Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Poslední svazek hororového fantasy příběhu proti sobě staví v rozhodujícím střetu dvě mocné čarodějky!

Ve finální kapitole příběhu se do Harrow County vrací obávaná stará známá, ovšem tentokrát je mocnější než kdykoliv předtím a má v úmyslu zničit Emu a zmocnit se její síly.

Obsahuje sešity série Harrow County #29-32 (březen 2018 - červen 2018)

Scénář
Cullen Bunn
Art
Tyler Crook
Obálka
Tyler Crook
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Radek Chaloupka, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
horor, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7652-057-8 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 mm
Tisk
barevný
Váha
470 g
Stran
128
Cena
599 Kč
Originál
Harrow County #08: Done Come Back (Dark Horse Comics, 2018)
  • Walome
    Walome mecenáš2.8.2023 08:27Pochmurný kraj #08: Nenávratno
    Nepochopil jsem přítomnost "rodiny", bez té by se to obešlo. Pár random NPC beze smyslu. Trochu jsem doufal, že Hester bude spíše takový velký strašák než fyzická osoba, ale co už.
    Poslední tři strany jsou famózní. Emča procházející místy HC, sama sledovaná běsy loučící se se Zapadákovem tak jako my se loučili se sérií. Ta malba je prostě top.

    Celá série má skvělou atmosféru a běsové de povedli. Malba je úchvatná a rozhodně doporučuju mít tohle doma.
  • karl173
    karl173 mecenáš11.3.2023 02:01Pochmurný kraj #08: Nenávratno
    A máme tu konec. Tato série jako každá jiná měla své silné i slabší chvilky.
    Její největší sílou byla atmosféra, díky skvělé kresbě Tylera Crooka, ale i ostatní kreslíři které se na tvorbě podíleli dokázali Harrow County oživit tím správným způsobem.
    Postavy mi byli sympatické a rozhodně si některé zapamatuji.
    Celý koncept hlavního příběhu si po celou dobu zanechal svojí myšlenku a kvalita se víceméně držela po celou dobu stejně.
    Bohužel mám ale po dočtení pocit, že se dalo vytěžit o něco více.
    To na co autoři potřebovali 32 sešitů by se dalo vměstnat do menšího počtu a třeba by se tím kvalita ještě o něco zvedla.
    Ale kdo ví. Já jsem tak či tak s touto sérií spokojen a jsem rád, že jsem si jí přečetl celou během jednoho týdne.
  • SickNail
    SickNail mecenáš15.7.2022 16:15Pochmurný kraj #08: Nenávratno
    Veľké finále, ktoré však až také veľké nebolo keďže som čakal podobnú, podarenú márovačku ako v predošlom dieli. Každopádne happyend jak sa patrí, a úžasné dvojstranové maľby na záver, ktorý však mohol byť ešte trochu dlhší.
    Pochmúrny kraj je tak krásne namaľovaná, temná séria, no len s jemne nadpriemerným a žiaľ trochu krátkozrakým scenárom.
  • sedw
    Jak mě předposlední díl navnadil na konec, tak mě poslední trochu zklamal. Čekal jsem podobné zakončení, ale něco mi na něm nesedělo, asi to, jak se všechno seběhlo rychle, aniž by se vybudovalo dostatečné napětí. S klidem bych si dokázal závěr představit na dvojnásobném rozsahu, protože takhle to vlastně skončilo skoro dřív, než začalo. Škoda, ale i tak hodnotím tuto sérii výrazně nadprůměrně.
  • perak
    Série mě hodně bavila, užíval jsem si příběh i kresbu, spousty originálních běsů, zajímavých a dostatečně odporných záporáků, hlavní hrdinky, které jsem opravdu fandil, emocí jednotlivých postav. Určitě se k tomu někdy rád vrátím, a jelikož již nebudu tak dychtivý po ději, budu mít více času se kochat jednotlivými obrázky. Pokud jde o tento závěrečný díl, tak finální vyústění mne nějak nepřesvědčilo a k celkovému vyznění série se tak nějak nehodilo, a to přestože mne nenapadá, jak jinak bych to sám ukončil:). Za celou sérii tedy 5 *, ale za poslední díl jen 4. Těším se na případně vydané spin-offy.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.12.2021 18:16Pochmurný kraj #08: Nenávratno
    No, nakonec to skoncilo predvidatelne, v coz od zacatku nedoufal, ze to tak dopadne. Klasicky pribeh o vykoupeni se ze svych "hrichu", vzdat se schopnosti, nejak se to vyresi a vse se vraci do starych dobrych koleji. Finalni souboj ala supraci byl des, ale nejak to hezky skoncilo. No, klasicky americky horor.
  • Norri
    Norri mecenáš22.12.2021 23:20Pochmurný kraj #08: Nenávratno
    Tak mám za sebou vyvrcholení této úžasné série a mám z něj rozporuplné pocity. Předehra velkého finále v sedmém díle byla patřičně krvavá, tak jak to každý očekával. V posledním díle jsem předpokládal epickou krvavou lázeň, ale určitě jsem nečekal ukecaný konec plný vypravěčova vysvětlování. Ve všech předchozích dílech byl děj poměrně jasný a srozumitelný. Zde však nastala situace, kdy jsem nevěděl, co se vlastně děje. A mám trošku obavu, že v té chvíli si tím nebyli úplně jistí ani sami autoři. Jako by měli vymyšlený konec, ale nevěděli, jak se k tomu konci elegantně dostat. Naštěstí tento rozpačitý konec nijak nezmenšuje mé nadšení z celé série.
  • Karel Sec
    Karel Sec22.10.2021 10:56Pochmurný kraj #08: Nenávratno
    Ten děj je s odstupem času a vědomím konce vlastně pitomý, je to taková kombinace Bradburyho a Lovecrafta. Ale ta kresba je nádherná a tak příjemně to plyne. Minipříběhy jsou ale vždy nejlepší. Rozhodně stojí za to to mít doma.
  • davefa
    Vizuální stránka knih je fantastická a k celému příběhu náramně sedí. Atmosféra všech osmi knih je příjemně mrazivá a čtenáři nabízí opravdu zajímavý zážitek z četby. Příběh je celkově zajímavý, napínavý, s několika většími či menšími zvraty. Umím si představit, že by vyšlo i souborné vydání, protože takhle jsem odkládal jednu knihu za druhou a najednou byl konec :-).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.9.2021 08:45Pochmurný kraj #08: Nenávratno
    Neumím se rozhodnout, protože na jednorázový příběh je ta celá série moc dlouhá, na sérii je zase ten příběh příliš krátký vzhledem k tomu, kolik věcí se stalo a kolik postav se objevilo; vždyť se tu začalo stavět takřka nové univerzum. Každopádně co jsem vždy cenil na této sérii, je dobrá kresba a výborná hororová neutěšená atmosféra.... brrr, nikdy bych tam nechtěl žít.

