Ukázka
Ukázka
Ukázka
Kačeří příběhy jsou zpátky! Samozřejmě s sebou přinášejí spoustu neuvěřitelných dobrodružství ze všech koutů světa. Užijte si kompletní sérii Hon na číslo jedna, kde bude muset strýček Skrblík bojovat nejen o svou šťastnou minci, ale i o své blízké. Dokáže s rodinou a přáteli překonat své úhlavní nepřátele Magiku von Čáry a Hamouna?

Původně vyšlo jako Scrooge's Quest #1-7 v nakladatelství Gladstone Publishing (duben 1990 - říjen 1990)

Obsahuje příběhy:
Hon na číslo jedna #1: Ledový démon (Scrooge's Quest #1: The Ice Demon)
Hon na číslo jedna #2: Napalabamská pomsta (Scrooge's Quest #2: The Nemesis of Napalabama)
Hon na číslo jedna #3: Pád Nové Atlantidy (Scrooge's Quest #3: The Fall for New Atlantis)
Hon na číslo jedna #4: Ztroskotání (Scrooge's Quest #4: Shipwrecked McDuck)
Hon na číslo jedna #5: Na dně (ale ne v koncích) (Scrooge's Quest #5: Down But Not Out in Duckburg)
Hon na číslo jedna #6: V čarodějnickém doupěti La Brujaha (Scrooge's Quest #6: Witch Way Did She Go?)
Hon na číslo jedna #7: Hamoun ze Zlámané Grešle (Scrooge's Quest #7: All That Glitters is Not Glomgold)


