Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Gothamem otřásla série brutálních vražd páchaných za pomoci zbraní různých nebezpečných superpadouchů. Ale že by útočili všichni najednou? Případ nutí Batmana jít až za hranice jeho detektivních schopností a riskovat víc než jen vlastní život. Musí čelit jedné z nejstarších gothamských hrozeb!

V dalším příběhu pak najdeme mrtvou kosatku… na podlaze největší gothamské banky. Podivný nález odstartuje ještě podivnější a vražednější události, během kterých se Batman setkává s novou tváří organizovaného zločinu. Tváří, která bude mít v budoucnosti na jeho osud velký vliv.

Obsahuje sešity série Detective Comics (Vol. 1) #871-881 (listopad 2010 - srpen 2011)

Vyšlo jako 3. svazek edice Legendy DC


Scénář
Scott Snyder
Art
Jock, Francesco Francavilla
Ink
Jock, Francesco Francavilla
Barvy
David Baron, Francesco Francavilla
Obálka
Jock
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Jan Kukrál
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-072-8 (Crew)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
1100 g
Stran
324
Cena
999 Kč
Originál
Batman: The Black Mirror (DC Comics, 2012)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.1. 09:56Batman: Černé zrcadlo
    Mám takový zlozvyk, že pakliže to má na obálce Batmana, jdu většinou do toho. A přestože se mi námět se synem komisařem Gordona celkem líbí a držel mě místy dosti napjatého, Scott Snyder se zase snaží jako by vyprávět "velké příběhy", které jsou ovšem v podstatě takové dosti průměrné. Navíc - nebaví mě, že je tu nějaký nový Batman, nebaví mě noví záporáci. Snyder se zaměřuje na určitou snahu "šokovat", ale bokem mu jaksi uniká, jak banální a šroubované jsou někdy jeho dialogy, jak se na tolika stránkách rádoby komplikovaného příběhu odvíjí všechno vlastně celkem jednoduše přímočaře, jak úchylně špatná je finální "vysvětlovací" scéna, která mi znudila ono zmíněné napětí. Nechápu ten hype.

    Celkový dojem: 50%
  • faster86
    faster8628.12.2021 19:59Batman: Černé zrcadlo
    Hodně, ale fakt hodně dobrá batmanovská kniha. Nebál bych se přirovnání ke gotham centralu, on je tam na to taky malý odkaz. Úplně chápu že si tímto Snyder u DC udělal jméno.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.12.2021 05:01Batman: Černé zrcadlo
    Dřív jsem z toho byl odpálený víc, nota bene, že se mi podařilo číst verzi Noir, a to byla jízda! Když to tak čtu, tak je to sice hezké, ale vlastně jen navoněné a načančané něco. Ty batmanovské pózy, které nedávají smysl, ano je to superhrdinský komiks, kde to je o tom, ale i tak, komiks který se tváří seberealističtěji, dělá tyhle přešlapy, jen aby se co, blejskl, předvedl... Pohnutky záporáků obecně jsou fakt dětinské a trapné, přihlédneme-li k tomu, jak vážně se tento komiks tváří. ALE... Na poměry DC je to pořád temné a drsné, dokáže to pobavit a věřím, že nováček nebo nezkušený batmanovec či DC-čkář bude z toho knockoutován během prvních 3 sešitů. Mně se jen potvrdilo, že tohle je cesta, která už je za mnou, ne přede mnou a tudíž nemá smysl se jí nadále zabývat. Superhrdinský žánr je mrtvý (nejen pro mě) a tohle je jeho jeden z posledních tyčících se pilířů (v hlavě mi zrovna běží báseň Ozymandias).
  • Norri
    Norri mecenáš20.12.2021 00:41Batman: Černé zrcadlo
    Je to příběh temný jako asfalt. Skutečná noční můra Jima Gordona a jeho dcery Barbary - James Gordon jr. Ze začátku jsem byl překvapený, že čtu krátké příběhy, které se věnují různým padouchům bez zjevné spojitosti. Čekal jsem totiž jeden souvislý koherentní příběh. Potom jsem ale pochopil, že do toho hlavního příběhu bylo potřeba postupně pomalu vplout. Bylo nutné jej stavět od základů. A postavený je skutečně dobře. Hlavní postavy mají jasné motivace a důvody, proč se chovají tak, jak se chovají. Celé je to drsné a má to správnou ponurou, noirovou atmosféru. Pokud chcete dobře porozumět postavě komisaře Gordona, tak si nutně musíte tento příběh přečíst.

