Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Sherlock Holmes je mrtvý! Alespoň to tvrdí britské noviny.… Během konfrontace s ďábelským Moriartym slavný detektiv spadl do propasti Reichenbachských vodopádů. Čtyřka mladých přátel z Baker Street je otřesena náhlou událostí, dojde k hádce a každý z nich se vydává vlastní cestou.

Sami, zbaveni podpory svého bývalého mentora budou muset čelit nebezpečím a nástrahám, které se skrývají v zašlých čtvrtích Londýna… Aby toho nebylo málo, jejich nejkrutější nepřítel jim jde v patách. A jediné, co chce, je dostat se jim na kůži…

Scénář
Jean-Blaise Djian, Olivier Legrand
Předloha
Arthur Conan Doyle
Art
David Etien
Barvy
David Etien
Obálka
David Etien
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Jitka Musilová
Redakce
Zbyněk Froněk, Jan Havlíček (Gmork), Josef Vybíral
Žánry
detektivka, dětský
ISBN/ISSN
978-80-8809-869-0 (Josef Vybíral)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Váha
270 g
Stran
56
Cena
229 Kč
Originál
Les quatre de Baker Street #04: Les orphelins de Londres (Vents d'Ouest, 2012)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš18.12.2023 15:05Čtyřka z Baker Street #04: Londýnští sirotci
    Pravdupovediac ma potešilo, že štvorka nejde na predsa len už jemne monotónnej vlne prvých troch dielov a namiesto klasickej kriminálnej zápletky na to ide inak. Sherlock Holmes je mŕtvy! To nie je spoiler, stane sa to na prvých stranách a informuje o tom anotácia na zadnej strane obálky. Zahynul počas súboja s „nejakým“ profesorom Moriartym, padnúc do „akýchsi“ vodopádov. A tak naši traja pátrači (+ mačka) osameli. Ich cesty sa rozídu. Každý sa odteraz bude musieť životom prebíjať ako najlepšie bude vedieť. Ale drsný Londýn konca 19. storočia nebol k osamelým deťom (a túlavým mačkám) prívetivý. Jednotlivé osudy našich hrdinov ma oslovili, dojali a zapôsobili na mňa (najviac príbeh „Charlieho“). Je síce prítomná aj ako-taká zápletka s navrátivším záporákom z trojky (Bloody Percy to tentokrát prekvapivo dáva na Two-Facea), ale páčila sa mi, keďže bola len vedľajšia a zbytočne neotravovala. Scenár je svieži a bavil ma. O to viac ma zarazilo občasné klišé (prebodnutá kniha, to ako vážne?), pár rušivo moderných prekladov (intoš) a divné momenty (to teda ozaj bolo priateľstvo na život a na smrť, keď sa rozišli hneď po Holmesovej smrti). Ľudský Watson pripadá stokrát zaujímavejší, ako egomaniak Sherlock, ale to asi nebudem sám. Nakreslené je to opäť nádherne (tie strešné zábery!).
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš29.6.2022 12:24Čtyřka z Baker Street #04: Londýnští sirotci
    Holmes je "mrtev" a čtyřka se rozdělila. Příběhy jednotlivých členů jsou zajímavé a temná atmosféra by se dala krájet.
  • Norri
    Pořád je to skvěle vyprávěné a skvěle kreslené. Sherlock Holmes zemřel ve švýcarských vodopádech a zdá se, že spolu s ním zemře i parta jeho dětských pomocníků. Děcka z ulice, které dlouho držely spolu, se rozhádaly a ve zlém se rozešly. Každý z nich teď musí v chudinských čtvrtích Londýna čelit svým vlastním nesnázím sám. Ještě ke všemu utekl z vězení Bloody Percy a chce se každému jednomu z nich pomstít. Čtvrtý díl je opět jiný než předchozí tři díly, ale pořád je stejně napínavý. Pořád mě to hodně baví.
  • faster86
    Super rozšíření světa kolem čtyřky, a ukázka že jde napsat super příběh bez Sherlockovi berličky
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.10.2021 18:58Čtyřka z Baker Street #04: Londýnští sirotci
    Rozhodně nejsilnější díl celé dosavadní série. Holt tam, kde není Sherlock Holmes dokáže z příběhu vykřesat maximum a tady je to víc než znát. Postavy dostávají na frak a o to víc vyniknou jejich charaktery. Je to místy docela drsné a postavy navíc dobře pracují s vlastními schopnostmi a umem, který mají. Watson tam má také dobrou pozici a líbí se mi, že do dění až tak moc nezasahuje. Prostě dobrý a temný díl.
  • Good Games
    Good Games mecenáš7.9.2021 23:53Čtyřka z Baker Street #04: Londýnští sirotci
    Čtyřka z Baker Street 4: Londýnští sirotci je výrazne temným dielom, ktorý už definitívne mení zameranie na dospelejšieho čitateľa. Aj keď sú tam hlavné postavy deti a je to celé pestrofarebné, nie je to detský komiks. Znovu sa jedná o veľmi svižný a pútavý diel, v ktorom sa tentokrát naši hlavní hrdinovia po hádke rozdelia a bude to pre nich poriadne nebezpečné, po krku im totiž pôjde ich starý známy. U mňa sa Čtyřka z Baker Street štvrtým dielom definitívne zaradila medzi najlepšie série, ktoré u nás vychádzajú. =►Celá recenzia◄=
18102