Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Myši, svádějící nekonečný boj o přežití a o to, aby se jim dobře dařilo v drsných podmínkách světa plného dravců, si na svou obranu založily Myší hlídku. Její členové jsou průvodci, průzkumníci, počasníci, stopaři a ochránci myší žijících na územích mezi teritorii. Udržují bezpečné hranice, vyhledávají nové bezpečné cesty mezi vesnicemi a provázejí po nich karavany se zbožím. V případě útoku se musejí postavit každému zlu a nebezpečí, které ohrožuje jejich teritoria.

Příběh sleduje dobrodružství tří nejlepších členů Hlídky – Borise, Justýna a Straše – na výpravě za odhalením zrádného spiknutí.

Příběhy Myší hlídky obdržely mnoho cen v mnoha zemích světa. Dostaly například několikrát cenu Willa Eisnera a časopisem Wizard byla Myší hlídka vyhodnocena jako nejlepší nezávislá dobrodružná kniha roku 2006. Server IGN.com ji navíc ocenil jako nejlepší nezávislou knihu.

Scénář
David Petersen
Art
David Petersen
Obálka
David Petersen
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Petr Pláteník, Martin Šinkovský
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7652-069-1 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
215 x 215 mm
Tisk
barevný
Váha
773 g
Stran
204
Cena
699 Kč
Originál
Mouse Guard: Autumn 1152 (Archaia Studios, 2007)
  • Lojza
    Lojza mecenáš30.4.2022 20:58Myší hlídka #01: Podzim 1152 (2. vydání)
    Příjemná myší fantasy. Jako úvod do světa Myší hlídky je to super entrée, ale jsem rád, že mám v knihovně i ty další knížky, protože to bylo celé poměrně rychlé a krátké. Kresbě není co vytknout. Charaktery jsou načrtnuté sice krátce, ale výstižně. Zápletka je tak akorát košatá. Bonusy dokreslují detaily myšího světa, některé věci jsou zatím jen naznačeny (lasičky, pachové zátarasy, rozlehlost myších teritorií…). Oceňuji i spoustu práce, kterou do toho Comics Centrum muselo dát - hromada dodělávané grafiky, hlavně nápisy, ozdobné aliterace… Těším se na čtení dalších dílů.