Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Ben Solo, talentovaný chráněnec Luka Skywalkera a syn hrdinů Povstalecké aliance, má nakročeno k tomu, být mocnou silou chránící dobro v galaxii. Avšak kořeny temné strany sahají hluboko a Benovi koluje v žilách krev Dartha Vadera. Hlasy z minulosti i budoucnosti mu našeptávají, kým se má stát, a když Ben po střetu s mistrem opustí jediský chrám a vyhledá Snokea, zdá se, že svou cestu už si zvolil…

Černá věž na odlehlém světě Batuu je cílem pašeráků a kupců i útočištěm tajemného obchodníka Dok-Ondara, který profituje z jedinečných možností, jimiž oplývají divoké oblasti. Ale v galaxii povstalo nové zlo, jež může ohrozit dokonce i Černou věž…

Moc Prvního řádu nezadržitelně roste a Odboj zoufale potřebuje lodě, výzbroj i rekruty, s nimiž by měl šanci v nerovném střetu. Poe s Finnem jsou vysláni na riskantní misi na měsíc Avedotu, kde pátrají po tajném skladišti zbraní, zatímco generálka Organa a Rey se vydávají na Mon Calu, aby požádaly o pomoc někdejší spojence Povstání.

Obsahuje příběhy:
Vzestup Kyla Rena (Star Wars: The Rise of Kylo Ren #1-4)
Na kraji galaxie (Star Wars: Galaxy's Edge #1-5)
Oddanost (Journey To Star Wars: The Rise of Skywalker - Allegiance #1-4)

Obsahuje tři původně samostatné alba (Star Wars: The Rise of Kylo Ren, Star Wars: Galaxy's Edge, Journey To Star Wars: The Rise of Skywalker - Allegiance).
Obsahuje sešity série Star Wars: The Rise of Kylo Ren #1-4 (prosinec 2019 - březen 2020), Star Wars: Galaxy's Edge #1-5 (duben 2019 - srpen 2019) a Journey To Star Wars: The Rise of Skywalker - Allegiance #1-4 (říjen 2019 - říjen 2019)


Scénář
Ethan Sacks, Charles Soule
Art
Luke Ross, Will Sliney
Barvy
Protobunker Studio, Lee Loughridge, Dono Sánchez-Almara, Jochen (Joe) Weltjens (Guru-eFX)
Obálka
Clayton Crain
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o.
Překlad
Pavel Klimeš
Redakce
Pavel Klimeš, Alena Mrázová, Tereza Nováková Tomášková, Milan Pohl
Žánry
akční, dobrodružný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-252-4378-7 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v tvrdých deskách (laminovaný potah)
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
1000 g
Stran
288
Cena
599 Kč
Originál
Star Wars: The Rise of Kylo Ren, Star Wars: Galaxy's Edge, Journey To Star Wars: The Rise of Skywalker - Allegiance (Marvel Comics, 2019, 2020)
  • Norri
    Norri mecenáš17.2. 00:14Star Wars: Vzestup Kyla Rena, Oddanost
    Tahle kniha obsahuje pro mě možná nejužitečnější povídku ze všech Star Wars komiksů, které u nás vyšly - ‘Vzestup Kyla Rena’. Kylo Ren a První řád pro mě byli a stále jsou velkou záhadou a pořád nějak plně nechápu, co se sakra stalo mezi VI. a VII. epizodou. Tak teď znám alespoň pěkný origin Kyla Rena. Sice není jeho přechod na temnou stranu tak podrobně zmapovaný jako u jeho dědy, ale je zřejmé, že se jelo podle podobného scénáře. Stejně jako Anakin, i Ben s temnou stranou dlouho bojoval. Tenhle origin od Charlese Soula jsem si vážně užil. Kresba Willa Slineye je sice trošku hrubší, ale nejsou tam ty příšerné fotky obličejů a dobře se to čte.

