Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Příběh Orlů Říma pokračuje. Marcus je poslán na tajnou misi do Germánie, rodiště Ermanamera, aby odhalil jeho podíl na přípravě vzpoury tamního lidu. Zrada a spiknutí však nejsou jen výsadou barbarů...

Autor Enrico Marini v této knize proměňuje historické vyprávění v úchvatné lidské dobrodružství, bohaté a tragické, a jeho realistická kresba nás vrhá do srdce mučení hrdinů a otřesů za panování císaře Augusta.

Vyšlo jako 11. svazek edice ERB (Ediční Řada Bande dessinée)

Scénář
Enrico Marini
Art
Enrico Marini
Obálka
Enrico Marini
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Jitka Musilová
Redakce
Zbyněk Froněk, Josef Vybíral
Žánry
akční, dobrodružný, historický
ISBN/ISSN
978-80-88098-65-2 (Josef Vybíral)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
225 x 315 mm
Tisk
barevný
Váha
895 g
Stran
124
Cena
499 Kč
Originál
Les aigles de Rome, Livre III; Les aigles de Rome, Livre IV (Dargaud, 2011, 2013)
  • perak
    perak21.11.2022 21:40Orlové Říma #3, 4
    I pokračování hodně bavilo, ale přesto mi přišlo trošku slabší, než první kniha. Arminova změna by měla být trochu propracovanější, takto to byla příliš rychlá změna. Ale to je tak jediné, oc bych tomu vytknul. Napínavý, akční děj, intriky, věrohodný historický základ, dobře vystihnuté chraktery postav i celkové tehdejší atmosféry. K tomu výborná kresba. tak teď jen doufat v brzké dokončení.
  • Kapis
    Kapis mecenáš31.3.2022 11:00Orlové Říma #3, 4
    I naši tvrdí římští zabijáci mají srdce, které nebije jen pro sekání nepřátel. Pokračování skvělé série na území hranic u Rýna, ve vojenských táborech mi přineslo ještě kapku více potěšení, než díl první. Už se těším na pokračování. Opět regulérních 90%.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.1.2022 14:16Orlové Říma #3, 4
    Méně holých zadnic (nic proti nim), o to více intrik a drsných dějinných okolností... mylně jsem očekával závěr série, o to více se těším teď.

