bude dělat i tady. A jestli je pro někoho problém někam dojít nebo dát pár kaček za obálku... Walomeho návrh na sbírání víček nebyl tak úlplně od věci :-D

    stavik: Tak asi tomu nevěnovali "maximální péči" ;-D Něco tam je, pár věcí jsem vypíchl v komentáři, ale zas tak hrozné to není.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.6.2021 20:07NANITS chronicles
    Havran - napiš víc info... Co se ti nelíbilo ?
  • wolfgang
    wolfgang9.6.2021 19:48NANITS chronicles
    Hawwwran - Já mám naopak s přístupem Epochy dobrou zkušenost. V pátek jsem jim psal o doručení poškozené knihy a včera mi přišel nový komiks, přičemž teprve včera jsem jim odesílal poškozenou knihu zpět na jejich náklady. Takže naprosto bezproblémové a rychlé vyřešení celé situace.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš9.6.2021 19:23NANITS chronicles
    Tak zatim Epocha spatny :-/ nejdrive to vypadalo ze se s nima pujde bez problemu domluvit, ze konecne se nekdo k tehle veci postavi celem, ale pak prisel mail s resenim se kterym mam problem a tak jsem jim napsal odpoved a i kdyz jsem jim psal v patek vecer (nebo o vikendu), tak dodnes bez odpovedi :-(
    Vypada to zase na neprijemnou tahanici :-(
  • Fimi
    Fimi mecenáš8.6.2021 22:30NANITS chronicles
    SSP ponětí nemám, nerozhoduji, ale nějakou dobu na netu se realizuješ, takže jistý obrázek mám a tak jsem se rozhodl..., snad se tě to nedotklo, na to jsi snad už dost starej.
  • stavik
    stavik8.6.2021 22:16NANITS chronicles
    Docela by mě zajímalo, jestli ten komiks dostal v Epoše do ruky korektor. Pravopisných chyb tam není úplně málo.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum8.6.2021 21:11NANITS chronicles
    Než jsem knihu odeslal na výměnu, tak jsem si ji znovu prohlížel a došlo mi, co se mi na komiksu tak moc líbí. Dynamika, tempo, práce s panely a takové ty věci, o kterých se píše v článcích o komiksu pro začátečníky i pokročilé. Jistě to má hodně co do činění s tím, čím původně komiks byl a je to i přes ten převod znát. Podobný pocit jsem měl u některých částí MY3 a možná by se ještě pár kousků našlo, ale v NANITS je tenhle "filmový" přístup skoro všude a při prvním i druhém čtení jsem si toho až tak nevšiml, jak přirozeně udělané to je. By mě zajímalo, jestli to tak vnímají i další, že je NANITS když ne jedinečný, tak minimálně hodně specifický a že ten základ je tam vidět.

    Toe: Když ohodnotíš jinak, než jak máš, tak budeš muset dokázat, že jsi komiks opravdu četl (fotka tvé občanky plus komiksu s datem pořízení a vzkazem, který ti teprve sděíme a pak před komisí své hodnocení obhájit ;-) Mě překvapuje, kolik lidí tu aplikaci zná, kolik lidí už s NANITS má zkušenost, já jsem o tom nikdy neslyšel, nikdy nečetl. Až když sem někdo hodil odkaz na web Epochy, tak jsem si o tom začal zjišťovat informace.

    Fimi: O tom, jak blízko nebo daleko k jedné z legend ČSFD mám nebo nemám jednak nemáš ponětí, jednak o tom nerozhoduješ.
  • Fimi
    Fimi mecenáš8.6.2021 08:25NANITS chronicles
    Ssp na Psychora máš ještě hodně daleko, ale určitě k němu směřuješ
  • Toe
    Toe admin8.6.2021 07:49NANITS chronicles
    Já chtěl taky ohodnotit, ale pak si uvědomil, že jsem ovlivněn apkou, nedočetl jsem to ještě úplně celé a taky se vás bojím, takže raději ne ani po dočtení :)

