Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Jak dopadne válečný střet Skýtů a Chetitů?

Zrada v táboře Armády živých byla potrestána za cenu smrti nevinné, ale spojenectví mezi třemi kočovnickými rody bylo nejspíš už navěky narušeno. Jednota je pryč a tři velitelé se začínají stavět proti sobě. Ani první vítězství nad Chetity nedokáže znovu upevnit jejich spojenectví.

První krev byla prolita, a ještě hodně jí poteče. A navíc se ukazuje, že Thusi, kronikářka z Babylónu, nepřijela jen proto, aby byla svědkem hrdinských činů. Její plány jsou mnohem nebezpečnější…

Obsahuje původní dvě alba série Reconquêtes, vydané nakladatelstvím Le Lombard:
Dobyvatelé #03: Skytská krev (Reconquêtes #03: Le Sang des Scythes, 2015)
Dobyvatelé #04: Královská smrt (Reconquêtes #04: La Mort d'un roi, 2016)


Scénář
François Miville-Deschênes, Sylvain Runberg
Art
François Miville-Deschênes
Obálka
François Miville-Deschênes
Lettering
Jiří Hrbek
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7679-079-7 (Crew)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
330 g
Stran
104
Cena
249 Kč
Originál
Reconquêtes #03: Le Sang des Scythes, Reconquêtes #04: La Mort d'un roi (Le Lombard, 2015, 2016)
  • tom173
    Docela jsem se na Dobyvatelé těšil a teď po dočtení.. Jsem spíše rád že je to za mnou. Je to krásně realisticky nakreslené a dobře odvyprávěné, ale prostě jsem si za celou dobu nenašel k postavám vztah a bylo mi tak nějak jedno jak to dopadne. Celý svět je navíc tak trochu blábol, babylon, skýté, chetité ok.. Do toho mastodonti, gryfové a magie.. Už to za mě prostě moc nefungovalo. Závěr je fajn a napínavý i když docela předvídatelný. Jako jednohubka mezi náročnějšími kusy je to ovšem v pohodě.
  • SickNail
    SickNail mecenáš31.1. 00:06Modrá Crew #20 - Dobyvatelé #3, 4
    Tlieskam. Prvá polka je ale také pomalšie ticho pred búrkou, aby sa to potom mohlo naplno rozbehnúť.
    SPOILER! Škoda, že Thusiine sestry nedostali viac priestoru. Viem si predataviť že by ešte poriadne zamiešali karty. Každopádne bol to fakt mazec a nemám čo vytknúť. Kresba je precízna a zimná krajina ma úplne dostala. Deschenes je naozaj skvelý kreslič.
  • VanTom
    Avizované osobní zájmy písařky Thusie posouvají vyprávění a jeho dynamiku do klasičtějších vod, přestože úplně do popředí nevystupují, tam nadále zůstává postup Hordy živých a (ne)důvěra mezi spojenci – teď už se tedy pohybující čistě na poli válečně-dobrodružného fantasy, kde se historické reálie ocitají spíše omylem a netřeba na ně brát zřetel. Spolu s povedenou kresbou to ovšem bohatě stačí.
  • honzilee
    honzilee22.12.2021 08:50Modrá Crew #20 - Dobyvatelé #3, 4
    I ve druhém díle dávkuje scénárista Sylvain Runberg pečlivě odměřené ingredience v podobě krev, násilí, intrik, nahoty, orgií a sexu tak, aby jimi čtenář nebyl přesycen a zároveň napjatě hltal každou stránku komiksu. A také se nemohl dočkat, jak to nakonec celé dopadne a kdo to vlastně vůbec celé přežije. Roztržky mezi spojenci, zákulisní a vnitřní boje v celé hordě směřují k epickému finále, ve které bude stříkat krev ze všech otvorů a pokud máte nějaké oblíbence, nedávejte jim moc velkou naději na přežití, protože stát se může opravdu cokoliv. Letící šíp, kudla do zad, sloní kel nebo obyčejné useknutí hlavy na sebe nenechají dlouho čekat a velkolepé bitvy plné obřích zvířat, čarodějů a polonahých amazonek nabízejí příležitostí k hrdinské i nehrdinské smrti nepočítaně. Více v recenzi na https://nerdopolis.cz/2021/11/14/recenze-modra-crew-20-dobyvatele-3-4/
  • Norri
    Norri mecenáš12.12.2021 21:53Modrá Crew #20 - Dobyvatelé #3, 4
    Prsa, krev a bojoví sloni. A taky krutost, prsa a čarodějové. Jo a ještě prsa. V Dobyvatelích je toho tolik, o čem by se dalo dlouze mluvit, že nevím u čeho začít. Co třeba u těch již zmíněných prsou. Komiks Dobyvatelé je jich totiž plný. Ženy v komiksu, skytské bojovnice, většinou chodí nahoře bez, či rovnou jen v bederních rouškách. A zajímavé na tom je to, že to nepůsobí vůbec eroticky nebo nějak nepatřičně. Po chvíli si na to zvyknete a přestanete je úplně řešit.