    Oba kreslíři tohoto příběhu, Jock i Francesco Francavilla, mají velmi výrazný a osobitý styl a oba odvedli velmi dobrou práci. Kresba obou se mi líbí a má úžasnou atmosféru, přesto jsem z jejich střídání neměl úplně dobrý pocit. Možná je to v tom, jak moc se jejich kresba liší. Zatímco Jock používá velmi tenké a ostře lomené čáry, tak Francavilla používá většinou mnohem tlustší a oblé čáry. Často nedokončuje obrysy a objekty dokončuje barevnou plochou. O preciznosti se v jeho barvení nedá mluvit a často používá syté barvy na celé plochy panelu. Přesto jsou jeho kresba a barvy jako celek skvělé. Ale ten kontrast mezi Jockem a Francavillou je fakt brutální.

    Černé zrcadlo je můj první Batman, kde není Bruce Wayne. Pokud nepočítám Robo Gordona, samozřejmě. Trošku jsem se toho bál, ale byl jsem mile překvapený, jak dobře to funguje.
  • Fimi
    Fimi mecenáš12.12.2021 23:22Batman: Černé zrcadlo
    Ještě v době, kdy neměl Snyder megalomanské sklony a nečerpal z Morrisonová fetiše, psal Scott velmi dobré pláštěnky, napínavý thriller jak řemen s dávkou tajemna a detektivky.... výborné, jeden z nejlepších Batmanů.
  • karl173
    karl173 mecenáš12.12.2021 21:19Batman: Černé zrcadlo
    Parádní počin. Napínavý thriller, který šlape jak po příběhové tak vizuální stránce. Nejlepší Batman co Snyder napsal.
  • Palebras
    Palebras22.11.2021 16:40Batman: Černé zrcadlo
    Černé zrcadlo je jednoznačně jedním z těch nejlepších záležitostí týkající se Batmana a Scott Snyder zde jasně dokazuje, že než přesedlal k megalomanským týmovkám, kde jsou ničeny celé planety, uměl perfektně zvládnout i ponurou, pekelně pomalu budovanou záležitost, která stojí na brilantně vybroušeném scénáři. Celé to působi přesně tak, jak si pořádný Batmanův přiběh představuju a to temnou, špinavou, drsnou a nekompromisní noirovou krimi, která stojí nejen na pořádně kvalitním scénáři, ale obsahuje i kresbu, která v případě dua Jock a Francavilla splňuje všechny předpoklady na opravdový zážitek. Vše se čte jedním dechem, takže jsem prakticky neměl čas pozastavit se nad tím, jestli je Dick jako Batman stejně erudovaný jako Bruce či cokoliv jiného. Osobně upřednostňuji tyto příběhy, kde je pomalejší tempo vyzdvihnuto nad rámec akce a čtenář se může plně soustředit na dialogy a všechnu tu maniakálnost záporáků, špinavost Gothamu v zrcadlení Batmanovy touhy po pomstě a Gordonovy cesty za spravedlností. Provedení celé knihy je parádní, včetně několika bonusů, avšak určitě by knize ještě slušela záložka. Ale to je opravdu jen detail. S Černým zrcadlem nešlápne vedle žádný Batmanův fanoušek, ale rozhodně chybu neudělá ani čtenář kvalitních niorových příběhů, tak jako je to například v případě Criminalu, kde je podobnost opravdu veliká. Trefa do černého!
  • Liborius
    Liborius18.11.2021 13:24Batman: Černé zrcadlo
    Strach a hnus města Gotham očima Dicka Graysona, aneb výjimečný komiks, který po zásluze udělal ze Scotta Snydera hvězdného a obletovaného scénáristu. 10/10 - Více na https://nerdopolis.cz/2021/11/18/recenze-batman-cerne-zrcadlo-scott-snyder/
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš16.11.2021 08:11Batman: Černé zrcadlo
    Joela Schumachera na toho, kto nemá rád štýl Scotta Snydera! Černým zrcadlo Scott nielen DC, ale aj svetu ukázal, že vie uchopiť správne Batmana. Temne, noirovo, ponuro, kriminálne. Černé zrcadlo je výnimočná batmanovka paradoxne napriek tomu, že v nej nevystupuje Bruce Wayne, ale ex-Robin Dick Grayson. Až na jednu menšiu výnimku tu nenájdete žiadnu záporácku hviezdu, ale Batman „iba“ pátra a vyšetruje. A je to pecka. Najmä druhá polovica, ktorá do deja uvádza Gordonovho strateného syna, čo je osoba, z ktorej by zliezla koža z tváre aj Hannibalovi Lecterovi a to už je vážne čo povedať. Oceňujem aj luxusnú CREWácku edíciu, fajnový obal s prebalom a množstvo bonusov. Sám som prekvapený, že dávam až 5*, ale ono si ich to fakt zaslúži. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-batman-cerne-zrcadlo-komiks
  • Spike
    Spike6.11.2021 23:50Batman: Černé zrcadlo
    Musím přiznat, že jsem byl zpočátku trochu skeptický. Třetí Legendy DC, a už zase Batman? Scénář Scott Snyder, který se poslední léta až nezdravě stává dalším Grantem Morrissonem, jako by už jeden nebyl dost (skoro až příliš)? Kresba Jock, kterého zrovna moc nemusím (ještě když jejich spolupráce se Snyderem v komiksu All-Star Batman patřila k nejslabším Batmanům za poslední roky)? A ještě ke všemu tu jako Batman je pod maskou po celou dobu Dick Grayson? No prostě, řeknu rovnou že jsem do toho nešel úplně bez předsudků.

