Desky zadní
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
DVA PROTI SVĚTU!
Bývali těmi nejmocnějšími stvořeními planety. Nyní jsou vězněni ve světě, který se zbláznil.

Liga spravedlnosti byla smetena z povrchu Země jako pěšáci z šachovnice. Její místo zaujala skupina temných dvojníků, Zločinecký syndikát. Tito nájezdníci z alternativního vesmíru představujícího noční můru našeho světa se postavili do čela armády těch nejhorších pozemských padouchů a vypudili největší superhrdiny do pekla mimo prostor a čas.

Pouze dva z hrdinů, kteří do této pasti upadli, mají na to, aby z ní unikli. Jedním je Martian Manhunter – poslední přeživší zapomenuté mimozemské rasy a nesmírně mocný telepat. Tím druhým je Stargirl – mladičký, radostný idol teenagerů, dívka, která si v sobě potají nese vzpomínky na trýznivou minulost.

V Americké lize spravedlnosti jsou sice kolegy, ale jinak by už tihle dva snad ani nemohli být různější. Přesto teď osud světa záleží na tom, jestli dokážou odsunout stranou bolestnou minulost a spolupracovat... nebo společně zemřou...

Obsahuje sešity série Justice League of America (New 52) #8-14 (říjen 2013 - květen 2014)

Od tohoto čísla vychází již bez limitovaných verzí.


Scénář
Matt Kindt
Art
Eddy Barrows, Tom Derenick, Doug Mahnke, Diogenes Neves, R. B. Silva
Ink
Christian Alamy, Keith Champagne, Vicente Cifuentes, Marc Deering, Eber Ferreira, Ruy José, Allen Martinez, Tom Nguyen, R. B. Silva
Barvy
Gabriel A. Eltaeb (Gabe), Brian Miller (Hi-Fi Colour Design)
Obálka
Gabriel A. Eltaeb (Gabe), Ken Lashley
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-461-9 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 12 mm
Tisk
barevný
Váha
560 g
Stran
184
Cena
499 Kč
Originál
Justice League of America #02: Survivors of Evil (DC Comics, 2014)
  • hroubek
    Dobrý komiks, který doplňuje události Věčného zla. Jak už jsem párkrát psal, tohle vydávání na přeskáčku je pro čtenáře velký trest. Kdyby to tady celé vyšlo v jednom velkém omnibusu, tak by to fungovalo o dost lépe. Co se týče samotného komiksu, tak ten moc hezky klame tělem. Scénárista Matt Kindt si nás hezky vodí, dává nám nějaké informace, a pak celý příběh otočí vzhůru nohama. Jak čtenář jsem kolikrát tápal, co je realita, co je iluze, jaký to má smysl atd. Tahle hra, kterou Kindt se čtenáři rozehraje je velmi dobrá, tedy pokud na ní přistoupíte. Pokud vám to nesedne, tak budete při čtení hodně naštvaný. Osobně se mi hodně moc líbilo, že hlavní roli v příběhu má Stargirl a Martian Manhunter. Oba dostanou dost prostoru, jejich příběh je zajímavý, a scénárista jim dá dostatek prostoru na to, aby si nás získali a ukázali nám něco, co jsme o nich nevěděli. I samotná pointa je díky tomu zajímavější. Není to bezchybný komiks, ale já jsem spokojený.
  • Palebras
    Největším problém celé ligy spravedlnosti, Americké ligy spravedlnosti včetně eventů z New 52 je, že u NÁS vychází už přes sto let. Liga z New 52 je moc fajn, je rozhodně nadprůměrná, dobře se čte, hezky se na to dívá a člověk se prostě dobře baví, ale celé to ve finále nemá ty koule, které by to mít mělo, protože je to tak neskutečně roztříštěné, že aby z toho čtenář měl ucelený zážitek je skoro potřeba vzít po pár letech, kdy vyjde nový díl všechny předchůdce a přečíst je znovu. A tak stále dokola, protože doba, která uplyne od vydaní jedné knihy k druhé je celá věčnost a všechny důležité údálosti se prostě vykouří z hlavy. Americká liga spravedlnosti 2: Následky zla je opět dobrou knihou, která vyplňuje mezery v celé události a přináší odpovědi na některé z otázek vyřčených již dříve.. Otázek, které si patrně nepamatujete, protože jste události vedoucí k těmto otázkám četli někdy v minulém století. Každopádně však mimo dlouhé prodlevy ve vydávání, za které tato liga absolutně nemůže, tak já jsem byl spokojen. Příběhově to fungovalo dobře a i když celou knihu táhli Stargirl a Manhunter, vůbec ničemu to nevadilo. Akce stíhala akci, vše bylo rychlé a dynamické a tudíž nebyl čas na zbytečné vytáčky. Kresba se ničím nevymykala standardu předchozích lig, takže spokojenost. Je opravdu škoda, že BB/art celou tuto sérii vydává s takovými prodlevami, když například celá liga ze série Znovuzrození zde vyšla již celá v opravdu krátkém časovém období a té z New 52 kvalitativně rozhodně nedostačuje. Ale na druhou stranu můžeme být vůbec rádi, že tato liga vychází společně se všemi eventy a nebyla zaříznutá. Protože by to byla velká škoda. Celkově tedy Následky zla hodnotím pozitivně a jsem rád že jsem si doplnil střípky předchozích událostí.