    Co se tomu komiksu nedá upřít jsou emoce. Lépe řečeno široké spektrum emocí. Komiks má úžasnou kresbu a barvy a tak pohled na všechny scenérie, výjevy,lidi a bitvy je úžasný a vyvolává úžas. Kruté scény s násilím na ženách, mučení a obětování, naopak zhnusí. Chování některých hlavních poslav vyvolá opovržení a naštvání. No a bitvy a souboje jsou vzrušující a vtáhnou vás do boje. Sylvain Runberg se navíc ke svým postavám chová velmi macešsky, takže vás čeká také spousta překvapení. Ve výsledku mám ale pocit, že to ve mě nezanechalo hlubší stopu.

    Poslední věc, kterou musím zmínit je zaměření a téma komiksu. Obálka komiksu tvrdí, že spojuje historickou realitu s nadpřirozenem. Realita je ale taková, že se Skytové a Chetité nikdy nemohli střetnou. Přinejlepším pět století je nepřekonatelné jak pro chetitské válečné vozy, tak pro komiksové “skytské” gryfy. Vypůjčení si několika historických jmen do fantasy příběhu bych se neodvažoval nazvat historickou realitou. Bylo by pěkné, kdyby byl komiks doplněný nějakým doslovem, který by tyhle záležitosti uvedl na pravou míru.

    Komentář je společný pro obě knihy.
  • Karel Sec
    Karel Sec29.11.2021 10:47Modrá Crew #20 - Dobyvatelé #3, 4
    Moc mě to bavilo, chtěl bych to vidět jako televizní seriál. Někdy je tam těch prsou až moc, což je věta kterou jsem myslel že nikdy neřeknu....
  • perak
    No pokud bych po dočtení měl příběh krátce shrnout, tak bych musel dospět k závěru, že to scénársticky zas až takové terno není. Soupeřící strany, frakce s různými zájmy v rámci jedné strany, rodinný propletenec, zrada a vykoupení, ... Ale vše je tak výborně nakreslené (pro mne tedy především různá bojová zvířata a bitvy) a styl vyprávění má takový spád, že nemáte moc času nad uvedenými "nedostatky" moc přemýšlet a jen si užíváte čtení. Za mne tedy hodně povedený kus Modré Crwe.
  • Good Games
    Good Games mecenáš18.11.2021 21:45Modrá Crew #20 - Dobyvatelé #3, 4
    Dobyvatelé 3, 4 sú u nás za mňa jeden z komiksov roku 2021. Jasné, zamrzí ten malý formát, lebo kresba je natoľko kvalitná, že by jej originálny formát sedel oveľa viac. Okrem toho však tento komiks nemá nič, čo by som mu vytkol. Príbeh je pútavý, dynamický a kým v prvých dvoch dieloch mi boli postavy ukradnuté, tu už ma ich osudy zaujímali. Ak sa vám páčili Dobyvatelé 1 a 2, budete nadšení. Bitky sú epickejšie a stále tu je aj to korenie v podobe celkovej drsnosti a ľahkej erotiky. =►Celá recenzia◄=
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.11.2021 13:36Modrá Crew #20 - Dobyvatelé #3, 4
    Je tu více prsou nežli v průměrném pornočasopise a esteticko-dobrodružná rovina tu jasně potlačuje onu zajímavě historickou. Četlo se to přiměřeně dobře, i když leckdo tam někde vzadu tuší, že jde celkem o blábol.