    Zpočátku mi i Černé zrcadlo dávalo za pravdu. Jockova kresba prostě není z těch které bych si nějak užíval, i když některé jeho výjevy vypadají skvěle, to zas jo. Scénář plný monster, hi-tech udělátek a supersér mi též evokoval ty Snyderovy scénáře které už mi moc neříkají. A Dick Grayson fakt není Bruce Wayne. Nějaká ta kriminální zápletka tam byla a špatná nebyla, to ne, ale nic kvůli čemu by si to mělo zasloužit patřit pod značku Legendy DC.

    A pak se to stalo - příběh uhnul a začal se soustředit na Jima Gordona. Více civilní nádech, kresby i barev se chopil Francesco Francavilla, a já mám najednou pocit že čtu úplně jiný příběh. Ne moderního Batmana s hromadou technických udělátek co prostě zvládne vše, ale návrat ke špinavým krimi kořenům postavy. Nejen kresba, barvy, on i příběh v mnohém odkazuje k legendárnímu Roku jedna, na který já vždy slyším. Postupně se nám to kombinuje a propojuje i s tou víc 'superhrdinštější' linkou která rozhodně není zlá, ale ta civilnější část točící se kolem Gordonovic rodiny, ta byla prostě úžasná. Temná, surová, napínavá... Prostě paráda. Sice se všechny linky nespojí úplně 100% hladce, ale výsledek je i tak pozitivní. Když si vzpomenu na ty flashbacky s Gordonem juniorem, běhá mi mráz po zádech.