    Stara.kryta: Dík za info, je pravda, že obsahu nebylo pořád dost, propagace nestačila a že nebyla malá i s vlastníma financema - kluci (a holky ;) z Nanits jezdili s ukázkama kde se dalo (rozhodně ne jen v ČR) , točili videa, byli aktivní na sociálkách... Tak třeba se ještě povede někdy v budoucnu ;)
  • Fimi
    Fimi mecenáš8.6.2021 06:52NANITS chronicles
    Wolfgang samozřejmě že neměl komiks v ruce a jsem si taky jistý že záměrně škodí..
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum7.6.2021 22:36NANITS chronicles
    Neříká si regressiv pro nic za nic ;-)
  • wolfgang
    wolfgang7.6.2021 22:25NANITS chronicles
    regressiv opět úřadoval v hodnocení - zajímalo by mě, zda tato podivná entita měla vůbec komiks v ruce. Spíše mi to přijde, že cíleně škodí a nebylo to poprvé.
  • RobertKalocai
    RobertKalocai7.6.2021 20:12NANITS chronicles
    Ahoj vsem. Jen info k tem artbookum, kdyz jsem predaval na Epochu nasi zasobu co zustala, tak to bylo cca neco pres 500. Takze skoro pulka uz byla pryc. A oni uz dost prodali v tom setu.
  • stavik
    stavik7.6.2021 18:17NANITS chronicles
    Bob: S Artbookem vůbec žádný problém, to bude spíše náhoda.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum7.6.2021 17:47NANITS chronicles
    K tomu Artbooku - gůglil jsem něco k NANITS, komiksu i té technologii, a zjistil, že artbook vyšel už pár let předtím, než vyšel komiks, takže z té tisícovky už může za ty roky být pár stovek kousků pryč. To jenom jako informaci pro ty, co spoléhají na to, že ta tisícovka bude k dispozici ještě dlouho, když to teprve před pár dny vyšlo. Až se stane z komiksu hitovka, tak abyste nelitovali ;-)
  • Bob
    Bob7.6.2021 17:31NANITS chronicles
    Tak já dneska v Zásilkovně vyměnil Kaplana za NANITS :-D Zásilka došla relativně v pořádku. Jen trochu ťuklá hrana přední desky. Reklamaci řešit nebudu. Jen doufám, že se mi taky nerozlepí Artbook...
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš7.6.2021 15:08NANITS chronicles
    Díky všem (a taky omluva - byl jsem safra línej přesít podrobně všechny komentáře).
    Knihu jsem reklamoval a už je to v procesu.

    Těch reklamací bude asi halda a to mě vlastně kvůli vydavateli mrzí. Jinak to vypadá na první dobrou vypadá zatím výborně.
  • Stara.kryta
    Stara.kryta7.6.2021 15:02NANITS chronicles
    Toe: V NANITS apce jsem měl zaplacené členství na 4 měsíce v roce 2019, kdy jsem přečetl všechen obsah, který mě zajímal. Bohužel mi tou dobou klekl tablet a čtení na malé obrazovce telefonu bylo docela nekomfortní. Předplatné jsem zrušil s tím, že počkám zase pár měsíců na nový obsah... a už jsem se k tomu nějak nedostal :-).

    Každopádně komiks NANITS chronicles byl na této platformě největší pecka a papírová verze i s artbookem mi momentálně leží někde na depu Zásilkovny. Tajně se snažím doufat, že zrovna mou zásilku poškození minulo :-D. Uvidím snad zítra...
  • Toe
    Toe admin7.6.2021 13:46NANITS chronicles
    Jen pro zajímavost, je tu vůbec někdo, kdo používal ještě NANITS apku a četl (scrolloval ;) tyto komiksy ještě před zakoupením knihy?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.6.2021 13:10NANITS chronicles
    Soul bringer - já ji řešil, najdi si moji zprávu, je to kousek posuvnikem dolů... Asi je to moc náročný se podívat, nebo si kousek diskuze precist, když to řeší každej... :)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum7.6.2021 12:23NANITS chronicles
    RobertKalocai: Díky za odpověď. Tak to je rozhodně skvělý, že se ví co a taky jak a záleží jen na nás, jestli dostaneme další díly. Pošikanuju pár lidí, aby si to taky koupili.