    Celkový dojem: 80%
  • SickNail
    SickNail mecenáš10.1.2022 05:48Orlové Říma #3, 4
    Tak tu sa nám chlapci rozbehli pekne z ostra, a vy zrazu neviete komu fandiť, keďže obe strany majú svoje klady a zápory a obe viac- menej chápete. Tiež som z nejakého dôvodu čakal, že to už bude finále ale prekvapivo sa tak nestalo. Nuž teším sa ako to nabudúce všetko dopadne...
  • Norri
    Norri mecenáš22.12.2021 23:22Orlové Říma #3, 4
    Děkuji pánům Marinimu a Vybíralovi, že mě vzali na tento strhující historický výlet. Díky skvělému scénáři a vyjímečné kresbě jsem si užil nepoddajnou Germáni ze začátku našeho letopočtu. Ten příběh má všechno, co jen dobrý příběh může mít - historický základ, na smrt rozhádané kladné hrdiny, nesympatické záporáky, nešťastnou lásku, sex a spoustu krvavých střetů. Jenom jsem nevěděl, jestli mám fandit Římanům anebo Germánům. Historie na tohle dilema odpověď má, ale když se najednou ocitnete uprostřed té bitevní vřavy… Ten komiks je skvostný!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.12.2021 08:57Orlové Říma #3, 4
    S timhle dilem uz jsem mel trosku problemy oproti predchozimu. Prislo mi to vice predvidatelne a to bohuzel tim spatnym smerem. Ze se proti Rimanum obrati, jsme tak nejak tusili, ale bylo by o to lepsi, kdyby k tomu vedla delsi a zajimavejsi cesta, a ne takhle primocare a ze Rimani jsou pitomci, kteri to jen nepoznali. Nebo kdyby se ty role tech dvou bratru prohodily, to by bylo neco! Tahle kniha mi proste dala mene nez predchozi. Tam, kde se budovaly charaktery, se v teto budovaly jen duvody, proc utocit a jit do boje. Ano, bavilo me to, ano kresba je skvela, ano porad jsou to Orlove Rima, ale jaksi jsem cekal vetsi uder na solar. Presto je to porad kvalitka. Skvela serie. Uvidim, co dalsi dily, treba prekvapi.
  • mcleek
    mcleek21.10.2021 17:01Orlové Říma #3, 4
    Kulisy starověkého Říma vystřídala nelítostná Germánie a příběh začal gradovat. Tím pádem je to ještě větší pecka, než byl první díl. Z nějakého důvodu jsem si myslel, že zde bude příběh i ukončený, ale po dočtení koukám, že se teď rozjede na plné obrátky... :-)
  • Skot
    Skot mecenáš26.9.2021 08:37Orlové Říma #3, 4
    Evropský komiks v normálním formátu. Scénář je kvalitní , plní očekávání čtenáře, přibylo politických intrik. Standardní klasická kresba. Jediné co mi vadí i po druhém přečtení je nepřehlednost všech germánských vůdců a kmenů. Doufám, že rozuzlení příběhu bude nejpozději začátkem příštího roku .
  • house192
    house19224.9.2021 19:23Orlové Říma #3, 4
    Nádhera, stejně jako u prvního dílu jsem se kochal nad každým panelem. Snad se brzo dočkáme pokračování.
  • Dinik
    Dinik12.9.2021 23:57Orlové Říma #3, 4
    Skvele, jeste mnohem lepsi nez prvni kniha a ja doufam, ze pokracovani se dockame co nejdrive.
  • Good Games
    Good Games mecenáš7.9.2021 20:06Orlové Říma #3, 4
    Orlové Říma patria k mojim najobľúbenejším komiksom a som nesmierne rád, že ich tu vydal Vybíral v kvalitnom prevedení, aké si aj zaslúžia. Pútavý príbeh, sympatické postavy, krásna kresba a tentokrát dôjde aj na poriadne krvavé bitky. Pevne dúfam, že sa k tejto sérii Marini čoskoro vráti.=►Celá recenzia◄=
42141
Četl/a (76)
123peta, 2Hitman3, adevr, AlmightyMates , BadBoy, Berry669, Black Bro, yo, buscheer, calvin10, Const.ex, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davispear , Dinik, disclose, Draco nobilis, farnhajt, Final, flipflop, foudy, Garp, Géba, George Walker Bush, Georgíno J., Giskard, Glumal, Good Games, Honzin, house192, hypermlok, invape, James, jh666, Kapis, Kazumaki, Killingjoke, kinak, Kouzelnik7, kubosos, lacoste, lantan1, lukascus, maco, Mariohurbanek, Matio, Matthew, Matthew, Mercurio, mgeralt, mineralk, NecRoman, Nexis, Norri, oleav, Ozymandias, pechna, perak, robur31, rooty, S313, Saint of Killers, seeker666, SickNail, Skot, spagr, start05, tacmud, taidana, trudoš, Valdaufinka, vankobra, vranakx, Yaromil, Zbysek2410
(140)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adevr, Alfi, AlmightyMates , Azbest, BadBoy, Beng.D, Benji, Berry669, blackJag, bmc75, Bob, buscheer, calvin10, Caylen-Tor, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, DanielT, Darker, davidek, Davispear , Deckard, desto, Dezodoo, Dinik, disclose, Draco nobilis, farnhajt, fel68, filemon, filosh, Fimi, Final, flipflop, Fox01, frantavasil, Future-Death, Garp, Géba, Georgíno J., Glumal, Hawwwran, hellblazer, Himlik, Honzin, house192, hypermlok, IndyP, invape, Jahunda, jakub186, James, james dixon, jankie, Jay-jay, jh666, jjjirik, Kapis, Kazumaki, KdG, kinak, Knuckless, kubosos, lacoste, lantan1, Lenny, lifi, Light, Lord Baltimore, lukascus, maara, maco, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, Matio, Matthew, Matthew, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, mineralk, Mitak, moiqpiom, mstefl, NecRoman, Nexis, Nightmare, Noci, Norri, o2t2, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perak, RadimNemec, Ricarderon, rooty, royan, S313, Saint of Killers, SickNail, Sikk, Skot, sleepless, slothest, start05, suricattaontheway, tacmud, taidana, Ter, terrordemon, Tialster, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, Valdaufinka, valon, vankobra, VanTom, vishnar, vranakx, Vrenn, willis, xintax, Yaromil, yogi, yojimbo, Zbysek2410
Chce (10)
arnecht, burzum, delsemela, DKoscik, Fida, Lojza, monty.cl, Philologus, Tarka Daal, the.kasztan