    Druhý příběh s názvem ‘Na kraji galaxie’ vypráví o pečlivě naplánované krádeži jednoho artefaktu, která nakonec opravdu nešla podle plánu. Hlavními protagonisty jsou pro mě zcela neznámé postavy, ale příběh má spoustu odboček ve formě vyprávění, ve kterých se setkáme mimo jiné s Hanem Solem a Chewbaccou, s Doktorkou Aphrou anebo jedním z Jedijských mistrů během rozkazu 66. Každá druhá postava má v rukávu zajímavou historku, o kterou se musí podělit s ostatními, i když jsou v naprosto nevhodných a vypjatých situacích. Celý tento koncept je docela zajímavý, protože všechno směřuje ke konci, kde se některé linky a vyprávění protnou, ale zároveň to rozbíjí kompaktnost celého vyprávění. Prostě je to roztříštěné a já jsem nad tím usínal několik dní.

    Knihu uzavírá povídka ‘Oddanost’. Stejně jako druhá povídka ‘Na kraji galaxie’ se i ‘Oddanost’ odehrává mezi VIII. a IX. epizodou. Ukazuje dvě paralelně běžící mise. Na jedné se Po a Finn snaží sehnat nějaké zbraně pro Odboj, zatímco na druhé se generálka Organa a Rey vydávají na Mon Calu a ve jménu Odboje tam škemrají o lodě. Zase… Kromě pěkné kresby Luka Rosse nemá ‘Oddanost’ moc co nabídnout. Škoda, že celá kniha nebyla věnovaná Kylo Renovi a vzestupu Prvního řádu.
  • Palebras
    Kniha obsahující tři příběhy Vzestup Kyla Rena, Na kraji galaxie a Oddanost se rozhodně nevyrovná nabušeným knihám ve kterých hlavní roli zaujímal děda Kyla Rena, ale jakožto člověk, kterému sequelová trilogie ničím nevadí a neodsuzuje ji, se kniha četla poměrně dobře. Hned první příběh nás zasvětí do událostí týkajících se Bena Sola a díky tomuto příběhu jsem si rozšířil obzory, takže v něm spatřuji jistou přidanou hodnotu a člověka, kterému nová trilogie vyloženě nevadí, jistě potěší. Na kraji galaxie je příběh plný různých odboček včetně skákání v čase a orientace ve spojení s větší dávkou postav vyznívala někdy mírně zmateně. Nicméně samotná příběhová linka byla dobrá a nenudila. Patrně nejslabším prvkem byl příběh Oddanost, který byl recyklátem předchozích událostí a prakticky nepřinesl nic moc nového. Ve výsledku si mi však kniha líbila a hezky vyplňovala některé mezery sequelové trilogie. Zarytým fanouškům původních dílů, ale nepřinese prakticky nic hodnotného.
  • SomeOne
    Mám originální vydání, takže nemůžu posoudit kvalitu českého vydání, ale předpokládám, že jako u dalších SW komiksů od Egmontu je tato sbírka dobře zpracovaná. Teď ale k samotným příběhům. Máme zde tři minisérie odehrávající se v období sequelové trilogie.

    The Rise of Kylo Ren – Příběh o tom, jak se Ben Solo (Kylo Ren), podle mého názoru trapný záporák ze sequelů, přidá k bandě válečníků, které vede Sith verze Lite, o kterém jsme dosud vůbec neslyšeli. Také sledujeme, co se stalo po vypálení Lukova chrámu Jediů, ale i nějakou tu misi, na kterou Ben doprovází Luka. Jo a taky tady je zahradník Snoke, z čehož jsem se pořádně nevzpamatoval od posledního přečtení, což bylo před několika měsíci. Takže nic moc.

    Allegiance – Příběh odehrávající se na Mon Cale před epizodou IX. Asi nejméně zajímavý příběh z této sbírky.

    Galaxy’s Edge – V každém sešitu je krátká povídka z předchozích období se starými známými (Han Solo, Chewbacca, Greedo, Hondo) i novými (Aphra, Chirrut Imwe) postavami a ještě se samozřejmě napříč sešity táhne jeden delší story arc. Ty povídky jsou docela dobré, ten delší příběh už tak dobrý není.

    Za mě toto patří k nejméně povedeným novodobým SW komiksům, které u nás vyšly, což může být dáno mým ne úplně nejvřelejším vztahem k sequelům. Fanoušci sequelů si to asi užijou, což bohužel není můj případ.