    soulbringer: Spíš je na místě otázka, jestli tu je někdo, kdo tu reklamaci neřešil ;-)
    Na FB stačí soukromá zpráva, jinak mail. Bez problémů vymění.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš7.6.2021 11:39NANITS chronicles
    Tak dnes mi to přišlo - za 700, jako limitka a ještě s artbookem je to více než skvělá cena - ale evidentní je, že šetřili na zabalení. Došlo mi v bublinkové obálce a patřím mezi ty, kde ta míra poškození tam prostě je. Jako asi to nakonec přežiju, ale je to na facku - řešil tady někdo reklamaci?
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.6.2021 09:54NANITS chronicles
    To máte z toho, když napíšete na začátku svého komentáře "Nemám co dodat." a pak ještě tři dlouhé odstavce něco dodáváte... pak prohrajete boty.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.6.2021 08:22NANITS chronicles
    "patřím k těm šťastnějším, jen ťuklé růžky, takže v pohodě."

    :D

    Netušil jsem, že POUZE za tohle mám být šťastný. :)
  • Gmork
    Gmork7.6.2021 08:04NANITS chronicles
    Rozbaleno... a patřím k těm šťastnějším, jen ťuklé růžky, takže v pohodě. Už se těším, až se do toho ponořím.
  • RobertKalocai
    RobertKalocai7.6.2021 07:44NANITS chronicles
    Darth Raelchi soundtrack bude asi jenom digitalne.
  • RobertKalocai
    RobertKalocai7.6.2021 07:43NANITS chronicles
    Ahoj SlouzimStarymPsum6 díky za dotaz. Co se týká Intermezza, tak to už je napsané, dokončené a připravené ve storyboardech. Příběh Nii, Ricka a Frinkla, je otevřený. Není dán jasný konec. Jsou ale jasně napsané motivace postav, jejich plány, o co se budou snažit, nebo snažili ( chceme taky dovyprávět to co dělala Nia a Rick těch 50 let, než se potkali s Frinklem ) a taky je hodně detailně popsaný svět a to jak funguje.

    Mám rád přirozenou tvořivost a proto jsem si na začátku hned nenapsal závěr, aby to pak neomezovalo vyprávění a já pak nemusel hledat složité a nebo někdy na sílu napsané řešení, aby to dopadlo tak jak je potřeba.

    Ale obecně, vím co chci dál vyprávět :)

    Jinak o dalším díle rozhoduje jen prodejnost a určitě můžeme započítat hodnocení ( které snad jak to vypadá bude pozitivní :) )
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.6.2021 22:56NANITS chronicles
    A bude ten soundtrack i na CD? Na stream se tesim!
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum6.6.2021 20:16NANITS chronicles
    RobertKalocai: Á, pan autor osobně. Služebníček. :-)

    Máte už ty příběhy dokončené, na papíře nebo aspoň v hlavě, nebo teprve čekáte, že se nějaký dobrý závěr objeví?
    Co rozhoduje, kromě prodejnosti, o tom, zda vyjde pokračování?
  • Zack
    Zack admin6.6.2021 17:11NANITS chronicles
    Jako jo, me to zajima vic jak ten comics, ten proces, ne ty dotace :)
  • RobertKalocai
    RobertKalocai6.6.2021 17:05NANITS chronicles
    Díky za dotaz. S tím mizejícím zvukem problém nebyl. I přesto, že v aplikaci byl zvuk, tak jsme s SFX pracovali jako by tam nebyl. Pořád se ten zvuk a hudba dala vypnout, takže to tam muselo být. Mimochodem, plánujeme vydat ten soundtrack pro ty koho ta hudba bavila.

    Problém ale byl pro nás někde jinde. Když jsme se rozhodli že to převedeme z pásů na stránky, tak jsme si mysleli, že to bude daleko lehčí úkol. Ale když jsme to začali zakreslovat, kde přesně se to sekne, tak to zas taková sranda nebyla. Hlavní problém byl ten, že se tam od začátku počítalo s tím, že to bude v pásech a tím pádem se tomu nepodřizovala dramaturgie jako na stránkách, nebo spíš se s ní pracovalo jinak. Takže ve finále se muselo někde dost retušovat, některé panely jsou úplně pryč atd....

