Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
„Nenáviděl jsem ji.”

Šója Išida, chlapec, jehož mottem je zábava a dobrodružství.
Šóko Nišimija, neslyšící dívka, která přestoupila na jeho školu.

Setkání těchto dvou změní jejich školu, třídu a celý Šójův život.

Série je známá především pod názvem A Silent Voice (anglický název), než pod originálním názvem Koe no Katachi.

Scénář
Yoshitoki Ōima
Art
Yoshitoki Ōima
Obálka
Yoshitoki Ōima
Lettering
Michal Štípa
Překlad
Eliška Nováková
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
drama, romantický, young adult
ISBN/ISSN
978-80-7679-030-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
242 g
Stran
196
Cena
229 Kč
Originál
Koe no Katachi #01 (Kodansha Ltd., 2013)
  • Fort
    Fort6.5.2022 15:23Němý hlas #01
    Už z popisu bylo jasné, že tohle se mi bude líbit. Konečně nový svěží vítr s porovnáním co tu vychází. Příběh o šikaně s romantickým nádechem z prostředí školy, který nám ukazuje, že ne všichni si váží toho co mají.
  • trudoš
    trudoš editor24.1.2022 16:45Němý hlas #01
    Zvláštní a velice sugestivní drama, které je pro mě osobně současně důkazem, že japonská manga dokáže odvyprávět takřka cokoliv. Teď nemluvím o fantaskních šílenostech, ale třeba o takových maličkostech, jako je školní šikana. Jestli ovšem čekáte nějaké morální nabádání nebo naopak teenagerský thriller, Němý hlas vás překvapí hned dvakrát.
    Jošitoki Óima sice předkládá čtenářům příběh zamilovaný, ale rozhodně ne jednoduchý. Ačkoliv premisa staví na zaběhnutém motivu přitahujících se protikladů, vývoj hrdinů je nesmírně zajímavý a myslím, že pro mnohé i v lecčems poučný. Autorka má zároveň dar strhujícím způsobem kresbou zachytit chování a uvažování mladých školáků, aniž by se přitom podbízela aktuálním teen trendům. Ochota udělat cokoliv, aby člověk zabil nudu, je zde stejnou měrou fascinující jako děsivá. Ta pátá hvězda komiksu unikla jen z toho důvodu, že některé zvraty byly na můj vkus až příliš nucené. Přesto velká spokojenost, po dlouhé době příběh, který v mé mysli silně rezonoval.
  • krvinka56
    krvinka566.9.2021 23:07Němý hlas #01
    Nějaké ty vztahové anime a i ze školního prostředí jsem už zhlédl. A vypadá to že tohle bude něco trochu jiného. Kresba je příjemná a pohodová. Příběh zas až tak ne ale umí zaujmout. A dobře se to čte ale hlavní hrdina mi opravdu nesedl. No jsem opravdu zvědav kam se to po prvním volume bude ubírat. Buď to je zbytečně natáhlé a nebo dokonalé a konec první knihy mne nedokázal nalákat na další díl ale asi to svou šanci dostane.
    Knihu jsem si půjčil od kolegyně z práce tak mne nemusí trápit jestli se na to vykašlu.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš31.8.2021 07:07Němý hlas #01
    Vynikajúci prvý diel. Som veľmi zvedavý, ako bude séria pokračovať. Mám tipy a ak sa naplnia, pôjde o strhujúcu, dojemnú jazda s neuveriteľným koncom. Už prvý diel je plný emócií. Autorka nevidí svet čierno-bielo. Počínanie tých, ktorí šikanujú, je síce bez debaty absolútne odsúdeniahodné, neakceptovateľné a neospravedlniteľné, ale ukazuje, že sú často slabší, ako tí, ktorých šikanujú. Oni sami sú obete, ktorým nikto nikdy nepomohol a preto sa z nich stali agresori. Šóko je veľká sympaťáčka, jemná a extrémne zraniteľná, ale zároveň (ne)paradoxne vďaka svojmu hendikepu mimoriadne silná, odolná a odpúšťajúca slabým a hlúpym. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-nemy-hlas-1-manga
  • Mitsuko
    Mitsuko2.8.2021 22:25Němý hlas #01
    Nejdřív jsem chtěla dát 4 hvězdičky, protože je to přece jen takové úvodní volume. Nakonec jsem ale své rozhodnutí musela přehodnotit, když jsem cítila, jak se mě některé scény dotkly. Ta Nišimijina snaha mě nakonec strašně zasáhla.
441
  • Fimi
    Fimi mecenáš2.8.2021 22:37Němý hlas #01
    Konečně někdo kdo hodnotí české vydání, už jsem myslel že tohle nikdo nekoupil odtud