Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Kačeří tým se znovu s nadšením vrhl do odvážných objevných výprav a vzrušující honby za pokladem. Tentokrát nejde jen o pozemské zlaté nugety, ale navíc o špičkový meteorit z vesmíru. Užijte si celou sérii Zlatá odysea s našimi přáteli a prožijte s nimi dobrodružství v divočině, v mrazu i tropech, v tajemných jeskyních nebo ve vesmíru. Ale co když nebezpečí číhá za rohem?

Původně vyšlo jako The Gold Odyssey #1-7 v nakladatelství Gladstone Publishing (prosinec 1990 - červen 1991)

Obsahuje příběhy:
Zlatá odysea #1: Panika na severním pólu (The Gold Odyssey #1: Terror at the Top of the World)
Zlatá odysea #2: Měsíc ze zlata (The Gold Odyssey #2: Moon of Gold)
Zlatá odysea #3: Poslední druid (The Gold Odyssey #3: The Once and Future Warlock)
Zlatá odysea #4: Ztracení za Mléčnou dráhou (The Gold Odyssey #4: Lost Beyond the Milky Way)
Zlatá odysea #5: Únik ze Sarrasu (The Gold Odyssey #5: The Doomed of Sarras)
Zlatá odysea #6: Modrá planeta (The Gold Odysseyt #6: Planet Blue)
Zlatá odysea #7: Odysea končí (The Gold Odyssey #7: The Odyssey Ends)


Scénář
Bob Langhans
Art
Robert Bat, Cosme Quartieri
Barvy
Robert Bat, Cosme Quartieri
Obálka
Leonel Castellani, James Silvani
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o.
Překlad
Barbora Špundová
Redakce
Lucie Kučová, Alena Mrázová
Žánry
dětský, dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-252-4670-2 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
barevný
Váha
214 g
Stran
184
Cena
299 Kč
Originál
Lustiges Taschenbuch 2 (Gladstone Publishing, 1991)
  • baatcha
    Paráda! Tohle jsou konečně Kačeří příběhy tak, jak mají být! A víte proč? Protože příběh se postupně věnuje všem hlavním postavám a každé dopřeje svůj mikropříběh, jak je to i v seriálu. Na rozdíl od jedničky, která stála jen na Skrblíkovi a ostatní za ním běhali jako poslušní pejci (a vcelku zbytečná stafáž). Skokově přibylo i humoru, Rampa hláškuje tak, jak ho známe, a Kačerov, zámek i Trezor konečně vypadají tak, jak mají. Prostě spokojenost!

    Souhlasím, že příběh rozhodně není dokonalý. Není to ani náhodou Barks nebo Rosa a nemůže soupeřit s těmi nejlepšími díly starých Kačerů. Občas v něm vázne logika (zlatý meteor prolétne těsně nad Zemí, načež se ho kačeři vydají lovit na samotný konec galaxie? A to vlastně až poté, co se na honbu za ním nejprve vykašlou a dopřejí si dovolenou ve Stonehenge...) a není dobré ho číst na jeden zátah, protože neustálá akce za akcí může čtenáře rychle unavit, ale má to přesně toho ducha, jakého si pamatuji ze seriálových Kačerů.

    Darth Raelchi: Vůbec si nemyslím, že by poslední kapitola byla zbytečná. Naopak funguje jako katarze celého příběhu, protože (spoiler!) Skrblík díky ní zjistí, že zlato, za kterým se celý příběh hnal, měl vlastně celou dobu přímo pod nosem.