    Právě i tomhle plánujeme s Michaelem na 16.6 stream, kdy budeme popisovat všechny věci a lidi se budou moc přímo ptát. Měl jsem v plánu i sem házet pro lidi pozvánku. Myslím že by to mohlo být zajímavé. A můžeme probrat i ty dotace :-D.
  • Zack
    Zack admin6.6.2021 16:56NANITS chronicles
    Roberte, ale mel bych podstatnejsi otazku, kdyz uz jsi zavital mezi nas: Pri tom predelavani do tradicniho comicsu, jak velky problem to bylo po narativni strance "orezat" o tu asi hlavne zvukovou slozku? Muselo se prekreslovat, doplnovat sfxka apod. nebo se ta digitalni verze zas tak moc od tradicniho media neuhla?
  • Zack
    Zack admin6.6.2021 16:32NANITS chronicles
    Jasny, comics Nanits, vlajkova lod technologie Nanits s tim vlastne vubec nijak nesouvisi a ta castka taky nesedi! :) Tak to se omlouvam, oni by mi stejne ty boty byly asi maly...
  • RobertKalocai
    RobertKalocai6.6.2021 15:00NANITS chronicles
    Darthe díky! Doufáme, že dostaneme šanci ve vyprávění pokračovat dál :-) Byla to dlouhá a náročná cesta s platformou a i když to vypadá, že tu platformu nezachráníme, tak máme velkou radost z toho, že se nám podařilo předělat a dodělat komiks do podoby ve které dnes mohl vyjít.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.6.2021 14:55NANITS chronicles
    Já jsem si říkal, že v tom bude nějaký háček. Vážně máte moji úctu. Prosadit se v dnešní době s takovou věcí je kumšt. Jsem nadšený z takového počinu.
  • RobertKalocai
    RobertKalocai6.6.2021 14:51NANITS chronicles
    Darth si ty boty může nechat :-) Zmíněné dotace se netýkají vůbec téhle knihy. Týkají se technologického startupu Nanits Universe Ltd., který fungoval jako digitální platforma na komiksy. A tenhle komiks, byl jedním z komiksů který na této platformě vycházel. Navíc ty dotace nebyl vůbec příjem jakýchkoli peněz, nedostali jsme ani korunu :-), naopak, znamenalo to spoustu další nákladů pro nás. Smysl dotací byl ale ve formě podpory v hodnotě těchto peněz. Což zahrnovalo mentory v inkubátor, vzdělávání, vstupy na veletrhy, atd., vše na podporu rozvoje digitální platformy, která je bohužel v současné době pozastavená.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.6.2021 14:35NANITS chronicles
    Se divím, že to není uvedeno v tiráži...
  • Zack
    Zack admin6.6.2021 12:44NANITS chronicles
    Darthe, kde si muzu vyzvednout ty tvy boty? :)
    https://www.hlidacstatu.cz/dotace/hledat?Q=ico%3A+04608062
  • robur31
    robur315.6.2021 21:09NANITS chronicles
    Pokud máte možnost, tak si dojděte do Kaprovy ulice. Není nad osobní převzetí.
  • stavik
    stavik5.6.2021 12:06NANITS chronicles
    Balili na rychlo... klidně bych si další týden počkal. Holt práce kvapná...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.6.2021 12:04NANITS chronicles
    SSP + ostatní: epocha odepsala, že knihy vymění. Údajně balili narychlo. Každopádně maximální vstřícnost => poslali kód, zabalím, poslu jim (na jejich náklady, pokud nepočítám moji cestu a čas:D), oni pošlou zpět luxusně zabalené knihy... - aspoň to tak řekli.
  • stavik