Scénář
Frank Ridgeway, Marv Wolfman
Art
Robert Bat, Daan Jipes, Cosme Quartieri
Obálka
Jonathan Gray
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o.
Překlad
Barbora Špundová
Redakce
Lucie Kučová, Alena Mrázová
Žánry
dětský, dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-252-4669-6 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
barevný
Váha
215 g
Stran
184
Cena
299 Kč
Originál
Lustiges Taschenbuch 1 (Gladstone Publishing, 1990)
  • Landauer
    Sebrané sešity první komiksové série z roku 1990, která vznikla na základě úspěchu televizního seriálu Duck Tales. A jak už to u zkomiksovaných seriálů často bývá, je to bída. Na komiksech nedělal snad nikdo z lidí, kteří běžně komiksy s kačery kreslí a píšou a na jejich práci je velmi znát, že to byla jen rutinní zakázka. Chtěl bych tu zdůraznit, že kačeří komiksy, které u nás vycházely v časopise Mickey Mouse a později Kačer Donald nemají s Duck Tales nic společného - jsou to dva rozdílené vesmíry. A je mi záhadou, proč Egmont (Albatros) po takové době musel vydat zrovna tohle. Nabízí se jen jediné vysvětlení - aby si Albatros udržel licenci, která si nejspíš klade podmínku vydat aspoň jednou za rok "něco", sáhnul po tom nejlevnějším 30 let starém šitu, co byl k mání. Mám trochu obavu, že totéž udělal i vloni s publikací Kačeří příběhy - Velká kniha zábavy a letos s Rychlou rotou. Je smutné, kam jsme to s kačery v ČR dopracovali. I v Lotyšsku nebo Srbsku je situace o dost lepší.
  • Palebras
    Na časopisu Kačer Donald jsem v devadesátých letech prakticky vyrůstal, takže každý další příběh téhle kačeří party mi zavání těžkou nostalgií a rozhodně mu neodolám. V tomto případě se však bohužel opravdu jedná pouze o průměrnou záležitost, která příliš neoslní a nenadchne. Osobně jsem měl vždycky raději příběhy, které se držely spíše při zemi a popřípadě se odehrávaly přímo v Kačerově, avšak v případě těchto příběhů se co chvíli skáče hlava nehlava po celém světě, takže než se kačeři stihnout ohřát po jednom dobrodružství, už se skáče do dalšího. Kdyby alespoň ono dobrodružství bylo něčím zajímavé či vtipné a poutavé, ale bohužel i v tomto směru se jedná o průměr. Kresba se mi hodně líbila a rozhodně patří k tomu lepšímu co kniha nabízí. Mladšího čtenáře to asi ničím neurazí a dokonce si dovedu představit, že bude spokojen, avšak v mém případě se jedná pouze o lehce zapomenutelný příběh, kterých kačeři prožili nespočet a rozhodně mají za sebou i daleko lepší. Rozhodně jsem však zvědav na druhý díl.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš7.9.2021 21:30Kačeří příběhy: Cesty za dobrodružstvím #01
    Už jsem bohužel za určitou hranicí a tyhle příběhy beru pouze jako čiré zpestření. Být mladší, jásám, mít to v době seriálu, jásám dvojnásob. Bohužel jsme se toho dočkali pomalu po 30 letech. Pro děti to nějakou přidanou hodnotu mít bude, ale myslím si, že už nebudou dávat tempo a vypravěčský styl. Nicméně vlna oněch dobrodružství je pořád taková, jak si je pamatuji z dob seriálu. To potěší, že jsem se zase octil tam, kde tenkrát. Prostě zábava a pohoda. Duch seriálu byl zachován. Co mi vyloženě vadilo je celá redakční práce. Takhle zmršenou a neprofesionální práci jsem neviděl ani nepamatuji. Autoři a kreslíři nikde. Nikde žádná anotace a/nebo vhodná tiráž. Tohle je prostě fušeřina, lenost a ignorantství. Jak tu kdesi padlo, to to musí řešit komiksáci z databáze? To je vážně takový problém párkrát kliknout a aspoň něco napsat? To už je Egmont/Albatros tak v krizi, že nezvládnou dát dohromady, kdo danou věc vyrobil? Kam jsme se to proboha živýho dostali? Styďte se! A ještě si dovolíte za to chtít 299 kč!
  • baatcha
    Mno. Žádný velký zázrak se nekoná. Jsem těžký DuckTales nostalgik a ačkoliv jsem to celou dobu četl s hlasy Mirko Musila, Karla Heřmánka, Valérie Zawadské a Dalimila Klapky v hlavě, pořád mi tu něco zásadního chybělo. Možná je to tím, že Kačerov, Skrblíkův trezor a zámek vůbec nevypadají jako v seriálu (kromě posledního sešitu). Možná za to může fakt, že zápletka je hrozně umělohmotná a vlastně nudná. Marv Wolfman je sice schopný autor a postavy se chovají tak, jak by měly, ale smíchat Magiku, Hamouna, Rafany a honbu za desetníkem (pardon, pětníkem) s hromadou nekonečné akce prostě nestačí. Možná mi tam chyběl humor, i když občas měl slušně našlápnuto. A možná mi to občas přišlo opravdu debilní, protože každou ultimátní krizi tu autor vyřeší na jedné stránce nějakým deux ex machina.
    Podivně to stojí rozkročeno mezi televizními DuckTales a Carlem Barksem, který se tu také objeví, pozor, coby vcelku záporná postava. Wtf? Jako křoví se tu mihnou i Ňouma, Šikula, paní Čvachtová a v rohu jednoho obrázku dokonce i Johan. Vlastně to úplně nejvíc připomíná sešitové DuckTales, co tu počátkem devadesátých let vycházely. Člověk byl za ně tehdy rád, ale jaksi ty příběhy nebyly to samé a tak dobré jako seriál. Pokud tomu dobře rozumím, tohle na komiksové DuckTales nejspíš navazuje. Což se člověk nedozví kvůli vykuchané tiráži a absenci předmluvy. A vlastně i ta povedená obálka je z úplně jiného komiksu...
    Kolem a kolem mě to spíš sralo. Tedy do chvíle, než jsem si k poslednímu sešitu pustil soundtrack ze seriálových DuckTales a tehdy mě to konečně chytlo a já měl konečně dojem, že koukám na seriál. Příští číslo dám, ale zásadně jenom s hudbou ze seriálu, která mou nostalgii nakopne natolik, abych to nepovažoval jen za drahý toaletní papír.