Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
NESVATÝ GRÁL

V legendách se tomu říká maanim, grál nebo svatý grál. Byl to pohár, podnos, trubka (nebo to byl buben?). Byla to hračka dobyvatele, odměna čaroděje, nádobí božstva. V nespočtu příběhů vyprávěných nespočtem vypravěčů nabyl nespočet podob.

A v každém z těchto příběhů měl moc zachránit svět, nebo jej zničit.

Tom Taylor, reálný protějšek slavného mladého čaroděje vymyšleného jeho otcem, živý most mezi naší realitou a realitami všech příběhů, které kdy byly vyprávěny, zná moc příběhů až příliš dobře. Teď je hvězdou svého dosud nejdůležitějšího příběhu.

Je to výprava právě taková jako ta z krále Artuše, plná černých rytířů, očarovaných mečů a panen, které jsou až příliš počestné. Jestli je jeho srdce čisté a odvaha pravá, může vstoupit do Nebezpečné kaple, najít grál, uzavřít své hledání a zachránit existenci, jak ji známe.

Jestli ne, jsme opravdu v hajzlu.

Obsahuje sešity série The Unwritten: Apocalypse #6-12 (červen 2014 - leden 2015)

Scénář
Mike Carey
Art
Peter Gross
Ink
Al Davison, Peter Gross, Vince Locke, Dean Ormston
Barvy
Chris Chuckry
Obálka
Joko Šimizuová
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Petr Kotrle
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
fantasy, horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7679-053-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
490 g
Stran
176
Cena
489 Kč
Originál
The Unwritten #11: Apocalypse (Vertigo (DC Comics), 2015)
  • sedw
    Ani pár týdnů po přečtení vlastně nevím, jestli jsem konec plně pochopil, ale vím, že mě prostě tento díl bavil. Už jsem přestával věřit a doufat, že Carey všechny linky dokáže uzavřít, ale nezklamal a všechny mé obavy rozptýlil. Takto si představuji parádní závěr série.
  • faster86
    faster8626.12.2023 09:33Mezi řádky #11: Apokalypsa
    Zakončení série Carey zvládl o tom žádná, ale jedním dechem musím taky říct, že mě to nechalo chladným.

    Celá série má výborný nápad a je dobře napsaná i když ne vždy se mi autor trefil do vkusu, vypíchnout musím čísla 1,2 a 7. čísla které jsou horší jsou 9 a 10. Pokud čtete mýty tak do toho klidně běžte, pokud chcete urban fantasy ve stylu Sandmana, tak bohužel ten je o 2 ligy výš.
  • Paldini
    Paldini9.7.2023 07:50Mezi řádky #11: Apokalypsa
    Zklamání. Celá série je takový intelektuální Preacher vč. upíra, přítelkyně a svatého zabijáka. Série je plná tištěného,pro mě, nic neříkajícího, balastu. Rozsah mohl být poloviční, a pak bych jednu hvězdu přidal
  • Paldini
    Paldini9.5.2023 18:34Mezi řádky #11: Apokalypsa
    Zklamání. Celá série je takový intelektuální Preacher vč. upíra, přítelkyně a svatého zabijáka. Série je plná tištěného,pro mě, nic neříkajícího, balastu. Rozsah mohla být poloviční, a pak bych jednu hvězdu přidal.
  • Norri
    Norri mecenáš14.10.2022 11:44Mezi řádky #11: Apokalypsa
    Už několik posledních knih bylo jasné, k jakému konci to směřuje. Zatroubení a šlus. Jenže Mike Carey si na konec schoval ještě jedno kouzlo a jsem si jistý, že tím všechny čtenáře dokonale zaskočil. Dokonalé kouzlo, které je tak moc "meta", že to nemá obdoby. Ukázkový mindfuck. Zvrat, který celé vyprávění postaví na hlavu.

    Po prvním přečtení se mi ten konec nelíbil. Měl jsem vymyšlený jiný konec, který dával dokonalý smysl. Ale v porovnání s koncem Mika Careyho byl konvenční a fádní. Dal jsem té knize několik dní na uzrání a pak jsem si ji přečetl znova a změnil jsem názor. Takhle má vypadat geniální vybruslení z příběhu, který se dostal do fatální slepé uličky. Ať už záměrně anebo náhodou. Ale u Mika Careyho na náhody nevěřím.

    Série "Mezi řádky" je výjimečná. Je to fenoménem. O tom není pochyb. Mike Carey přišel s něčím naprosto novým a chytrým. Při tom ho podržel skvělý Peter Gross se svou kresbou. Není to žádné lehké čtení, u kterého vypnete po práci půlku mozku a druhou půlku necháte volně proplouvat příběhem (i takové příběhy jsou ale potřeba). Tahle série chce vaší mysl celou. Má ale i své mouchy. Přišla mi občas zbytečně natahovaná. Hlavní hrdina se příliš často nechává událostmi i okolím přesvědčovat o stále tom samém, aby to následně mohl zase popřít. Několik posledních knih už pro mě postrádalo tu správnou šťávu, přestože i ony měly svou nespornou kvalitu. O to více jsem rád, že poslední kniha je opět skvělá.
  • Skot
    Skot mecenáš24.12.2021 15:47Mezi řádky #11: Apokalypsa
    Celou serii jsem přečetl za týden a dám si ji ještě jednou. Ale už teď je třeba poděkovat Crwi, že vydržela a vydala ji celou. Není to lehké čtení , spousta odboček a odkazů, ale tak to má být. Široký záběr a nutnost stále pozornosti čtenáře, tak jak to chce Leviathan. Příběhy uvnitř příběhů , vývoj postav , na některé nelze zapomenout - např králík Pauly a každá z postav tu má své místo. Ještě že ho tu máme a že žije s námi. Měl jsem strach ze samotného závěru , ale i ten byl zvládnut dobře. Skvělý scénář, skvělá kresba . Pro mě patří do TOP 10 serií a přál bych si další takovou , pokud existuje .
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.10.2021 10:20Mezi řádky #11: Apokalypsa
    Ale jo, celkem ucházející závěr velezajímavé série, u které jsem velmi rád, že ji Crew vydala. Díky! Ona série, u které jsem všechny své výtky mnohokrát zopakoval v předchozích dílech, totiž není jen velezajímavá, ona je prostě dobrá. Jen je to celé takové... mno... postmoderní až trochu na sílu... :-)

    Celkový dojem: 80%
  • Gmork
    Gmork1.10.2021 19:29Mezi řádky #11: Apokalypsa
    Tak Mike Carey v závěrečné knize zručně spojil všechny své vypravěčské linky v poměrně originální zakončení. Jako čtenář jsem spokojen, konec nebyl ani laciný, ani překombinovaný, a stojí na myšlence (a faktu), že u příběhu má vždy to hlavní a absolutní slovo jeho autor. Taky díky autorům za ten trochu otevřený konec, velkým příběhům vždycky víc sluší. Je moc fajn, že i přes nepřízeň osudu dotáhla Crew tuto dlouhou sérii do zdárného konce. Jednoznačně jedna z nejzajímavějších komiksových fantasy, která tu v posledních letech vycházela. Nezbývá než otočit poslední stránku příběhu a zvolat "Neplecha ukončena."
1675