    Celkový dojem: 50%
  • faster86
    faster862.9.2021 07:25Pochmurný kraj #08: Nenávratno
    zakončení fajn, nijak přestřelené, ani ukvapené, dokonce je možné že i slza někomu ukápne.

    celou sérii táhne super kresba a barvy, krátké příběhy, no a ten příběh taky není špatný
5297
Četl/a (59)
123peta, BadBoy, Black Bro, yo, calvin10, Carnage, Const.ex, Darker, Darth Raelchi, davefa, davidek, Dezodoo, Draco nobilis, faster86, foudy, Fox01, fuerto_gepa, George Walker Bush, Georgíno J., IndyP, Infarkt, invape, James, jindroush, jiskra, Karel Sec, karl173, Kazumaki, KdG, Keno, kindanerd, Kouzelnik7, KOWE, lacoste, lantan1, Light, LookAss, Lord Baltimore, MP, Norri, oleav, paulmuaddib, pearlxjam, perak, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, rooty, RR, RudyRod, sedw, SickNail, terrordemon, the.kasztan, trudoš, Ukko, Walome, Zbysek2410, zipiik, Zlord_Antijezis
(107)
123peta, Alfi, BadBoy, bboorreekk, binnmode, blackJag, bmc75, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, calviti, Carnage, Caylen-Tor, Const.ex, CSE_AC/DC, Dalamar, Dali, Darker, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, Draco nobilis, faster86, Fox01, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Glumal, herbert, herrman, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, jankie, jindroush, jiskra, Karel Sec, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, koudak89, Kouzelnik7, KOWE, lacoste, Light, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, Mamut12, mcleek, merhyx, mirec, Mitak, MP, Mr.Plysh, mstefl, Noci, Norri, o2t2, Olesh, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, perper, petrSF, plema, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, RicHard. , rooty, RudyRod, Rumburaq, Saran, sedw, SickNail, Skot, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tialster, timek, Tomasino79, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vishnar, vranakx, willis, xintax, Yaromil, Zajo original, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
Chce (15)
besikv, Davispear , delsemela, gumidekmedvidek, hahahoho, illy, LuckyLjuk, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Mrlah, Nightmare, sleepless, Wiw, zlejzmrd
Shání (1)
Nightmare