    Celkový dojem: 50%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.11.2021 20:38Modrá Crew #20 - Dobyvatelé #3, 4
    Tohle mi bohužel sedlo méně než předchozí "kniha". Najednou se vyrukuje s nějakým plot twistem, zrovna, když se vše chýlí ke konci. Začátek jsou jen počítání mrtvých a olízání ran. Svazování volných konců je tu přímo do očí bijící a násilné a pak se dostaneme k nějakému konci, který je na můj vkus moc účelový, aby se to nějak zdárně ukončilo. Není to špatné, to ne, a čteno vcelku to hraje, ale ten konec a obecně to směřování k tomu konci je na můj vkus takové kostrbaté a drhne to. Přese všechno jsem se ale bavil od začátku do konce, kresba je prostě perfektní, tematicky mě to bavilo a ještě je to dobrodružné. Prostě by to mohlo být malinko svižnější.
  • louza
    Druhá polovina vizuálně úžasné fresky z úsvitu lidských dějin. První polovina knihy přináší rozuzlení a smysl celého příběhu, který je typicky Runbergovský. Deus ex machina v Dobyvatelích není takový kopanec do koulí, jak v případě posledního Orbitalu, kde jste nevěděli kdo byl vrah dokonce ani potom co ho autor vyložil na stůl, ale kopanec minimálně do kolene je to solidní. A aby toho nebylo málo, neodolá autor ani v poslední knize okopávání čtenářských kotníků využíváním fakt otřepaných klišé (ano, fakt je to zahradník), které jen dělají ze čtenáře debila a nepřímo přiznávají, že i po osmdesáti knihách, kterými se prsí medailonek, je scénárista docela tragický. Ale když je to celý tak nádherně nakreslený a ty kulisy tak originálně zvolené... a navíc ty kozy. Pokud máte načteno, nebo nejste moc citliví na útoky na svůj intelekt, nebo necitliví vnadných křivek, tak tomu budete blbě vzdorovat. Vlastně si to možná užijete ať chcete nebo ne. Modrá Crew měla pár opravdu hvězdných okamžiků za pět let své existence, ale tohle mě sejmulo asi nejvíc. Možná i víc než Silver.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš29.10.2021 23:30Modrá Crew #20 - Dobyvatelé #3, 4
    Za mě kvalitní pokračování a zakončení Dobyvatelů, která se drží na úrovni předchozích dvou částí.
172381
Četl/a (66)
2Hitman3, 2scha, adevr, Azalin, Balů103, Black Bro, yo, Cabal, charvos, cobe, Const.ex, Darker, Darth Raelchi, davidek, fifas, Final, flipflop, Fox01, Géba, George Walker Bush, Georgíno J., Good Games, Grrr, Hanussen, honzilee, house192, IndyP, invape, Jabba, Jay-jay, jh666, jiskra, Kamoš, Karel Sec, Kazumaki, KdG, kinak, Kouzelnik7, lacoste, lantan1, Light, Mariohurbanek, Marty_von_Shit, Mercurio, mineralk, MP, Noci, Norri, Paja78, perak, RadimNemec, robur31, rooty, SickNail, start05, tacmud, terrordemon, tom173, Valdaufinka, VanTom, vranakx, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zipiik, zlejzmrd
(131)
2Hitman3, 2scha, adevr, Alfi, Azbest, Balů103, Benji, ben_bella, Berry669, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, Bob, burzum, Cabal, calvin10, Caylen-Tor, charvos, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, Darker, Darth Raelchi, davidek, Deckard, desto, disclose, Erich, fifas, filemon, filosh, Final, flipflop, Fox01, Garp, Géba, Georgíno J., gezic, Greyman, Grrr, guseppe, Hanussen, house192, hugosnowden, IndyP, invape, Jabba, JackOneil, Jak, James, james dixon, jankie, Jay-jay, jh666, jiskra, Joshua_T, Kamoš, kapicka, Karel Sec, Kazumaki, KdG, kinak, lacoste, Lamahe, lantan1, Lenny, Lobok257, Lord Baltimore, maco, Mamut12, Mariohurbanek, Marty_von_Shit, Marvin, Matio, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, Milo_Harwey, mineralk, Mitak, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Noci, Norri, Olesh, Paja78, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perak, Philologus, RadimNemec, raimi, Ricarderon, rooty, Saran, schefik, seezeethree, SickNail, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, syon, t0mas, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Tialster, timek, tom173, trudoš, Valdaufinka, valon, VanTom, vishnar, vranakx, Vrenn, xflori01, xintax, yogi, z-e-d, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
Chce (17)
Blacklarch, Cemino, deefha, Draco nobilis, Goldfinch, hahahoho, hypermlok, Infarkt, Lojza, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, OldaB, Vrenn, Wiruss, Yefery
Shání (4)
Blacklarch, deefha, GeorgeeW, Nightmare
Nabízí (2)
flipflop, terrordemon