    Ve výsledku tedy velká spokojenost, nečekal jsem nic extra, a to co jsem dostal bych možná nenazval jednou z DC legend, ale kvalitním batmanovským přírůstkem určitě. Kdyby to celé bylo v té komornější rovině, jdu na plný počet, takhle se tam pořád trochu tluče snaha spojit zemitý psychologický thriller ze staré školy (který funguje na jedničku) s moderním superhrdinským příběhem kde není nouze o nadliské kousky i náhody, rádoby monumentální a šokující výjevy a nějaké ty tradiční padouchy (což je tady takový dobře zvládnutý standard). Snyder to hraje trochu na obě strany a i když se mu to pod rukama nerozsype, je vidět že do úplné konzistence a ucelenosti něco chybí. Ale za scénář rozhodně palec nahoru. Jock předvádí svůj kreslířský standard, kdo má jeho tvorbu rád, bude nadšen, a ten kdo úplně ne (jako já) si vystačí s výrazy jako 'neurážející' či 'postačující'. Zato Francavilla mě do svých pasáží vtáhl znamenitě. Zpracování Crwe, vazba, papír, přebal, jak bývá zvykem na dobré úrovni (i když na to že to není žádný mega tlustý omnibus tisícovka je přeci jen trochu přehnaná cena) takže celkově obsah i vydání lze hodnotit velice pozitivně. Jen doufám že příště už do téhle edice dají něco co není Batman, když už Legendy DC, tak nějaká ta Infinite Crisis, Identity Crisis nebo Final Crisis tu na českém trhu už dlouho citelně chybí. 8/10
  • Karel Sec
    Karel Sec22.10.2021 11:00Batman: Černé zrcadlo
    Dick Grayson mě nebaví. Ale dějově je to super. Oceňuji hlavně linii s komisařem Gordonem a jeho rodinou...
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš15.10.2021 00:41Batman: Černé zrcadlo
    Povedený batmanovský příběh s velmi temnou atmosférou. Velmi kvituju, že se tu neobjevila celá plejáda padouchů a Joker tu byl jen na chviličku, jinak se vše točí kolem nových/méně známých postav. Kresba je taky dobrá, neuhlazená, pěkně koresponduje se stylem vyprávění.
  • Good Games
    Good Games mecenáš12.10.2021 23:09Batman: Černé zrcadlo
    Batman: Černé zrcadlo je poriadne temný až hororový detektívny príbeh v hlavnej úlohe s Batmanom, za ktorého je prezlečený celý čas Dick Grayson (Robin). Príbeh je prepracovaný a na Scottovi Snyderovi vidno, že má bohaté skúsenosti s hororovými komiksami, čo už vidno hneď na prvej scéne, kde zmutované decko odhryzne staršiemu dieťaťu ruku. Drsný príbeh v ktorom je síce málo akcie, no na druhú stranu to má perfektnú temnú atmosféru. =►Celá recenzia◄=
  • trudoš
    trudoš editor8.10.2021 17:01Batman: Černé zrcadlo
    Hned zkraje by bylo vhodné říct, že Černé zrcadlo není klasické album po vzoru Návratu Temného rytíře, ale že jde o souborné vydání čísel Detective Comics 871-881, přičemž přidanou hodnotou je skutečnost, že přímým pokračováním jsou tituly z edice New 52, Tvářemi smrti počínaje a Gordonem ve válce konče.
    Scenárista Scott Snyder bez skrupulí rozjíždí kriminálku, za kterou by se nemusel stydět žádný spisovatel thrillerů, a jak je u něj zvykem, hýří nápady i neokoukanými zvraty. Zároveň se však drží při zemi, díky čemuž příběh působí nezvykle civilně. Vůbec přitom nevadí, že Batmana tentokrát nehraje sám neohrožený Bruce Wayne a že největší tíha osudu leží především na bedrech komisaře Gordona, jehož rodinné peripetie bych nepřál ani největšímu nepříteli. Výhodou je pak skutečnost, že vyprávění funguje samostatně, jen člověk nesmí očekávat nějakou velkou událost napříč univerzem. Tohle je o malých hříšcích minulosti, jež dokážou postupem času rozpoutat peklo i v těch nejlepších rodinách.