    Redakční práci asi nemá smysl komentovat. Postavy si střídavě tykají a vykají, zhruba uprostřed knihy vypadlo z bublin pár slov, a Rampa i Skrblík se tu jmenují McKvák... Ale budu rád za pokračování. Ale jediná informace, na kterou jsem opakovaně narazil, byla ta, že "materiálu na další knihy je hafo". Vzhledem k tomu, že z komiksových adaptací Kačeřích příběhů jsou asi nejvýš hodnocené tyhle dva dlouhé příběhy, co právě vyšly v Cestách za dobrodružstvím 1+2, nezbývá než doufat, že Egmont má nějaké eso v rukávě... protože se obávám, že lepší než tohle už to asi být nemůže.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.9.2021 14:01Kačeří příběhy: Cesty za dobrodružstvím #02
    Tohle už bylo slabší než jednička. Snaha o další ucelený příběh se tu bohužel nevyvedla na takovou úroveň, jak v předešlém díle. Moc dějových linek a strašně se skáče a pak to na mě působí nedotaženým dojmem, že se jede z lokace do lokace, akce střídá akci. Možná je to účel, aby to dětský čtenář mohl lépe hltat a ne se moc soustředit na rozpitvanou dějovou linku, přesto je to pro mě pořád špatně čitelné a z komiksu nic nemám. Navíc je tam poslední kapitola úplně zbytečná a jen rozmělňuje v podsgtatě již dokončenou dějovou linku. Zkrátka, není to vyloženě špatné, ale už mě to tak nebavilo. Pár překladatelských oříšků pobavilo, z Rampy bude rampouch, tomu říkám pořádný cashflow, atd. Za mě dobré, kresba pořád standard, ale to je asi tak vše. O redakční práci se nemá smysl bavit a že tam mají dvakrát kapitolu 6 jen zamrzí. Pro mě je to celkově na balanci středu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.9.2021 17:48Kačeří příběhy: Cesty za dobrodružstvím #02
    Deefha: Proto jsem se jich zbavil a koupil je v anglictine. To bych se nacekal.
  • deefha
    No, jen si vzpomeňte na tu atrakci s obálkami Želv ninja. To mě taky dost sere :-) (Samozřejmě ale oproti tomu, že se dalších knih nikdy nedočkáme, je to prkotina.)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.9.2021 14:01Kačeří příběhy: Cesty za dobrodružstvím #02
    Mne stacilo si precist jejich odpoved na obraceni hrbetu u star wars. Ze pry to delaji v souladu s tim, jake dostali zadani a aby knihy odpovidali celkovemu vzhledu, kdyz to mas v knihovne (parafrazuji). Asi je cik cak prehlednejsi. Kdo vi. Hlavne me ta idea prijde dost zcestna, ze druhe vydani tez knihy na najednou obraceny hrbet a ze ti zastupci prav rekli, jedine tak a ne jinak. Tomu se mi vazne nechce verit. U novych titulu tuhle odpoved lze brat v potaz.
  • komiksák007
    Materiálu je prý dost, série má pokračovat příští rok
  • baatcha
    filmator: No, to je otázka. Tahle série zatím sestává z komiksů, které v letech 1990 a 1991 vydával Disney Comics. Celkem šlo o 18 sešitů (1-7 z nich je v první knize Cesty za dobrodružstvím, 9-15 v téhle druhé knize, mezi tím byly jednosešitové příběhy). Byla to druhá komiksová řada DuckTales, tu první vydával 1988 - 1990 Gladstone Publishing (13 čísel). Třetí řadu adaptací vydávali v roce 2011 Boom! Studios a čítala jen 6 čísel.
    Jak praví disney.fandom.com: Most of the Disney Comics DuckTales title's run was devoted to three different multi-part adventure stories - "Scrooge's Quest" (published from issues #1-7), "The Gold Odyssey" (issues #9-15), and "A Dime in Time" (issues #17-18). Of particular note, "Scrooge's Quest" and "The Gold Odyssey", both lasting a total of 182 pages (not counting advertisements), would be tied as the longest multi-part story originally published by Disney Comics. Both stories were later reprinted as trade paperbacks by Gemstone Publishing in 2007 and 2008.
    Co se týče téhle série, tak oba dlouhé příběhy "Scrooge's Quest" a "The Gold Odyssey" už Egmont/Albatros vyčerpal, takže buď tímhle končí, nebo přejde na jinou řadu adaptací. Vzhledem k tomu, že na obálky používá ty ze série od Boom! Studios, mohli by pokračovat touhle sérií, nebo přejít na rebootované komiksové DuckTales od IDW. Pokud by jen přetiskovali paperbacky od Gemstone Publishing, bylo by tohle číslo nejspíš finální. Od Egmontu se fakt člověk dozví kulový...
  • filmator
    Jsem zvědavej, jestli vyjde i něco dalšího. Co jsem koukal na netu, těchle "Lustiges Taschenbuchů" vydávají u sousedů hromadu. Ale strejdu Skrblíka na hřbetech máme komplet sestavenýho, tak možná je tohle druhý a poslední book... :-D