    stavik5.6.2021 11:51NANITS chronicles
    Tak to slyším nerad. :( Proto ani komiksy neprodávám. Nesnáším balení s chození na poštu.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš5.6.2021 11:10NANITS chronicles
    Ja uz to s nima resim a vypadalo to ze to bude bez problemu, ale pak prisel mail ktery zada zasilani zpet :-/. Jako je mi jich lito, protoze takove masivnejsi problemy jsou smutne a vrhaji na cely projekt neprijemny stin. Kdovi jake to znamena naklady. Autora je mi lito, ze je misto nadseni hned na zacatku jeho dilo vlacene kanalama jen kvuli baleni. Ale porad je mi vic lito mne ,pri predstave ze se vlecu na postu. Zvlast kdyz uz podobnou situaci resim cely tyden s kosmasem. Nejak jsem jim to slusne popsal do mailu, tak snad se nejak domluvime lip.
  • RobertKalocai
    RobertKalocai5.6.2021 10:40NANITS chronicles
    pro stavik napiste jim prosim, urcite se s Vami domluvi tak, aby to bylo naprosto bez problemu a bez nakladu :)
  • stavik
    stavik5.6.2021 10:34NANITS chronicles
    Bohužel to znamená další náklady v podobě zabalení, cestu na poštu apod.
  • RobertKalocai
    RobertKalocai5.6.2021 10:12NANITS chronicles
    Ahoj, všem. Pro všechny kteří mají problém s doručením a knížka je poškozená, napište prosím přímo na Epochu (nejlépe PM na Facebooku - řeší to ihned a bez problémů, stačí foto a číslo zásilky - https://www.facebook.com/FantastickaEpocha ) Zabalení je bohužel špatně, ale už byla sjednána náprava. Celá situace mě jako autora nesmírně mrzí. Doufám, ale že tohle nikomu nezkazí zážitek z komiksu. Díky a mějte se. Robert
  • Palebras
    Palebras4.6.2021 22:04NANITS chronicles
    Když jsem to dneska vyzvedl ze zásilkovny, tak už mě po přečtení některých reakcí na zabalení jímala hrůza...Naštěstí úplně v pořádku...Každopádně ale to zabalení je teda průser jako mraky...Takhle zabalený bych si nedovolil poslat snad ani ten největší brak opravdovému nepříteli...Jinak ale samotný komiks vypadá perfektně...To se musí nechat.
  • vranakx
    vranakx mecenáš4.6.2021 20:10NANITS chronicles
    Tak bohužel se přidávám k postiženým, naražený spodek a roh...Art ok. Ještě nevím jestli to budu řešit. Jinak kniha moc hezká.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš4.6.2021 19:11NANITS chronicles
    Mně to přes Zásilkovnu dneska dorazilo v pořádku, ale je pravda, že bych čekal lepší balení.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum4.6.2021 18:37NANITS chronicles
    S tím někdo musel úmyslně třískat. Z Levných knih mi přišly v posedních dvou měsících dva balíky. Baleno stejně, navíc mrsknou několik knih najednou do jedné obálky, aby do sebe narážely. U brožovaných miniaturiní defekty, které už mohly být před odesláním. Pevné nepoškozeny. Když to srovnám s jinými zásilkami podobně balenými, tak jsem ještě takhle brutálně zrmskanou vazbu neměl. Někdo byl naštvanej, že těch balíků je hodně, tak se vyřádil. Měli by to zabalit lépe, ale nemůže být náhoda, že máme všichni zničenou knížku, takhle moc, když i hůře balené knihy mi dorazily mnohokrát v lepším stavu než tohle.

