Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Největší ochránce svobody je teď její největší hrozbou. Když kosmická kostka přepsala minulost Captaina Ameriky, stal se Steve Rogers dokonalým spícím agentem. Mistr stratég pak po celé měsíce tajně pletichařil, aby se stal nejvyšším vůdcem Hydry. Všechny kousky skládanky jsou na místě a nastal čas na ustavení nového světového pořádku. Steve Rogers má v plánu vyřídit si to jak se všemi nejmocnějšími hrdiny, tak s newyorskými Defenders. Ale kteří členové Avengers budou bojovat po jeho boku? A zbude vůbec někdo, aby se mu postavil, když jeho ničemné plány vyjdou najevo a Hydra ovládne Spojené státy? Má Marvel universe – a sám Steve Rogers – vůbec nějakou naději, když je toho v sázce tolik?

Obsahuje sešity série Secret Empire #0 (duben 2017), Free Comic Book Day 2017 (Secret Empire) (květen 2017) a Secret Empire #1-6 (květen 2017 - červenec 2017)

Scénář
Nick Spencer
Art
Daniel Acuña, Joshua Cassara, Steve McNiven, Rod Reis, Andrea Sorrentino, Leinil Francis Yu
Ink
Daniel Acuña, Gerry Alanguilan, Joshua Cassara, Jay Leisten, Rod Reis, Rachelle Rosenberg, Andrea Sorrentino, Leinil Francis Yu
Barvy
Daniel Acuña, Sunny Gho, Rod Reis, Rachelle Rosenberg, Andrea Sorrentino, Matthew Wilson (Matt)
Obálka
Mark Brooks
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Anežka Dudková, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-485-5 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
700 g
Stran
264
Cena
599 Kč
Originál
Secret Empire (Marvel Comics, 2017)
  • faster86
    faster8630.6.2023 08:11Tajné impérium I.
    No je to lepší než ty předešlé 3 knihy Kapitána. Člověk se tu už chytá víc a může si celý děj víc užít, ale já to marvelu nějak nevěřím, což je prostě problém marvelu - ať se tam děje cokoliv obřího a kdokoliv umře tak to prostě nemá žádný význam a když cokoliv čtete a stane se cokoliv tak si stejně hned řeknete "a co jako, stejně to odvolají". V tomhle má DC aspoň ten Black label. No jinak hydra je u kormidla, kdo není hydra je v prdeli, je policejní stát, nebo spíš planeta? Rogers je 20 kroků předevšemi. Abych jen neprskal, tak je tam pár dobrých nápadů (status x-menů, black widow). No uvidím jak ukočírujou druhou půlku, jestli mě něčím překvapí, ale moc šancí tomu nedávám.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.10.2021 13:08Tajné impérium I.
    Dlouho očekávaný event, který bohužel nevyšel vcelku, ale co už, hlavně, že vyšel. Kresba parádní, až na pár kreslířů, scénář je v pohodě, ale co mě vyloženě přestalo bavit, jsou ty kecy typu: "dělám dobře, nedělám dobře, jsem zlý, nejsem zlý, má mě rád, nemá mě rád". První dva speciálky a sešit 1 byly parádní a říkal jsem si, jo takhle to držte a nemazlete se s tím, ukažte tam lítý boj a žádné psycho bláboly a pochyby. Tím se to celé zdiskredituje, což se vlastně stalo v následujících 3 kapitolách, aby se to aspoň trochu napravilo v 5. a 6. sešitě, sice jinak než bych čekal, ale aspoň se něco děje a zas takový průšvih to nebyl. Prostě lepší a temnější Marvel, proč ne.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš28.9.2021 06:43Tajné impérium I.
    Som v miernom šoku z toho, aká pecka to je! To som fakt nečakal. Čítal som všetky tri komiksy, ktoré Tajnému impériu 1 predchádzali (Hail Hydra, Maria Hillová před soudem, Budování imperia). Mali svoje chyby, ale bavili ma vďaka rúhačskej myšlienke „čo ak je najamerickejší superhrdina tajným agentom Hydry?“. Myslel som si ale, že trojka stačila a bolo by fajn useknúť to v najlepšom. Mýlil som sa. V skutočnosti to boli len udalosti, ktoré predchádzali deju Tajného impéria 1. Aj veci, ktoré v prequelovskej trilógii pôsobili nadbytočne, po ňom dávajú zmysel. Všetko od začiatku zjavne smerovalo k tomuto. Je to fakt masívny crossover, ktorý hodnotím ešte lepšie, ako legendárnu Občiansku vojnu. Môžete povedať, že to je príliš silné vyhlásenie, ale Občianska vojna síce vychádzala zo skvelej myšlienky, no mala obmedzený priestor. Toto naopak malý priestor nemá – Captain bol detailne rozpitvaný v prequelovej trojici a tu už je hotovou zápornou postavou. Takže trochu ustupuje do úzadia, aby dvorný scenárista série Nick Spencer mohol kvalitne operovať s ďalšími postavami. Najmocnejšie (Doctor Strange, Captain Marvel) sú šikovne vyradené z hry, iné prechádzajú na Captainovu stranu a ďalšie na stranu Iron Mana, ktorý proti Kapovi samozrejme stál už v Občianskej vojne. Postavy sú prepracované, vzťahy takisto. Najmenej mi tu sedela krátka návšteva u Ultrona, ale prežil som ju. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-tajne-imperium-1-komiks
51441