Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
K.O. první ranou.

Saitama se stal až příliš silným, a i ty nejstrašlivější příšery poráží jediným úderem. Začíná legenda o nejsilnějším hrdinovi v těle obyčejného chlápka.
Přinášíme dílo spojující v sobě šarm webového komiksu se skvělou profesionální kresbou. Dílo, které všednosti natrhne… triko.

Série je známá především pod názvem One-Punch Man (anglický název), než pod originálním názvem Onepunch-man.

Scénář
ONE
Art
Yusuke Murata
Obálka
Yusuke Murata
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Marek Mikeš
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, humorný, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-073-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách s přebalem
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
262 g
Stran
204
Cena
249 Kč
Originál
Onepunch-man #01: Ichigeki (Shueisha Inc., 2012)
  • hroubek
    Hodně fajn komiks, který se nebere úplně vážně a čte se dost dobře. Je to přepálené, zábavné a dělá si to srandu z nezranitelných hrdinů. Trochu mi nesedlo, že se o hlavním hrdinovi nic nedozvíme - jaký je, kým byl, co ho motivuje atd., ale zbytek fungoval více, než dobře. Povedený a zábavný komiks.
  • instageek_cz
    instageek_cz29.10.2023 19:41One-Punch Man #01: Jednou ranou
    Po prvních dílech sérií Jujutsu Kaisen, Tokyo Revengers, Chainsaw Man a Sakamoto Days se mi do rukou dostal i slavný One-Punch Man. Začnu pochvalou obálky, která je parádní. A vlastně nedokážu říct, jestli je hezčí přebal, nebo to, co se skrývá pod ním. Oba designy jsou špičkové.

    Hlavní hrdina Saitama je sympaťák, a stejně jako protagonisté výše zmíněných mang totální outsider, který však vládne výjimečnou schopností. Je fajn, že ji „získá“ nikoliv nějakou náhodou či vyšší mocí, ale vlastní zarputilostí, tréninkem a pílí. Respektive, tak to aspoň po přečtení úvodní části ságy vypadá - určitě se může ukázat, že za tím bude i něco jiného:))

    Příběh měl z mého pohledu pomalejší rozjezd, pořádně mě to vtáhlo zhruba od poloviny knihy, kdy se objeví hejno komárů vedené nečekaně sexy komářicí:)) Hodně mě bavila taky extra kapitola na konci, kde je monstrum jménem Prasečí pokladník. Jeho větu „Navalte drobásky“ trefil překladatel skvěle:))

    Kresba mi připadala jako takový manga standard, tzn. super, ale v rámci žánru nic, co by mě vyloženě vystřelilo z gauče. Ovšem i tady se najde pár akčních dvojstran a jiných epičtějších momentů, kde se člověk vizuálem pokochá víc. Při čtení jsem se párkrát zasmál, byť jsem si myslel, že celý děj bude ještě humornější a parodičtější. Že tomu tak nebylo, není chyba autora, jako spíš mých očekávání.

    One-Punch Man 01 je slibným rozjezdem, kvalitativně jde ve všech směrech o nadprůměr a pro fandy mangy se jedná o další výraznou sérii do sbírky.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš17.10.2023 08:55One-Punch Man #01: Jednou ranou
    Kdysi dávno jsem to už četl v angličtině a pamatuju si, jak moc mě to bavilo a teprve po nějakých osmi svazcích to přestalo být ono.
    Tak jsem tomu dal druhou šanci a pro zopakování čtu od začátku a zatím teda se svými původními pocity souhlasím. Parádní nápad, který je navíc i dobře zpracovaný a krásně nakreslený. Jsem jen zvědavý, jestli mě tentokrát tahle série přestane zase bavit, nebo tentokrát dočtu dál.
  • Gaming Professors
    Gaming Professors14.8.2022 13:45One-Punch Man #01: Jednou ranou
    One-Punch Man 1: Jednou ranou se toho skutečně nebojí a tropí se žerty z klasických superhrdinských příběhů. První díl vás zábavně vtáhne do světa, kde se jeden znuděný podivín stal hrdinou jen tak pro zábavu. Zápletka by sama o sobě byla poměrně nudná, ale naštěstí je na Saitamovy každodenní příhody jeho jinak nudného života nahlíženo trochu jinačím způsobem. Nečekejte ovšem nic extra promyšleného, protože první díl je spíše jakousi vtipnou ochutnávkou, po které budete chtít víc. Hrdina, který JEDNOU RANOU porazí jakéhokoliv protivníka a až zoufale lační po vzrušení, ještě nemá ani to nejmenší tušení, co vše ho v budoucnu čeká.