    Milo_Harwey: Dej vědět, prosím, co ti napsali.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum4.6.2021 18:24NANITS chronicles
    Přebal ohnutý a na jednom místě docela dost natržený, vazba na jedné straně kleplá trošku, na druhé kurevsky promáčklá. Stačil kartón a tohle by se v takovém měřítku nemohlo stát. Ale tahle mi už přišlo pár knížek a některé byly nepoškozené a některé jen cvaklé. Podle toho množství stížností to vypadá, že s tím nějaký blb v depu kvůli množství vzteky mrskal a takhle to dopadlo.

    Přečtu a uvidím, co s tím. Když se mi to bude líbit, tak mě bude štvát, že to mám takhle zprasené, ale nerad tyhle věci řeším. Objednat to podruhé, abych měl jednu knihu na čtení a druhou v knihovně je sice řešení, ale taky by to mohlo přijít jeblé i podruhé a to bych se opravdu hodně dopálil a musel bych zmlátit děti. Cizí.
  • Gmork
    Gmork4.6.2021 17:52NANITS chronicles
    Když to tu čtu, skoro se bojím to jít vyzvednout, nechal jsem si to poslat přes zásilkovnu, zítra uvidím.
  • Nezbi
    Nezbi mecenáš4.6.2021 17:49NANITS chronicles
    Twl takhle nebalim ani 30 let starý knihy když posílám :D ...Já mám jen takovej unavenej přebal na jedné straně, ale to nějak přežiju :)...
  • Mikei
    Mikei4.6.2021 17:49NANITS chronicles
    Balení bylo příšerné. U mě to odnesly decentně jen rohy, takže relativně ok. Knížka ale vypadá famózně.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.6.2021 17:21NANITS chronicles
    Epic fail je vhodný přízvisko. Nechápu, jak knihy můžou posílat v igelitu. Nesnáším následné řešení , přesně jak psal havran. Obtěžuje mě to, ale musí se to provést, focení, psaní mejlu, řešení, balení, odeslání, čekání, vyzvednutí nových... Nebo jak to u epochy proběhne, to je otázka.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.6.2021 17:12NANITS chronicles
    Taky jsem se bál hned, co jsem "balíček" viděl a bohužel obavy byly na místě. Knihy rozsekány. Už jsem psal epoše. Tohle je vyloženě tragicky. Taková váha a jen igelit obálka s bublinkami, na níž nelze poznat poškození obalu. Rohy zdeformované , hrany, prebal KO. Artbook deformace. Reklamuju. Horší zabalení jsem zatím takhle ofiko neviděl.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš4.6.2021 16:38NANITS chronicles
    Chtel jsem napsat ze za 600 mi to neprijde jako kauf roku. Ale porovnal jsem si to a je to stejny spalek jako Zatmivacka a ta stoji cca 700 na megaknihach. Tohle je navic s artbookem jako limitka. Takze jo, cena je dost slusna. Tesim se az se do toho pustim. Vypada to paradne.
  • Darker
    Darker mecenáš4.6.2021 16:27NANITS chronicles
    Tak jsem se hnedka doma do toho pustil a jsem ve třetině u Intermezza a je to fakt mazec. Tohle vážně bude kauf roku.
  • Dinik
    Dinik4.6.2021 16:27NANITS chronicles
    Zabaleno naprosto otresne, navolno v bublinkovce. Prebal na vyhozeni. Naprosto nepochopitelne. Myslim, ze Epocha bude vymenovat az se jim bude od rukou kourit. Epic fail.
  • Honzyk
    Honzyk4.6.2021 16:20NANITS chronicles
    Tak já bohužel patřím k těm co budou měnit knihu protože mám dost velký zásek v deskách a přebalu :-( aspoň že artbook je ok akorát teda byla výzva vyndat ho opatrně z toho boxu.
  • Fimi
    Fimi mecenáš4.6.2021 15:43NANITS chronicles
    Rozbaleno a je to díky bohu neporušené..
  • Darker
    Darker mecenáš4.6.2021 14:53NANITS chronicles
    Fimiho Nanits je momentálně něco jako Schredingerova kočka :D
  • Fimi
    Fimi mecenáš4.6.2021 14:18NANITS chronicles
    Darker s tím souhlasím, takový špalek za tyhle peníze? A víc než 144 stran? Výborné

    Farnhajt pořád jsem to nerozbalil, mám strach...
  • Darker
    Darker mecenáš4.6.2021 14:13NANITS chronicles
    Dva kousky plus jeden artbook bez jakékoliv vadě na kráse :)
    Ale stejně když to teďka držím v ruce, tak mě ta cena pořád překvapuje. Pokud to dějově nebude brak, tak tohle je kauf roku. Art vypadá fakt úžasně :)
  • farnhajt
    farnhajt mecenáš4.6.2021 14:05NANITS chronicles
    fimi: mám to podobně. obava byla namístě, mám promáčklý roh a přebal je na krajích zvohejbanej. alespoň že art book je ve folii...

