Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Sebevražedný oddíl rozhodně není žádný superhrdinský tým. Nebezpeční zločinci, přinucení ke spolupráci Amandou Wallerovou, jsou přinejlepším sebranka neřízených střel. Dosud je v šachu držely výbušniny v lebce, jenže ty jsou nyní pryč, a Sebevražedný oddíl se zcela vymyká kontrole.

Jenže během události VĚČNÉ ZLO zmizeli ze Země všichni slavní hrdinové. A psychopati ze Sebevražedného oddílu jsou tím posledním, kdo zbývá, aby ochránil náš svět!

Wallerová posílá tým složený z Deadshota, Harley Quinn a Captaina Boomeranga, aby zabránili zlovolnému a geniálnímu Thinkerovi v získání zbraně nepředstavitelné síly. Má to ale jeden háček – Thinker si vybudoval svůj vlastní Sebevražedný oddíl s Power Girl, Steelem a Neznámým vojínem… což je kombinace, která se originálu minimálně vyrovná.

Obsahuje sešity série Suicide Squad (NEW 52) #24-30 (říjen 2013 - květen 2014) a Suicide Squad: Amanda Waller #1 (březen 2014)

Od tohoto čísla vychází již bez limitovaných verzí.


Scénář
Matt Kindt, Sean Ryan, Jim Zub
Art
André Coelho, Jim Fern, Jason Masters, Roger Robinson, Carlos Rodriguez, Rafa Sandoval, Patrick Zircher (Patch Zircher)
Ink
Wayne Faucher, Scott Hanna, Jason Masters, Roger Robinson, Carlos Rodriguez, Jordi Tarragona, Patrick Zircher (Patch Zircher)
Barvy
Andrew Dalhouse, Jason Keith, Matt Milla, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design), Kevin Senft (Blond), Brett Smith
Obálka
Doug Mahnke, Alex Sinclair
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Pavel Švanda (Ninjer)
Redakce
Mirka Jarotková, Martin Kužel
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-468-8 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
640 g
Stran
208
Cena
499 Kč
Originál
Suicide Squad #05: Walled In (DC Comics, 2014)
  • ludek.n
    Pátá kniha Sebevražedného oddílu nám napřed nabídne samostatný příběh Amandy Wallerové z pera Jima Zuba skvěle nakreslený André Coelhem, a poté šest sešitů scénáristy Matta Kindta a jeden nic neřešící pokus zavděčit se publiku (což se ovšem moc nepovedlo) Seana Ryana. Věznice s maximální ostrahou Beele Reve v Louisianě je zdevastována útokem Zločineckého syndikátu, ředitelka Amanda Wallerová je zde uvězněna a moci se chopil jeden z nejnebezpečnějších vězňů Thinker, který plánuje oživit Omaca a s jeho pomocí ovládnout všechny a všechno. Tím spíš, že mocní superhrdinové jsou pryč a Sebevražedný oddíl se už před časem rozpadl. Matt Kindt se společně s výtvarníkem Patrickem Zircherem postarali o skutečně zajímavý vývoj. Atmosféru budují pozvolna a pomalu. Občas zařadí nějaký ten flashback, medailonek nebo dokonce historickou vsuvku, ale po většinu času se nezadržitelně valí vpřed a utahují šrouby. Na postu výtvarníka pak dochází v průběhu času ke změnám: Rafa Sandoval se ujal Nahoře a dole (#27), Jason Masters Kouzelné kulky (#28) a Jim Fern jde ve Spláchnutém (#29) do velkého finále. Poslední sešit tohoto souboru zpod režijní taktovky Seana Ryana pak zkouší otočit kormidlem k novým zítřkům, ale je to jen výstřel na slepo, a navíc vypadá, jako by ke zbytku snad ani nepatřil (o to kurióznější je fakt, že dal celé knize titulní obálku). Tenhle sešit tu už prostě z dramaturgického hlediska neměl být, aby netříštil veskrze pozitivní dojmy a zbytečně neotvíral staré/nové rány.
  • puolpm
    puolpm mecenáš29.3.2023 16:37Sebevražedný oddíl #05: Domácí vězení
    Dočítaná celá séria a kupodivu u mňa prevláda spokojnosť. Jednoduchšie čítanie plné divokej akcie a mŕtvol (občas len dočasne). Vyskytlo sa tu množstvo menej známych postav využitých na rýchle úmrtie ako i veľa slávnejších kolegov. Potešili napr. King Shark, James Gordon jr. a vyobrazenie Harley Quinn mi tu je bližšie ako v jej samostatnej sérií. A aj Amanda Waller je v New 52 taká, celkom sympatická. :-). Hodnotenie série 7/10.