    Celá recenze: One-Punch Man 1: Jednou ranou – recenze
  • Sawyer
    Nečekal bych, že mě to bude tak bavit. Celá první kniha je tvořena krátkými příběhy, které nám slouží jenom k tomu, aby nám ukázali, jak je náš hlavní hrdina nepřemožitelný, ale světe div se... ono to funguje. Není zde ani jedna stránka navíc a opravdu jsem se do toho zažral a přečetl to skoro na jeden zátah. Samozřejmě je zde stále plno věcí, které mi moc nevoní. Když je zde hodně krátkých příběhů, tak to znamená, že je zde i plno nevyužitých záporáků, kteří se zde objeví jenom na pár stránek, náš hrdina je zde ihned porazí a víc už o nich nevíme. Hlavní postava nemá skoro žádný příběh, ale z toho si hned na začátku dělají srandu, takže bych to i odpustil. Celkově tomu chybí nějaký ucelenější příběh, ale jako první díl navnadil velmi dobře. Nic moc jsem od toho neočekával, ale doufal jsem aspoň v nějaký zábavný průměr, který mě na nějakou dobu zabaví, a že nebudu mít nutkání chtít další díl, ale sakra... fakt mě to bavilo. Úkol splněn.

    Hodnocení – 7/10
  • Mitsuko
    Mitsuko5.1.2022 02:26One-Punch Man #01: Jednou ranou
    Premisa borce, který všechny nepřátele zdolá jedinou ranou, mě nikdy neoslovila, ale když to v češtině vyšlo v tak hezkém formátu s přebalem, ehm… a hele, ona je to fakt sranda. Očekávala jsem klasický akční šonen a ono je to zatím spíš komedie.
    Jsem zvědavá, jak se to stalo, že se z takového slabocha stal ten, koho známe. Jak už zde bylo řečeno, souboje působí spíš komicky tím, jak si nikdo jiný skoro neškrtne. Zatím mi to nevadí, uvidíme, jak to bude působit za pár volumek.
  • Norri
    Norri mecenáš30.12.2021 16:26One-Punch Man #01: Jednou ranou
    Taková zábavná blbina. Na nic si to nehraje a rozesměje to. Jenom mám pocit, že jak se scénář soubojů často opakuje, tak to může začít nudit.
  • Fry
    Fry admin12.12.2021 20:40One-Punch Man #01: Jednou ranou
    One-Punch Man #01: Jednou ranou - De-konstrukce žánru pracující na principu krátkých a vypointovaných mikro-příběhů, které se postupem času začnou formovat v ucelenější příběh. One-Punch Man ale asi nebude sérií úplně pro každého, autoři zde cíleně vystupují z mainstreamu a obchází tradiční postupy vyprávění. Mám v ENG a kvůli přebalu (!?!) také v CZ verzi ... Za mě 4*!
  • Fort
    Je to divný, místy vtipný s pěknou kresbou, děj se dá shrnout do jedné věty. Je vidět, že se to urodilo v hlavě mladého kluka, bez větších životních zkušeností a velkou představivostí.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.10.2021 13:01One-Punch Man #01: Jednou ranou
    Trochu jiný suprácký komiks, který si více hraje s pozadím postav a snaží se jít pod povrch, do toho je to často, docela dost často, prostřídáno silnými a dlouhými akčními pasážemi. Na to, že to není vyloženě můj šálek, to nebylo hloupé, četlo se to dobře a vcelku to i pobavilo. Jen už to není pro mě. Proto je to pro mě střed.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.10.2021 17:48One-Punch Man #01: Jednou ranou
    Číst to rozhodně dál nebudu, protože je to děsná ptákovina, ale musím se přiznat, že to místy vtipné je a koncept je celkem originální, roztomile ulítlý... všeobecnou glorifikaci nechápu, ale prvky zábavnosti tomu upřít rozhodně nelze.

    Celkový dojem: 50%
  • MindReader
    MindReader13.10.2021 18:11One-Punch Man #01: Jednou ranou
    Strašná pecka :D
22591