    designed for recycling.
  • Fimi
    Fimi mecenáš4.6.2021 13:56NANITS chronicles
    Tak jsem si to právě vyzvedl, takový špalek a oni to zabalí do bublinkové obálky? To je trochu síla, bojím se až to otevřu...
Četl/a (113)
123peta, 2Hitman3, 2scha, Alikkk, AlmightyMates , BadBoy, Bedou, Benny, Berry669, Cabal, calvin10, Const.ex, Covenant, Dalamar, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davispear , Deckard, delsemela, Dezodoo, Dinik, Dzoglik, farnhajt, faster86, Fida, filemon, flipflop, flynander, Fox01, Future-Death, Gaming Professors, George Walker Bush, Georgíno J., gongon44, Good Games, Hanussen, Hawwwran, Honzile, house192, Infarkt, invape, James, james dixon, Jan Janšta, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, Jimbeam90, jiskra, Kamoš, Kapis, Kazumaki, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, Lachvos, lantan1, libcenko, Light, Lijem24, luky.kuky10, lVlorf3us, MaceLinda, majer, Mamut12, Mariohurbanek, Marty_von_Shit, Matthew, MEGA, Mercurio, MichaelaMerglova, Mikei, MP, mrstffl, mstefl, Mysak92, NecRoman, Nexis, Nezbi, Norri, oleav, Paja78, Palebras, Pavel2222, PeNNy, petad, Poseidon1978, robert.hladil, robur31, rooty, RudyRod, Sagikkun, seneke, SickNail, Sikk, SlouzimStarymPsum, Stara.kryta, start05, SteveCZ, t0mas, tom173, Tomas024, trudoš, tukak, Unerr, vankobra, Wasps, Wasseg10, Wiw, yogi, Zbysek2410, zlejzmrd
(182)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 81splinter, Alfi, Alikkk, AlmightyMates , Anton Whatever, Azbest, BadBoy, bboorreekk, beanek, Bedou, Beng.D, Benji, Benny, Berry669, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, Caylen-Tor, cobe, ConanVJ, Const.ex, Corteg, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dalamar, Darker, Davispear , Deckard, delsemela, DEmnoG, Dexir, Dezodoo, Dinik, DKoscik, Dzoglik, farnhajt, faster86, fel68, Fida, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fimi, Final, flipflop, Fox01, frantavasil, Future-Death, Georgíno J., Glumal, Goeger-Devil007, gongon44, Hades, Hanussen, Hawwwran, hellblazer, herbert, hugosnowden, illy, Infarkt, invape, Jabba, JackOneil, James, james dixon, Jan Janšta, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, Jimbeam90, jjjirik, Kamoš, kapicka, Kapis, karl173, KarlosJB, Kazumaki, Keno, komik.sx, koudak89, kubosos, Lachvos, Lenny, libcenko, Lijem24, listr, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, luky.kuky10, Macek78, majer, Mamut12, Mariohurbanek, Marty_von_Shit, Marvin, Matthew, Matthew, Mauglí, mcleek, Meesha, MEGA, Mercurio, merhyx, Mikei, Milten, mirror, misa, Mitak, monty.cl, MP, MP81, mrstffl, mstefl, Mysak92, NecRoman, Nexis, Norri, OldaB, oleav, Olesh, Paja78, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, petad, Poseidon1978, RadimNemec, RaptoR, RicHard. , robert.hladil, RobertKalocai, rooty, RudyRod, Sagikkun, schefik, SickNail, Sikk, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, SteveCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tialster, tom173, Tomas024, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, Troyoun, trudoš, tulipstros, valon, vankobra, vranakx, Wasps, Wasseg10, Wiw, xintax, Yaromil, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (11)
Alfray, Blacklarch, Corvus, deadpool, deefha, Draco nobilis, GeorgeeW, gezic, Plechy, skepsi, Wodry
Shání (5)
Corvus, deefha, GeorgeeW, gezic, mineralk
Nabízí (3)
buscheer, maitreja, SickNail