Koupit
Jeff Haight je stálý fotograf deníku Daily Bugle, jehož práci neustále přehlížejí, zatímco akční snímky Petra Parkera se objevují na titulní stránce. Když Height naváže spolupráci s jistým doktorem Ottem Octaviem, doufá, že mu terorista s chapadly pomůže nastartovat kariéru — ale za jakou cenu? A navíc! Je čas na spojení superzloduchů — Doc Ock pomáhá nemilosrdnému mutantovi známému jako Fusion — a Spidey na ně působí jako červený hadr na býka!

Obsahuje příběh:
Negativní expozice

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Spider-Man / Doctor Octopus: Negative Exposure #1-5 a Petr Parker: Spider-Man #39-41


Scénář
Paul Jenkins, Brian K. Vaughan
Art
Mark Buckingham, Staz Johnson
Ink
Wayne Faucher, Danny Miki
Barvy
Avalon Studios, Transparency Digital, Matt Yackey
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Petr Novotný, Martina Zvolská
Redakce
Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
680 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Negative Exposure (Marvel Comics, 2003, 2004)
  • Sagikkun
    První příběh je parádní, Peter je tentokrát vedlejší postava a veškeré dění tak sledujeme z pohledu "obyčejného" (velmi zaslepeného a fanatického) chlápka, jehož veškeré neduhy jsou ztvárněny uvěřitelně. Děj má originální a fungující zápletku, má správné tempo a navíc velmi dobře vyobrazuje osobnost Dr. Octopuse - vysoce inteligentní, avšak chladnokrevný manipulátor.
    Druhý příběh má potenciál a zajímavé prvky - politika, konspirace, vyšetřování - které mi však bohužel nedokázal vůbec prodat a ve finále byl z toho těžký průměr, škoda.
    První příběh za 4*, druhý za 3*, celkově tak 4* s odřenýma ušima.
  • Delphín
    Tento komiks obsahuje dva příběhy

    Ten první jsem si užil opravdu neskutečně. Slidey je zde vedlejší postava, což nám rázem nabízí příběh z jiné perspektivy. Parádní kresba, zajímavá zápletka, výborné vyobrazení Octopuse, vše skvělé.

    Druhý příběh byl oproti minulému horší, nechte se tím ale odradit. Příběh se dlouho pohyboval na hranici lepšího průměru, v závěru ale nabral pořádně grády, čímž si dost polepšil.
  • mcleek
    Komiks jsem si koupil kvůli příběhu Briana K. Vaughana a trochu jsem se bál... ale úplně zbytečně. Tenhle scénárista mě opět nezklamal. Druhý příběh je opravdu přinejlepším průměrný. Celkově 75%.
  • hroubek
    Tento komiks obsahuje dva příběhy. První je Negativní expozice, který je hodně pověděný. Má dobré tempo, fajn zápletku a zas trochu jiný pohled na Spider-Mana a svět kolem něho. K tomu jako bonus záporák Doc. Ock. Druhý příběh to má o dost těžší. Má, ne tak líbivou kresbu, zbytečně překombinovanou zápletku a přišel mi ukecanější, než je třeba. Ve výsledku samotný komiks není vůbec špatný a patří k lehkému nadprůměru, ale pokud si ho nepřečtete, tak o moc nepřijdete.
  • Doppelganger
    Negative Exposure je zábavný příběh, ve kterém Vaughan úspěšně využívá osvědčený trik, kdy je hlavním hrdinou obyčejný člověk (takový Eddie Brock light) a Spidey je v podstatě vedlejší postavou.

    Druhý příběh je čistý superhrdinský průměr a je tu spíše do počtu.

    Stejně jako u předešlých knih kompletu je překlad místy dost těžkopádný a některé věty zní nečesky.

    ———

    Upřímně moc nechápu logiku komiksových kompletů - v některých knihách nabídnou pouze část příběhu, do některých (jako zde) zas nacpou dva příběhy najednou.