Str. 007
Str. 022
Str. 023

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Jak získal Thor své proslavené kladivo Mjölnir? Kolik světů spojuje vždyzelený jasan Yggdrasil? Kdo postavil zeď kolem Ásgardu a co bude následovat po konci světa zvaném Ragnarök? Severská mytologie převyprávěná Neilem Gaimanem nejenže odpovídá na všechny tyto otázky, ale navíc je váže do souvislého, obšírného vyprávění, v němž ožívají bohové i obři, medovina teče proudem, vlci mluví a jabloně rodí jablka nesmrtelnosti.

Obsahuje sešity série Norse Mythology #1-6 (říjen 2020 - březen 2021)

Scénář
Philip Craig Russell
Předloha
Neil Gaiman
Art
Piotr Kowalski, Mike Mignola, Jerry Ordway, David Rubín, Philip Craig Russell, Jill Thompson
Barvy
Lovern Kindzierski, David Rubín, Dave Stewart, Jill Thompson
Obálka
Philip Craig Russell
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Viola Somogyi
Redakce
Milan Dorazil, Šárka Kadavá, Richard Klíčník, Jarka Vrbová
Žánry
adaptace, fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-257-3561-9 (Argo)
Vazba
sešit v tvrdých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
665 g
Stran
160
Cena
598 Kč
Originál
Norse Mythology I. (Dark Horse Comics, 2021)
  • mcleek
    Komiks se mi moc líbil, jediným negativem pro mě bylo, že znám perfektně předlohu (četl jsem ji už asi třikrát a pak ji ještě slyšel coby audioknihu) a tady je to převedeno jedna k jedné.
    Oproti D.R. se mi nejvíce líbily právě příběhy od Mignoly a ten poslední (kolik toho dokáže vyjádřit i jen malý obrázek bez textu!).
    A informace pro Pána rostlin - David Rubín je Španěl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.1.2022 14:29Severská mytologie, svazek 1
    Mám rozečtenou anglickou předlohu, o které jeden můj kolega říká, že je to vlastně jen takový "Petiška" o severu. Ale mně to skutečně takto až téměř "lakonicky" či suše narativně stačí. V tématu nejsem kdovíjak kovaný, ale neb mě zajímá, rád si udělám "opáčko". A raději si budu číst o Thorovi z reálných mýtů, než o Thorovi z marvelovského univerza. A když se k tomu někdy dostanu u MCU filmů, o to lépe jsem "připraven". Komiks je navíc více ozvláštněn humorem, výrazy ve tváři hlavních hrdinů, náhle více barevným světem, který si mysl náhle představuje, což jsou takové menší bonusy oproti původní knize. Dokonce jsem přežil, ba si i zvykl na fakt, že ne všechno nakreslil Russell. Nakonec mě bavili všichni kreslíři a kreslířky. A i když jde de facto o adaptaci něčeho, co je samo převyprávěním, jedná se o prima projekt.

    Celkový dojem: 90%
  • Pán rostlin
    Pán rostlin15.11.2021 01:20Severská mytologie, svazek 1
    Super skvělá artová záležitost. Jsem velký fanoušek pánů Gaimana, P. Craiga Russella, Mignoly a, koneckonců, i Davida Rubína (české želízko v ohni?). Freya pro život! Těším se na druhý díl, nutí mne sehnat si i komiksové adaptace oper páně Russelovo a Prstenu Nibelungů!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.10.2021 12:55Severská mytologie, svazek 1
    Naprosto mi to sedlo. Svižně napsané (zadaptované), příjemně nakreslené a hlavně je to dostatečně krátké / dlouhé a tudíž čtivé. Nečekejte zázraky, tohle není osvětný komiks, který vás rozbije, ani neměla být jeho předloha. Pro lidi, kteří absolutně nemají nejmenší páru o Severské mytologii, je tohle dobrý krok, jak s tím začít. Jak kniha, tak i komiks, dělají dobrou službu této části lidské "historie". Nebo pokud jste fanoušek a sběratel komiksů, popř. Gaimana apod. je tohle také nutností a udělá vám to radost. Vyloženě tu není nic špatně. Nesedl mi jen Mignola a tak trochu i poslední příběh, ale to je ryze subjektivní záležitost, která ve finále na celkovém dojmu nijak neubírala. Za mě naprostá spokojenost.
  • faster86
    faster8631.10.2021 01:03Severská mytologie, svazek 1
    Jednoduchým způsobem seznámení se severskou mytologií. Ono "v jednoduchosti je krása" tu funguje na jedničku. Střídání kreslířů tu nijak neruši (samozřejmě že kdyby to kreslil celé Mignola tak je to značka ideál).
1171