2482
  • mearez
    mearez27.1. 23:58Batman: Černé zrcadlo
    Fimi: Na komiksy před rokem 2000 si moc naděje nedělej; když jsem se ptal na FB, tak mi bylo řečeno, že věci z osmdesátek jsou hloupý/zastaralý a neobstojí na českym trhu.
  • Fimi
    Fimi mecenáš27.1. 23:47Batman: Černé zrcadlo
    Tak jako on Snyder než zdivočel psal dobré Batmany, třeba Gates of Gotham...já doufám že v rámci DC legend ve vyjde Atlantis chronicles od Petera Davida, to je výborné
    https://www.bookdepository.com/Aquaman-Atlantis-Chronicles-Deluxe-Edition-Peter-David/9781401274399?ref=grid-view&qid=1643323632049&sr=1-1
  • mearez
    mearez27.1. 23:05Batman: Černé zrcadlo
    baatcha: Samozřejmě že nic. Taky to dělám, ale určitě mi dáš za pravdu, že číst ve svym rodnym jazyce je příjemnější. Protože bych si klidně i rád přečet jiný zajímavý příběhy z DCčka, tak mě mrzí, že poprvý, co se českej vydavatel kmiksů rozhodl jít cestou vydávání komiksů, které byly něčím přelomové/nesednou do ongoing řad/jsou prostě zajímavé, tak z toho všeho co u DC vyšlo za 80 let tvorby, je nejzajímavější... Batman od Snydera a napotřetí vydanej Návrat temného rytíře (za chvíli tu budem mít čtvrtý vydání, co těšíte se
  • baatcha
    baatcha27.1. 11:46Batman: Černé zrcadlo
    mearez: Řekl bych, že lidi z Crwe hlavně vidí, co se jim prodává a co ne, a podle toho vydávají. Pokud ti to nesedne, co ti brání si cokoliv jiného koupit na Amazonu nebo Ebayi, kde to často v paperbacku a s poštovným stojí i míň než český hardcover?
  • Matthew
    Matthew27.1. 08:38Batman: Černé zrcadlo
    mearez: WTF?
  • mearez
    mearez25.1. 21:14Batman: Černé zrcadlo
    Tvl, je fakt super, že Crew je plná lidí, co si myslí, že Batman má ty nejlepší komiksy v DCčku. To tady budou vycházet samý fresh věci, těšim se na dalších stopadesát Batmanů, který jsou jeden víc edgy než druhej.
Četl/a (37)
Ash Pointak, Beng.D, calvin10, Darth Raelchi, Doppelganger, farnhajt, faster86, fifas, George Walker Bush, Good Games, Hanussen, Honzyk, house192, instageek_cz, invape, Ivan Kucera, jeanbaklajean, jh666, Josh, Karel Sec, karl173, Killingjoke, Lachvos, Liborius, Matthew, MP, Norri, Palebras, petrSF, regressiv, Schirru, Spike, superheroesstuff, Symbi, the.kasztan, trudoš, Zbysek2410
(84)
Alfi, Ash Pointak, Beng.D, binnmode, blackJag, bmc75, calvin10, Caylen-Tor, D.K.Logic, Deckard, Denis, Doppelganger, farnhajt, faster86, fifas, filemon, Flowtek, Fox01, Géba, Georgíno J., Hades, Hanussen, hellblazer, herbert, Honzyk, house192, instageek_cz, invape, Ivan Kucera, JackOneil, jeanbaklajean, jh666, Kadin, Karel Sec, karl173, Killingjoke, kinak, Lachvos, Lijem24, listr, Lojza, Lord Baltimore, Mamut12, Marvin, Matthew, merhyx, mikado, mirec, Mitak, MP, Mr. Baboon, Mr.Plysh, Nightmare, Norri, Olesh, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, Petr, petrSF, puolpm, Radkos, regressiv, Ricarderon, RicHard. , Roiser, Saint of Killers, Saran, schefik, Schirru, Šedo, Skot, Spike, superheroesstuff, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, xintax, Zbysek2410
Chce (33)
10milda, Al0f0k, Azik2586, Cemino, deadpool, delsemela, Fida, filosh, Final, gezic, Goldfinch, illy, Infarkt, Jimbeam90, Joshua_T, KarlosJB, kendor007, Kouzelnik7, Lokusta, LookAss, maitreja, Maty48, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Murphy722, nx, OldaB, RudyRod, sleepless, tom173, Tomasino79, yogi
Shání (4)
delsemela, gezic, LookAss, mineralk